- Poruka
- 29.141
placam, mada gledam samo B92
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Istina.šta ti kao jedinka značiš, ništa ...![]()

Istina.
Ali dokle god smo ja i ovakvi kao ja "jedinke", a neki drugi većina, neće da nam bude dobro.

Ok...[/QUOTE
![]()
Istinski. Ne zakidam Srbiji. Nisam lopov. A nisam ni licemer da ne plaćam nešto, a posle kukam kad meni ne uplate platu ili doprinose.
Ali to sam samo ja.![]()

Patriotizam je kada zakines drzavu za kintu kada god i gde god mozes, i da trubis o patriotizmu, srpstvu, casti, puskama, braci preko Drine, Kninu i slobodi na net forumu. 

Ja nešto mislim da pokrenem tužbu protiv RTS .
Pozvao bih ostalih 280 000 zainteresovanih da razmisle o kontratužbi.....![]()
Због ТВ претплате поступак против 280.000 дужника
Пре суђења грађанима се пружа могућност да своју обавезу измире у више месечних рата, каже Жарко Палија из РТС-а.
Најуредније платише РТВ претплате су у Београду и у Војводини – током 2010. године редовно је подмиривало своје је у просеку између 60 и 70 одсто грађана у главном граду и покрајини. Међутим, на југу и истоку земље прописану обавезу лане је испунило свега између 17 и 30 одсто становника. Према речима Жарка Палије, директора ПЈ Претплата и маркетинг Радио-телевизије Србије, проценат наплате РТВ претплате слика је социјално-економске ситуације у нашој земљи.
– На југу и истоку Србије становништво није у могућности да измирује обавезе ни за електричну енергију. Недавне елементарне непогоде, земљотреси и поплаве, који су задесили поједине регионе, за последицу су имале и мањи степен наплате РТВ претплате – казао је за „Политику” Палија.
Наш саговорник додаје да на поменуте бројке утиче и чињеница да је наплата услуга РТС-а уско повезана са наплатом електричне енергије. Наиме, услед примене модела „са врха”, приоритет у измирењу има дуг за струју, а тек онда дуг за РТВ претплату.
Због избегавања обавеза према Јавном сервису током 2010. године покренут је судски поступак против више од 280.000 дужника, а мере за наплату дуга предузимају се још од 2007. године.
– Неуредним платишама прво се пружа могућност да своју обавезу измире по упућеној опомени пред утужење и то у више месечних рата. Уколико обвезник РТВ претплате то не учини, покреће се поступак наплате судским путем, односно извршењем важеће судске пресуде – казао је наш саговорник и нагласио да су они против којих су донете пресуде до сада измиривали дуговања.
А као одговор на честа негодовања грађана због плаћања услуге Јавног сервиса, Палија подсећа да претплата није „идеја” ове медијске куће.
– Претплата је уведена на предлог владе 2002. године по моделу који важи у готово свим европским земљама, а почела је да се наплаћује од децембра 2005. Плаћање претплате је, дакле, законска обавеза која се строго спроводи у свим уређеним европским државама – каже Палија и додаје да је држава кад донесе закон дужна да обезбеди и његово спровођење.
Наш саговорник објашњава да европске државе које имају проблем са наплатом претплате надокнађују јавном сервису изгубљени новац из буџета. У Србији то није случај. У Министарству за културу, информисање и информационо друштво, предлагачу Закона о радиодифузији у оквиру којег је регулисано и питање претплате, кажу да није у њиховој надлежности обезбеђивање прикупљања РТВ претплате.
– Према Закону о радиодифузији, наплата месечне претплате обавља се преко јавног предузећа које понуди најповољније услове за прикупљање претплате са одређеног подручја, на начин утврђен уговором који РТС закључи са тим јавним предузећем – објашњавају у ресорном министарству. У овом случају то је Електропривреде Србије. Момчило Цебаловић, директор Сектора за односе с јавношћу ЕПС-а, недавно је изјавио за наш лист да се уплаћена средства преносе на Јавни сервис само ако власник бројила, односно купац струје уплати ТВ претплату.
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Zbog-TV-pretplate-postupak-protiv-280_000-duznika.sr.html
To sa pretplatom bi bilo ko kad bi sad došo konobar iz Hajata da mi naplati gajbu piva koju nit sam naručio nit sam popio nit sam kad u Hajatu bio.
Svim neplatišama i lopovima u Srbiji - zaplena! I kavez!![]()
To sa pretplatom bi bilo ko kad bi sad došo konobar iz Hajata da mi naplati gajbu piva koju nit sam naručio nit sam popio nit sam kad u Hajatu bio.
fenomenalno, nepostojeca gajba piva iz Hajata!
Ja je i ne placam...to je izmisljeni namet i jos jedan harac, tj. medu prvima u nizu.

Ja je i ne placam...to je izmisljeni namet i jos jedan harac, tj. medu prvima u nizu.