U Pravu Si / Nisi u Pravu

Pa zapravo je bio jedan specifičan razlog za to upoznavanje mojih prijatelja ...
Ono bio je neki eksperimentalni pokušaj za nešto, konkretno da se ona možda navikne na ljude koji nisu baš njenog sklopa jer je po mom mišljenju bila okružena ljudima koji su dosta koristoljubivi na njenu štetu.
Neki plus iz svega ovoga jeste što je raskinula par takvih odnosa koje je imala.
brate

Nisam imala takvu situaciju, i baš bih se smorila da se desi kad je veza već ozbiljna.

Ali pao mi je na pamet jedan slučaj, nije moj lično i nije tako ozbiljan, više je banalan (mada možda i nije baš) ali mogao bi da potpadne pod temu.

Nebitno u kom su svojstvu te osobe, recimo A, njen muž i K. Njih dve se znaju od detinjstva, iz kraja, ali se druže preko mene. Kad su se vraćali s neke proslave, A i njen muž pozovu K da ide s njima autom jer stanuju u istom kraju, dosta daleko od mog. Kad su je dovezli K izvadi pare i daje mužu od A (npr. u vrednosti 500, 600 din sad). On kao - Ma ne treba, ali A (osetivši valjda da to nije iskreno, nego ko onaj Crnogorac iz, ne sećam se koje serije ili filma, što viče Ja ću da platim, ali se ne vata novčanika) ponudi opet, na šta ovaj pristaje uz komentar Dobro, ajde, detetu za čokoladu. I ladno uzme. :eek:

Ja bih mu otela pare i vratila drugarici odmah, ma ne bih ni dozvolila da ih uzme, a kući bih ga očerupala. Ali ova smotana se spetljala i nije reagovala.

Sledeća situacija:
Dugo ste zajedno / u braku ste
Vaš partner je "napravio nešto" i zbog toga je upao u sukob sa vašim prijateljem
Partner misli da je u pravu, dok vi mislite da nije u pravu

Da li biste podržali vašeg partnera u situaciji kada mislite da nije u pravu ili vašeg prijatelja ili biste uradili nešto treće?
Nesto treće. Našao bih drugu ženu i drugog prijatelja :aha:

Sledeća situacija:
Dugo ste zajedno / u braku ste
Vaš partner je "napravio nešto" i zbog toga je upao u sukob sa vašim prijateljem
Partner misli da je u pravu, dok vi mislite da nije u pravu

Da li biste podržali vašeg partnera u situaciji kada mislite da nije u pravu ili vašeg prijatelja ili biste uradili nešto treće?

Sama umem da razmislim.
Nebitno ko je partner ili prijatelj.

Neki primer koji mi je otp bio na pameti kada sam otvaro temu je:

Nekih godinu dana sam u vezi na daljinu sa devojkom i naše 1na1 vreme provedeno zajedno super funkcioniše. Međutim onda dolazi momenat kada hoćemo da upoznamo prijatelje jedno od drugog i tu dolazi do niza situacija:
Izađemo na neko piće moj prijatelj, moja devojka i ja i tu uđemo u priču/upoznavanje.
On krene nešto malo o sebi i navede da se bavi time i time, kaže da ga interesuje to i to i da ima taj i taj stav (politički, kulturni, prema ženama i sl) i ovoj se to ne dopadne i krene u prepucavanje sa njim. Posle par dana me zove on da ja ova moja nekom našem društvu lupetala sve i svašta za njega i da je zbog toga upao u probleme sa par njih.
Iz moje perspektive ok je lik, nije sklon problemima, mogu da garantujem za njega, iz njene ja ne bih trebao da se družim sa njim jer je takav i takav, a ona mrzi takve i takve + ima poduži jezik.
A on nema živaca za takve uvrede i ogovaranja iza leđa pa kreće istom merom da joj uzvraća.

Po meni je ona preterala jer je ušla u konflikt sa nekim ko ima drugačije mišljenje od nje, a povrh svega lika smatram iskrenim prijateljem.

Kako biste postupili u ovoj situaciji?
Ovde konkretno njoj skreneš pažnju za to ogovaranje i ne dovodiš ih više u istu prostoriju...

Back