ScipioAfricanus
Stara legenda
- Poruka
- 93.929
Ne znam koja je potreba dekadentnog мађаронског kazanove да се бави политичком филозофијом и онтологијом српског народа.?
![]()
Hrvatskog molicu lepo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam koja je potreba dekadentnog мађаронског kazanove да се бави политичком филозофијом и онтологијом српског народа.?
![]()
Ja sam klero nacionalista i sa tim se ponosim.
Ne mislim nikog ni da pobijem,nego sam hteo reci da je se tesko odluciti za koji vid drzave bi bio danas najbolji.Не можеш да побијеш "комунисте" неолевичаре, не можеш побити "фашисте" и неоконзервативце, не можеш побити "либерале" и неолиберале, већ мораш према политичким наукама да их уврстиш у такав облик владавине, према заступљености и њиховој моћи, да би друштво имало што мање трзавица, а што више Јавне ствари !
Nije toliko bitno koje uredjenje imamo, ako nismo spremni da ga postujemo, a to je malo dublji problem od uredjenja ili ideologije koju pratimo. Problem je u kulturi, odnosu prema vlasti i vlasti prema narodu, zeljama gradjana i slicnom, jer neuskladjenost zelja i mogucnosti sabotira stvaranje uredjenog i vitalnog drustva.Ne mislim nikog ni da pobijem,nego sam hteo reci da je se tesko odluciti za koji vid drzave bi bio danas najbolji.
Реанимација леша: ту се може добити само Франкештајново чудовиште...Проблем је што је монархија укинута насилним средствима, прво нацистичком а затим совјетском окупацијом, и замењена је противуставно и уз упитну, вероватно одсутну сагласност грађана Србије.
Зато би повратак Монархији са династијом Карађорђевић био повратак легитимном друштвеном уређењу.
Баш то малопре рекох Скрибоману- лична перцепција стварности...Opet Monarhisti vode, sto je i normalno za vekovnu kraljevinu Srbiju.

Баш то малопре рекох Скрибоману- лична перцепција стварности...![]()
Ух, ја бих се на твом месту највише тога плашио...a istina je samo jedna.

Ух, ја бих се на твом месту највише тога плашио...![]()

Opet Monarhisti vode, sto je i normalno za vekovnu kraljevinu Srbiju.
Monarhija mi je nekako previše prefinjena za ovo naše društvo kakvo je u trenutnom stanju, kojem su glavna hrana tabloidi i rijalitiji. Nikako mi i ne ide uz parlamentarnu monarhiju SNS kao najjača stranka a kao druga SPS. Sam kralj i ne bi mogao da menja ovaj narod, na kraju bi mu zviždali i prekidali ga kad drži govor kao i ovde.
Да, то је нажалост тачно. Зато би Монархија могла да постоји само уз слободне, демократске изборе.
Краљ не би морао нити могао да мења народ и не би смео нипошто да се води по неким шатрама да држи неке говоре пред руљом.
Ако би се обратио нацији, то би радио искључиво у оквиру Парламента или пред Камерама РТС-а.
И шведског Краља би извиждала руља у неким гетима Малмеа, зато се Краљ мора штити од таквих наступа.
Zamisli, Kralj Vucic I, pa Kralj Vucic II, pa Kralj Vucic III...Monarhija mi je nekako previše prefinjena za ovo naše društvo kakvo je u trenutnom stanju, kojem su glavna hrana tabloidi i rijalitiji. Nikako mi i ne ide uz parlamentarnu monarhiju SNS kao najjača stranka a kao druga SPS. Sam kralj i ne bi mogao da menja ovaj narod, na kraju bi mu zviždali i prekidali ga kad drži govor kao i ovde.
Kralj je tu da stiti ustav i sudije ustavnog suda/VSS.
Danas imamo situaciju gde je lider najvece stranke zaposeo predsednicku funkciju, kroz stranku postavio premijera, a partija tu vedri i oblaci nad svim sferama drustva gazeci ustav gde im odgovara bez bilo koga da im se suprostavi.
Zato je republika kod Srba uvek diktatura.
https://forum.krstarica.com/threads/ideolosko-opredeljenje-forumasa-anketa.897723/post-38832714Anketa je prilično tupava, jer opcije ne samo da ne isključuju jedna drugu nego nisu ni iz istog skupa.
Gore od toga, nije uopšte jasno šta recimo znači "konzervativizam" u jednoj zemlji sa istorijom poput srpske.
Mene tu kopka jedno pitanje. Srbija je bila monarhija, pa je postala republika. Šta se u toj promeni suštinski promenilo u srpskom poimanju "Vođe"?то је од споредног значаја, јер монархија је институција, а не човек. за разлику од диктатуре (тираније), која је човек, а не институција. зато треба користити појам Круна, јер боље описује институционални карактер монархије као уставног поретка. међутим, Срби нису у стању да изграђују институције, него следе вође. зато и питају стално- КО? иако држава не почива на вођама (КО) него на институцијама (ШТА).
https://forum.krstarica.com/threads/ideolosko-opredeljenje-forumasa-anketa.897723/post-38832714
Да, види овај мој пондеринг.