I opet..pretplata

Da li placate pretplatu?

• Da

• Ne

• Sta da li placam?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Na RTS1 upravo ide višeminutna reklama za Kosmodisk - izgleda šašavo ali mi i dalje plaćamo RTSu pretplatu.

Takođe, kada je emitovana serija Porodica Soprano, u sred bela dana, oko 13:00 Toni i njegov kum su u torbu stavljali istranžiranog čoveka - deca su lepo mogla da gledaju odsečene ljudske šake kako stoje na vrhu torbe.

Prevodi filmova su krajnje upitnog kvaliteta.

EUropski standardi to za emitovanje takvih serija, a ovo sto prekidaju recimo vesti, dnevnik, filmove, serije, da bi pustili reklamu...e, to nije po EUropskim standardima, jer se to ne sme na drzavnoj TV, moze samo pre ili posle...
Za to RTS, moze da "popase" vaspitnu od EU...

EUropski standardi to za emitovanje takvih serija, a ovo sto prekidaju recimo vesti, dnevnik, filmove, serije, da bi pustili reklamu...e, to nije po EUropskim standardima, jer se to ne sme na drzavnoj TV, moze samo pre ili posle...
Za to RTS, moze da "popase" vaspitnu od EU...

A tek ono kad umesto Bajern Minhen - Mančester Junajted pustiše Srebrenicu i neko usvajanje, ***** li ga...:roll:

Na RTS1 upravo ide višeminutna reklama za Kosmodisk - izgleda šašavo ali mi i dalje plaćamo RTSu pretplatu.

Takođe, kada je emitovana serija Porodica Soprano, u sred bela dana, oko 13:00 Toni i njegov kum su u torbu stavljali istranžiranog čoveka - deca su lepo mogla da gledaju odsečene ljudske šake kako stoje na vrhu torbe.

Prevodi filmova su krajnje upitnog kvaliteta.

I? Deca u "obecanoj" zemlji sa lepim plavusama jos od malena uce o sexu i sta im fali? I od kada smo mi to poceli da se zgrazavamo na scene nasilja? Nemoj molim te da se ponasas kao neki fanatik iz Amerike koji dete zeli da drzi u staklenom svonu, izolovano od sveta. Bolje da ga upoznas sa sraanjima dok je malo neko da kao odrastao muskarac/zena ima privatno casove kako se stavlja kondom i snalazi u zivotu...

Zato shto nashoj vlasti,nikada nije dovoljno.Ako vec placamo pretplatu,shta ce onda reklame,a da da bi smo imali josh bolji tv program!!
Vidim ubishe se od premijera.
A to oko cenzure to je najveca sramota Srbije.Ako mushkarac ljubi grudi devojke to je zabranjeno za mledje od 18,a ako je nozem iseca iste i tu postoji upozorenje,ali film se daje oko 16h npr.

Zato shto nashoj vlasti,nikada nije dovoljno.Ako vec placamo pretplatu,shta ce onda reklame,a da da bi smo imali josh bolji tv program!!
Vidim ubishe se od premijera.
A to oko cenzure to je najveca sramota Srbije.Ako mushkarac ljubi grudi devojke to je zabranjeno za mledje od 18,a ako je nozem iseca iste i tu postoji upozorenje,ali film se daje oko 16h npr.

Na koga ovde mislis, na Cvetka ili nesto drugo?

ova drzava je smisljena da ti uzme pare

kad predjesh nashu granicu i udjesh u zemlju eu, mozes prokrstaris 5.000 km kroz evropu tamo amo da ne sretnes nigde pandure, put ko staklo, a kod nas imash sachekushu na svakih 200 metra saobracajnih pandura u selima od po 500 ljudi da ti provere gume, da ti traze hitnu pomoc koja je od one firme sa kojom imaju tal, da vide gde je kanap gde je ovo gde je ono, a kad izadjesh na neki znacajniji put imas rampu svaka dva km sa naplatom za ovo i ono a ne zna se da l vozis po putu sa rupama ili rupama sa putem

cirkus zemlja

od europskih zakona uvode ono sto im odgovara kad im odgovara i to resetovano da im odgovara

kako drugacije protumaciti procerdanih deset godina bez ikakvih bitnih reformi osim kozmetickih

pitaju se sto stranci ne ulazu pare

ulazu , one prljave iz ko zna kakvih krugova koje nasi spremno docekuju za deo tala a posle katanac a ljudi mrsh napolje

a ko ima ciste pare na poslednjem mestu mu je da ih donese medj birokratske leshinare u supalendu

tv pretplata nasilna oces neces moras je samo jedan od tih primera koji ima kolko oces

kad sam onomad sredjivao radnu vizu za eu zajedno sa strajkom panduracije i potpunim javshlukom u institucijama gde ima vishe zaposljenih nego stranaka
trebalo mi je oko 2 meseca da skupim hebenih 10 papira

u EU sam sve to zavrsio za jedno prepodne a platio sam sebi kafu dok sam chekao i slikice za novu dokumentaciju

ova zemlja je cirkus i u spirali koja ide prema dole sustina je da se sve gasi svi beze (ko moze gde moze) tako da ce biti josh vishe cedjenja i po salterima i pored puta jer treba napojiti aparat sa sve ministrima koji su takvi raspadi da je to nechuveno, ma premijer je letargichni komatozni penzos, shta tek ostali

tuga rodjaci

prorochki bilbord megatrenda
zavrsi i pali

ma ne mora zavrsis
glavom bez obzira i ne okreci se sine

bolji deo zivota je prso u ovoj zemlji svakome ko ima 30-35 dina
a kraj mukama se ne nazire samo stezanje stege sa svim paradoksima i apsurdima kvazi demokratije

bacaju im koske da se gloze koja su nacija a svi podjednako i gladni i zedni i u dugovima i besparici

shta reci

Poslao sam i m prošle nedelje pismo... RTS-u... Još nisu odgovorili, ali kontam da će ovih dana. Pa sad, kad stigne odgovor, javljam vam šta su odgovorili. No, kakogod, poenta pisma je bila da pare neće videti, makar na glavi dubili.

zaboravi narod u srbiji kako su DOS-ovci obecavali da ce kad dodju na vlast da ukinu preplatu za TV...ali ne rekose da ce da je ponovo uvedu..
nego..!!
ima li ovde pravnika koji moze da pravnicki izanalizira clan 81 zakona o RDF i da to pojasni sa zakonom o obligacionim odnosima...konkretno zanima me kad je po zakonu o obligacionim odnosima obligacioni ugovor zakljucen..??
ako u clanu zakona pise da je svaki gradjanin duzan da pijavi svoj TV aparat RTS i da onda RTS ima pravo naplate TV preplate...znaci li to da ako nisam prijavio TV aparat nema zakljucenog obligacionog odnosa..??
molim da mi pravnici odgovore...odgovori nas koji nismo pravnici znam kako ce izgledati...ako nije problem da pravnik neki i obradi tekst odgovora na doneto resenje o naplati o strane suda...

Име Презиме
Адреса

За
РДУ РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА СРБИЈЕ
БЕОГРАД, ТАКОВСКА БР. 10
Матични број: 17644661
ПИБ: 104397527

У вези опомене пред утужење које сте послали на адресу: --------------------------------за------------------------- дајем следећи :
ОДГОВОР НА ОПОМЕНУ
Обавештавам Вас да сам ја власник стамбеног објекта која се води на наведеној адреси.
У члану 81., Став 2. и 3. Закона о радиодифузији стоји да постоји обавеза плаћањa претплате власника радио и ТВ пријемника, као и домаћинства на пријемнике који су повезани колективним антенама или прикључени на кабловски систем.
Даље, члан 81., став 7. и 9. истог Закона истичу да постоји обавеза пријаве набавке ТВ пријемника, као и обавеза плаћања до одјаве пријемника, у случају отуђења пријемника.
Из чињенице да претходни власник и ја као садашњи смо прикључени на електро-дистрибутивни систем, не произилази чињеница да смо поседовали/поседујемо радио или ТВ пријемник, нити сам/о по закону дужан/и да поседујем/о исте.
Из тога јасно произилази да нисам дужан да доказујем да не поседујем ТВ или радио пријемник, нарочито у виду става 11. члана 81 истог Закона.
Сходно већ наведеном, молим Вас да ме у складу са чланом 81. Закона о Радиодифузији, ослободите од плаћања РТВ претплате и избришете из евиденције ТВ претплатника РДУ-РТС.
Такође, молим вас да поништите дуг за претходног власника који је настао у супротности са Законом о радиодифузији, Законом о облигационим односима и Закона о заштити потрошача, сходно томе да се не може тражити наплата услуге према лицу према којој она није учињена, нити је оно њен корисник, а очигледно је да не постоји законски основ за дуговање.

У Београду ----------------- Потпис

MOZE LI OVO PRAVNO GLEDANO DA PRODJE..???

ova drzava je smisljena da ti uzme pare

kad predjesh nashu granicu i udjesh u zemlju eu, mozes prokrstaris 5.000 km kroz evropu tamo amo da ne sretnes nigde pandure, put ko staklo, a kod nas imash sachekushu na svakih 200 metra saobracajnih pandura u selima od po 500 ljudi da ti provere gume]

Neki dan bila reportaža o izgradnji autoputa od Horgoša ka jugu... Nije gotov, ali su udareni temlji za naplatnu rampu kao za rimski koloseum!

Te naplatne rampe služe samo za krađu i ništa više. Sve normalne države koriste dugoročni sistem naplate sa nalepnicama.

Име Презиме
Адреса

За
РДУ РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА СРБИЈЕ
БЕОГРАД, ТАКОВСКА БР. 10
Матични број: 17644661
ПИБ: 104397527

У вези опомене пред утужење које сте послали на адресу: --------------------------------за------------------------- дајем следећи :
ОДГОВОР НА ОПОМЕНУ
Обавештавам Вас да сам ја власник стамбеног објекта која се води на наведеној адреси.
У члану 81., Став 2. и 3. Закона о радиодифузији стоји да постоји обавеза плаћањa претплате власника радио и ТВ пријемника, као и домаћинства на пријемнике који су повезани колективним антенама или прикључени на кабловски систем.
Даље, члан 81., став 7. и 9. истог Закона истичу да постоји обавеза пријаве набавке ТВ пријемника, као и обавеза плаћања до одјаве пријемника, у случају отуђења пријемника.
Из чињенице да претходни власник и ја као садашњи смо прикључени на електро-дистрибутивни систем, не произилази чињеница да смо поседовали/поседујемо радио или ТВ пријемник, нити сам/о по закону дужан/и да поседујем/о исте.
Из тога јасно произилази да нисам дужан да доказујем да не поседујем ТВ или радио пријемник, нарочито у виду става 11. члана 81 истог Закона.
Сходно већ наведеном, молим Вас да ме у складу са чланом 81. Закона о Радиодифузији, ослободите од плаћања РТВ претплате и избришете из евиденције ТВ претплатника РДУ-РТС.
Такође, молим вас да поништите дуг за претходног власника који је настао у супротности са Законом о радиодифузији, Законом о облигационим односима и Закона о заштити потрошача, сходно томе да се не може тражити наплата услуге према лицу према којој она није учињена, нити је оно њен корисник, а очигледно је да не постоји законски основ за дуговање.

У Београду ----------------- Потпис

MOZE LI OVO PRAVNO GLEDANO DA PRODJE..???

ja sam im poslao nešto slično, ali odgovor nisam dobio i dalje. Svejedno, poenta je da pare neće dobiti ni na koji način.

p.s.

javiću kad dobijem odgovor.

Back