И З Д А Ј А! - Коштуница: ССП ЈЕ ФАЛСИФИКОВАН!

Да видим који ће паметњаковић да ми каже да ово није тачно:
Европска унија каже да је Србија потписала ССП као целовита држава са Косовом у свом саставу, а са друге стране иста та Европска унија ПРИЗНАЛА је Косово као независну државу, тј. 18 њених чланица...
Зар није то мало контрадикторно???

Само праве будале од нас...

Nema tu nista kontradiktorno, Kosovo ne moze biti priznato kao drzava dokle god se sve clanice EU ne budu jednoglasno slozile oko toga. S obzirom da to jos uvek nije slucaj, Srbija je potpisala SSP kao celovita drzava sa Kosovom u njenom sastavu a sam SSP nema uticaja na trenutni niti buduci status te pokrajine. A da li ce kasnije Kosovo biti zvanicno priznato od cele EU... to ce vreme pokazati...

Да видим који ће паметњаковић да ми каже да ово није тачно:
Европска унија каже да је Србија потписала ССП као целовита држава са Косовом у свом саставу, а са друге стране иста та Европска унија ПРИЗНАЛА је Косово као независну државу, тј. 18 њених чланица...
Зар није то мало контрадикторно???

Само праве будале од нас...

To je apsolutno tačno, ali to ne znači da ne treba da uđemo u Evropsku uniju. Jer, Kosovo je izgubljeno i tako će ostati ma šta mi radili... Zato, treba da mislimo na svoju budućnost i budućnost naših ljudi na Kosovu, a ne na budućnost Kosova. Njih ćemo najviše ugroziti ako se budemo suprotstavljali nezavisnosti. Da bismo njima obezbedili bolji život moramo da se pomirimo sa Albancima i da gradimo dobre odnose. U suprotnom, Srbi na Kosovu će ispaštati najviše, a onda i mi.

Nema tu nista kontradiktorno, Kosovo ne moze biti priznato kao drzava dokle god se sve clanice EU ne budu jednoglasno slozile oko toga. S obzirom da to jos uvek nije slucaj, Srbija je potpisala SSP kao celovita drzava sa Kosovom u njenom sastavu a sam SSP nema uticaja na trenutni niti buduci status te pokrajine. A da li ce kasnije Kosovo biti zvanicno priznato od cele EU... to ce vreme pokazati...

Ne pitaju se samo oni za status Kosova, pitaju se sve članice Ujedinjenih nacija.
Naravno, većinski...

Али тих 18 држава које су признале Косово као независно, не могу после тога да ставе потпис на документ у коме се "подразумева" да је Косово Србија.

Зар не примећујете да у целој овој ствари са ССП нешто гадно не ваља...?

Али тих 18 држава које су признале Косово као независно, не могу после тога да ставе потпис на документ у коме се "подразумева" да је Косово Србија.

Naravno da ne valja. Ka jednog dana uđemo u EU naši političari će morati da se upristoje - nema lopovluka, zaštita zaposlenih, ne mogu se politički protivnici vređati...
Naravno da nekima to ne odgovara.

ne primecujem..mozhe samo da ne valja za neke stranke kojima izolacija odgovara..zapleo se mloha ko pile u kuchinu..zbog ovakve zhvake izgubice gomilu glasacha..svi su ga demantovali chak i ministarstvo onog ministra shto je izjavio da vidi sporazum bez kosmeta..kakav blam..ali ne da se on..vergla isto i dalje..i shto je najgore ima josh ljudi koji mu veruju..kakva Srbija ko zona sumraka,kao neki bolesni san..

А шта то не ваља? Зашто је од веће важности Косово од наших живота и живота Срба на Косову? Ако уђемо у ЕУ и успоставимо добре односе са Албанцима, и ми ћемо живети боље и наши људи на Косову, јер неће више имати мотива да их малтретирају. Друга могућност је да ратујемо, а то нико не жели. Стога, морамо се помирити са судбином да је Косово немогуће теоретски повратити, јер се ради о убеђивању 2000000 Албанаца који те мрзе да живе са тобом заједно! Немогуће! То не може чак ни свемогући Коштуница. :lol:

To je apsolutno tačno, ali to ne znači da ne treba da uđemo u Evropsku uniju. Jer, Kosovo je izgubljeno i tako će ostati ma šta mi radili... Zato, treba da mislimo na svoju budućnost i budućnost naših ljudi na Kosovu, a ne na budućnost Kosova. Njih ćemo najviše ugroziti ako se budemo suprotstavljali nezavisnosti. Da bismo njima obezbedili bolji život moramo da se pomirimo sa Albancima i da gradimo dobre odnose. U suprotnom, Srbi na Kosovu će ispaštati najviše, a onda i mi.

Заиста је више него отужно слушати ЖУТИ МЕГАФОН како шири дефетизам. Кажеш ниси члан ДС-а - али си очигледно њихов веома активан агитпроповац. Јер подлост и поквареност чланова Социјалистичке интернац. се у овом случају код нас огледа у томе ШТО ЈАВНО ПРИЧАЈУ: НИСМО И НЕ ДАМО КОСОВО - А ИСПОД ЖИТА ШАЉУ СВУДА И НА СВАКО МЕСТО СВОЈЕ МЕГАФОНЕ ДА УВЕРАВАЈУ НАРОД ДА ЈЕ КОСОВО ИЗГУБЉЕНО. Веома шизофрена "политика"!

У овим твојим пропагандним слоганима обликованим у постове недостаје само још она Тадићева мантра: веће плате и нова радна места а иначе укључио си и бољи живот и светлу будућност у ЕУ.

ССП омогућава лакши улазак Еулекса на Косово

rupel.jpg
Димитриј Рупел Фотодокументација Политике

Од нашег сталног дописника
Брдо код Крања, 5. маја – Речима да Споразум о стабилизацији и придруживању (ССП) који су прошлог уторка у Луксембургу потписале Европска унија и Србија, „представља почетак краја југословенске кризе”, словеначки шеф дипломатије Димитриј Рупел не само да је цитирао самог себе пошто је сличну мисао изрекао и када је Приштина прогласила независност, односно приликом словеначког признања Косова, него је и подстакао недоумице да „југословенска криза” (започета одвајањем Словеније од СФРЈ јуна 1991.) из визуре државе која тренутно води Унију не само да није завршена, него ће имати поред „почетка краја”, и „средину” те „крај краја”. Рупел није разрадио чинове које очекује на тлу Србије и ексјугославије у смеру окончања „југословенске кризе”, али је објаснио да ће ССП „олакшати долазак страних инвеститора у Србију”, при чему није помињао да је продор словеначког капитала на српско тржиште одавно гладак, и без ССП.

На питање словеначких медија да прокоментарише жаоку неких аналитичара да је српски ССП „папирнати споразум” јер спровођење оба дела ССП, како привременог тако и политичког, зависи од тога када ће ЕУ оценити да Србија у потпуности сарађује са хашким трибуналом – Рупел је одговорио да је убеђен да ће „српска политика испунити тај услов јер је сама витално заинтересована да (до даљњег замрзнути) ССП почне што пре да важи”. Министар спољних послова Словеније је истакао да се „ради о великој преломници и успеху који је Словенија себи поставила на почетку председавања ЕУ”, јер је „Словенија себи задала циљ да цео западни Балкан покрије европским споразумима”; преостала је „само још БиХ која ће ССП вероватно потписати током маја”.

Задовољан што је „западни Балкан у време нашег (словеначког) председавања повезан с много нових веза са ЕУ” које преко Љубљане воде до Брисела, Рупел није хтео да потврди домаћим новинарима да ће и лично дати допринос победи проевропских снага у Србији тако што ће уочи општих избора, 11. маја, посетити Београд. Узвратио је неодређено да је његов „распоред натрпан”, а сличан одговор о презаузетости функционера због послова око вођења Уније је наш лист незванично добио од званичника у словеначком министарству рада што се тиче склапања 17 година очекиваног социјалног споразума који би омогућио исплату давно заслужених „словеначких пензија” за 10 хиљада до данас закинутих пензионера у Србији.

Што се тиче ССП, Рупел открива да је то био „сигнал европским људима у Србији”, јер „европски људи Србије”, наглашава Рупел, „сигурно желе да сарађују са европским институцијама као што је хашки суд и ЕУ, уопште”. Споразум са Србијом је у исти мах „скинуо с врата” важну бригу словеначком вођству Уније, јер омогућава лакшу пенетрацију снага Еулекса на Косову кроз нове, креативне интерпретације резолуције 1244 СБ УН.

Светлана Васовић-Мекина

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Интересантно, "пенетрација", е, Борисе, Борисе..........8)8)8)

Poslednja izmena:
А шта то не ваља? Зашто је од веће важности Косово од наших живота и живота Срба на Косову? Ако уђемо у ЕУ и успоставимо добре односе са Албанцима, и ми ћемо живети боље и наши људи на Косову, јер неће више имати мотива да их малтретирају. Друга могућност је да ратујемо, а то нико не жели. Стога, морамо се помирити са судбином да је Косово немогуће теоретски повратити, јер се ради о убеђивању 2000000 Албанаца који те мрзе да живе са тобом заједно! Немогуће! То не може чак ни свемогући Коштуница. :lol:

Али твој председник Тадић и даље тврди да је могуће вратити Косово. Како то мисли да уради уз помоћ држава које су иначе то Косово признале, ја стварно не знам...
Осим тога, мораш признати да су Тадић и Ђелић дебело слагали кад су рекли да ССП не угрожава Косово у Србији, чим су га признале државе које су потписале тај ССП.:rtfm:
Тадић очигледно види пријатеље тамо где их нема...

Али твој председник Тадић и даље тврди да је могуће вратити Косово. Како то мисли да уради уз помоћ држава које су иначе то Косово признале, ја стварно не знам...
Осим тога, мораш признати да су Тадић и Ђелић дебело слагали кад су рекли да ССП не угрожава Косово у Србији, чим су га признале државе које су потписале тај ССП.:rtfm:
Тадић очигледно види пријатеље тамо где их нема...

Pa njih su takvi kao ti naterali da lažu, jer vam je nemoguće dokazati neke stvari... Čim narodu kažeš istinu, automatski gubiš šansu da izvedeš isti na pravi put, jer narod veruje samo onima koji mu kažu da će Kosovo biti sačuvano i da će biti mnogo bolje. Narod ne voli da razmišlja svojom glavom, nego slepo prati reči svojih pastira, ne pitajući se jednostavno pitanje, na koje ja od vas još uvek nisam dobio odgovor! A to je: KAKO?

Šta Tadić, koji nije samo moj predsednik nego i tvoj, misli o Kosovu, NE ZANIMA ME. Mene zanimaju ljudi koji vode Srbiju u Evropsku uniju i to je sve. Sve što sam napisao do sad čak nije ni u interesu DS-a, jer oni takođe ostaju pri tvrdnji da će sačuvati Kosovo, što ja, lično, smatram nemogućim.

Заиста је више него отужно слушати ЖУТИ МЕГАФОН како шири дефетизам. Кажеш ниси члан ДС-а - али си очигледно њихов веома активан агитпроповац. Јер подлост и поквареност чланова Социјалистичке интернац. се у овом случају код нас огледа у томе ШТО ЈАВНО ПРИЧАЈУ: НИСМО И НЕ ДАМО КОСОВО - А ИСПОД ЖИТА ШАЉУ СВУДА И НА СВАКО МЕСТО СВОЈЕ МЕГАФОНЕ ДА УВЕРАВАЈУ НАРОД ДА ЈЕ КОСОВО ИЗГУБЉЕНО. Веома шизофрена "политика"!

У овим твојим пропагандним слоганима обликованим у постове недостаје само још она Тадићева мантра: веће плате и нова радна места а иначе укључио си и бољи живот и светлу будућност у ЕУ.

Sve si iskusno izvukao iz mog posta, samo nisi ono glavno što daje odgovor na pitanje KAKO? Po tome se ja i ti razlikujemo... Ti ne znaš kako, ali je bitno da si veliki PATRIOTA! Jadni smo mi s patriotama koji ne znaju šta treba činiti...

Pa njih su takvi kao ti naterali da lažu, jer vam je nemoguće dokazati neke stvari... Čim narodu kažeš istinu, automatski gubiš šansu da izvedeš isti na pravi put, jer narod veruje samo onima koji mu kažu da će Kosovo biti sačuvano i da će biti mnogo bolje. Narod ne voli da razmišlja svojom glavom, nego slepo prati reči svojih pastira, ne pitajući se jednostavno pitanje, na koje ja od vas još uvek nisam dobio odgovor! A to je: KAKO?

Šta Tadić, koji nije samo moj predsednik nego i tvoj, misli o Kosovu, NE ZANIMA ME. Mene zanimaju ljudi koji vode Srbiju u Evropsku uniju i to je sve. Sve što sam napisao do sad čak nije ni u interesu DS-a, jer oni takođe ostaju pri tvrdnji da će sačuvati Kosovo, što ja, lično, smatram nemogućim.

У недељу, када је био Утисак недеље, јавила се у студио једна гледатељка која живи на Косову, у околини Косовске Митровице, и рекла је да би они и корење јели ако треба, само да их Србија никада не напусти и да остане уз њих.

Па, видиш Шабане, она је Српкиња исто као и ти. Има иста права као и ти. И исто као и ти, она жели да живи у својој земљи, да буде део Србије коју воли исто као и ти...
Али нисам сигуран да неко попут тебе може то да схвати. Европске интерације нису све на свету, веруј ми...Зашто мислиш да она нема иста права попут тебе или мене?
Хајде ти иди мало доле да живиш. Да живиш свакодневно са Шиптарима који непрестано вређају твој народ и твоју веру. Јел би теби било драго да Срби кажу да је Косово изгубљено и да ти више не припадаш њима? Док се ти овде бориш за Европу, они се тамо боре да остану Срби, твоји сународници...

Убудуће, немој бити толико себичан, Шабане...

Sve si iskusno izvukao iz mog posta, samo nisi ono glavno što daje odgovor na pitanje KAKO? Po tome se ja i ti razlikujemo... Ti ne znaš kako, ali je bitno da si veliki PATRIOTA! Jadni smo mi s patriotama koji ne znaju šta treba činiti...

Управо онако како то ради Министар за Косово и Метохију Самарџић и Војислав Коштуница.

Back