Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
susret
pogled
gitara
noc
film

Opet taj POGLED koji plasi me!Opet taj SUSRET koji rastuzuje me!Wracamo se u one NOCI kada sam ti ja svirala GITARU i pokucawala da te oborim sa nogu!Poslednji FILM odgledali smo juce, a danas se wec rastajemo...

Olovka
pismo
pustinja
ljubav
macka
lutka

Olovka
pismo
pustinja
ljubav
macka
lutka

Felidae alienius je poslednji primjerak ove vrste koji nastanjuje sjeverne predjele pustinje Gee, koji su kako je poznato gotovo nedostupni ljudskom rodu. Iako iz porodice "Mačaka" ova vrsta razvija se iz lutke poput leptira. Istraživanja su pokazala da ovu vrstu u životu održava isključivo ljubav prema pustinji koja im za uzvrat ne pruža ama baš ništa osim vreline i po koji slikovit zalazak sunca u kome dotični i ne uživaju jer su uglavnom iscrpljeni dugotrajnom glađu. Tragom jednog pisma, i olovke pristigle u našu redakciju, mi se nalazimo tu na licu mjesta fascinirani postojanjem Felidae alieniusa.

Procentualno
nježnost
daleko
fiksna kamata
iskra
snoviđenje

Poslednja izmena:
procenutalno govoreci, devedeset posto mog zivota je bilo ispunjeno ljubavlju, mozda 30 posto neznoscu, a tek deset posto onim bozanstvenim osecanjem smislenog postojanja...
ne znam sta je to sto me odvodi daleko od mog bica. znam samo da mi zivot zaracuna fiksnu kamatu za svaki neprozivljeni trenutak, i lupi me nekom kaznom, kao da kaze: vidi, sta jos mogu da ti napakujem:evil:..samo ti mraci:D
i onda, kad si opalim dva tri samara, a bozanska iskra se opet probudi u mojim ocima, i pronadjem sebe u sebi, e onda te volim najvise moja ljubavi. jer tek kad najvise volim sebe, mogu i tebe da volim slobodno i bez straha, i bez sumnje. a san mi postane snovidjenje u kome su tek nasi osmesi, i dodir, i tajne..:heart:

skakutati, dete, sunce, juce, nikad, sreca. sladoled.
Ponekad me zaista zabolis.
Ponekad to budu trivijalni trenuci, momenat kada setam julskim ulicama, dok mi sunce topi sladoled i kada mi misao da to nikada necu raditi sa tobom zatrese ruke.
Ponekad me, kao juce, zaboli cista fizicka zelja za tobom, vlaga u koju samo ti mozes da usadis seme iz koga nesto moze da procveta..
Ponekad su u pitanju sustinske stvari-nase dete nece nikada skakutati pored nas, tvoje ce setati kraj tebe, moje ce skakutati kraj mene.
Sreca ce nas, kao par, definitivno zaobici, dragi moj.

mesecina
suncanica
more
mrznja
hlad

mesecina
suncanica
more
mrznja
hlad

I dzaba. Sedela je za ekranom i pokusavala da to sastavi. Stavljala je glavu medju sake i zamisljala sebe kako koraca lagano kroz neki vocnjak nocu, kako dodiruje stabla tek procvetalih tresanja i posmatra mesecinu prosutu po zemlji. A senka koja je padala na zemlju od grana tanka lelujava kao da je pocela da igra i podseca na povrsinu mora u sred leta, kad se sve uzari, negde gde su kuce jos uvek kamene. Iz hlada je posmatrala to sasvim umireno, uspavano naselje i pokusavala da izbaci iz glave domaci film, davno sniman. Tamo glavna junakinja provodi letnji odmor na bas takvom mestu, i film je pun scena bez teksta gde se ona seta i posmatra uzareno ostrvo, tacno da dobijes suncanicu gledajuci film.
I dzaba. Nije joj to mnogo pomagalo u pokusaju da nadje reci koje bi prenele koliko mrznja moze biti blizu ljubavi, koliko moze da spase, spali ubudjalu ostavstinu, raznese, odnese... Koliko se moze pozeleti mrznja, ili samo naslutiti da se mrznja moze zeleti... Ali dzaba. Sedela je za ekranom i pustila da joj bude krivo, mlako krivo kako jedna baba moze da pise toliko bolje od nje.

miris
malina
tresnja
sjaj

miris
malina
tresnja
sjaj
Pitanje je sta raditi sa tolikim vremenom.......i kako ga ispuniti savrsenom energijom kreacije i stvoriti nesto. Svakakve misli kolaju glavom i najzad savrsena ideja!
Priprema traje 35 minuta, naravno, uzimajuci u obzir i pecenje :)
Za ovaj savrsen četvorosezonski zalogaj potrebno je osim 35 minuta ulozenog vremena i 300gr malina, 200gr tresanja i 3 piškote. Navedene sastojke navedenim redom ubaciti u plasticnu ciniju i izmiksirati ( potrebno je da miksiranje traje 10 min kako bi se ispunilo vrijeme od 35 min). Kad smjesa dobije sjaj razdjelite je u zeljeni broj cinija koje cete staviti u pecnicu. Kad osjetite prijatan miris a sve to se poklopi sa istekom 35 min od pocetka pripremanja znajte da je kolac gotov! Prijatno :)

sanovnik
sticaj okolnosti
mreza
nikotin
stih

Sticajem okolnosti, njena koleginica (sa kojom je delila kancelariju, prvu fioku zajednickog uglastog biroa i sve one lude poslovne statistike) bila je i njena najbolja prijateljica. Kojesta su zajedno prosle u zivotu, kojecemu se ponadale, stosta ih je istovremeno slomilo, ili u visine podiglo.
U pauzama, dok su pili kafu u omiljenoj kafeteriji, uzivala je gledajuci njenu razdraganost, kad bi joj ova pricala o svome princu, o svome net-ljubavniku, onaj koji je mesecima postojao samo u toj virtuelnoj mrezi.
Tog jutra, samo sto je usla njena koleginica-prijateljica, rekla joj je jos na vratima:
- Hej, cuj stih koji mi je sinoc moj virtuelni princ posvetio: "... / ... / ...". Je l' da je prelep stih???
Ona nije nista odgovorila. Samo se tuzno osmehnula, otvorila prvu fioku, uzela cigaretu i upaljac.
- Idem napolje, treba mi cigareta.
- Sta ti je odjednom?
- Ma, nista. Sinoc sam imala jaku glavobolju, legla sam ranije, moj muz je ostao da radi na racunaru. Sanjala sam neki glupi san, cije tumacenje nema u tvome sanovniku u fioci, eto.
Tog jutra je, tokom tolikih zajednickih godina, prvi put slagala svoju prijateljicu. A, istina je bila da je morala svog muza bas tada pretvoriti u nikotin. Taj stih je bio prvi stih, koji je ona posvetila svome muzu, svome voljenome, jos pre desetak godina.

motor
televizor
vino
sunce
brod
staza
trava
sloboda

motor
televizor
vino
sunce
brod
staza
trava
sloboda

Gledala je televizor i s nestrpljenjem ga iscekivala. Znala je da joj sprema iznenadjenje, ali nije mogla ni da pretpostavi kakvo. Bila je zacudjena samom tom cinjenicom da joj on sprema nesto sto ce je iznenaditi. Nije bio tip osobe koja tezi ka romantici. Odjednom je zacula zvuk njegovog motora. U stomaku je osetila leptirice kad ga je ugledala kako sedi na motoru, sa dugom kosom koja se leluja na blagom povetarcu. Istrcala je napolje i snazno ga zagrlila. Rekao joj je da se popne na motor i da je vodi na jedno mesto. Vozio je takvom brzinom da im je vetar samarao lica. Sa njim je osecala slobodu, spokojstvo, sigurnost, bila je srecna kad je s njim. Stigli su do jedne poljane koju je prekrivala meka zelena trava. Nije mogla da veruje svojim ocima. Ugledala je brod i stazu koja vodi do njega. Noge su joj se tresle od uzbudjenja, srce je ubrzano kucalo, a disanje je postalo neujednaceno. Zamuckivala je dok ga je pitala da li je taj brod za njih. Oduvek je zelela da se provoza brodom, da oseti i tu vrstu adrenalina. Medjutim, nije znala da to nije sve. Nije mogla ni da zamisli sta je tek ocekuje. Dve lezaljke su bile na palubi, izmedju njih flasa vina i dve case. Predlozio joj je da posmatraju zalazak sunca. Upitala ga je sta nije u redu, jer sve ovo ne lici na njega. Samo joj je odgovorio osmehom. Sunce je nezno milovalo njihova zajapurena lica, brod je strujao kroz vodu, a nebo je bilo crvenkaste boje. Dok je uzivala u svemu ovome nije ni primetila da njega nema. Zacula je pesmu Prljavog Kazalista Ako trazis nekoga. A onda je ugledala njega ispred sebe sa malenom crvenom kutijom u ruci. Nije mogla da dodje k sebi od uzbudjenja. Zatim je cula njegove reci "Ako trazis nekoga, nekoga za zauvek
onda tvoj sam covek oduvek. " Ovim recima se i pesma zavrsila, a kutija se otvorila i iz nje je izronio prelep prsten. " Da ", je bilo jedino sto je mogla da izusti dok su joj se dve suze skotrljale niz lice.

Tetovaza
Zmija
Pustinja
Voda
Preispitivanje
Nepovezanost
Izlazak

Tetovaza
Zmija
Pustinja
Voda
Preispitivanje
Nepovezanost
Izlazak

I zapamtite u dan svog izlaska moje riječi zapisane na dlanu velike vode. Čeka vas težak put kroz pustinju istine koja boli jer vidjecete svojim nevidljivim okom svijet onakav kakav jeste pun laži i obmane, duboke mržnje kojoj je [tetovaža ciklonske zmije znak, i boljeće vas sve to. Ali doci ce dani kad ce vam iskre ljepote davati krila i letjecete. Svaka nepovezanost sa vašim iskonskim bićem činiće vas slabima i voditi u preispitivanja koja nemaju kraj. Idite i volite ljude, budite srecni na svom putu i stvarajte i ostvarujte snove to je sve sto ja mogu da vam kazem.

put
čarolija
slatko od dunja
prozor
galija

put
čarolija
slatko od dunja
prozor
galija

..
Put je vodio kroz zabran, skoro do same kuce...ni velika ni mala..cetvrtasta sa dimnjakom..pokrivena ceramidom..dva prozora sa prednje strane,veranda i obaveznih tri stepenika za ulazak u kucu..Ulazna vrata sa dva stakla i belom cipkanom zavesicom.Uza zid sa istocne strane uspuzala se puzavica a trava je skoro obrasla put oko kuce od starih cigli koji je dalje vodio kroz vocnjak sve dole do reke koja se mogla videti i sa velikog prozora sa zadne strane kuce..na stepenistu uredno poslagane saksije i po neka konzerva sa crvenim muskatlama..klupa na verandi,tronozac i na njemu soljica od kafe i mala na prst rakijska casica..a rakija u flasi..zuta kao slatko od dunja u cinijici pored i casa sa vodom..mirise na jesen i godine mukotrpnog rada..koje su prosle nekom cudnom carolijom putujuci galijom ka svom konacistu, ostavljajuci iza sebe..secanja i po neku bol..
...
krv prosuta
put,
daleke svetlosti,
izguzvana postelja
vetar koji sluti,
muzika
pomirenje

krv prosuta
put,
daleke svetlosti,
izguzvana postelja
vetar koji sluti,
muzika
pomirenje

Evo me stizem iz daleke svjetlosti. Letim na vjetru koji sluti muziku i pomirenje. Izgužvana postelja neba je mašta o neslućenom beskraju iz koga slatke trešnje ljubavi izgledaju kao sitne kapljice krvi koje kapnu na neku bjelinu sa iglom ubodenog prsta. Put je tu, kao neki uobraženko jedva čeka da se ostvari.

bambus
salsa
ritam
rum
zemljotres.

bambus
salsa
ritam
rum
zemljotres.

Tamo smo bili..u zemlji,bambusa,ruma,mora,havane i
nasmejanih ljudi.Igrali smo u ritmu salse..zagrlila sam te tako jako ..
toliko jako da nisi mogao da odolis nicemu a kada sam te poljubila
osetio si da ti tlo izmice pod nogama kao da je zemljotres..
Sanjala sam nocas ovaj sareni san..toliko ziv..da zelim odmah..
sada da odem tamo sa tobom..gde si..?

nesporazum
svadja
bol,
tisina
tuga
pomirenje
potreba
zagrljaj

nesporazum
svadja
bol,
tisina
tuga
pomirenje
potreba
zagrljaj

Sedeo je u dnevnoj sobi, a ona u kuhinji. Vrata su bila otvorena tako da su videli jedno drugo. Bol ih je slamao, ali je ponos bio iznad svega. Do tog nesporazuma je doslo sasvim slucajno kada ga je videla sa bivsom zenom u zagrljaju. Pred ocima joj je tad sve bilo crno, sve joj se rusilo pod nogama. Nije htela da pravi scenu na ulici, ali mu je zato sve sto joj je lezalo na srcu rekla kad je dosao u stan. Imala je potrebu da ga unisti, kako psihicki, tako i fizicki. Svadja je bila zestoka. Znao je da je pogresio, ali je i znao da je voli iznad svega i da ne zeli da je izgubi. Dopustio joj je da se isprazni. Tuga je obuzimala celo njeno telo, tresla se, gutala suze koje su se poput vodopada slivale niz njeno bledo lice. Oci su joj bile crvene i otecene od plakanja. Tisina koja je poput nekog plasta obavijala sobu bila je mucna. Culi su se samo uzdasi i poneka psovka, ali toliko tiho, kao da su se plasili da ne ostete plast. Znao je da mora da dodje do pomirenja, ne moze on bez nje, ali ni ona bez njega. Progutao je knedlu koja mu se nalazila u grlu i otisao do nje. Rekao joj je da je voli i da je sve ono bila greska koja se nikad vise nece ponoviti. Zagrlio je snazno, a nakon toga je spustio svoje usne na njene.

Tama
Podrum
Slepi misevi
Vrisak
Blato
Reka
Senka
Covek u crnom
Mesec

nesporazum
svadja
bol,
tisina
tuga
pomirenje
potreba
zagrljaj

Uvek sam se pitala da li sam pomalo mazohista u ljubavi.
Da li to sto sam volela taj period patnje i tuge posle neke, za mene, neverovatne univerzalne ljubavi oslikava moju potrebu za bolom?
Volela sam svoju patnju.. Jer ona me je osvescivala..
Spoznavala sam svoje nemire i limite.
Kad ustadoh jedno jutro, a on postidjen se sklupcao i zacrveneo.. Uzivo je u tisini, sad mu je vec dosadno i cudno sto ga ne zovem i ne budim.. Pitao se da li postoji to neki nesporazum uzmedju mene i njega? Mozda sam ljuta. Titrao mi je godinama, a sada ga ne primecujem. Bio je pomalo i ljut i ogorcen sto ne pricam sa njim, a nismo bili u svadji. "A pa ne moze tako, seko, sad me neces, a pre si me htela", mislio je. I nervirao se sto ga vise ne zelim.
"Smiri se , mali", rekoh mu.. I pogledasmo se i oci.. Ja, mazohista i moj bol.
Palo je pomirenje. Stigla je ljubav i potreba za zagrljajem.
"Izvini, srce, trenutno mi nisi potreban", rekoh mu.. Imam NJEGA.

proslost
teskoba
casa
ogrlica
pozuda
striptizeta
ogoljenost duse

proslost
teskoba
casa
ogrlica
pozuda
striptizeta
ogoljenost duse

Sujeta je striptizeta, iako formalno zapsolena tek dvije godine suštinski striptizom se bavi odkad poznaje sebe ovakvu kakva sad jeste. Svake večeri u noćnom klubu "Požuda" izvodi striptiz u atmosferi tjeskobe i izgubljenosti prisutnih pijanih lica koja je s dosadom gledaju i jedva cekaju da prodje njena tacka. Uvijek prvo skida sivu haljinu prošlosti, i dalje istim redom kao i savke prethodne veceri sve do trena kad lomi casu sa mirisnim kuglicama kristala. Ali nikad, nikad ne skida tirkiznu ogrlicu jer bi otkrila ogoljenost duše i svi bi shvatili kako je sama i svoja i svi bi se razbjezali za tren.

Supersonični akcelerator
ozon
princip
mreža
vitamini

proslost

Supersonični akcelerator
ozon
princip
mreža
vitamini
supersonicni akcelerator..dodjavola, sta to bese?-razmisljala je mrzovoljno. nekad , ranije, dok je bila mlada i zainteresovana za svet oko sebe, svaki put kad nije bila nacisto o cemu se radi, rovarila je po knjigama, pretrazivala net, podsecala se srednjoskolskih ili fakultetskih znanja. ali to je bilo ranije.
sad je radije sedela ispred televizora i gledala serije o americkim intelignetnim i vrcavim advokatima.citala je i dalje knige, ali bez pokusaja da ono sto je dozivela citajuci pretoci u misao. svet je vec dugo dozivljavala nekom tackom smestenom u kostanoj srzi, i davno je odustala od ideje da taj dozivljaj pretoci u reci..
nekad je mnogo pricala, secala se toga. ne zna tacno kad su reci pocele da presusuju u njoj. mozda onog jutra, kad je izasla vani odmah posle kise, dok je vazduh jos bio pun ozona, i mirisao je cvet lipe. taj miris, taj vazduh, upio se u nju tako duboko, da su reci, sve reci ovog sveta, postale smesno jadne i nemocne da opisu taj osecaj. bilo je pomalo sramota da prica o tome. kako zaboga opisati taj sveprozimajuci osecaj, tu lepotu? nikako. zaista, nikako. i to je postao gotovo princip u njenom zivotu. pricala je samo o nevaznim stvarima: o vremenu, poslu, o parama, o hobijima..o stvarima koje su su joj znacile, nije pricala uopste. njih je cuvala u mrzi cutanja, zasticene od sveta, od pogleda, od zvuka..tisinom je kao pamucnim pahuljicama stitila ono, sto je cinilo njenu sustinu.
ajde mrdni se devojko, gundjala je u sebi, nadji vrzji akcelerator..ali, misao je vec pobegla na drugu stranu, o prolecu, i virusima, i rucku, i vitaminima koje deca treba da pojedu, i setnji, i ...ma dobro, sutra cu to, rekla je u sebi. i nasmesila se. necujno.:)

Poslednja izmena:
iznenadjenje, ostavka, juce, lisica, oblak

Recimo da je juce bila iznenadjena i srecna..ustvari..srecna sigurno ..iznenadjena nije toliko..jer je duboko u sebi to zelela i prizivala savke sekunde..ostavka je bila nezamisliva za nju..tek tako.posle svega..odmah je pocela da pravi planove za taj trenutak ..a onda odjednom kao iznenadjenje crni oblak nadvio se nad njenim nebom..lisica je izasla iz svoje zimske jazbine ili je to trebao da bude medved..vise nije bila sigurna ni u sta
laz
neverovanje
objasnjenje
ljutnja
emocije
vece

laz
neverovanje
objasnjenje
ljutnja
emocije
vece
Moram vam prepricati jedan razgovor koji se pre neko vece vodio izmedju jedne zene i jednog muskarca, na jednoj sasvim obicnoj ulici ...Mnogima ce mozda biti za neverovanje, cista, mala laz, obojena emocijama, da bi se ucinila verodostojnom, ali nije moje da dajem objasnjenja, moje je da vam prenesem ono sto se razgovaralo, a vase je da kazete sta o tome mislite.
“Mislim o tebi mnogo vise nego sto bih zelela”-kazem ja, a u glasu mi pomalo treperi ljutnja, iako sam vec pomirena sa onime sto cu reci, sa svim dubokim recenicama koje cu mu prostrti pod noge.
“Rok trajanja tvojih misli o muskarcima , malena, je kraci od roka trajanja nepasterizovanog mleka”-odgovara on, sasvim mirno, nedotaknut mojim strastvenim pogledom.
“Zelim te, uzasno te zelim. Nocu stiskam noge u krevetu, i ruku medju nogama, ne zeleci da vlagom koju si ti dozvao, uprljam tudje carsave”-sapucem, skoro sa stidom.
“Zelja kod zena kao sto si ti, ima uzrok i pobudu samo u besu, u bezobraznom htenju necega sto se ne moze dobiti odmah”-govori, a cak me i ne gleda, pogled mu klizi nezainteresovano preko moje glave niz ulicu.
“Zelim da radim sve one zenske stvari koje radi glupa, zaljubljena zena. Zelim da ti kuvam i da peglam tvoje plave kosulje”-vec pomalo ocajnicki, nabrajam ja.
“Nisi ti zena koja pegla kosulje koje ce guzvati i neke druge zene, malena”-gleda me ozbiljno.
“Zelim da ti rodim dete”-skoro da vicem, bacajuci onu krajnju, melodramaticnu udicu u duboku, najdublju vodu njegovog srca.
“Dete si vec rodila jednom drugom muskarcu, pa je li te time vezao za sebe?”-kaze on, a to ne zvuci kao pitanje uopste, zvuci kao tuga, i pomalo kao prezir i bes.
I, ja stojim u toj hladnoj, usamljenoj ulici, i gledam ga sa mrznjom, i on stoji na hladnom, pokislom plocniku i gleda me pun ljubavi, a zatim svako odlazi na svoju stranu.

Pa, recite sad, zar sve ovo nije za neverovanje?

suncokret
vetrokaz
vetrenjaca
sunce
maslac

Ne verujem da nije za neverovanje jer je on ipak samo obican vetrokaz kome topli lahorci i ledeni severci pokazuju put. Okrece se poput suncokreta naspram zraka sunca koji mu otapaju cula. Mozda o njoj misli da je samo obicna vetrenjaca. Najbolje bi bilo da taj maslac s hlebom koji niko ne moze da svari ipak daju onom psu koji ceka svoj zalogaj.

osluskivanje
kutija
datum
telefon
ljubicasto

Ne verujem da nije za neverovanje jer je on ipak samo obican vetrokaz kome topli lahorci i ledeni severci pokazuju put. Okrece se poput suncokreta naspram zraka sunca koji mu otapaju cula. Mozda o njoj misli da je samo obicna vetrenjaca. Najbolje bi bilo da taj maslac s hlebom koji niko ne moze da svari ipak daju onom psu koji ceka svoj zalogaj.

osluskivanje
kutija
datum
telefon
ljubicasto

smucilo joj se to osluskivanje. iza zatvorenih vrata cula je prigusen zvuk njegovog glasa, kao i mnogo puta do tad. klasika-telefon zazvoni, on ustane, i ode u drugu sobu. kad bi ga pitala ko je to zvao, odgovor je , takodje, bio klasika-posao...
osecala se kao da je u kutiji, koja se svakog dana sve vise smanjuje, i pritiska je odgore, oddole, sa strane..pritiska je, i oseca da se svakog dana sve vise smanjuje i da ce se jednog dana pretvoriti u nista..
nije cula ni rec od onog sto je rekao, ali nekako nije ni morala..nacin na koji je spustao pogled kad udje u sobu, nacin na koji je izbegavao njen dodir, stisnute usne, hladnoca koja se sirila oko njega..sve to je govorilo vise od hiljadu reci. i znala je da je vreme isteklo, da su reci izgovorene, da je ljubicasti pecat konacnosti udaren na tu njihovu pricu. za par dana bio je datum kad su, pre 12 godina rekli da. sumorno je mislila na taj dan, na laz koja ih opet ceka..laz da je i dalje sve u redu, da ce proci, da se nista ne desava..
otvorila je prozor, da udahne vazduh.nebo je bilo ljubicasto, kao pred oluju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back