Battlecat
Iskusan
- Poruka
- 6.977
Cuvena TV Bastilja
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не знам колико добро знате закон о радиодифузији али један детаљ:
Сваки запослени плаћа дуплу тв претплату (ако је плаћа и на сопственом рачуну) јер на сваких десет или двадесет запослених, предузеће, фирма мора да плати претплату за тв пријемник! Замислите ту ингениозност онога ко је осмишљавао закон! Аха, запослен си, значи, гледаш тв! Риба плива, значи сада је плаво!
Иначе, да не буде забуне, Закон о радиодифузији јесте легалан и важи се. Проблем је што у закону не стоји да свако ко има бројило за струју мора да плаћа и тв претплату. У томе је квака. Једноставно, чланови закона који регулишу настајање претплатничког односа су на јако климавим ногама и веома недефинисани.
Једно ми само никада неће бити јасно...могли су да финансирају ртс из буџета и на тај начин би сви грађани плаћали претплату а нико се не би бунио. Ово, као да ти је гурну прст у око па не да није рекао извини него те моли да отвориш и друго пошто има још прстију....
a odgovor na ovo tvoje je bio...ako gradjani placaju RTS ce biti objektivan za razliku ako ga placaju iz budzeta....pazi ovu mudrost...i sad je kao moguce igde u svetu a posebno u srbiji da bilo koje sredstvo informisanja bude potpuno objektivno...
То је глуп резон и не верујем да га је ико озбиљно схватио.
По тој логици, ни судство, ни полиција ни здравство ни школство не би требали да се финансирају из буџета због утицаја, рецимо, владајуће странке или коалиције.
Него, претплата па када те саобраћајац заустави а ти лепо покажеш претплатничку књижицу, категорија Б1 - умањење казне за 40%...дивота.
Одеш код детета на "отворена врата" у школу, јединица из географије, добро, претплатничка књижица категорија А3, оцена иде на тројку....
Ovih dana stižu masovna utuženja za nenaplaćenu TV pretplatu. S obzirom da takva potraživanja zastarevaju posle 12 meseci, a da se tužbe odnose na 2009, jasno je da RTS preti praznom puškom pokušavajući da otme novac koji im ne pripada.
Ne padajte na ovaj trik, čuvajte novac za korisnije stvari.
У прилогу је један од начина како треба одреаговати у случају опомене пред утужење према ртс-у.
Прилог је са другог форума а корисник тврди да је добио ослобађање од плаћања тв претплате.
Pogledajte prilog 159963
Samo da obelezim Trebace mozda!У прилогу је један од начина како треба одреаговати у случају опомене пред утужење према ртс-у.
Прилог је са другог форума а корисник тврди да је добио ослобађање од плаћања тв претплате.
Pogledajte prilog 159963
kako je moguce da ovaj narod ovako slabo pamti..???
I ja sam to otkacio u startu. Secam kad su DOSovci govorili da ce ukinuti pretplatu. Posle su to pice zaboravile, ali ja nisam.
Samo cekam izbore.
Зар се ово не односи само на случај уколико је дошло до промене власништва над објектом!?
Ако си прочитао текст, може се видети да је ово једна форма али да суштински није у питању да ли је промена власништва или не. Човек се позвао на закон по којем су му упутили опомену пред утужење и навео чланове закона који нису испоштовани.
О томе ја све време говорим, није спорна уставност закона о радиодифузији, спорни су чланови по којима ртс покушава да наплати претплату. У закону су наведени услови за настајање претплатничког односа. Услов је да ртс има доказ да имате тв пријемник. Како ртс добија тај услов? Па тако што је обавеза по закону да се сваки купљени тв пријемник пријави. И то да га пријави купац. Значи, неко може да вас тужи што нисте пријавили тв пријемник па ако се то докаже, онда ртс на основу тога може да потражује претплату.
Наравно, карта на коју играју је да ће им уплатити довољан број грађана који 1. не познају закон, 2. немају времена да се упознају са законом, 3. није их брига јер на другој страни лапају много веће износе, 4. уплашени су када им се поименце обрати велики ртс...наставите низ.
e i meni,ali kad je to biloooo...posle toga niko nit` romori nit` govoriZaboravih: Stigla je i meni opomena pred tužbu.... Pre nekih godinu i po dana.
Znaš kako su u Hrvatskoj napravili caku kad su prelazili na digitalni signal?
Svi oni koji imaju uredno plaćene račune za tv pretplatu ( to je kod njih naravno na posebnoj uplatnici) dobili su nekakav podsticaj od stotinu i nešto kuna olakšice pri nabavci uređaja koji omogućava dig. signal.
Ne bi me uopšte iznenadilo da se kod nas krene sa nekom vrstom ucene u tom smislu, ali sačekaćemo tu famoznu 2012. g pa ćemo da vidimo.
![]()
da ali to moze biti i mac sa dve ostice...sta ako narod ne bude zeleo da gleda RTS..?? ima toliku ponudu drugih TV i prosto odbiju i oni koji placaju sa izgovorom da nece da investiraju u digitalne prilagodjivace....
Znaš kako su u Hrvatskoj napravili caku kad su prelazili na digitalni signal?
Svi oni koji imaju uredno plaćene račune za tv pretplatu ( to je kod njih naravno na posebnoj uplatnici) dobili su nekakav podsticaj od stotinu i nešto kuna olakšice pri nabavci uređaja koji omogućava dig. signal.
Ne bi me uopšte iznenadilo da se kod nas krene sa nekom vrstom ucene u tom smislu, ali sačekaćemo tu famoznu 2012. g pa ćemo da vidimo.
![]()
Хајте људи, ко је имао сусрет са судијама због ТВ претплате, нека нам исприча како је прошао.
Сва ова нагађања и читање Закона о обавезности плаћања ТВ претплате, рокова застарелости, висине камата на непалћено, висине судских трошкова и сл. можемо бацити у воду док не видимо како тај механизам ради у пракси.
Можда немају петљу да нас утуже и само нас плаше.
Ja sam dosad placao pretplatu i citajuci vase komentare rekoh zeni da vise ne placamo istu ali pre toga ona proveri sa drugaricom kojoj se dug nagomilao na 20000 din i koja nije placala pretplatu.
Kaze drugarica da je zakonom doneseno da se pretplata mora placati,sto ranije nije bilo,i da ce se morati placati!
Jedino ostaje dva puta sta ce vlast uraditi sa duznicima kao sto je ona-ili ce im dati neke povoljnosti da plate dug ili ce dug ukinuti od nekog datuma svima a onda poostriti naplatu.