iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јел можда Јајце у питању? Јер имамо овде човека са сведочанствима, да га приупитамо мало?

books

ne razumijem

Човек је био непосредни учесник турског освајања Босне и био је срећан кад су га Угри заробили, нешто није помињао Хрвате у Босни:per:

-Između 1391. – 1404. godine Hrvoje Vukčić Hrvatinić (1350. – 1416.) sagradio je grad Jajce
(ovaj rvoje srbin neki)

-1514.godine na kapitulu u Jajcu franjevačka provincija Bosna dijeli se na provinciju Bosnu argentinu i Bosnu croatia.

-1525.godine Turci su opsjedali Jajce sa 20.000 vojnika. Opsjeda trajala 18 mjeseci.

-1525. godine kroz tursku opsadu Jajca probio se knez Krsto Frankopan I donio u Jajce hranu I municiju (opet srbin neki)

i da ne zaboravim.ugarske,njemacke,austrijske i druge posade bile su sastavni dio pomoci hrvatima u obrani predzidja evrope od turaka,martologa,janjicara.onih istih sto na nikopolju porazise krscansku evropu zarad brace turaka.

mislim da te je to bunilo

-Između 1391. – 1404. godine Hrvoje Vukčić Hrvatinić (1350. – 1416.) sagradio je grad Jajce
(ovaj rvoje srbin neki)

-1514.godine na kapitulu u Jajcu franjevačka provincija Bosna dijeli se na provinciju Bosnu argentinu i Bosnu croatia.

-1525.godine Turci su opsjedali Jajce sa 20.000 vojnika. Opsjeda trajala 18 mjeseci.

-1525. godine kroz tursku opsadu Jajca probio se knez Krsto Frankopan I donio u Jajce hranu I municiju (opet srbin neki)

i da ne zaboravim.ugarske,njemacke,austrijske i druge posade bile su sastavni dio pomoci hrvatima u obrani predzidja evrope od turaka,martologa,janjicara.onih istih sto na nikopolju porazise krscansku evropu zarad brace turaka.

Не, није ме бунило, има део о томе како су се Турци прибојавали да Угри или Хрвати не притекну у помоћ. Али издалека, а не из Јајца или Бобовца.

Jos jedan tezak udarac za SANU :ok:

Ма шта је то за њих. Па како не знадеш, они само извуку из фиоке потребна документа и ти си га пуко. :rotf:

Овај "доказ" му дође на исто као када бих ја цитирао оног Амера што тврди да је Троја у Србији. Питање је кредибилитета и научне врености.

Poslednja izmena:
Ne razumem da li shvatam ove DNK analize?

Primer:
Ako mi je cukun deda bio sloven i ozenio se zenom domorotkinjom (Ilirkom, Bosancicom, Dukljankom i sl.), onda je njegov sin a moj pradeda bio polu Sloven a polu homo Balkanikus Dinarikus. Recimo da se i on ozenio Ilirkom te dobio moga dedu koji bi sada po genima (i osobinama) bio 25% Sloven a 75% Dinarac. Dalje se i Djedo ozenio domorotkinjom i dobio mog oca koji je sad samo 12,5% Sloven a 87,5% Dinarac. Onda se i moj cale ozeni za Dukljanku i dobi mene koji sam 6,25% Sloven a 93,75% Dinarac.

Elem, kad bi meni takvom jednog dana palo na pamet da proverim kojoj grupi pripadam, desilo bi se da mi prikazu da sam poreklom Sloven, te ti se ja onda nakacim na razne forume i pocnem da pljujem po nekim Dinarcima, kad ono u stvarnosti ja 15 puta veci Dinarac nego Sloven.

Da li je ovo moje genetsko rezonovanje dobro ili sam negde napravio gresku u koracima?

Jesam mnogo banalizovao slucaj ali smatram da je poenta jasna. A jos kad se uzmu u obzir i drugi narodi i narodnosti koji su tu umesali svoje prste (ili nesto drugo), pa uticaji sa majkine strane, onda se stvari jos beskonacno komplikuju.

Ali ne! Ja i dalje lupam sakom od sto i tvrdim da sam bas ja najlepsi, najveci i najstariji.

Nijedan narod nije samo autohton na nekom prostoru vec je autohton na nekom prostoru u nekom odredjenom periodu. Svi su ovde (i drugde) dosli od negde nekad, izmesali se sa nekim drugim prethodnim narodom na tom podrucju. Ne pocinje ovdasnja istorija ni sa Turcima ni Slovenima ni Gotima ni Keltima ni Rimljanima ni Ilirima, ni sa Pelazgima. Pre svih njih je opet tu bio neko drugi. Tako da bih zamolio da bilo ko ko se busa u prsa da je ovde autohton te stoga ima valjda neka visa prava od drugih, da ubuduce napise i od kada vazi ta njegova autohtonost (1000, 2000, ili 6000 god. itd.) i da objasni zasto bas tu treba podvuci crtu a ne negde ranije/kasnije.
Kako to da je religija najbolja ona najnovija a nacija ona najstarija?
Zar nije bolje mesati se sa drugacijim od sebe i pripajati i njihove dobre osobine a ne vecito ostati bukva koja ce samo mesati sa ostalim bukvama i dobijati male bukvice!

(ovaj rvoje srbin neki)

A što se nije zvao Križman ili tako nekako?

Poznati historicar Nikola Lašvanin u svojoj knjizi Ljetopis 1059 godine spominje Bosnjake i Bosnu kao i prvog bana Ivana Kotromanovica.

Knjiga izgleda ovako

11ili82.jpg

Tekst

5clv60.jpg

f_ljetopislavm_1c1adc7.jpg

_____________________________________________________________________________________

Poslednja izmena od moderatora:
Слушај неуки пропагандисто, Никола Лашванин је рођен више од 600 година после времена за које кажеш да је писао књигу . Није био историчар него поп језуит. Зато је и бркао године, људе и догађаје.

Poznati historicar Nikola Lašvanin u svojoj knjizi Ljetopis 1059 godine spominje Bosnjake i Bosnu kao i prvog bana Ivana Kotromanovica.

Knjiga izgleda ovako

Daklem, pominju se Bošnjaci pa bi naš vikend naučnik da izvuče zaključak kako je to narod. Ali, pominje se tu još neko: Ižak, koji posta CARIGRADSKI cezar.
Znači, postojao je i neki narod CARIGRAĐANI? Ili su i Bošnjaci samo geografska odrednica?! Hajde da se opredelimo!

Daklem, pominju se Bošnjaci pa bi naš vikend naučnik da izvuče zaključak kako je to narod. Ali, pominje se tu još neko: Ižak, koji posta CARIGRADSKI cezar.
Znači, postojao je i neki narod CARIGRAĐANI? Ili su i Bošnjaci samo geografska odrednica?! Hajde da se opredelimo!

hajd pruzi ruku pa da se opkladimo da su i srbi geografska odrednica..
evo ti obe ruke pa prihvati :klap:

DNK analize imaju glavni problem sto se povezuju narodi i jezicne grupe za genima koji su nastali pre sto uopste mozes istoriski da uhvatis Slavene, Germane i ostale.

A da narodno ime ili jezik nemoraju da znace nista o daljem porodicnom i genetskom poreklu nam pokazuju razni narodni.

Neki ocigledno.

Ko Turci (mesavina svacega po najmanje onih centralnoaziskih pastira od kojih su dobili ime i jezik), Madjari (ime i jezik ugro-finskog porekla) ali genetska struktura je bas srednja evropska za jakim uticajem J2a i J2b, Rusi (dobili ime po germanima), Bugari (dobili ime po turskom plemenu).

Kod drugih naroda je slicno ali nije toliko ocigledno i tu spadaju Srbi i Hrvati kao narodi koji imaju jak udeo starosedelaca i prilicno mali deo zapadnoevropskih slovena.

Dakle geni malo kazu toga vredno za postojanje i evoluciju naroda.

A sve genetska istrazivanja koji kazu 30 % su slaveni, 20 % iliri mozes da pacis u smece.

Posebno sto ocigledno ima ovde na desetina istrazivanja koji su svi u kontoverzi za svim drugima.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back