iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Једно од питања на која је одговорио др Ђође Јанковић:

Одскора неки амерички универзитети подупиру теорије из XIX вијека о "бошњаштву" које се надовезује на богумилске заједнице, а прије тога на Илире. Да ли научни докази подупиру хипотезу о "бошњачком" етницитету?

То је чиста политика. Аустро-Угарска је успoставила Земаљски музеј у Сарајеву да би створила нацију, слично Словенцима. Не постоје докази о археолошкој посебности Босне у односу на друге српске крајеве. Има више римокатоличких храмова из времена мађарске окупације и њиховог утицаја, и то је све. На пример, краљ Твртко II је сахрањен под надгробном плочом се латинским натписом, али његови војници пишу ћирилицом (значи православни су), као што показује град Бобовац. Аустроугарска је измислила појам "босанчица" да би се направила разлика према ћирилици иако су исто писмо, само да би нас раздвојили, преварили. Они су надгробне мраморе прогласили за богумилске, босанске споменике, па им је дат и посебан назив "стећци" иако таквих назива за гробља нема, да би се заборавило да су то наша гробља. Њих има свуда у српским крајевима, у Конавлима, Далмацији, у данашњој Црној Гори и Републици Србији, односно у несумњиво православним областима, као и у портама православних манастира, као што су Крупа, Тврдош, Добрун, Давидовица и Милешева. Реч је о једној од великих превара римо-немачких, срачунатој да се разбију Срби, а наши муслимани слуде, како би се искористили као топовска храна за њихов рачун.

Иначе,овај човек је одавно разбио "теорију" о досељавању Словена у 7. веку - и нико му до сада није оспорио налазе и научна достигнућа.
Но, са друге стране због тога што се дотакао "теме над темама" избачен је са ФФ при универзитуту у Београду.
Након избацивања и (неоснованог) оспоравања докторсе и професорске титуле човек је пропричао...
Тако да смо од њега могли да чујемо о стању археологије као науке у Србији - силеџије,пијанице и људи без иједне научне расправе или књиге предају кључне предмете по факултету или још горе - постају декани... По музејима раде брачни парови који се богате продајући антиквитете,ћерка код оца даје магистарску тезу,на монографијама неких научника раде читаве породице и ближи и даљи рођаци...
Студенти уместо неопходног знања са терена,добијају "задатке" да професорима припремају грађу или да уносе податке у компјутер.

Најгоре од свега је што се крши статут факултет и "болоњска конвенција" и уништавају драгоцени археолошки налази (из исхирености појединаца),док са друге стране можете пронаћи "смедеравац" у римској палати у Нишу...

Укратко речено - на ФФ влада анархија!

Уколико желите поставићу комплетан интервју и сличан материјал - у засебну тему.

Poslednja izmena:
Илири су данашњи Срби и Хрвати...барем тако Историја каже,осим немачке и грчке:roll:

Илири су Словени као и Трачани и стари Македонци

Ти си Абдулаху СЛОВЕН и то потурчен

Dimce Seksovski kaze nekom ko je ko i sta je sta :hahaha1:
gos'ne FJROM-ac mi znamo ko smo i da nam ti ne kazes.. Bosnjaci bar imaju svoju maticnu drzavu koja se zove Bosna i Hercegovina dok vi nemate pravo cak ni da dajete ime drzave u kojoj zivite. sto se tice porijekla mog'o bi ti da budes i Bugar pomakedoncenot

Dimce Seksovski kaze nekom ko je ko i sta je sta :hahaha1:
t

Значи тако? Димче не зна а ти знаш? Ајде онда да нам преведеш ово ( за остале: у Новопазарском санџаку једини муслимани су АРНАУТИ који говоре истим језиком као и Албанези и живе помешани са православнима (Грчкима)):

books

Poslednja izmena:
То је чиста политика. Аустро-Угарска је успoставила Земаљски музеј у Сарајеву да би створила нацију, слично Словенцима. Не постоје докази о археолошкој посебности Босне у односу на друге српске крајеве. Има више римокатоличких храмова из времена мађарске окупације и њиховог утицаја, и то је све. На пример, краљ Твртко II је сахрањен под надгробном плочом се латинским натписом, али његови војници пишу ћирилицом (значи православни су), као што показује град Бобовац. Аустроугарска је измислила појам "босанчица" да би се направила разлика према ћирилици иако су исто писмо, само да би нас раздвојили, преварили. Они су надгробне мраморе прогласили за богумилске, босанске споменике, па им је дат и посебан назив "стећци" иако таквих назива за гробља нема, да би се заборавило да су то наша гробља. Њих има свуда у српским крајевима, у Конавлима, Далмацији, у данашњој Црној Гори и Републици Србији, односно у несумњиво православним областима, као и у портама православних манастира, као што су Крупа, Тврдош, Добрун, Давидовица и Милешева. Реч је о једној од великих превара римо-немачких, срачунатој да се разбију Срби, а наши муслимани слуде, како би се искористили као топовска храна за њихов рачун.
Austro-Ugarska je svoju istoriografiju prilagođavala potrebama Berlinskog kongresa. Vjerujem da je cilj bio da vrate pod papin uticaj Balkan, nad kojim mu je oduzeo ingerenciju još Lav Isaurijac. Katoličkoj crkvi je to bilo među prioritetima, ako ne i osnovni, sve od vremena pomenutog cara. Pretpostavljam da je proglašenje Karla Velikog - očigledno Germana - za cara i bilo sa tom svrhom.
Jeste pomalo digresija, a izuzetno je važno, pa ako je potrebno - postavi temu. (Ne zato što ja imam nešto reći, naravno!)

Значи тако? Димче не зна а ти знаш? Ајде онда да нам преведеш ово ( за остале: у Новопазарском санџаку једини муслимани су АРНАУТИ који говоре истим језиком као и Албанези и живе помешани са православнима (Грчкима)):

books

Misli na Hag drugar, misli. I ne zatrčavaj se mnogo kada su bajice u pitanju, jerbo nemam para da ti šaljem cigare. :per:

Gledao sam na TV kako neki genetičar Amerikanac (?) može egzaktno analizirati kod, putuje po svijetu prateći tragove (čini mi se da su spominjani i famozni Feničani), a opet u jednom trenutku vidiš nastojanje da se dođe do jednog čovjeka kao zajedničke karike. Prema tome i na kraju krajeva - koga je u današnjem svijetu i briga za to. Kad su sve civilizovane zemlje vrlo šarene, otprilike što civilizovanije to šarenije. Druga je stvar što smo mi u horor vrtlogu pa u svemu tražimo slamku spasa.:(

Sada cu da ti objasnim koga je i zasto briga za to...
Kroz 10-20 godina ce biti sazdane dovoljno velike baze nosioca Y hromozoma iz kojih ce se moci izracunati kada je ziveo najstariji zajednicki predak izmedju ljudi iste haplogrupe. I kada se posle toga bude videlo da je kod nekog tamo Hasana iz Travnika i nekog Branislava iz Cacka postojao zajednicki predak pre recimo 300 godina. I onda kada se takvih Hasana nakupi jedno 90% iz celokupne populacije tih Hasana vise nece biti terena za laganje i svojatanje tudjega kao ni potrebe za patoloskom mrznjom i potonjim ratovima i krvoprolicima.

Don't panicar i njemu slicni i jesu u panici upravo zbog toga sto se sa genetikom prelazi iz zone ne potpuno sigurne (i uvek sklone manipulacijama) istorije na teritoriju egzaktne nauke kod koje nece biti dvosmislenih rezultata. Otuda najneverovatnija objasnjenja i tumacenja DNK rezultata koja su razumljiva samo njima i vise nikome. IGENEA-u niko u naucnom svetu ne uzima ozbiljno, cak joj se i smeju ali.... eto, oni su u tome videli sansu da se proglase bogumilo-ilirima i nisu svesni da ce im to zavaravanje doneti samo jedan teski mamurluk kada budu saznali svoje pravo poreklo.

Eto koliko je to sve vazno i koliko ce dalekosezne posledice imati na buduce medjunacionalne odnose na Balkanu.

Ja inace jako strpljivo ocekujem te rezultate posto unapred znam kako ce oni izgledati.

books

slazem se sa ovim..vecina Sandzaklija su ilirskog porijekla kao i Bosnjaci iz BiH i Albanci :ok:
to samo dokazuje da Sandzaklije nemaju veze sa Srbima.. btw hvala na izvoru.

Sada cu da ti objasnim koga je i zasto briga za to...
Kroz 10-20 godina ce biti sazdane dovoljno velike baze nosioca Y hromozoma iz kojih ce se moci izracunati kada je ziveo najstariji zajednicki predak izmedju ljudi iste haplogrupe. I kada se posle toga bude videlo da je kod nekog tamo Hasana iz Travnika i nekog Branislava iz Cacka postojao zajednicki predak pre recimo 300 godina. I onda kada se takvih Hasana nakupi jedno 90% iz celokupne populacije tih Hasana vise nece biti terena za laganje i svojatanje tudjega kao ni potrebe za patoloskom mrznjom i potonjim ratovima i krvoprolicima.

Don't panicar i njemu slicni i jesu u panici upravo zbog toga sto se sa genetikom prelazi iz zone ne potpuno sigurne (i uvek sklone manipulacijama) istorije na teritoriju egzaktne nauke kod koje nece biti dvosmislenih rezultata. Otuda najneverovatnija objasnjenja i tumacenja DNK rezultata koja su razumljiva samo njima i vise nikome. IGENEA-u niko u naucnom svetu ne uzima ozbiljno, cak joj se i smeju ali.... eto, oni su u tome videli sansu da se proglase bogumilo-ilirima i nisu svesni da ce im to zavaravanje doneti samo jedan teski mamurluk kada budu saznali svoje pravo poreklo.

Eto koliko je to sve vazno i koliko ce dalekosezne posledice imati na buduce medjunacionalne odnose na Balkanu.

Ja inace jako strpljivo ocekujem te rezultate posto unapred znam kako ce oni izgledati.

Kad već znaš rezultate što ih ne objaviš ?
A šta ćeš ako se pokaže, kao što se i dosad pokazuje, da ste genetski razvaljeni i puni tuđih gena ?
Hoćeš li opet pričati da su to naručena istraživanja...bla, bla, bla...
Šta ćeš ako Hasan bude genetski čistiji za razliku od Branislava ?
Nisu samo iGENEA-ini rezultati to pokazali nego i oxfordska istraživanja. To si zaboravio spomenuti.

I mi strpljivo čekamo rezultate jer nam i ovi dosadašnji pokazuju da s vama osim jezika nemamo ništa zajedničko...hvala Bogu !

Kad već znaš rezultate što ih ne objaviš ?
A šta ćeš ako se pokaže, kao što se i dosad pokazuje, da ste genetski razvaljeni i puni tuđih gena ?
Hoćeš li opet pričati da su to naručena istraživanja...bla, bla, bla...
Šta ćeš ako Hasan bude genetski čistiji za razliku od Branislava ?
Nisu samo iGENEA-ini rezultati to pokazali nego i oxfordska istraživanja. To si zaboravio spomenuti.

I mi strpljivo čekamo rezultate jer nam i ovi dosadašnji pokazuju da s vama osim jezika nemamo ništa zajedničko...hvala Bogu !

treci put ti ponavljam (a mislim da je pametnom dovoljno i jednom) : THE PEOPLING OF MODERN BOSNIA-HERZEGOVINA
http://pdfcast.org/pdf/the-peopling-of-modern-bosina-herzegovina

Skini to lepo pa malo procitaj...... obrazuj se k'o coek a ne da muftija mora da misli umesto tebe! :)
E, onda ides na stranicu 4 i tamo imas figure 3 gde su graficki prikazane geneticke bliskosti medju narodima.

Ovde moram da iznesem jedno zapazanje u vezi ovog istrazivanja a to je da je ono ponajvise spinovano na stranu Hrvata. A koliko se racuna vodilo o verodostojnosti vidi se iz toga da su u Trebinju istazivali Y hromozom kod tamosnjih muslimana ali ne i kod Srba!!?? Imam osecaj da su nekome bas trebali ovakvi rezultati. Od 12 lokacija gde su istrazivali Hrvate, 9 ih je u strogo kraskom pojasu, kod muslimana je to 7/14 a kod Srba 1/25?!?!?? I onda treba neko da izvede zakljucke o tome kako su Srbi za razliku od ostalih manje I2a2 (tj, starosedeoci). Latinska posla.

Hasan nikako ne moze biti genetski cistiji od Branislava ukoliko pratimo zajednickog pretka po Y hromozomu. U tom slucaju njihova "genetska cistoca" je jednaka a jedino im se moze razlikovati religijska pripadnost.

Poslednja izmena:

Sta bre vise mlatis sa tim Oksfordom?? Napisi lepo sta su to oni dokazali pa da vidimo....
Oni se ne bave mufti-genetikom i ne mlate gluposti o genetskoj cistoci.

Ajde, napisi ti nama lepo da svi vidimo sta su to oni dokazali a da moze ici u korist mufti-genetici pa da napokon shvatimo da smo u dubokoj zabludi :D

treci put ti ponavljam (a mislim da je pametnom dovoljno i jednom) : THE PEOPLING OF MODERN BOSNIA-HERZEGOVINA
http://pdfcast.org/pdf/the-peopling-of-modern-bosina-herzegovina

Skinuo i smijao se a objasnit ću ti zašto :mrgreen:

Skini to lepo pa malo procitaj...... obrazuj se k'o coek a ne da muftija mora da misli umesto tebe! :)

Pa eto, za razliku od tvog sarkazma o muftiji (a i muftije znaju bolje od tebe) sjedio sam sa jednim od autora ove studije koju citiraš. Zato sam se smijao tvom linku :mrgreen:

E, onda ides na stranicu 4 i tamo imas figure 3 gde su graficki prikazane geneticke bliskosti medju narodima.

E pa autor te upućuje na stranu 3 Figure 2 jer ti je to najlakše da upratiš.
Lijepo se vide razlike u E3b, G, I1a, I1b, I, I1c, J1, J2e, J2f, J2f1, F, K, R1b
Jedina sličnost se vidi u J2

Ovde moram da iznesem jedno zapazanje u vezi ovog istrazivanja a to je da je ono ponajvise spinovano na stranu Hrvata.

Opet zavjera ?

Imam osecaj da su nekome bas trebali ovakvi rezultati.

Ma jašta, ovo su nešto Bošnjaci i Hrvati "spinovali" :mrgreen:

Hasan nikako ne moze biti genetski cistiji od Branislava ukoliko pratimo zajednickog pretka po Y hromozomu.

E pa autor kaže da su bosanski Srbi dobro prošli kako su prošli Srbi iz Srbije što se tiče turskog vakta. Čistiji su bosanski Srbi nego Srbijanci jer je Turska ostavila žestok trag u genetici.
Naravno, Hasan je genetski najčišći a istraživanja će to nedvosmisleno pokazati.
Čekamo svi ta istraživanja :mrgreen::mrgreen:

U tom slucaju njihova "genetska cistoca" je jednaka a jedino im se moze razlikovati religijska pripadnost.

Religija ne igra ulogu pa čak ni voda, hrana koja se stotinama godina generacijama koristi u jednom narodu. Nisam to znao donedavno. Ima uticaj ali 0,0001 %, dakle, zanemarivo :mrgreen:
Zanemarivo kao i tvoje poznavanje genetike.
Al' zato si dobar u teorijama zavjere :mrgreen:

E pa autor kaže da su bosanski Srbi dobro prošli kako su prošli Srbi iz Srbije što se tiče turskog vakta. Čistiji su bosanski Srbi nego Srbijanci jer je Turska ostavila žestok trag u genetici.
Naravno, Hasan je genetski najčišći a istraživanja će to nedvosmisleno pokazati.

To sve o "turskom poreklu" je "smućkaj pa proli" - i u to generalno sumnjam.

Mogu li ti tvoji genetikanti da predvide kada će u Turskoj nestati izvorni turski gen - J2 - pošto je odnos 3:1 ?

I šta kaže autor, koliki je genetski uticaj Turaka i gde ?
Vidim, krećeš se po nekim "vele-genetičkim krugovima" - krenuo si putem znanja, mada mislim da je ipak kasno. :mrgreen:

Hasane, ja uopšte nisam poreklom sa teritorije današnje Srbije.

Meni su svi iz "trougla" - Krajina,Crna Gora i Hercegovina.
A verujem da ti je poznato kako su tu prolazili Turci. Veliko je pitanje gde su više kostiju ostavili.:mrgreen:

Šta kažu ti tvoji genetikanti,kakvo je stanje po tom "terenu" ?

Poslednja izmena:
To sve o "turskom poreklu" je "smućkaj pa proli" - i u to generalno sumnjam.

Tvoje pravo je da sumnjaš u sve tursko...a i red je da Srbin sumnja u ono što dolazi sa te strane pa i da je istina u pitanju :mrgreen:

Mogu li ti tvoji genetikanti da predvide kada će u Turskoj nestati izvorni turski gen - J2 - pošto je odnos 3:1 ?

Kako je to odnos 3:1 ?
Ko se miješa sa turcima da bi im nestao gen ?
Doduše, u Turskoj ima 6 miliona Bošnjaka...

I šta kaže autor, koliki je genetski uticaj Turaka i gde ?

Autor kaže da je pola Srbije napravila Turska.
Doslovno citiram njegove riječi.

Vidim,krećeš se po nekim "vele-genetičkim krugovima" - krenuo si putem znanja, mada mislim da je ipak kasno. :mrgreen:

Jesu vele-genetički krugovi jer je čovjek direktor Instituta za genetički inžinjering BiH.
Sad najviše imaju posla oko utvrđivanja DNK pobijenih Bošnjaka.
Utvrđivanje očinstva je na drugom mjestu :mrgreen:

Hasane,ja uopšte nisam poreklom sa teritorije današnje Srbije.

Pa, onda si vjerovatno čistijih gena.
Možda si srpski Hasan :D

Meni su svi iz "trougla" - Krajina ,Crna Gora i Hercegovina.

Dobar trougao.

A verujem da ti je poznato kako su tu prolazili Turci. Veliko je pitanje gde su više kostiju ostavili.:mrgreen:

Sad ti očekuješ da ja vjerujem kako ste vi naprašili turke itd.
Izgubili ste boj na Kosovu, vladali su Srbijom 400 godina i sad kao oni ostavili kosti.
Neozbiljan si :mrgreen:

Poslednja izmena od moderatora:
Skinuo i smijao se a objasnit ću ti zašto :mrgreen:

Pa eto, za razliku od tvog sarkazma o muftiji (a i muftije znaju bolje od tebe) sjedio sam sa jednim od autora ove studije koju citiraš. Zato sam se smijao tvom linku :mrgreen:

To sto si ti sa nekim sedeo je neveovatno vazna stvar za ovu temu. Ionako su u pitanju VRH strucnjaci iz ove oblasti pa im se mora priznati renome.

E pa autor te upućuje na stranu 3 Figure 2 jer ti je to najlakše da upratiš.
Lijepo se vide razlike u E3b, G, I1a, I1b, I, I1c, J1, J2e, J2f, J2f1, F, K, R1b
Jedina sličnost se vidi u J2

Ja iz kulturnih pobuda se uzdrzavam da te nazivam nekakvim pogrdnim imenima, ali.... izvini.... mislim da ce zvucati cak kao kompliment ako ovse spomenem debila. Page 3, figure 2 je tablicni a page 4 figure 3 graficki prikaz jednog te istog istrazivanja. Ja stvarno ne mogu da verujem da si ti toliko glup covek pa da bar to nisi mogao da raazumes.

Opet zavjera ?
Ma jašta, ovo su nešto Bošnjaci i Hrvati "spinovali" :mrgreen:

Kolika je tovja iskompleksiranost ali i kvarnost vidi se iz toga da nisi citirao upravo one elemente koji ti ne idu u prilog a to je da su sa podrucja "bogatih" I2a2 uzeti uzorci od celih 4% Srba, 50% bogumilo-ilira i 66% Hrvata.
Ima jedna nesreca za vas bogumilo-ilire.... kad god nesto spinujete zajedno sa Hrvatima a protiv Srba, na kraju vam se odbije po glavi.

To sve sto ti ovde pokusavas da nam kaze se naziva sviranje muskom organu za razmnozavanje. Do juce si tvrdio da su Srbi sloveni pa onda dobijes papir gde pise da su bosanske poturice vise sloveni od ostala dva naroda. Onda imas na raspolaganju sva do sada poznata istrazivanja koja do testisa osporavaju tu tezu vas iskompleksiranih konvertita i ti se opet trudis da nas uveris u superiornost poturica u odnosu na one koji nisu prodali veru za veceru.

Ali neka...

Hasan u danom slucaju moze jedino da ima najcistiji anus i tu se prica o njegovoj cistoci zavrsava.

Tvoje pravo je da sumnjaš u sve tursko...a i red je da Srbin sumnja u ono što dolazi sa te strane pa i da je istina u pitanju :mrgreen:

Ja "ne sumnjam u sve tursko" - situacija je baš obratna (nekoliko puta si to dokazao).

Ja sumnjam u te vaše - "pola Srbije su Turci" - što je laž na nivou - a još dobija na značaju ako ju je izrekao čovek na tom položaju.

Kako je to odnos 3:1 ?
Ko se miješa sa turcima da bi im nestao gen ?
Doduše, u Turskoj ima 6 miliona Bošnjaka...

Naši izvori kažu da u Turskoj ima nešto više od 10 miliona potomaka Srba...

Turska hpl. je J2 - a istu nosi četvrtina današnjeg stanovništva Turske...

Sad ćeš ti da kažeš da ima 5 miliona Srba turskog porekla. :hahaha:

Predpostavljam da ti još jedan problem predstavlja fizički izgled.
Verovatno zamišljaš "grdne Slavene" kao neke visoke ,plavokose, plavooke ratnike...
A to ustvari ima malo veze sa realnošću i može da prođe kao "nacistička ideja čoveka" ili "malo jača bajka".

Fizički izgled starosedelaca Balkana je istovetan većini stanovništva bivše Jugoslavije.
Mislim da je dr Srboljub Živanović ispitivao lobanje stare x 000 godina,sa prostora današnjeg Beograda - i po njemu stanovništvo se do dana današnjeg nije izmenilo...
Isti čovek je prognan iz zemlje zbog svog rada i veći je stručnjak od tih prijatelja ti.
I na visokim je funkcijama u Londonu. ;)

Šta je ko bio - to je i ostao.

Autor kaže da je pola Srbije napravila Turska.
Doslovno citiram njegove riječi.

Jeste li to vi pričali uz koju čašicu ? Biće da je to njegov način da izrazi mržnju prema Srbima. ;)

Jesu vele-genetički krugovi jer je čovjek direktor Instituta za genetički inžinjering BiH.
Sad najviše imaju posla oko utvrđivanja DNK pobijenih Bošnjaka.
Utvrđivanje očinstva je na drugom mjestu :mrgreen:

Opasna zajednica, još opasnije države i još opasnije novoformirane nacije.

Mislim da me to ne baš i ne zanima.

Pa, onda si vjerovatno čistijih gena.
Možda si srpski Hasan :D

To zadovoljstvo prepuštam tebi. Primećujem insistiranje na tom banalnom "poređenju imena - nacija"... Mora da si presretan svojim imenom. :hahaha:

Jašta.

Sad ti očekuješ da ja vjerujem kako ste vi naprašili turke itd.
Izgubili ste boj na Kosovu, vladali su Srbijom 400 godina i sad kao oni ostavili kosti.
Neozbiljan si :mrgreen:

Boj na Kosovu je bio i pobeda i poraz. To je bio kraj ondašnje Srbije, ali u samoj borbi - pobeda. Kasnije je sve to kroz epske pesme prikazano potpuno drugačije, kako bi se opravdao slam države.

Pa pitaj Moračanina ili nekog drugog forumaša iz CG da ti isproklemuje Đe je ko ostavio glavu... A tek Janković što je gonio Turke iz Krajine... Pa 'ercegovci kad bi navalili iz klanaca...

Činjenica je da su Srbi iz tih područja debelo "prašili" Turke.

Doduše,Turci i nisu neki naročiti ratnici. Mađari, njih 2 000 je u jednoj opsadi ubilo oko 80 000 Turaka... A i Srbi na Mišaru i na Kosovu,takođe.

Poslednja izmena:
To sto si ti sa nekim sedeo je neveovatno vazna stvar za ovu temu. Ionako su u pitanju VRH strucnjaci iz ove oblasti pa im se mora priznati renome.

Ja iz kulturnih pobuda se uzdrzavam da te nazivam nekakvim pogrdnim imenima, ali.... izvini.... mislim da ce zvucati cak kao kompliment ako ovse spomenem debila. Page 3, figure 2 je tablicni a page 4 figure 3 graficki prikaz jednog te istog istrazivanja. Ja stvarno ne mogu da verujem da si ti toliko glup covek pa da bar to nisi mogao da raazumes.

Kolika je tovja iskompleksiranost ali i kvarnost vidi se iz toga da nisi citirao upravo one elemente koji ti ne idu u prilog a to je da su sa podrucja "bogatih" I2a2 uzeti uzorci od celih 4% Srba, 50% bogumilo-ilira i 66% Hrvata.
Ima jedna nesreca za vas bogumilo-ilire.... kad god nesto spinujete zajedno sa Hrvatima a protiv Srba, na kraju vam se odbije po glavi.

To sve sto ti ovde pokusavas da nam kaze se naziva sviranje muskom organu za razmnozavanje. Do juce si tvrdio da su Srbi sloveni pa onda dobijes papir gde pise da su bosanske poturice vise sloveni od ostala dva naroda. Onda imas na raspolaganju sva do sada poznata istrazivanja koja do testisa osporavaju tu tezu vas iskompleksiranih konvertita i ti se opet trudis da nas uveris u superiornost poturica u odnosu na one koji nisu prodali veru za veceru.

Ali neka...

Hasan u danom slucaju moze jedino da ima najcistiji anus i tu se prica o njegovoj cistoci zavrsava.

Poprilično si ovdje pokušao da me izvrijeđaš. Kažem "pokušao" jer uvrede koje si izgovorio na moj račun plod su tvoje frustracije nemogućnošću da dokažeš ono što tvrdiš.
Kad se uozbiljiš i prestaneš vrijeđati nastavljamo razgovor.

Dotad evo ti link da razmišljaš:

http://mbe.oxfordjournals.org/cgi/reprint/22/10/1964.pdf

LJUBO,
nemoj ga kažnjavati...malo ga je prebacilo sa 33 na 45 obrtaja :mrgreen:

Ja "ne sumnjam u sve tursko" - situacija je baš obratna (nekoliko puta si to dokazao).

Izgleda da si ti neki ljubitelj turaka ?

Ja sumnjam u te vaše - "pola Srbije su Turci" - što je laž na nivou - a još dobija na značaju ako ju je izrekao čovek na tom položaju.

Citirao sam šta mi je čovjek rekao.
Da li je laž ili nije pokazuje genetika.

Naši izvori kažu da u Turskoj ima nešto više od 10 miliona potomaka Srba...
Turska hpl. je J2 - a istu nosi četvrtina današnjeg stanovništva Turske...

Mene ne interesuje Turska.
Tebe očito pravo interesuje.

Sad ćeš ti da kažeš da ima 5 miliona Srba turskog porekla. :hahaha:

"Vaši izvori" kažu da u Turskoj ima 10 miliona Srba a sad meni osporavaš da kažem da u Srbiji ima 5 miliona turaka.
Kad je Turska osvojila Srbiju zatekla je milion Srba a kad se povukla ostalo je 7 miliona Srba pa ti sad računaj :mrgreen:

Predpostavljam da ti još jedan problem predstavlja fizički izgled.
Verovatno zamišljaš "grdne Slavene" kao neke visoke, plavokose, plavooke ratnike...
A to ustvari ima malo veze sa realnošću i može da prođe kao "nacistička ideja čoveka" ili "malo jača bajka".

Ne predstavlja meni problem izgled.
Ličite na turke...zar je to sporno ?

Fizički izgled starosedelaca Balkana je istovetan većini stanovništva bivše Jugoslavije.
Mislim da je dr Srboljub Živanović ispitivao lobanje stare x 000 godina,sa prostora današnjeg Beograda - i po njemu stanovništvo se do dana današnjeg nije izmenilo...
Isti čovek je prognan iz zemlje zbog svog rada i veći je stručnjak od tih prijatelja ti.
I na visokim je funkcijama u Londonu. ;)

Prvo "misliš" (dakle nisi siguran nego pretpostavljaš) da je dr. Srboljub ispitivao lobanje da bi onda tvrdio da "po njegovom mišljenju stanovništvo se do dana današnjeg nije izmenilo..." (sad si siguran u njegove tvrdnje iako nisi bio siguran da li je on to ispitivao)
:mrgreen::mrgreen:
Osim toga, onako usput, niko pametan ne može tvrditi da se stanovništvo do danas nije izmijenilo. Znaš ti izvaliti...navik'o sam ja na to :mrgreen:

Šta je ko bio - to je i ostao.

Naravno :mrgreen:

Jeste li to vi pričali uz koju čašicu ? Biće da je to njegov način da izrazi mržnju prema Srbima. ;)

Muslimani ne konzumiraju alkohol ;)

Opasna zajednica,još opasnije države i još opasnije novoformirane nacije.

Najstarija država na Balkanu :mrgreen:

Mislim da me to ne baš i ne zanima.

Naravno da te ne zanima...sasvim očekivano od tebe.

To zadovoljstvo prepuštam tebi. Primećujem insistiranje na tom banalnom "poređenju imena - nacija"... Mora da si presretan svojim imenom. :hahaha:

Presretan sam svojom vjerom, državom i nacijom...naravno i imenom :mrgreen:

Boj na Kosovu je bio i pobeda i poraz.

Ovo je kao ona poznata rečenica "mislim da sam malo trudna".
Alhemy, ne može se biti "malo trudan". Il' si trudan il' nisi.
Ne može se istovremeno pobijediti i doživjeti poraz.

To je bio kraj ondašnje Srbije,ali u samoj borbi - pobeda. Kasnije je sve to kroz epske pesme prikazano potpuno drugačije, kako bi se opravdao slam države.

Naravno, gusle su tu da poprave situaciju :mrgreen:

Pa pitaj Moračanina ili nekog drugog forumaša iz CG da ti isproklemuje Đe je ko ostavio glavu... A tek Janković što je gonio Turke iz Krajine... Pa 'ercegovci kad bi navalili iz klanaca...

Jel' sva trojica istovremeno il' jedan po jedan ? :mrgreen:

Činjenica je da su Srbi iz tih područja debelo "prašili" Turke.

Znam.
I dan danas turci ne vjeruju da su izvukli živu glavu iz takve klaonice :mrgreen:

Doduše,Turci i nisu neki naročiti ratnici. Mađari,njih 2 000 je u jednoj opsadi ubilo oko 80 000 Turaka... A i Srbi na Mišaru i na Kosovu,takođe.

2 hiljade mađara u opsadi ubili 80 hiljada turaka. :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Još mi samo reci da su mađari prvo opkolili turke a onda ih i pobili a onda mi reci "živjeli su poslije dugo i sretno do kraja svog života".

Znači da je svaki mađar ubio po 40 turaka...

Ma svašta si izjavljivao ali ovo je vrh vrhova !!!

Poslednja izmena od moderatora:
Izgleda da si ti neki ljubitelj turaka ?

Nisam "ljubitelj" bilo koga, ali znam koliko koga cenim i koliko je ko zaslužio.
Tako na primer, Induse i Arape cenim ,dok Turke ne - jer su loša kopija.

Da li ti znaš odakle su izvorno Turci ?

Citirao sam šta mi je čovjek rekao.
Da li je laž ili nije pokazuje genetika.

Toliko o profesionalnosti i struci.
Šta pokazuje ? Koliko ima J2 kod Srba ?

Mene ne interesuje Turska.
Tebe očito pravo interesuje.

Pa kako to da te mati i otac ti nacije - ne interesuje ?

"Vaši izvori" kažu da u Turskoj ima 10 miliona Srba a sad meni osporavaš da kažem da u Srbiji ima 5 miliona turaka.
Kad je Turska osvojila Srbiju zatekla je milion Srba a kad se povukla ostalo je 7 miliona Srba pa ti sad računaj :mrgreen:

Ti kažiš da je 80% Srba sa prostora Srbije turskog porekla. O'ladi malo - sad ti je vreme za krkanluk.

Ne predstavlja meni problem izgled.
Ličite na turke...zar je to sporno ?

Opiši mi jednog "tipičnog" Srbina, zatim Turčina te vas i recimo Makedonaca.

Pozovi i genetikante u pomoć - ako zatreba.

Prvo "misliš" (dakle nisi siguran nego pretpostavljaš) da je dr. Srboljub ispitivao lobanje da bi onda tvrdio da "po njegovom mišljenju stanovništvo se do dana današnjeg nije izmenilo..." (sad si siguran u njegove tvrdnje iako nisi bio siguran da li je on to ispitivao)
:mrgreen::mrgreen:
Osim toga, onako usput, niko pametan ne može tvrditi da se stanovništvo do danas nije izmijenilo. Znaš ti izvaliti...navik'o sam ja na to :mrgreen:

Siguran sam da jeste,samo se ne mogu setiti detalja.Valja poslušati i skupati snage za isto:

Primetna je tvoja srbofobičnost (no to je opravdano, pošto ste veselo prošli onomad) - ističeš "dr Srboljub".

Paničaru nema vređanja sagovornika - naročito ne u ovo tebi važno vreme. :per: Razočaravaš kao vJernik...

Ko je našao da ocenjuje o pameti nekoga - neću ni da komentarišem.

Muslimani ne konzumiraju alkohol ;)

- Muslimani ne jedu i ne piju. Muslimani ne spavaju. Muslimani ne misle - oni znaju. Sve su to deca Alahova - rođena za višlji cilj. :mrgreen:

E da znaš kakav je pršut i vino. I počastio bi te ponekada,no veliki si vjernik pa se ne usuđujem.:per:

Samnom je jedan musliman jeo pršut i nije se nimalo žalio...
Sad ćeš ti reći kako ja lažem i kao je taj čovek nikakav vernik.

Najstarija država na Balkanu :mrgreen:

Ma nema sumnje. Piramide sve dokazuju.
Mada velika je šteta što tada nije bilo Islama a ni Bošnjaka. U svakom slučaju bićete dobra turističa atrakcija - što već i jeste.

Naravno da te ne zanima...sasvim očekivano od tebe.

A zašto bi me zanimalo ?

Presretan sam svojom vjerom, državom i nacijom...naravno i imenom :mrgreen:

Od kada vi imate državu ?

Ova slika nekako dođe kao omiljena mi.
Ovo su Hrvati radili - kažu praviće ovakve bojanke, samo je pitanje hoćete li biti zeleni.

Ime ? :think: - Hasan,Mehmed ili Ismet ? Jesam li ga ubo ?

Nacija ? Dobro naciju imate. - Polako, sad ćete obeležiti deceniju postojanja bošnjačke nacije.

Ovo je kao ona poznata rečenica "mislim da sam malo trudna".
Alhemy, ne može se biti "malo trudan". Il' si trudan il' nisi.
Ne može se istovremeno pobijediti i doživjeti poraz.

Srbi i Turci vodili su, koliko mi je poznato 10 bitaka - pre boja na Kosovu.
- Većinu su Srbi pobedili - mahom zahvaljujući teškim oklopnicima (bez mane i straha,kako kaže veliki Rakić).

Boj na Kosovu jeste bio pobeda i poraz, mada je to za tebe preteška misao i nešto neshvatljivo. - Ja ti neću objašnjavati kako i zašto.

Naravno, gusle su tu da poprave situaciju :mrgreen:

Bolje junački instrument poput gusli nego muftije (najgore pazarski) koji kao, jelte, visoko kvalifikovani naučnici dele lekcije vernicima.

Kada je reč o izvoru nema mnogo kolebanja - rekao je muftija i nema diskusije.

Jel' sva trojica istovremeno il' jedan po jedan ? :mrgreen:

Bitan je rezultat. :per:

Znam.
I dan danas turci ne vjeruju da su izvukli živu glavu iz takve klaonice :mrgreen:

Valjda niste još - no skoro ćete. Sad će doć' novi niski predstavnik, polako...

Znači da je svaki mađar ubio po stotinu turaka...

Ma svašta si izjavljivao ali ovo je vrh vrhova !!!

Vreme je da se vratiš u osnovnu školu i ponešto naučiš - http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Eger

:mrgreen:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back