Pa da. Ali ima jedna vrlo bitna razlika: ti, ja i svi mi imamo potpisane ugovore sa Telekomom, Vodovodom, Gasovodom, EPS-om, itd. Stoga smo mi u obligacionom odnosu i sa svoje strane dužni da ispunjavamo odredbe tog ugovora. Ako nećeš uslugu - raskini ugovor. Ako hoćeš plaćaj ono što pružalac usluge naplaćuje.
A gde je ugovor sa RTSom? Misli o tome!
Savet: nemoj ništa, ali ništa da radiš na brzinu. I ništa onako kako ti oni kažu. Možeš ti da odjaviš prijemnik prko tipskih obrazaca koje RTS nudi na svom sajtu. Ali, primetićeš, napisani su tako da ti priznaješ da si do tad imao TV, da si bio pretplatnik i da ćeš prijaviti prijemnik ponovo ako ga nbaviš. Lukavo zar ne? U toj opomeni su ti ponudili pretpostavljam "pošten izraz dobre volje" da im odma platiš pola duga, pa ostatak u dva dela - taman ono što je zakonom zastarelo i što nikad više nećeš moći da dobiješ nazad, čak ni ako pokreneš parnicu. Lukava je ta Tijanićeva lopovska banda. i mudra. Čak i kad im svojeručno pišeš odgovor, ni slučajno ne smeš napisati da na bilo koji način imaš tv, radio ili ne daj bože tranzistor. Ni kompjuter nemaš. I ni slučajno ne pišeš da priznaješ pretplatu. Stav mora biti: ja nenmam prijemnik, taj zakon mene NE OBUHVATA. I toga se držiš ko pijan plota.