Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod tebe nista bez sira i kajmaka.

Bio je to dan kada je Zvezda igrala protiv Partizana,veciti derbi,dan kada zelimo smrt ili bar neku tezu povredu nasim protivnicima.Majka je izletela za mnom i poslala mi poljubac,a zatim nesmotreno prosula vodu po meni,kao za srecu,kakva sreca - bio sam mokar do gole koze.Zavukoh ruku u dzep od jakne u potrazi za pljugom,ali tu bese kolac sto ga majka turi,sa strepnjom samo njoj znanoj da ne budem gladan na tekmi.Ulazim u kola,a komsija parkirao svoju krntiju,taman tako da ne mogu da se isparkiram,zivotinja!!!!Ebem i njega i njegov sremski sir sto valja na Kalenicu.

duh proslosti
kamen mudrosti
zedan preko vode
praskozorje
nabusito
tetreb
bestidan
mesecina
trigliceridi
vazduh
plodan

Dugo sam ga i bestidno trazila. Nije mi bilo hladno u to praskozorje, dok je vazduh jos uvek propustao mesecinu nad mojom glavom. Spremna sam bila i zednog preko vode da prevedem, i kamen mudrosti da trampim za informaciju koja bi mi bila od koristi u ovoj nameri. Nabusito sam oterala duh proslosti koji me je, vrpoljeci se u mojim milsima, podsecao da ne treba to da radim. Plodna ravnica se prostirala preda mnom i ja sam znala, ja sam tacno osecala svakim damarom mog izgladnelog tela da se u njoj krije tetreb koga cu uloviti i u slast pojesti, pa nek mi trigliceridi skoce do nema, who cares.....

pas
zoloski vrt
poljsko cvece
DNK
fizioloske potrebe
ljubav

pas
zoloski vrt
poljsko cvece
DNK
fizioloske potrebe
ljubav[/QUOTE]

Ustao sam to jutro rano u zoru,izasao pred kolibu i nabrao dragoj malo poljskog cveca,dok je nas razigrani pas jurio po livadi.Davno je pala odluka da tog dana vodim svoju dragu u Beograd da je prosetam kroz Knez Mihajlovu i odvedem u zoloski vrt.Nezno sam spustio svoje usne na njen obraz i ostavio svoj DNK i dok se bunovno meskoljila po lanenoj posteljini snazno sam je dohvatio,ne to nije bila fizioloska potreba,to je bila LJUBAV.

ananas
Tito
kamen
stub
mir
lepota
hrabro
zrno
zeljno

Maršal Tito sedeo je u svojoj staroj,dobroj kancelariji i hrabro jeo ananas te davne 1979.U potpunom miru divio se lepoti svog omiljenog stuba,napravljenog od mermernog kamena.Moglo bi se reći i željno,je iščekivao momenat svoje smrti,a kada više nije mogao da izdrži,4.maja 1980.jednostavno je uzeo zrno stuba i zadavio se njime.

14.april
27.januar
Bulevar
Spaljeno
Invkvizicija
Leo
Krevet
"Ima moje oči i tvoj nos!"
Prašak za pecivo:hahaha:
Predsednik njenog veličanstva
Au
Jozef Rajcinger
Pavle,moj Pavle!
Filmčina
Lolčina
Coup d'etat
"I wanna buy a hamburger!"
Prošlo je 18 dugih godina
Gori mi srce

"I wanna buy a hamburger!" bila je prva misao nakon sto sam se probudio iz kome.Proslo je 18 dugih godina-rece Leo dok je stajao kraj mog kreveta.Au,bilo je sve sto sam u tom trenutku mogao izgovoriti,a cinilo mi se da mi gori srce,da mi je telo kao prasak za pecivo.Pavle,moj Pavle-nastavio je,mnogo si propustio,bila je inkvizicija,14.aprila predsednik njenog velicanstva posetio je nasu zemlju,27.januara Jozef Rajcinger prokomentarisao je za Bulevar Revolucije da je filmcina i najvaznije dobio si sina,ima moje oci i tvoj nos!!!!Brate,reci nesto...a sa mojih usana su se nizale besmislice ..coup d'etat,lolcina...i potom sam utonuo u nepovratan san.

jezgro
leglo
minijatura
cinovnik
stjuardesa
mistika
necujno
vantelesno
ceznjivo
2.septembar
sigurnosni pojas
kameno srce
drago
miris

"I wanna buy a hamburger!" bila je prva misao nakon sto sam se probudio iz kome.Proslo je 18 dugih godina-rece Leo dok je stajao kraj mog kreveta.Au,bilo je sve sto sam u tom trenutku mogao izgovoriti,a cinilo mi se da mi gori srce,da mi je telo kao prasak za pecivo.Pavle,moj Pavle-nastavio je,mnogo si propustio,bila je inkvizicija,14.aprila predsednik njenog velicanstva posetio je nasu zemlju,27.januara Jozef Rajcinger prokomentarisao je za Bulevar Revolucije da je filmcina i najvaznije dobio si sina,ima moje oci i tvoj nos!!!!Brate,reci nesto...a sa mojih usana su se nizale besmislice ..coup d'etat,lolcina...i potom sam utonuo u nepovratan san.

jezgro
leglo
minijatura
cinovnik
stjuardesa
mistika
necujno
vantelesno
ceznjivo
2.septembar
sigurnosni pojas
kameno srce
drago
miris

Stjuardesa je necujno zavrckala prolazom izmedju sedista, ostavljajuci cvetni miris za sobom. Citavo moje jezgro se skupilo od gadjenja cim je njen parfem dotakao mirisne receptore u mom nosu, a covek koji je sedeo pored mene, cinovnik neke velike korporacije ocigledno, je uzbudjeno zanjuskao vazduh za njom. "Kako bi mu leglo jedno prinudno sletanje sa doticnom"-zlurado sam pomislila i jace pritegla svoj sigurnosni pojas, iako je znak za obavezno vezivanje odavno prestao da blinkce. "Kakva sam ja minijatura hrabosti" samo sto ne izgovorih naglas, ponosna sto sam se na let ipak usudila, ali ceznjivo gledajuci u dalekokopno...Jos uvek svaki prekookeanski let predstavlja gotovo vantelesno iskustvo za mene. Ljudi koji vole da lete su mi uvek bili cista mistika... "mora da imaju kameno srce u grudima" pomislih..."o, kako mi je drago sto danas nije 11., vec 2. septembar", pakosno se nasmejah u sebi, tik pre nego sto je drugi avion iz pravca Njujorka naleteo na nas.....

karanfil
suton
przenice
osmeh
dno
dlaka
zelja
vuk
mamlaz

Koji sam ja mamlaz! – uzviknu, gledajuci gadljivo na dno tiganja u kome se sa przenicama na vrelom ulju izvijala dlaka, vlas njegove ionako retke kose. Zelja za jelom ga, iako je bio gladan kao vuk, u trenutku napusti. Zavijanje zeluca potpuno utihnu pri pogledu na karanfil koji je smrdeo na ustajalu vodu u vazi.

Umri gladan, celav i u smradu! – rece uz gorki osmeh onom u ogledalu i zalupi vrata svog samackog stana grabeci kroz suton koji je lagano gutao njegov isposnicki dan.

skup
rizik
kravata
patos
pesak
cipela

Ovo je "skup" muskarac - bilo mi je jasno odmah, cim sam ga ugledala na toj izlozbi, na tom skupu dokonih, razmazenih ljudi.. Ne zbog odlicnih, rukom pravljenih cipela, ni zbog kravate od 357 dolara. Ne, naravno da nije bilo zbog toga...nisam ja takva zena....Vec zbog tih ociju boje peska, koje su me tako nezno pozivale na rizik najgore vrste, na rizik da ga sobalim na patos, tu odmah, na sred galerije, pa nek uganem svoj 50godisnji kuk, bas me briga....

zmaj
nesvest
trudnoca
svet
covek
blag
razmazen
hrana

Kad pišem, ne mislim na hranu, i obrnuto. Dok pazim šta se u mojoj književnoj kuhinji krčka, obično zaboravim šta se dešava na našem, Malavelikinom i mom šporetu. Evo sad, dok započinjem ovu priču, do mene je doleteo miris pregorelog hleba, moja trudna, razmažena verenica zaboravila je da jutros isključi toster. Moja verenica upravo dolazi s posla i još s vrata, kao u onom vicu, uzvikuje: "Najzad miris tatine kuhinje!" Predaje mi cveće koje su joj kolege na poslu kupili za mene, u stvari prazan celofan, jer su ruže, dok je usput mlatarala buketom rasterujući tako blagu nesvesticu, negde ispale. "Danas je naša godišnjica, Kojatkine, na današnji dan, pre tačno godinu dana, tačnije 22.Septembra 2009. godine, upoznali smo se na jednom od mnogobrojnih forumskih upoznavanja, zavoleli, kresnuli, i sada te vodim na večeru, čoveče moj, Zmaju moj."

Restoran je ekstravagantan, sudeći po kelnerima obučenim u imoprovizovane pancire s minijaturnim bodežima za pojasom, kojim otvaraju skupa vina. Do našeg stola sedi nekadašnji administrator Krstarice, Tab, i proučava jelovnik sa 503 jela. Heh, kako je svet mali.

ćurka
đak
čeka
džak
jutros
planina
miris

"Koja sam ja ćurka." Uvek mi je lakše kad to sebi kažem, bar malo ublaži. Sad, da li je stvar u tom sto mi lakse da to cujem od sebe i tako se pripremam na ono što bi mi mogli reci drugi ili coveku prosto prija da se malo pljeska, ne znam. Takvi tipovi sa samoosudjivačkim manevrima obično su poslušni đaci, i ja sam bila dobar đak. I evo, ženi se još jedan. Ne verujem da je ostao još neko muškog roda stariji od mene a da se nije oženio, da mene čeka. A baš mi se sviđao. Prodavao je krompir na maloj pijaci u našem kvartu. Kupovala sam sve po neko kilo, a vamo, maštala kako cu doći jednog dana da kupim džak krompira i zamoliti ga da mi pomogne da odnesem do kuće. Dođem jutros, njegova tezga prazna. Zagledam okolo a jedna zena dovikuje: "Ženi ti se danas Đole.". Bilo bi mi tačno lepše da mi se planina sručila na glavu no što sam to čula. I to tako, ko da svi znaju što se tuda vrtim. Možda je i on znao. I odjednom mi se više miris pijace nije sviđao uopšte, čak sam se namrštila. Na kraju, svi kažu da je Đole ustvari preprodavac, da nikada nije motiku uzeo u ruke, a vamo priča da prodaje svoju robu.
milina
soliter
frižider
bistro
torta

Poslednja izmena:
Gledaj Petrana - malađe. Toj-bojevi to je u trendu, kakav muž, krompir, pegla.... sirće :lol:

Da nastavimo.

Neke dame u godinama veruju da ne vredi gledati mlađe, jer se to ne isplati što se braka tiče.

Ovo viđenje je sasvim tačno, međutim, ne isplati se ni brak sem ako niste mlađi Gaj Riči, ili već tako nekako.
Onda se isplati njemu. Ovde to nije tema.

Šta će ženi danas brak?! On samo može da da je košta - vremena, živaca, para bačenih na krpe za sudove i deteržente za delikatno pranje njegovih gaća i uopšte...
Ruke joj ogrube od ribanja, pogrbi se zbog peglanja, juri nezahvalnu decu koja joj spočitavaju kako nije ni nalik alfa-mami, muž je ignoriše sem u doba jela i zvoca....zvoca....zvoca.
Ne daj bože da ima celulit ili strije! Odmah nađe - švalerku.

Upamet se ženo - mani se braka!

....nastaviće se po potrebi...

Da nastavimo.

Neke dame u godinama veruju da ne vredi gledati mlađe, jer se to ne isplati što se braka tiče.

Ovo viđenje je sasvim tačno, međutim, ne isplati se ni brak sem ako niste mlađi Gaj Riči, ili već tako nekako.
Onda se isplati njemu. Ovde to nije tema.

Šta će ženi danas brak?! On samo može da da je košta - vremena, živaca, para bačenih na krpe za sudove i deteržente za delikatno pranje njegovih gaća i uopšte...
Ruke joj ogrube od ribanja, pogrbi se zbog peglanja, juri nezahvalnu decu koja joj spočitavaju kako nije ni nalik alfa-mami, muž je ignoriše sem u doba jela i zvoca....zvoca....zvoca.
Ne daj bože da ima celulit ili strije! Odmah nađe - švalerku.

Upamet se ženo - mani se braka!

....nastaviće se po potrebi...

nije red da remetim temu, ali moram
Srela sam danas jednog drugara iz mladjih dana, jedno dete vozi u kolicima a drugo pored kolica. Pitam ga: "Gde si ovo naso. Ajde reci kojim si putem to isao i ovo nasao da i ja idem tamo :lol:" A kazem ovoj maloj pored kolica "Ukrascu ti guzu.", a ona meni "E neces.". I pozdravim se sa "ćao", a mala "ćao", opet ja "ćao", kad ona opet "ćao", i tako dok nisam ukapirala da njena mora biti poslednja. :cool:

milina
soliter
frižider
bistro
torta

nije red da remetim temu, ali moram
Srela sam danas jednog drugara iz mladjih dana, jedno dete vozi u kolicima a drugo pored kolica. Pitam ga: "Gde si ovo naso. Ajde reci kojim si putem to isao i ovo nasao da i ja idem tamo :lol:" A kazem ovoj maloj pored kolica "Ukrascu ti guzu.", a ona meni "E neces.". I pozdravim se sa "ćao", a mala "ćao", opet ja "ćao", kad ona opet "ćao", i tako dok nisam ukapirala da njena mora biti poslednja. :cool:

milina
soliter
frižider
bistro
torta

Ja volim pravila; da ih nema ne znam šta bih mogla da kršim, ali hajde, na brzinu jedan izuzetak.

Obuzme je milina kada se seti da je danas dan njenog odlaska. On blažen još uvek spava. Pogleda ga na trenutak i brzo okrene glavu. Ne, neće nasesti i ovog puta i promeniti odluku. Ipak, zvirne još samo jednom. Lice mu je mirno, disinje pravilno, deleju tako nevino.
Ona ustaje iz kreveta i dok se tušira vidi da se na plafonu kupatila pojavila nova vlažna mrlja koja se širi. To je samo jedna od blagodeti života u stanu koji je u sendviču muzike iz donjeg i vlage iz gornjeg stana njegovog solitera.
Pažljivo se oblači i gleda svoje umorno lice. Ipak nenadano se osmehne osmehom lepe žene.
Odlazi do frižidera po navici da uzme nešto i spremi mu doručak. On doručkuje pre nego što ode do svog bistroa na prvu kafu. Onda se seti.
I pre nego što zatvori vrata spazi njegovu omiljenju seteveli tortu. Uzima je i sruči u kofu za smeće i odlazi.

More
Riba
Ribar
Brod
Smrt

More
Riba
Ribar
Brod
Smrt
Cini mi se da nisam imala ni deset godina kada sam prvi put cula pesmu
"Zivot je more,
pucina crna,
po kojoj tonu
mnogi sto brode...".
Igrala sam folklor u jednom drustvu. Imali su grupu mladjih i grupu starijih igraca, mi smo im bili ko maskote. I tako, u autobusu svi zajedno, i ovi stariji su pevali nase zabavnjake. Secam se kako mi je ta pesma bila cudna. Dugo mi je to bila jedna od pesama koju cu da zapevam kad se skupi drustvo, pevljiva je a i deluje kao da prica o necem jako znacajnom, o zivotu. I sad, da li je u toj pesmi covek riba ili je covek ribar kog nosi brod i da li je ta pucina crna zivot ili smrt? A pesma koja je meni ustvari bila bas u srcu jos od nekih sest sedam godina
"Pozdarvite moga tatu,
tamo iza sedam gora,
pozdravite moga tatu,
na talasima plavog mora..."
Plavog, ne crnog mora.

dlaka
Mara
Sara
Vidoje
prefiks
odricanje

Poslednja izmena:
More
Riba
Ribar
Brod
Smrt
Cini mi se da nisam imala ni deset godina kada sam prvi put cula pesmu
"Zivot je more,
pucina crna,
po kojoj tonu
mnogi sto brode...".
Igrala sam folklor u jednom drustvu. Imali su grupu mladjih i grupu starijih igraca, mi smo im bili ko maskote. I tako, u autobusu svi zajedno, i ovi stariji su pevali nase zabavnjake. Secam se kako mi je ta pesma bila cudna. Dugo mi je to bila jedna od pesama koju cu da zapevam kad se skupi drustvo, pevljiva je a i deluje kao da prica o necem jako znacajnom, o zivotu. I sad, da li je u toj pesmi covek riba ili je covek ribar kog nosi brod i da li je ta pucina crna zivot ili smrt? A pesma koja je meni ustvari bila bas u srcu jos od nekih sest sedam godina
"Pozdarvite moga tatu,
tamo iza sedam gora,
pozdravite moga tatu,
na talasima plavog mora..."
Palvog, ne crnog mora.

dlaka
Mara
Sara
Vidoje
prefiks
odricanje

Mara je, iako zena sa sela, savrseno dobro znala da samo jedan prefiks u krajnje ozbiljnim i znacajnim recima poput (ne)veran, cini nemerljivu razliku izmedju nje i Vidoja. Znala je da se nije odrekao odricanja, cim je citavu grudvu Sarinih plavih dlaka pronasla u njegovom dzepu. Znala je da to znaci da je nije samo obljubio, vec i voleo. Znala je, takodje i da je odricanje od sopstvenog ponosa jedino sto joj je preostalo.

zestoko
povracanje
CD disk
smajli
ljubav
brsljan
camac

Mara je, iako zena sa sela, savrseno dobro znala da samo jedan prefiks u krajnje ozbiljnim i znacajnim recima poput (ne)veran, cini nemerljivu razliku izmedju nje i Vidoja. Znala je da se nije odrekao odricanja, cim je citavu grudvu Sarinih plavih dlaka pronasla u njegovom dzepu. Znala je da to znaci da je nije samo obljubio, vec i voleo. Znala je, takodje i da je odricanje od sopstvenog ponosa jedino sto joj je preostalo.

zestoko
povracanje
CD disk
smajli
ljubav
brsljan
camac

Bilo je žestoko.Bili smo na mom starom,oronulom čamcu i slušali staru muziku s nekih još starijih CD diskova.Bili su toliko stari da su zaudarali na bršeljen.Kada me je pogleda,nakon skoro 7 godina,napravio sam samo kiselu facu,nju je verovatno podsetilo na smajlija,koji mi uvek šalje na Facebook-u.Jedino što mi je tad palo na pamet bilo mi je da povraćam-kad se setim da bez nje nisam mogao ni 7 dana,a kamoli 7 godina...I tako,za narednih 7 videćemo se ponovo...na tom dobrom starom čamcu...svakih 7...

Re: Igra - sastavi priču

--------------------------------------------------------------------------------
Besim(ime)
Zdravo,živo
27.januar
genocid
14.april
Novi fosili
Bjelovar
442
31.decembar
29.avgust
Nije umro!
Lolčina
Filmčina
Ovo je kraj!
Jim Morrison
Dva vrana gavrana
Smajli + grana
Kap koja je prelila kafu

Bilo je žestoko.Bili smo na mom starom,oronulom čamcu i slušali staru muziku s nekih još starijih CD diskova.Bili su toliko stari da su zaudarali na bršeljen.Kada me je pogleda,nakon skoro 7 godina,napravio sam samo kiselu facu,nju je verovatno podsetilo na smajlija,koji mi uvek šalje na Facebook-u.Jedino što mi je tad palo na pamet bilo mi je da povraćam-kad se setim da bez nje nisam mogao ni 7 dana,a kamoli 7 godina...I tako,za narednih 7 videćemo se ponovo...na tom dobrom starom čamcu...svakih 7...

Re: Igra - sastavi priču

--------------------------------------------------------------------------------
Besim(ime)
Zdravo,živo
27.januar
genocid
14.april
Novi fosili
Bjelovar
442
31.decembar
29.avgust
Nije umro!
Lolčina
Filmčina
Ovo je kraj!
Jim Morrison
Dva vrana gavrana
Smajli + grana
Kap koja je prelila kafu

29. avgust 2009.
"Zdravo, živo Besime!", rekao je Jim Morrison. Tada je sipao kafu. Jedna kap, prelila mu je čašu. "Tužan sam! Ovo je kraj!" "Aaaa, pa znaš, nije umro!" "Stvarno?!" "Da!"

31. decembar 2009. "Kakva filmčina!" rekao je Jim Morrison. Lolčina. Dva vrana gavrana su pričala genocidu i Bjelovaru 442 minuta, što je Jim voleo da gleda. "A sada,", reče glas sa televizije, "otkriveni su novi fosili u Sibiru!

27. januar 2010. "Kažem ti ja Besime, danas su okačili nove fosile u muzeju, u Rusiji!" "Stvarno?!" "Da!" "Onda, hajmo u Rusiju!!!!!!", osmehnu se Besim kao smajli na grani!

Marko Kraljević
1945. godina
Mitraljez je ispucao svoje.
Nikad ne reci nikad!
Ne!
Tenk je jurišao!
Računar!
Telefon
Radio

Marko Kraljević
1945. godina
Mitraljez je ispucao svoje.
Nikad ne reci nikad!
Ne!
Tenk je jurišao!
Računar!
Telefon
Radio

ovo su sledece reci/recenice, je l'?

Slusao sam stari radio koji je krcao poput tenka koji je jurisao. S tom mislju se javila jos jedna, naravno, banalnija! Setio sam se svoje majke, i prica o babuski koja je svoj radio iz '45. procenjivala kao svoju najvecu vrednost koju je smela da ima javno, iako je svoje blago sakrivala u klavir, ali hA, ko jos haje za umetnost...ili kulturu!? Medju one zice su se dugo nizali kineski biseri i uz pomeraj valjala sarena senka opalnog prstenja. I tako do zaborava.
Krcao je u nedogled, dok stari mitraljez nije ispucao svoje. Konacno. Eto razloga da kupim novi.
Gotovo instinktivno sam otisao do svog racunara, i na trenutak zaboravio svoj stari i svoj novi radio upalivsi nebeski Winamp. Ali, nikad ne reci nikad! Kupicu ga ja vec...hocu...cim pretekne po koja para sa ovih zivotnih drumova. Stani Marko! Ne ori drumove! Ne!
Na trenutak je sve stalo.
Ja pricam.
Sam sa sobom.
Upalicu Skype onda.
Gde mi je telefon?
E sad sam k'o Kraljevic.

hihi, nisam ovo dugo radila. svi ste mi nedostajali!
vidim da su se i pravila malo promenila!

evo i mojih reci:

stakleni delfin
kutija kafetina
cink-oksid pasta
akvarel
vetar
resetke na prozoru
dim
puzle
kao grafit

stakleni delfin
kutija kafetina
cink-oksid pasta
akvarel
vetar
resetke na prozoru
dim
puzle
kao grafit

Znala sam da ne treba da dugo gledam u tog staklenog delfina. Znala sam da cu pozeleti da bude moj, tako nestvaran, u tim razmazanim bojama, poput akvarela. Za trenutak sam pogledala kroz prozor u kao grafit sivo nebo, po kome je vetar crtao sare, na prvi pogled neprepoznatljive kao razbacane pu(a?)zle. Neposredno pre dolaska sam popila citavu kutiju kafetina i sada sam u ustima osecala ukus paste cink-oksida. Zapalila sam cigaretu, povukla dim, i odlucila da ga uzmem. Njegova lepota je, znala sam, bila vredna gledanja neba kroz resetke na prozoru.

zvaka
kosa
ljubav
cvet
masnica
ljudi

zvaka
kosa
ljubav
cvet
masnica
ljudi

Kazu mi da sam anoreksicna. Da je moja dnevna ishrana pala na kutijicu zvaka, da izgledam kao les, kao vreca kostiju. Moja kosa opada, poput suvih latica nekog uvelog egzoticnog cveta. Ali ja znam da to nije tacno.
Sta vise...cinjenica da imam masnicu na kukovima od farmerki je dokaz da su mi tesne. Debela sam. Ma sta drugi ljudi znaju... On mene voli, a i ja njega. To je dovoljno za ljubav. Sve sto radim je za njega.

suva trava
miris
svrab
boje
staklo
amber
kamena ulica (one poplocane ulice...)

P.S. pazle puzle, ne znam...ja kazem puzle... XD

suva trava
miris
svrab
boje
staklo
amber
kamena ulica (one poplocane ulice...)

Iz nekih, meni potpuno nepoznatih razloga je voleo da me zove Amber...Moguce je da sam ga podsecala na neku bivsu Amber, ili da je kao posledicu vec uvezbanog pokreta jezika, na pocetno slovo mog imena izgovarao njeno, vec toliko puta izgovoreno...nisam ga pitala...nisam zelela da znam....jer, sam vec sve bitno o njemu znala...Vec sam shvatila da bez imalo truda moze da pomuti sve boje mog sveta, da od mojih ociju, samo svojim mirisom moze da napravi dva plavo-zelena raspuknuta stakla...i da onaj trenutak kada me je polegao na suvu travu u mome secanju pocinje da biva nesnosan poput svraba.....sve to sam osetila jasno poput fizickog bola u momentu dok sam se pela strmom, kamenom ulicom koja je vodila do vidikovca na vrhu...i zagrebalo me je iznutra tako strahovito, da sam intuitivno znala, cak i pre nego se ta mogucnost uoblicila u mojoj glavi, da se poslednji put penjem tom ulicom...i da ce moj pad mozda biti strahovit i brz, ali neuporedivo laksi u odnosu na pad koji me ceka ako ga vidim ponovo...i, tako sam se popela..prvo na brdo, pa na vidikovac......a, onda sam skocila...

zamrzivac
jabuka
leto
mleko za suncanje
lopta
olovka
posao

zamrzivac

jabuka

leto

mleko za suncanje

lopta

olovka

posao

Kamera u totalu snima kuću Paje Kojatkina Patka. Zatim prelazi na ameriken hvatajući u kuhinji malu Patu, koja nagnuta nad vanglom, muti šne za puslice. Paja otčepljuje sudoperu, psuje jer je besan što se svršilo leto, i što nalazi svašta u sifonu. Koru od jabuka, kafezac, ljuske od grafitne olovke, čak i perje. "Sigurno se češljaš nad sudoperom", kaže Pati. "Posle se čudite što se začepi." Mala Pata ga gleda nežno, hrabri ga, veruje u njega, on to može. Televizor, koji je Pata stavila na zamrzivač dok joj njen Patak Kojatkin ne kupi stalak za njega, trešti. Čuje se do strica Baje koji stanuje u Petoj aveniji. Mala Pata napušta šne da utiša televizor. Kojatkin Patak baca sajlu, besno odlazi u livingrum i pojačava televizor. Gunđa. "U ovoj kući ne mogu ni da gledam vesti na miru."

Spiker objavljuje: "Sada ćete, dragi gledaoci, gledati prošlogodišnju akciju Milosrdni anđeo."
"Šta je to Milosrdni anđeo?", pita Mala Pata.
"Naši bombarderi bacaju na Srbiju deci jaja za Uskrs."
"Pačija?"
"Između ostalih i pačija."
"Ah, tako. Srbiija, Bože, gde li je to? Šta misliš da li Srbi imaju patke?"
"Zašto ne bi imali. I njihove patke nose jaja, kao i naše, kao i crnačke."
"Znaš, mili, moram da ti kažem da nikad nisam videla crnačku patku. Kakve li su?"
"Patka ko patka, ništa naročito. Crne su, kljukane. Možda ih više maze zbog rasne diskriminacije."

Kamera polako švenkuje sobu u kojoj sestrići Gaja i Raja vredno rade algebru, dok Vlaja masturbira na gumenu patkicu - igračku iz kupatila, pošto ju je prethodno dobro nauljio mlekom za sunčanje. Ujak Paja i ujna Mala Pata ih kontrolišu kroz ključaonicu. To im je posao. Šta da rade sa ovim dečkom? Mogli bi da mu kupe loptu da nije popustio u školi, naređao kečeve. Opsednut je seksom.
Ključaonica i razrogačeno Patino oko. Mrak.

sunce
mudžahedin
podočnjaci
žene
mesec
zarobljenik
crveni šal
šešir

sunce
mudžahedin
podočnjaci
žene
mesec
zarobljenik
crveni šal
šešir

Sunce mi je milovalo obraze kad sam zatovrila knjigu...Tuga i radost su me preplavile. Glavni lik u romanu, mudžahedin, odriče se svoje vere, korena, nasledstva zbog jedne žene. Postaje zarobljenik te dame koju krije crveni šešir i koja likuje zbog moći nad njim.
Mesec dana je proveo u progonstvu...to je tražila i to joj je dao.Doneo joj je crveni šal koji je tražila, ponovo se smejala.

Nezahvalnica, pomislih posle neprospavane noći...Nerviraju me ovi podočnjaci.

LAŽ
ISTINA
IGRA
KRV
MAGLA

LAŽ
ISTINA
IGRA
KRV
MAGLA
Bila je to opasna igra dva naizgled slicna bica.... Opsena koju je stvorio u njenoj glavi proganjala ju je danima.. kao predznak ili losa sreca.. Istina koju joj je plasirao bila je samo njihova. Sve ju je dotuklo te noci.. I osecaj ispunjenosti posle sexa, dok je stajala kao sasvim sama na svetu, kao Eva u toj crnoj noci.. Magla njenih secanja i krv na posteljini ... tragovi da mu je malocas pripadala...Divlje i pohotno...
Zora.. Jutro osvescuje.. Daje stvarima realne obrise.. Spoznaje svet oko sebe u realnom obliku.. I ljude.. Laz ne postoji u tom suncanom oktobarskom jutru vise za nju. Ide dalje. I ne osvrce se....

Bajka
misli
pozuda
novac
gubitnik

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back