I opet..pretplata

Da li placate pretplatu?

• Da

• Ne

• Sta da li placam?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
hhaahhaahhaah pa ti si naivan mnogo, ovde ti je oduvek kadija te tuzi, kadija ti sudi.. Ako drzava da regulativu ovima da MORAJU da presude to je kraj svake "pravne" diskusije

ovde je sve tako jasno da i laik moze da dobije RTS na sudu...
da ne citiram clan 81 zakona o radiodifuziji...samo da napomenem da je tamo precizirano da se preplatnicki odnos zasniva od momenta kada preplatnik prijavi svoj TV prijemnik RTS...znaci nije imalo logike da salju racune nikom ako nije TV priemnik prijavljen...znaci da se tek nakon prijave uspostavlja ugovoreni odnos izmedju preplatnika i RTS....

Pa ništa. Ja sam dobio 2 komada. Zadnje je bilo u januaru po sistemu "ima te tužimo ako ne platiš oma sada odma" a meni taman falio papir za potpalu. :mrgreen:

Nego, pogledaj malo one gore postove. Možeš da im odgovoriš da to ne priznaješ, da nisi nikad prijavio prijemnik i da ga ne poseduješ, da dug ne priznaješ i da je zastareo, te neće moći da ti ga naplate. Onda verovatno neće tužiti jer im se ne isplati da tuže za tih 5-6 hiljada koliko mogu eventualno da iščupaju.

Ja sam im poslao fino pisamce na 2 strane, ali nikad nisu odgovorili kerovi. Briga me, njihov problem.

Nije samo tv pretplata problem, zar ne vidite da pare uzima ko stigne! Vodovod naplaćuje svakom domačinstvu par stotina dinara mesečno za navodno održavanje mernog mesta, koja se inače nikada ne održavaju. Telekom, pričao ne pričao, naplati ti onu famoznu pretplatu, EPS isto za onu snagu, mislim smešno! Otimačina, a niko ne reaguje.
I na osnovu tih para zapošljava se ko stigne u tim državnim preduzećima, umesto da ti ljudi idu u fabrike da rade, ili da obavljaju poljske radove, ili da rade nešto korisno, bilo šta.

Nije samo tv pretplata problem, zar ne vidite da pare uzima ko stigne! Vodovod naplaćuje svakom domačinstvu par stotina dinara mesečno za navodno održavanje mernog mesta, koja se inače nikada ne održavaju. Telekom, pričao ne pričao, naplati ti onu famoznu pretplatu, EPS isto za onu snagu, mislim smešno! Otimačina, a niko ne reaguje.
I na osnovu tih para zapošljava se ko stigne u tim državnim preduzećima, umesto da ti ljudi idu u fabrike da rade, ili da obavljaju poljske radove, ili da rade nešto korisno, bilo šta.

Pa da. Ali ima jedna vrlo bitna razlika: ti, ja i svi mi imamo potpisane ugovore sa Telekomom, Vodovodom, Gasovodom, EPS-om, itd. Stoga smo mi u obligacionom odnosu i sa svoje strane dužni da ispunjavamo odredbe tog ugovora. Ako nećeš uslugu - raskini ugovor. Ako hoćeš plaćaj ono što pružalac usluge naplaćuje.

A gde je ugovor sa RTSom? Misli o tome!

Savet: nemoj ništa, ali ništa da radiš na brzinu. I ništa onako kako ti oni kažu. Možeš ti da odjaviš prijemnik prko tipskih obrazaca koje RTS nudi na svom sajtu. Ali, primetićeš, napisani su tako da ti priznaješ da si do tad imao TV, da si bio pretplatnik i da ćeš prijaviti prijemnik ponovo ako ga nbaviš. Lukavo zar ne? U toj opomeni su ti ponudili pretpostavljam "pošten izraz dobre volje" da im odma platiš pola duga, pa ostatak u dva dela - taman ono što je zakonom zastarelo i što nikad više nećeš moći da dobiješ nazad, čak ni ako pokreneš parnicu. Lukava je ta Tijanićeva lopovska banda. i mudra. Čak i kad im svojeručno pišeš odgovor, ni slučajno ne smeš napisati da na bilo koji način imaš tv, radio ili ne daj bože tranzistor. Ni kompjuter nemaš. I ni slučajno ne pišeš da priznaješ pretplatu. Stav mora biti: ja nenmam prijemnik, taj zakon mene NE OBUHVATA. I toga se držiš ko pijan plota.

Pa da. Ali ima jedna vrlo bitna razlika: ti, ja i svi mi imamo potpisane ugovore sa Telekomom, Vodovodom, Gasovodom, EPS-om, itd. Stoga smo mi u obligacionom odnosu i sa svoje strane dužni da ispunjavamo odredbe tog ugovora. Ako nećeš uslugu - raskini ugovor. Ako hoćeš plaćaj ono što pružalac usluge naplaćuje.

A gde je ugovor sa RTSom? Misli o tome!

Savet: nemoj ništa, ali ništa da radiš na brzinu. I ništa onako kako ti oni kažu. Možeš ti da odjaviš prijemnik prko tipskih obrazaca koje RTS nudi na svom sajtu. Ali, primetićeš, napisani su tako da ti priznaješ da si do tad imao TV, da si bio pretplatnik i da ćeš prijaviti prijemnik ponovo ako ga nbaviš. Lukavo zar ne? U toj opomeni su ti ponudili pretpostavljam "pošten izraz dobre volje" da im odma platiš pola duga, pa ostatak u dva dela - taman ono što je zakonom zastarelo i što nikad više nećeš moći da dobiješ nazad, čak ni ako pokreneš parnicu. Lukava je ta Tijanićeva lopovska banda. i mudra. Čak i kad im svojeručno pišeš odgovor, ni slučajno ne smeš napisati da na bilo koji način imaš tv, radio ili ne daj bože tranzistor. Ni kompjuter nemaš. I ni slučajno ne pišeš da priznaješ pretplatu. Stav mora biti: ja nenmam prijemnik, taj zakon mene NE OBUHVATA. I toga se držiš ko pijan plota.

Ја у кући имам ТВ пријемник, али није мој....
Дао ми шурак из Канаде да га чувам....пре неких дваес година...
:per: :per: :per:

Ali me zanima po kom kriterijumu salju opomene(tuzbe)!?? To nikako da ukapiram:neutral:

Imam duga OHOH-HOHO-HO.....:rumenko:!:lol:, ali do sada uopste nisam dobila opomenu! :klap:

Ja lopovima nisam banke dao. Nikada. Znači ima duga jedno 40000. Odnosno nema. Ima neki račun piše da sam dužan boga oca, kli ja zaista ne znam za čega je. Kažu neka televizija, ali ja to nemam.

Ja lopovima nisam banke dao. Nikada. Znači ima duga jedno 40000. Odnosno nema. Ima neki račun piše da sam dužan boga oca, kli ja zaista ne znam za čega je. Kažu neka televizija, ali ja to nemam.

ma ok..meni je dug iskazan svakog meseca uz racun za struju.

ali ja pitam koji je KRITERIJUM..nekome salju opomene, a nekome ne.., ocigledno je da visina duga nije kriterijum.

Pa koliko sam video, obično šalju babama i dedama. Njih najlakše zastrašiti. Meni se vodi račun na pokojnu babu pa njoj šalju preteća pisma. Ja ih opet pmoću vatre prosleđujem na onaj svet. Možda baba pročita. Ako je ponela naočare.

Kada i dobijete tuzbu od RTS-a (primio je prosle godine ) i kada nazovete da bi se dogovorili oko placanja u ratama ; telefon je iskljucen .
Tako da mozete da zovete koliko hocete !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Netreba ovakva talevizija da se placa!

Kada i dobijete tuzbu od RTS-a (primio je prosle godine ) i kada nazovete da bi se dogovorili oko placanja u ratama ; telefon je iskljucen .
Tako da mozete da zovete koliko hocete !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Netreba ovakva talevizija da se placa!

Pa nisu platili račun za telefon :hahaha:

A šta ti ima njih da zoveš? Pišeš žalbu sudu, a njih ko hebe. Jesli li uopšte čitao moje ranije postove ovde? Kada se fino žališ na sve što treba u najgorem slučaju ti mogu nalepe oko 6000din i 2-3000din za sudske troškove. Kažem, u najgorem slučaju. Onda platiš gamadi novac pa opet ne plaćaš tri-četiri godine. I tako u krug.

Opomena je stigla oktobra 2010. godine a Poslednja opomena pred utuzenje 09.09.2011. godine. Sta sada da radim? Da li je neko kontaktirao asocijaciju ili kako se zove vec, za zastitu potrosaca? Valjda imaju pravnike tamo pa da vidimo sta treba ciniti?
Da li treba sada RDU RTS da ulozim zalbu (ima one tipske na netu gde se poziva na IУ-176/2002 од
24.02.2010. године.
Пошто ЈП ``Радио-телевизија Србије`` није испунила своје законске обавезе itd).
Pomoc :roll:

Evo ovako... Meni stigao racun za struju na kome za pretplatu pise da su skinuli 10 000 za prinudnu naplatu.

Sta ce sad da bude?

Ja te pare nemam. Sto je najgore, pretpolatu nisam placala ne zato sto necu (iz principa), nego zato sto nisam mogla da se izborim sa racunom za struju, pa se nagomilala pretplata.

Postoji li neki nacin da ne platim tih 10 000 din, barem ne odmah? (Mislim, i da traze, ja to sad nemam).

Ima li ko iskustva sa ovakvim stvarima, sta ciniti?

Evo ovako, vidim da se o pretplati dosta raspravljalo, ali za mene je ovo novina, pa da pitam.

Stigao danas racun za struju i RTS, na kome u odeljku za RTS pise da je nekih 10 000 din. prinudno naplaceno. (Inace, za RTS dugujem oko 15 000). Nisu mi do sada stizale nikakve tuzbe ili opomene. Samo pise nesto u stilu:

Preneto iz prethodnog perioda 15000
Prinudna naplata 10 000

Sta to znaci? I sta sad ja treba da radim?

Da li to znaci da ce mi stici resenje iz suda, ili sta se desava?

Ja te pare nemam, zato nisam ni placala RTS par godina. Sto je najgore, nije da nisam placala iz principa, kao sto to mnogi rade, nego zaista nemam.

Ako neko ima iskustva sa slicnim sranjem, neka udeli neki savet. Zaista bi znacilo.

ne puštaj nikog u kuću / stan...privatno vlasništvo je neotuđivo, posebno jer nisi nikakav ugovor potpisala...znači svaki razgovor kroz zatvorena vrata ili preti policijom zbog narušavanja mira

Evo ovako, vidim da se o pretplati dosta raspravljalo, ali za mene je ovo novina, pa da pitam.

Stigao danas racun za struju i RTS, na kome u odeljku za RTS pise da je nekih 10 000 din. prinudno naplaceno. (Inace, za RTS dugujem oko 15 000). Nisu mi do sada stizale nikakve tuzbe ili opomene. Samo pise nesto u stilu:

Preneto iz prethodnog perioda 15000
Prinudna naplata 10 000

Sta to znaci? I sta sad ja treba da radim?

Da li to znaci da ce mi stici resenje iz suda, ili sta se desava?

Ja te pare nemam, zato nisam ni placala RTS par godina. Sto je najgore, nije da nisam placala iz principa, kao sto to mnogi rade, nego zaista nemam.

Ako neko ima iskustva sa slicnim sranjem, neka udeli neki savet. Zaista bi znacilo.
Ako placas preko racuna, tj. da ti skidaju za rezije onda ti je tako i naplaceno, tj. i za to ti je skinuto s racuna. Nije uzeta sva suma jer vise na racunu nije bilo.

Back