I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

A za ovo boldovano, verovatno imaš neke dokaze...Vidi šta kaže Abiogeneza...Možda će otkriti hemijske i fizičke procese nastanka života; a možda će umesto toga zaista otkriti da je prvi jednoćelijski život zaista direktno stvorio Bog.

A da...pokušavaju da dodju do dokaza da je život nastao onako spontano iz nežive materije...I to na zanimljiv način. Unapred se prihvati zaključak, pa se onda naknadno traže neki dokazi .
a moze biti da za vreme postanka zemlje 4-5 milijarde godina i da je zemlja i zasuta sa meteorima i da su danasnji naucnici i dokazali da u meteorima i ima zivih mikroba ..
sta mislis dal je i moguce da se za to vreme , EVOLUCIJOM ili ti prilagodjavanju tih , elemenata
razvilo nes drugo.
dakle
od kuda vama da se daje pravo da i izmisljotine koje su jevreji izbacili a vi ih zdusno i prihvatili da mi
oni koji i misle svojom glavom,
\kazu to nije stvorio nekakvi bog

I šta sad, treba da me impresiinira što si to sračunao po bibliji?
To ti je tema za jehovine svedoke, subotare i ostale kvazihrišćanske i hrišćanske sekte.
To je tvoj nivo.
koja je razlika u tim verovanju izmedju tebe i tvojega verovanja i tih , koji si ih i nabrojio.
i oni su produkt manipulatora, bas kao i sve ostale religije.
nego
Sale , po koji put sam te i pitao Kako se sve religije i dele , nako naucno?
mozes li mi i odgovoriti.. :kpozdrav:

У неким цивилизацијама, свештенство, је било вишеструко повлашћено и обављало је улоге врача, чаробњака, лекара, учитеља, судије, тумача традиције и свега осталог у домену духовног живота.

Kakve to veze ima sa sveštenstvom hriščanske Crkve... Kakve to veze ima u vezi sa apostolskim prejemstvom hrišćanskih sveštenika...

1 Korićanima 15:3...''Jer vam najpre predadoh šta i primih da Hristos umre za grehe naše, po pismu,''

Istražni nemaš nikakvo znanje o nekim stvarima, i naravno nije ti poznato da nema hrišćanske Crkve bez Apostolskog Prejemstva kao eksplicitne garancije kanoničnosti Crkve a bez čega Crkva ne bi mogla da bude Crkva. I naravno, ona tvoja...Nevesta Hristova nema Apostolskog Prejemstva.

Dakle postajes dosadan sa ovim , i sad to prelazi u nebulozu, :rotf:

A da...nebuloza je da jedan od tvojih omiljenih Rabina...

howard-markose.jpg

pripada jednoj sekti...

27 I Bog je stvorio čoveka po svom obličju, po obličju Božjem stvorio ga je – muškarca i ženu stvorio ih je.
U ovom stihu nije rec o Evi, apsolutno, znaci da je Druga zena u pitanju, kako god se zvala,a strucnjaci tvrde da je rec o Lilith.
Lepo da obidjes sve crkve u tvom rodnom kraju i raspitas se kod merodavnih lica o cemu se radi, :)

Navedi mi ime i prezime barem jednog stručnjaka koji tvrdi da se žena iz tog stiha zvala Lilith..Mora da je neki Rabin u pitanju ... :whistling:

Први Епископи Цркве : broj 73 ДИОНИСИЈЕ АЕРОПАГИТ, судија у Аеропагу, поставши Хришћанин након проповеди Св. Павла (Дап 17), после постао Епископ Атине. Црква га прославља 3. октобра.
Sta je bio Dionisije nego Paganin, :?:

Iz tvog takvog visokoumnog rezonovoanja, proizilazi da je i Apostol Pavle Paganin...Istražni, Istražni...

78 ДИМАС, ког Св. Павла спомиње у (2 Тим 4,10). Супроставио се учењу о Богу, као и Фигел и Ермоген. У Солуну је служио паганским идолима.
Znaci Domas je Sluzio Paganskim idolima, jel ti ovo Jasno,a ovo znaci da je bio paganin , :?:

Dimas, Figel, Ermogen kao i Nikola, zastranili su u veri, kada su ogrezli u Simonovu jeres. A šta li je to bila Simonova Jeres...

Mrzi me da trazim za ostale i lepo sam ti napisao sa mnom Ne teraj mak na konac, Gubis, :)

Čoveće, idi i malo se edukuj o Simonovoj jeresi...A evo ja ću da ti pomognem u onom elementarnom...Razmisli malo o ovim stihovima...

Dela ap.8:9... ''A beše jedan čovek, po imenu Simon, koji pre čaraše u gradu i dovođaše u čudo narod samarijski, govoreći da je on nešto veliko;''

Dela ap.18:23... ''A kad vide Simon da se daje Duh Sveti kad apostoli metnu ruke, donese im novce Govoreći: Dajte i meni ovu vlast da kad metnem ruke na koga primi Duha Svetog. A Petar mu reče: Novci tvoji s tobom da budu u pogibao, što si pomislio da se dar Božji može dobiti za novce. Nema tebi dela ni iseta u ovoj reči; jer srce tvoje nije pravo pred Bogom. Pokaj se dakle od ove svoje pakosti, i moli se Bogu da bi ti se oprostila pomisao srca tvog. Jer te vidim da si u gorkoj žuči i u svezi nepravde.''

A razmisli malo zašto li je ovo napisano...

Dela ap.20:28... ''Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;''

Istražni, Simon mag ili ti Simon čudotvorac je imao poprilično onih koje je načinio svojim sledbenicima. Neki su i nakon njegove smrti ali u mnogo manjem broju sledili Menadara kao njegovog naslednika, neko kratko vreme.

I onda ti na osnovu toga što je nekoliko hrišćanskih Episkopa, zabrazdilo u Simo novu jeres, predočavaš tvrdnju da je i današnja hrišćanska Crkva...paganska. E moj Istražni, razmisli o tome da se ne blamiraš u tolikoj meri.

Čovek ima potrebu da pređe što brže i efikasnije velike razdaljine. Čovek osmisli mašine za to.
Čovek ima potrebe da održi zdravlje i vitalnost. Tu ti je medicina i srodne stvari.
...
....
....
Čovek ima potrebe psihološke i društvene prirode.iOsmisli boga, bogove i raznorazne druge ideologije (psihologija i sociologija).

I ovo je naučni dokaz, da je čovek izmislio Boga...
Izgleda da je za mene nauka ... nešto veoma komplikovano... :hahaha1:

Ovo je upućeno zapravo vernicima. Oni su već unapred odlučili da znaju odgovor. Hvala na ovome tekstu. ovo bi svaki vernik trebao da urami i stavi negde gde će mu biti na oku.

Š
to se tiče eksperimenata. Ako je život nastao hemiskim procesima, trebala je najmanje milijarda godina za to. Koliko znam eksperimenti nisu usmereni da stvore živo stvorenje već na pokušaju da se naprave gradivni elementi (proteini, RNK.....).

Verovatno je i ovo, upućeno vernicima...

’’Verovanje da je život na Zemlji nastao spontano iz nežive materije je jednostavno pitanje vere u strog redukcionizam, i u potpunosti je zasnovan na ideologiji.’’

Hubert P. Yockey​

A nekako je zanimljivo ovo...Ako je život nastao hemiskim procesima... Zanimlnjivo je ono...ako...A šta biva ako život nije nastao hemiskim procesima... :think:

Ovo je već elementarno neznanje. Nikakav zaključak se ne prihvata nego se postave hipoteze koje se onda na raznorazne načine proveravaju.

''Istraživanje o poreklu života izgleda je jedinstveno u tome da je zaključak unapred zvanično prihvaćen .... Ono što ostaje da se uradi je da se pronađu scenariji koji opisuju detaljne mehanizme i procese kojima se to desilo. ''
Hubert Yockey

a moze biti da za vreme postanka zemlje 4-5 milijarde godina i da je zemlja i zasuta sa meteorima i da su danasnji naucnici i dokazali da u meteorima i ima zivih mikroba ..

Vidi ovo...pa ti postade sledbenik panspermije...

sta mislis dal je i moguce da se za to vreme , EVOLUCIJOM ili ti prilagodjavanju tih , elemenata
razvilo nes drugo.

A da...to ono...pali neki meteori u neke močvare pa mikrobi počeli da rone, pa nastupila evolucija i mikrobi postadoše ...dinosaurusi...Koliko vere treba da bi se u to verovalo...

od kuda vama da se daje pravo da i izmisljotine koje su jevreji izbacili a vi ih zdusno i prihvatili da mi
oni koji i misle svojom glavom,
\kazu to nije stvorio nekakvi bog

A da...ti koji misliš svojom glavom, zastupaš hipotezu o panspermiji. A voleo bih kada bi me malo prosvetlio pa mi kazao...odakle živi mikroobi na onim meteorima...Nastali onako spontano iz neživih meteora...

Evo jeroh počeli smo ponovo. Važi, samo pažljivo čitaj šta sam napisao zbog onih karakterističnih zaključaka koje si sklon da praviš.:D
Evo počećemo iz početka. Uopšte ne zamišljam da je Bog dedica, već je čovek stvorio Boga u svom umu. Zamišlja ga, a on objektivno ne postoji. Odkuda mi ova, po tebi veroivatno suluda ideja? Pa odavde:
http://www.independent.co.uk/news/sc...t-1641022.html

I šta kaže Jordan Henry Grafman ...kako to čovek zamišlja Boga...Na osnovu čega taj neuropsiholog tvrdi da Bog objektivno ne postoji. Mora da nisam primetio naučne dokaze na kojima bazira svoju tvrdnju...

A da...to ono...pali neki meteori u neke močvare pa mikrobi počeli da rone, pa nastupila evolucija i mikrobi postadoše ...dinosaurusi...Koliko vere treba da bi se u to verovalo...

A da...ti koji misliš svojom glavom, zastupaš hipotezu o panspermiji. A voleo bih kada bi me malo prosvetlio pa mi kazao...odakle živi mikroobi na onim meteorima...Nastali onako spontano iz neživih meteora...
e jes vala , tako ti je to
o moj Druze.....
ako i jos se i prihvati da su ti meteoriti i nekada i bili deo neke planete ,
e onda , i ima smisla.
neg , nikako da mi se objasni
ko je i kada i gde i kako su ti citati , sa kojima i ti izlazis
zapisani a i gde su se desili.

Ma nemoj jeroh, života ti, da mi navodiš ovakve biblijske stihove i da ih plasiraš kao istine.

Postavio sam ti stih iz Biblije...

2 Dnevnika 2:6... ''A ko bi mogao Njemu sazidati dom kad Ga nebo i nebesa nad nebesima ne mogu obuhvatiti? I ko sam ja da mu sazidam dom? Nego samo da se kadi pred Njim. ''

A postavio sam ti zbog toga, da pokušaš shvatiti da se nešto neobuhvatljivo samo po sebi, ne može zamišljati.

i sasvim jasno je Bog, i jedino Bog, bio jedina istina, sve do danas, kada su neurobiolozi utvrdili da se religijske stvari krčkaju u moždanim centrima.

A u smislu boldovanog, ti očito nemaš te moždane centre u kojima se krčkaju religijske stvari...Mora da je u pitanju evolucija pa su kod vernika nastali ti moždani centri a kod ateista nisu...

A ovo je zanimljivo. Neko ko nije vernik, vremenom postane vernik...i šta to znači..onog trenutka kada je postao vernik, u mozgu su mu pod hitno nastali ti moždani centri, za krčkanje religijskih stvari....

e JEROHE
pa nije to bilo u mocvari , kud bre , pa ti navalio na moc veru.
i ima vise vere u te i takve teorije , neg u nebulozu o nekom , koji je dosao i pre 15 000 tisutvh iljada godina u 7 dana napravi
zemlju
i jos i kazete adama i stevu ili bese stevicu...

Koliko li je Solomon bio neobrazovan kada kaza ovako...

Poslovice 26:12...''Jesi li video čoveka koji misli da je mudar? Više ima nadanja od bezumnoga nego od njega.''

I neka to bude za laku noć sa moje strane...
Solomon, ili bolje reći semitski pisac ovih redova, njegov pisar ili neko ko je nadahnut solomonovom navodnom mudrošću, samo CITIRA a pomalo i izvrće kako bi dao dozu originalnosti, ANTIČKE FILOZOFE.
Nema tu nikakve velike mudrosti nit pameti, kod naroda pastirskog, Stari Grci su sve već napisali što se napisati može na temi filozofije, pisci jevrejskih spisa kasnije nastalih su obični "RESAVCI".
Istorija je to već dokazala.

e JEROHE
pa nije to bilo u mocvari , kud bre , pa ti navalio na moc veru.
i ima vise vere u te i takve teorije , neg u nebulozu o nekom , koji je dosao i pre 15 000 tisutvh iljada godina u 7 dana napravi
zemlju
i jos i kazete adama i stevu ili bese stevicu...
Marsi al moram ti ipak reci ...
Mislim da ti ne prilici da vodis na ovakav nacin razgovor s nekim.
Da li ti pokusavas vernike nipodastavati?

.
Inace zdravo marsi :cao:

Back