Da a ti si kompetentan da ocijeniš da li su naučnici pogriješili.
Završi odgovarajuće škole pa napiši doktorsku disertaciju na temu "Greške u imenovanju gena" pa ćemo ti onda priznati stručnost i kvalifikaciju.
Ovako, ti si za genetiku isto što i ja...tabula raza.
Да се разумемо - мој посао (а и школовање) - нису историја, језик и генетика.
Али исте изучавам у слободно време и читам када год стигнем.
Бити генетичар не значи бити и историчар - а науке су веома повезане и не познавање другог може веома да нашкоди научним истраживањима прве области.
То ти је као математика-физика-хемија. Не иде како ваља једно без другог.
Нисмо ми исти. Нису ти основи генетике хпл. и колико је ко "посто Илира",него штошта друго. А о томе сумњам да знаш ишта.
Iliri nisu sebe nazivali Ilirima a Slaveni jesu sebe Slavenima.
Ja sam Mrkalju postavio dobro pitanje.
KO STE VI ?
To je fakat pravo pitanje jer ste sad opet Slaveni a do prije par postova ste se trpali u Ilire koje sad ponovo osporavaš.
Тачно тако. Ја то никада нисам рекао за Словене.
И Срби и Бошњаци припадају словенској групи народа. Причамо словенским језиком итд.
Не постоји никакав услов каква генетика народа мора бити да би припадао некој од тих група народа. То је речено и одређено давно пре развитка генетике као науке.
Па узми вољене ти Турке за пример... Само четвртина становништва има изворне турске гене. Ево видех данас има нека турска серија која се приказује на Фоксу.Већина људи изразито беле пути - чак и неки имају плаве очи... Видиш како се све фино поклапа.
Не деле се народи Европе - на "феничанске, илирске, трачке"... По трећи пут ти понављам да се народи деле на - словенске,германске и романске. "Покрет несврстаних" сачињавају дошљаци - Мађари,Шиптари,Баски и још неки.
Nije važno ko je to uradio. Svako pleme je imalo neko ime koje je samo sebi dalo da bi se razlikovali od drugih. Princip je i danas isti sa nacijama.
Да ли је то твоја логика или је нешто друго у питању ?
Не, није исти принцип. Мада у вашем случају и јесте.
Dobar ti je primjer. Isto tako su se nekad pripadnici balkanskog poluostrva nazival Ilirima, Tračanima...itd.
Учиш и ти нешто. Никада није касно.
Danas ćete mu reći da ste Srbi a kad mu budete objašnjavali svoje porijeklo doći ćete i do termina Raška, Vlasi, Slaveni itd.
Nemoj sam sebi skakati u usta.
Непотребне компликације. Па Срби су називани и Трибалима, Мезима, Илирима итд.
Зашто би оптерећивао човека стварима које тешко да може да разуме неко ко није са Балкана.
Том логиком би ти причао да сте ви били:Срби,Турци,потурице,муслимани,неопредељени и коначно - Бошњаци.
Eto postoje samo slavenski geni jer vi znate da ste slaveni a mi ne možemo znati da smo Iliri jer, eto, naši geni nisu nikada ni postojali.
Lupetaš momački.
Мора да је опет нека српска завера у питању.
Словенским је именован Р1А који је именован и "аријевским".
Али морам га под лупом тражити код јужних Словена. Да ли схваташ зашто и да ли примећујеш,што би ти рекао "ускакање у уста" ?
Novinar je tu da prenese rezultate istraživanja.
Zašto ne prenesu tvoje postove odavde u novinske stupce ?
Zato jer si niko i ništa u genetici i ne pika se tvoje mišljenje nigdje osim kod tebe samog ili kod tvojih istomišljenika.
Ти стварно мислиш да ће неко да "цепка" овде шта ми пишемо по Крсти и да објављује у новинама? Да ли ти знаш колико тема новинари дневно обраде ?
То да си ти "ништа" у гомили ствари, ја немам намеру а ни потребу да ти "срочавам" на тај начин.
У науци човек не може да буде "неко или ништа" (твоји животни погледи,биће) - можеш да имаш знање или не.
Када човек (као што си и ти у почетку,а можда и сада) види "истаживања" у којима пише - једни су оволико ово,а друго ово - шта он може да помисли - ако се не разуме у материју ?
Интересује ме како су Р1Б прогласили "трачанским" а И2 "илирским"...
Ајде, што ти то не појасниш ?
Ko si bolan ti da ti određuješ šta je tačno a šta nije ?
Imaš ti o sebi previsoko mišljenje.
Ја не одређујем (али изгледа да си ти то тако доживео,стара навика) ништа овде, него просто излажем своје мишљење.
Није тачно. Одакле ти та идеја ?
Sjećaš li se scene kada pravoslavni sveštenik blagosilja Škorpione prije zločina u Trnovu ?
Nije li taj sveštenik pod izravnom ingerencijom Patrijarha Pavla ?
Kada se zločin otkrio da li je iko reagovao ?
Nije.
Šta to poručuje nama muslimanima ?
Poručuje nam da SPC ne smatra da je nad muslimanima počinjen zločin i da su Škorpioni činili zločine u ime "pravoslavlja", dakle...opravdano s vjerske strane.
Логика... - Бошњачка...
Гледај "другу страну медаље" (пример није на истом нивоу,али поента је ту) . Фанатик се разнесе јер верује да га након тога чека 14235234634 девица и његов мали рај у којем теку мед и млеко... Многи недужни људи страдају...
Да ли је Куран крив због тога ?
Пре боја на Косову, Срби су ишли на причешће... Да ли је тај човек тј. црква веома згрешио примивши их ???
Размишљај даље, објективније и смелије. Мада можда ти је и то забрањено...
Знаш како кажу твоја браћа муслимани - "Слобода говора је западњачки тероризам"...
Ja ne opravdavam psovanje Pavla jer Pavle je već našao ono što je radio.
On je na istinitom svijetu a mi smo na lažnom.
Naše psovke neće tu ništa promijeniti pa su nepotrebne a i nisu u skladu sa islamskim ponašanjem.
То реци твојим задртим сународницима, који очигледно нису верници попут тебе. Остало не намеравам да коментаришем.
Nemamo mi (barem ja) nikakve potrebe da ga tjeram u pakao.
Svako je svojim djelima sebi obezbijedio ili raj ili pakao tako da naše "tjeranje" ili "netjeranje" nekoga u pako sigurno neće ništa promijeniti.
Pavle će stati pred Allaha da odgovara za ono što je radio kao i svi vi i svi mi sviđalo se to vama ili ne a Njegova je pravda detelnja, precizna, temeljita i sveobuhvatna.
Mi tu nemamo uticaja pa nema potrebe da se sekiramo oko toga jer vjerujemo u Njegovu pravdu.
Могао си да обратиш пажњу које речи за кога употребљаваш.... Погледај још једном ша пишеш и за кога...
Приметно је да си ти већ сигуран да сваки Србин који је био на "руководећим позицијама" током рата - иде у пакао.