iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Слушај неуки пропагандисто, Никола Лашванин је рођен више од 600 година после времена за које кажеш да је писао књигу . Није био историчар него поп језуит. Зато је и бркао године, људе и догађаје.

Šumski čo'eče lakše malo. Pa histo(e)rija je u pitanju,ba! Ne znaju oni (danak neiskustvu) podosta o jezuitima i ostalim kolezama.

Poslednja izmena:
Ne povezuju se geni sa jezicima , geni su geni ...

Ajde malo prostije ne postoje slovenske, ilirske i bilo cije gene, gene nisu vezani za narod ili jezicne grupe sta slaveni i jesu. Slovena oblikuje da prica neki slovenski jezik.

Tako da i vi a i veliki deo kvazi naucnica na ovoj temi u zabludi da mozes gene i bilo kakav narod staviti u relaciju jedno za drugo.

Inace i ja gresim ovde se radi zapravo o jednom genu u ovoj temi.

Poslednja izmena od moderatora:
zbogomsloveni1.jpg

zbogomsloveni2.jpg

jel ovo bilo poslje piramida ili prije

ma...... ako cemo posteno, ne traba vama ni jedan jedini Srbin posto su vam oni glavna smetnja za stvaranje ilirske dzamahirije.

Nego, i dalje figurira pitanje koje ceka da muftija odgovori na njega,
Uvek kada vam neko postavi cinjenice, bezite od njih k'o djavo od krsta.

Koliko je samo mizerno u ovom novinskom tekstu uradjeno spinovanja i koliko neznanja novinara a i svesnih lazi samo da bi se neukoj masi ponudili podaci koji su joj po meraku.

Логичније би било да се позивају на Турке на пример , по култури. Него генетика говори да су исто као у сви око њих, што закључује да су се преци потурчили за време окупације и сад ајде као на силу неки мит да се спроведе. Колко мораш да имаш искомешане мисли кад тако нешто пропагираш.

PRVO GRIJEŠE NAUČNICI:

Tako da i vi a i veliki deo kvazi naucnica na ovoj temi u zabludi da mozes gene i bilo kakav narod staviti u relaciju jedno za drugo.

ZATIM I NOVINARI:

Koliko je samo mizerno u ovom novinskom tekstu uradjeno spinovanja i koliko neznanja novinara a i svesnih lazi samo da bi se neukoj masi ponudili podaci koji su joj po meraku.

ONDA NAM PONUDE SRPSKO "LOGIKU":

Логичније би било да се позивају на Турке на пример , по култури.

ZATIM NAM PONUDE ZAKLJUČAK:

Него генетика говори да су исто као у сви око њих, што закључује да су се преци потурчили за време окупације и сад ајде као на силу неки мит да се спроведе.

Nama ne preostaje ništa drugo nego da:
1. više vjerujemo nauci nego Srbima,
2. više vjerujemo novinarima nego Srbima,
3. više vjerujemo svojoj logici nego srpskoj,
4. sami zaključujemo na osnovu nauke i povijesti ko smo i ko su nam preci.

Zato momci za uloženi trud evo vam nagrada:

PRVO GRIJEŠE NAUČNICI:

Да "научници" греше - јер не познају историју. Ти помињеш којекакве Илире а ни не знаш да се они нису тако сами називали... Илири ,Трачани, Дачани - један народ - И2 хпл. То су поделе које је урадио Рим, ради лакше администрације.

Није баш најбољи пример али то је као што се Срби деле на - шумадинце, лале, босанце, црногорце итд.

И када тође неки човек који није из наших крајева, како он може да зна да су то све Срби. ако му наравно не каже неко од домаћег становништва ?

Што ће рећи да - "илирски,трачански и дачански ген" - не постоје. Исправна класификација би била - хелмски(хумски,палео). Што заиста јесте изворни назив за Балкан.

ZATIM I NOVINARI:

А како новинари не би грешили ? Једно вуче друго - просто је. Ако неки научењак проглашава "трачке гене" - како не би и новинар ?
Њима је циљ да тиме импресионирају и привуку читалачку публику - то је примарно.
А колика је тачност, провереност и квалитет информација - па, то баш и није толико важно.

Остало нећу ни да коментаришем. Извлачење из контекста речи једног Србина, форумаша и представљање као опште мишљење у Срба.
- Сто људи,сто ћуди - каже српска народна.

То би било исто као када бих ја сада узимао речи неких "часних Бошњака" који псују мајку и све могуће покојном Патријарху Српском господину Павлу и представио их као мишљење бошњачког народа или на пример - твог (а да ли ти то оправдаваш?!).

Оваквог духовника сте нашли да псујете, карикирате, "терате у пакао" итд...

А ја кажем: ако би требало да се одржи Велика Србија злочином, ја на то пристао не бих никада; нека нестане Велике Србије, али злочином да се одржава – не. Ако би било потребно и нужно једино да се одржи Мала Србија злочином, ја и на то не бих пристао. Нека нестане и Мале Србије али злочином да се одржи – не. И кад би требало да се одржи последњи Србин, ја да сам тај последњи Србин, а да се одржи злочином – не пристајем, нека нас нестане али да нестанемо као људи, јер нећемо онда нестати, живи ћемо отићи у руке Бога Живога.

Poslednja izmena:
Ovdje je ključno pitanje ko ste vi.
Mi smo nekadašnji Iliri a današnji Bošnjaci.

A ko ste vi ???

Пре колико сте постали ти "силни" Бошњаци ? - Ми смо Срби, словенски народ, православци. Одувек смо и били Срби (Словени), али православци нисмо (али ипак јесмо веоома дуго). ;)

Што би ти рекао - "може ли простије" ?

Poslednja izmena:
Zašto da svariš? Pa to je dovoljan razlog da se odustane od ikakvog ozbiljnog razmatranja.

Наравно да јесте. Мислио сам на особеност германских племена (ако је то уопште опстало).
Познато је од кога су Пруси. Цела некадашња Источна Немачка је засигурно словенског порекла и далеко више - до Рајне (женско име код Срба)...

Лужички Срби се опиру асимилацији, њихову бројност своде на 60 000 - 100 000. А многи своје српско порекло крију и говоре о истом "у поверењу". Колико сам чуо од неких људи има их и преко пет стотина хиљада...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back