Neki primer koji mi je otp bio na pameti kada sam otvaro temu je:
Nekih godinu dana sam u vezi na daljinu sa devojkom i naše 1na1 vreme provedeno zajedno super funkcioniše. Međutim onda dolazi momenat kada hoćemo da upoznamo prijatelje jedno od drugog i tu dolazi do niza situacija:
Izađemo na neko piće moj prijatelj, moja devojka i ja i tu uđemo u priču/upoznavanje.
On krene nešto malo o sebi i navede da se bavi time i time, kaže da ga interesuje to i to i da ima taj i taj stav (politički, kulturni, prema ženama i sl) i ovoj se to ne dopadne i krene u prepucavanje sa njim. Posle par dana me zove on da ja ova moja nekom našem društvu lupetala sve i svašta za njega i da je zbog toga upao u probleme sa par njih.
Iz moje perspektive ok je lik, nije sklon problemima, mogu da garantujem za njega, iz njene ja ne bih trebao da se družim sa njim jer je takav i takav, a ona mrzi takve i takve + ima poduži jezik.
A on nema živaca za takve uvrede i ogovaranja iza leđa pa kreće istom merom da joj uzvraća.
Po meni je ona preterala jer je ušla u konflikt sa nekim ko ima drugačije mišljenje od nje, a povrh svega lika smatram iskrenim prijateljem.
Kako biste postupili u ovoj situaciji?