Tuzni_patak
Elita
- Poruka
- 18.247
Ovo je kao djavolja akademija , pre nego podforum religije....
Otkud tolika zelja da se ispolje ove misli i komentari.....?
Otkud tolika zelja da se ispolje ove misli i komentari.....?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajd, objasni još malo, molim te...
Ovo mi ništa nije jasno.tkacio:
"I vide Bog da je dobro"
Ako kazemo da se ni On nije "nauchen rodio" ,na osnowu owoga sto je receno u knjizi,onda dolazimo do zakljuchka da swi sa radom mozemo postati bogowi...ko razume...
![]()
3. И рече Бог: Нека буде светлост. И би светлост.
4. И виде Бог светлост да је добра...
Ovaj refern "I vide Bog da je dobro" ponavlja se iza svakog stvaralačkog čina.
Što mene navodi na pomisao da Bog nije bio nikakva sveznalica koja je prvo sela pa izračunala opšti plan, a zatim ga ostvarila, već umetnik koji je radio po nadahnuću, pa se sam čudio šta mu sve pošlo za rukom.
I sad bi mene interesovalo šta vi mislite o ovome. Ne o onome što ja cenim (to već otprilike znam), nego kako to da je bog video da je stvar dobra tek pošto je napravi.
Što mene navodi na pomisao da Bog nije bio nikakva sveznalica koja je prvo sela pa izračunala opšti plan, a zatim ga ostvarila, već umetnik koji je radio po nadahnuću, pa se sam čudio šta mu sve pošlo za rukom.
I sad bi mene interesovalo šta vi mislite o ovome. Ne o onome što ja cenim (to već otprilike znam), nego kako to da je bog video da je stvar dobra tek pošto je napravi.
![]()
A shta je dobro, uopshte?
Osim u slučaju kada je stvorio čoveka. Tu je zaćutao.
To je uzviknuo onda kada je završio čitav posao, ali kad je stvorio čoveka nema takvig usklika.Koju vi Bibliju čitate???
26I reče Bog: »Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci – svoj zemlji – i svim gmizavcima što puze po zemlji!«
27Na svoju sliku stvori Bog čovjeka,
na sliku Božju on ga stvori,
muško i žensko stvori ih.
28I blagoslovi ih Bog i reče im: »Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji!« 29I doda Bog: »Evo, dajem vam sve bilje što se sjemeni, po svoj zemlji, i sva stabla plodonosna što u sebi nose svoje sjeme: neka vam budu za hranu! 30A zvijerima na zemlji i pticama u zraku i gmizavcima što puze po zemlji u kojima je dah života – neka je za hranu sve zeleno bilje!« I bi tako. 31I vidje Bog sve što je učinio, i bijaše veoma dobro. Tako bude večer, pa jutro – dan šesti.
da bi se bolje razumeo navedeni stih, procitati Jovan 1:1-10
Kažu...da je Bog sve što je stvarao, redom, stvarao za čoveka. Tako ''vide da je dobro'' - može da znači i da je video da je to dobro za čoveka, onoliko koliko je sve iz ljubavi Svoje, prema istom, namenio. Tek, posle svega pripremljenog za čoveka, najzad je i na najuzvišeniju tvorevinu-samog čoveka, red došao. Budući uzvišeni nad svime nad čime im je Bog dao gospodarstvo, nije ni billo neophodno naglasiti koliko je i sazdanje ljudi billo dobro.
Pročitao sam više puta posebno detalje kojim se opisuje stvaranje čoveka i nigde nema da bog reče da je ovo dobro. Tek kakda se završio šesti dan bog reče da je ovo dobro.
masis poentu, ja govorim o svetlosti, ne o stvaranju coveka
poenta je sta je ta svetlost ili bolje receno ko je ta svetlost