ova drzava je smisljena da ti uzme pare
kad predjesh nashu granicu i udjesh u zemlju eu, mozes prokrstaris 5.000 km kroz evropu tamo amo da ne sretnes nigde pandure, put ko staklo, a kod nas imash sachekushu na svakih 200 metra saobracajnih pandura u selima od po 500 ljudi da ti provere gume, da ti traze hitnu pomoc koja je od one firme sa kojom imaju tal, da vide gde je kanap gde je ovo gde je ono, a kad izadjesh na neki znacajniji put imas rampu svaka dva km sa naplatom za ovo i ono a ne zna se da l vozis po putu sa rupama ili rupama sa putem
cirkus zemlja
od europskih zakona uvode ono sto im odgovara kad im odgovara i to resetovano da im odgovara
kako drugacije protumaciti procerdanih deset godina bez ikakvih bitnih reformi osim kozmetickih
pitaju se sto stranci ne ulazu pare
ulazu , one prljave iz ko zna kakvih krugova koje nasi spremno docekuju za deo tala a posle katanac a ljudi mrsh napolje
a ko ima ciste pare na poslednjem mestu mu je da ih donese medj birokratske leshinare u supalendu
tv pretplata nasilna oces neces moras je samo jedan od tih primera koji ima kolko oces
kad sam onomad sredjivao radnu vizu za eu zajedno sa strajkom panduracije i potpunim javshlukom u institucijama gde ima vishe zaposljenih nego stranaka
trebalo mi je oko 2 meseca da skupim hebenih 10 papira
u EU sam sve to zavrsio za jedno prepodne a platio sam sebi kafu dok sam chekao i slikice za novu dokumentaciju
ova zemlja je cirkus i u spirali koja ide prema dole sustina je da se sve gasi svi beze (ko moze gde moze) tako da ce biti josh vishe cedjenja i po salterima i pored puta jer treba napojiti aparat sa sve ministrima koji su takvi raspadi da je to nechuveno, ma premijer je letargichni komatozni penzos, shta tek ostali
tuga rodjaci
prorochki bilbord megatrenda
zavrsi i pali
ma ne mora zavrsis
glavom bez obzira i ne okreci se sine
bolji deo zivota je prso u ovoj zemlji svakome ko ima 30-35 dina
a kraj mukama se ne nazire samo stezanje stege sa svim paradoksima i apsurdima kvazi demokratije
bacaju im koske da se gloze koja su nacija a svi podjednako i gladni i zedni i u dugovima i besparici
shta reci