I opet..pretplata

Da li placate pretplatu?

• Da

• Ne

• Sta da li placam?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Dakle, da sklopimo cijelu sliku - u zloj, siromasnoj i napacenoj EU dijasporaska nejac jedva krpi kraj sa krajem te prezivljava uglavnom cisteci svapske wc-e i kopajuci kanale, i svi bi se najradije vratili u rodne zemlje iste sekunde ali eto grcaju u kreditima do guse pa ne mogu. Osoba koja nam je to ispricala inace je doktorica i rodjena Austrijanka pa je se realno sve to ne dotice ali joj je jako zao tih ljudi, jer gledala je i dozivjela njihovu patnju, i stoga je odlucila da upozori balkanske domoroce barem putem foruma ako vec drugacije ne moze da se ne igraju glavom i da ni slucajno ne ulaze u tu podlu, skrivenu zamku zvanu EU.

Priceless. :lol: Imamo forumsko sranye dana.

1.Ne zive svi lose, kao sto rekoh, ali dosta njih!
2. Vise od 50% ljudi u dijaspori imaju kredite!
3. VRATILI BI SE (DOBRA VECINA), ali zbog kredita, ne mogu!
4. Nisam Austrijanka, vec SRPKINJA, rodjena u Austriji!
5. Ako mislis da mozes da me isprovociras, zeznuo si se zesce!
6. Zivis u iluziji da je ovde sve lepo!
7. Nisam rekla da je EU napacena, zla i siromasna.
- zla je kako za koga!
- pocinje da bude siromasna sve vise i vise (govorim o gradjanima, a ne o drzavama kao instituciji).
- pocinje tek da se pati, a stariji ljudi (pravi Austrijanci) pricaju recimo kako su se patili, sto znaci da je "novije zlatno doba EU" trajalo samo oko 30 godina (od `60-ih do ´90-te godine).
8. Ne budi tako naivan!
9. Budi objektivan, prestani sa provokacijama, a ako je to tvoj stil, onda leci komplekse!
Svako dobro, dragi nam zapadni susJede!

bas me briga da li zastareva i za koju godinu je tuzba, nisam ni procitala za koju je godinu :lol:
ja sam samo otvorila koverat videla da je opomena pred tuzbu da daju rok 3 dana da se plati i zafrljacila u kantu :manikir: ne tangiraju me
da su srbi saglasni ko sto nisu pa da im niko ne placa odustali bi od tog naplacivanja :aha:

Ma meni uopste nije jasno KOLIKO mogu da te kazne ako ne placas TV preplatu???
To su SMESNE SUME da bi se bilo koji sud time BAKCAO.
Ako ne placas TV preplatu jednu godinu tu moze da se nakupi...koliko?
I posle platis kada vec dodje blizu suda...
U medjuvremenu inflacija pojela pola vrednosti....:hahaha:

Tу нема казне, већ ти наплате дуговање + камата. Ако не платиш (немаш пара), доћи ће судски извршитељ да ти плени ствари и који ће ти запленити (можда) баш тај ТВ који гледаш. Међутим, заплена телевизора те не ослобађа обавезе плаћања претплате која иде уз рачун за струју све док не попуниш захтев за ослобађање од плаћања претплате на одговарајућем обрасцу у ЕД (Електро дистрибуцији) па чекаш док ти Јавни сервис пошаље одобрење по захтеву. А месеци пролазе, ти плаћаш а телевизор немаш. А може бити и да ти не реше захтав позитивно јер наводно имаш други ТВ на коме гледаш Тијанића и клапу са Јавног сервиса. Е, то ти је казна: да гледаш Тијанића и рекламе док утакмица траје.

i sve bre cekam da se neko drugi seti i nista...PA ZAR NAM BIVSA OPOZICIJA MILOSEVICU NIJE OBECALA UKIDANJE TV PREPLATE...????

Pa, obećali su oni i ukidanje Šešeljevog poreza na mobilni, i održali su to obećanje. Samo niko nije očekivao da će onda da uvedu svoj, još veći, porez na mobilni telefon.

Hajde, i nije bilo tako strašno u vreme Milošević-Šešelj vlade. Malo nas je tada imalo mobilne, pa je većinu bolela taki za nas koji smo plaćali taj porez. A, ovi su lepo sačekali da svaka šuša ima mobilni, pa onda deri Musa jarca.

Zasto mislis da blefiram? Ja ti kazem istinu, pricajuci sa ljudima, u poslednjih 10 godina je sve teze i teze. Bolje zive za nijansu ovde,za tosi u pravu, a sto se tice povratka, vratili bi se da nisu zaglavljeni u kredite!
P.S. Ni na kraj pameti mi nije palo na pamet, da se bas tebi nabacujem. Ne vidim razloga, zasto bi to radila bas tebi!?!

Ma, svi oni sanjaju o Srpkinji u krevetu. ;)

Kako to Pajo, vojnicino, ajde reci nam? :mrgreen: Skazuj brzo, pa mozda gospodicna i tebi posalje svoje ime i adresu jer si je tako muzevno branio od zlog susjeda. :D

Aaaaa, vec si napisao vidim, to one zezalice sa linije, a? :mrgreen: dobar...

Ако мислиш на г-ђу Босанац Др Весну, не труди се ....

Оматорила, није више за упорабу ....

na tv malopre bio prilog o tome kako je utuzena starica za dug od pre 9 godina od 100, a narasko po presudi na 11.000

zadnjih pet godina i nema struju, iseceno, racuni stizali, ona placala. referenti kazu da je to po zakonu o struji!?

srpski kafka - istuci zenu, ona zna zasto je kriva, a ako i nije kriva - skrivice vec nesto

ne gledam TV - ne placam ono sto ne koristim :)

Ovo na zalost ne funkcionise kao izgovor, jer se bagra unapred ogradila, kako je to zakonska odluka, bla, bla.
Po istom tom principu "eto, to smo MI doneli takvu odluku", meni komunalci ispostavljaju poseban dodatni racun za iznosenje smeca, iako zivim kod roditelja od rodjenja a matori sve uredno placa !!!
Nije se menjala kvadratura stana niti broj clanova, cak nemam nista na svom imenu ali njima trebaju pare !!! OK, kazem ja, platicu ali hocete li u buduce to odbiti mom starom od njegovog racuna ? Nisam dobio odgovor, ali nije tesko pretpostaviti...

Ni ja ne placam pretplatu..i nek' se nose..
Imam kablovsku i ne vidim kako da placam i jednima i drugima.
Jel moze to neko da objasni?

Zašto ne skrembluju RTS na kablovskoj pa ko 'oće da ga gleda nek ga plaća.
Kući račun za struju delimo na 3 dela. Duša me boli za onih 167 dinara koje moram da dam zbog toga, jer TV (EUROSPORT) gledam samo dok traje sezona letnjih/zimskih ski skokova.

bas me briga da li zastareva i za koju godinu je tuzba, nisam ni procitala za koju je godinu :lol:
ja sam samo otvorila koverat videla da je opomena pred tuzbu da daju rok 3 dana da se plati i zafrljacila u kantu :manikir: ne tangiraju me
da su srbi saglasni ko sto nisu pa da im niko ne placa odustali bi od tog naplacivanja :aha:

Nemoj to da radiš kada ti stigne Izvršno rešenje (tužba). Obavezno stavi prigovor u datom roku, u suprotnom će stvarno naplatiti i ono što im ne pripada.
Svako lično iskustvo je dobrodošlo, kao i saveti pravnika. Držimo se teme.

Нека кабловски оператери плаћају РТС-у, ако хоће. Нека плаћа ко хоће онај дебилитет за Песму ЕУропе; ко убире паре од рекламе и где су..
Све су то питања на која треба одговорити преплатницима..
ПС још увек понекад платим и РТС .. ;)

Нека кабловски оператери плаћају РТС-у, ако хоће. Нека плаћа ко хоће онај дебилитет за Песму ЕУропе; ко убире паре од рекламе и где су..
Све су то питања на која треба одговорити преплатницима..
ПС још увек понекад платим и РТС .. ;)

I ja to kazem ;)

Не знам колико добро знате закон о радиодифузији али један детаљ:
Сваки запослени плаћа дуплу тв претплату (ако је плаћа и на сопственом рачуну) јер на сваких десет или двадесет запослених, предузеће, фирма мора да плати претплату за тв пријемник! Замислите ту ингениозност онога ко је осмишљавао закон! Аха, запослен си, значи, гледаш тв! Риба плива, значи сада је плаво!
Иначе, да не буде забуне, Закон о радиодифузији јесте легалан и важи се. Проблем је што у закону не стоји да свако ко има бројило за струју мора да плаћа и тв претплату. У томе је квака. Једноставно, чланови закона који регулишу настајање претплатничког односа су на јако климавим ногама и веома недефинисани.
Једно ми само никада неће бити јасно...могли су да финансирају ртс из буџета и на тај начин би сви грађани плаћали претплату а нико се не би бунио. Ово, као да ти је гурну прст у око па не да није рекао извини него те моли да отвориш и друго пошто има још прстију....

Не знам колико добро знате закон о радиодифузији али један детаљ:
Сваки запослени плаћа дуплу тв претплату (ако је плаћа и на сопственом рачуну) јер на сваких десет или двадесет запослених, предузеће, фирма мора да плати претплату за тв пријемник! Замислите ту ингениозност онога ко је осмишљавао закон! Аха, запослен си, значи, гледаш тв! Риба плива, значи сада је плаво!
Иначе, да не буде забуне, Закон о радиодифузији јесте легалан и важи се. Проблем је што у закону не стоји да свако ко има бројило за струју мора да плаћа и тв претплату. У томе је квака. Једноставно, чланови закона који регулишу настајање претплатничког односа су на јако климавим ногама и веома недефинисани.
Једно ми само никада неће бити јасно...могли су да финансирају ртс из буџета и на тај начин би сви грађани плаћали претплату а нико се не би бунио. Ово, као да ти је гурну прст у око па не да није рекао извини него те моли да отвориш и друго пошто има још прстију....

da, uz svako brojilo pretplata ali brojila imaju i garže i vikendice gde uopšte nema signala pa kuće sa više spratova i više brojila
a samo jedna porodica živi drugim rečima napravljen je takav haos i treba tužiti elektrodistribuciju zbog odavanja podataka.

Back