Idealizacija ljubavi

• Začetnik teme Začetnik teme ZORO-
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Samo se u izgled mogu zaljubiti..nezrela je idealizacija.

dakle ne mogu da verujem..
dobauljam do kompa da vidim neke servisne informacije
i rekoh sebi, samo maaaalo da vidim šta se radi na krstarici..
i na keca naletim na ovo.

džordži, ljubavi moja, tema se taman zgodno namestila da ti konačno priznam svoja osećanja
:heart: te još od one teme, al mi bilo malo nezrelo da ti priznam pošto ti još nisam videla sliku..

dakle ne mogu da verujem..
dobauljam do kompa da vidim neke servisne informacije
i rekoh sebi, samo maaaalo da vidim šta se radi na krstarici..
i na keca naletim na ovo.

džordži, ljubavi moja, tema se taman zgodno namestila da ti konačno priznam svoja osećanja
:heart: te još od one teme, al mi bilo malo nezrelo da ti priznam pošto ti još nisam videla sliku..

El treba sad nesto da napisem..ne razumem ti ja ove ne rl izjave :lol:

Samo se u izgled mogu zaljubiti..nezrela je idealizacija.

Pa da li se stvarno zaljubljujemo samo u izgled. Ja bi pre rekao da se zaljubljujemo u neciju psihu... tj vise u ono sto mi u nasim glavama idealizujema kao neciju psihu. No i izgled naravno da ima uticaja. Mada i dobar izgled isto moze da bude plod maste i imaginacije. ;) Obicno su tu ukljuceni i neki stereotipi u nasim glavama proizvedeni o nekim superherojima koji su naravno i jaki i lepi i besprekorno psihicki dobri. Ali koliko je neko stvarno takav kakvog ga mi idealizujemo je dobro pitanje. Cesto se opecemo u tim nasim prvobitnim pretpostavkama. ;)

E sad nemoj reci da se nikad nisi zaljubio u neku sa neta... Mislim ne govorim o pravoj ljubavi vec o trenutnoj zaljubljenosti. Ja sam se tako lozio na neke vise puta priznajem. ;)

Јесам се ложио али сексуално... Постојала је привлачност као емоција, али за заљубљеност је потребно видети човеку очи, бар кад сам ја у питању. (ово човеку читати жени)

to sve ima mnogo veze sa tim koliko je osoba zrela i relana pre svega.
ja se tesko zaljubim i u stvarnosti, a tek u neku imaginarnu osobu sa kojoj razmenjujem misli u vidu pisanih tekstova, to je vec malo teze. ali svakako da ta osoba ima u sebi nesto sto me intrigira, inace tog razmenjivanja slova ne bi ni bilo, tj. bilo bi izlisno.
ali zaljubiti se je malo prejaka rec, hm..

Pa da li se stvarno zaljubljujemo samo u izgled. Ja bi pre rekao da se zaljubljujemo u neciju psihu... tj vise u ono sto mi u nasim glavama idealizujema kao neciju psihu. No i izgled naravno da ima uticaja. Mada i dobar izgled isto moze da bude plod maste i imaginacije. ;) Obicno su tu ukljuceni i neki stereotipi u nasim glavama proizvedeni o nekim superherojima koji su naravno i jaki i lepi i besprekorno psihicki dobri. Ali koliko je neko stvarno takav kakvog ga mi idealizujemo je dobro pitanje. Cesto se opecemo u tim nasim prvobitnim pretpostavkama. ;)

Kod mene to bas ne funkcionise tako..zato i rekoh da je nezrelo..i tacno da ce uvek biti prva misao da tako nije zamisljena ta osoba s kojom komuniciramo..ako cujes neciji glas..smeh koga do tad nisi video sve ti moze pasti u vodu.

meni se, na primer, desava da idealizujem neku pesmu... i onda samo nju slusam ceo dan... 2-3 dana za redom.. i posle vise ne izaziva emocije nikakve... sve dok ne zaboravim na nju, pa je nekad slucajno pustim... onda se sve emocije i secanja iz tog vremena vracaju... kao natasa i bijelo dugme... ala je glupo zaboravit' njen broj... sto se tice ljudi... hm... priznajem da je bilo par zestokih promasaja.. kad vam se neko ucini interesantnim... i poverujete da je to tako... a onda vidite da je to prazno... i sve te price... i sve te, nazovi, sale... jadno, po malo... mi smo svi kul... ali...

meni se, na primer, desava da idealizujem neku pesmu... i onda samo nju slusam ceo dan... 2-3 dana za redom.. i posle vise ne izaziva emocije nikakve... sve dok ne zaboravim na nju, pa je nekad slucajno pustim... onda se sve emocije i secanja iz tog vremena vracaju... kao natasa i bijelo dugme... ala je glupo zaboravit' njen broj... sto se tice ljudi... hm... priznajem da je bilo par zestokih promasaja.. kad vam se neko ucini interesantnim... i poverujete da je to tako... a onda vidite da je to prazno... i sve te price... i sve te, nazovi, sale... jadno, po malo... mi smo svi kul... ali...

Hm... lepo rečeno, po običaju.
Ali zvuči malkice gorko. :confused:

Back