Idealizacija ljubavi

• Začetnik teme Začetnik teme ZORO-
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E,svasta. Nijednom.
Nemoguce. Tesko da se zaljubim i u RL.

I ja se isto tesko ono pravo iskreno zaljubim ali eto desi se ponekad da idealizujem nekoga koga npr jos nisam ni upoznao. I onda mi masta pocne raditi 300 na sat. :) A sta bi bilo kad bi ovo bilo ovako a sta bi bilo kad bi ono bilo onako. A u prirodi sam optimista i odma zamisljam neke "dobre" scenarije. ;) :lol:

U moru patetike i shatro romantike ovo za nekoga zvuci hladno..za mene samo sigurno..znam par lujki koje se zaljube i odljube cas posla..cak nije ni bilo vremena za idealizaciju.

Heh pa svi smo mi pomalo takvi. :mrgreen: :lol: Kad malo bolje razmislim mozda je svo to nekako i normalno, prirodno... prirodni procesi nisu konstantni vec dinamicki. ;)

Al sam kontradiktoran sam sa samim sobom. :lol:

Poslednja izmena:
Heh pa svi smo mi pomalo takvi. :mrgreen: :lol: Kad malo bolje razmislim mozda je svo to nekako i normalno, prirodno... prirodni procesi nisu konstantni vec dinamicki. ;)

Al sam kontradiktoran sam sa samim sobom. :lol:

Ma gde..mozda sa 16god..sad cu ja kao da glumatam nesto i pricam na note..a citam je ko knjigu..kako se zaljubiti u nesto sto je vec vidjeno bezbroj puta:nono:

Ma gde..mozda sa 16god..sad cu ja kao da glumatam nesto i pricam na note..a citam je ko knjigu..kako se zaljubiti u nesto sto je vec vidjeno bezbroj puta:nono:

Pa i jesto to neki klinacki deciji trip i verovatno da je mnogo vise izrazen u tinejdz periodu nego kasnije ali eto i meni se to ponekad desava tako da pravila ne postoje. Mada sam sad kao zreliji i svesniji nekih stvari pogotovo te zaljubljenosti koja me drzi par dana i prodje ko da je nikad nije ni bilo. ;)

Pa i jesto to neki klinacki deciji trip i verovatno da je mnogo vise izrazen u tinejdz periodu nego kasnije ali eto i meni se to ponekad desava tako da pravila ne postoje. Mada sam sad kao zreliji i svesniji nekih stvari pogotovo te zaljubljenosti koja me drzi par dana i prodje ko da je nikad nije ni bilo. ;)

:ok:to je pravi put..samo ubaci u drugu brzinu :D

..kako se zaljubiti u nesto sto je vec vidjeno bezbroj puta:nono:
E ovo je zanimljivo.
Htela sam da postavim i temu o tome.
Koliko vas je potraga za "pravom osobom" napravila ogorcenim?
Da li vas je umorilo sve to,sve te pogresne osobe koje su vam trosile vreme i energiju?
Da li ste uopste sposobni nakon toliko razocaranja,losih veza da prepoznate pravu osobu da sad stane ispred vas?
I da li uopste znate sta vi ustvari zelite a sta ne zelite?

E ovo je zanimljivo.
Htela sam da postavim i temu o tome.
Koliko vas je potraga za "pravom osobom" napravila ogorcenim?
Da li vas je umorilo sve to,sve te pogresne osobe koje su vam trosile vreme i energiju?
Da li ste uopste sposobni nakon toliko razocaranja,losih veza da prepoznate pravu osobu da sad stane ispred vas?
I da li uopste znate sta vi ustvari zelite a sta ne zelite?

Hmm zanimljiva pitanja. :) Otvori temu. Nemoj ovde da mi spamuju sad. :)

Pa da li se stvarno zaljubljujemo samo u izgled. Ja bi pre rekao da se zaljubljujemo u neciju psihu... tj vise u ono sto mi u nasim glavama idealizujema kao neciju psihu. No i izgled naravno da ima uticaja. Mada i dobar izgled isto moze da bude plod maste i imaginacije. ;) Obicno su tu ukljuceni i neki stereotipi u nasim glavama proizvedeni o nekim superherojima koji su naravno i jaki i lepi i besprekorno psihicki dobri. Ali koliko je neko stvarno takav kakvog ga mi idealizujemo je dobro pitanje. Cesto se opecemo u tim nasim prvobitnim pretpostavkama. ;)

Najsnaznije zaljubljivanje je kada se zaljubimo u neciju psihu, duh, onda ubrzo pocnemo i da volimo, ali dusu najbolje vidimo, osetimo pogledom u oci.

Back