Први Епископи Цркве : broj 73
ДИОНИСИЈЕ АЕРОПАГИТ, судија у Аеропагу, поставши Хришћанин након проповеди Св. Павла (Дап 17), после постао Епископ Атине. Црква га прославља 3. октобра.
Sta je bio Dionisije nego Paganin,
Iz tvog takvog visokoumnog rezonovoanja, proizilazi da je i Apostol Pavle Paganin...Istražni, Istražni...
78
ДИМАС, ког Св. Павла спомиње у (2 Тим 4,10). Супроставио се учењу о Богу, као и Фигел и Ермоген. У Солуну је служио паганским идолима.
Znaci Domas je Sluzio Paganskim idolima, jel ti ovo Jasno,a ovo znaci da je bio paganin ,
Dimas, Figel, Ermogen kao i Nikola, zastranili su u veri, kada su ogrezli u Simonovu jeres. A šta li je to bila Simonova Jeres...
Mrzi me da trazim za ostale i lepo sam ti napisao sa mnom Ne teraj mak na konac, Gubis,
Čoveće, idi i malo se edukuj o Simonovoj jeresi...A evo ja ću da ti pomognem u onom elementarnom...Razmisli malo o ovim stihovima...
Dela ap.8:9... ''A beše jedan čovek, po imenu Simon, koji pre čaraše u gradu i dovođaše u čudo narod samarijski, govoreći da je on nešto veliko;''
Dela ap.18:23... ''A kad vide Simon da se daje Duh Sveti kad apostoli metnu ruke, donese im novce Govoreći: Dajte i meni ovu vlast da kad metnem ruke na koga primi Duha Svetog. A Petar mu reče: Novci tvoji s tobom da budu u pogibao, što si pomislio da se dar Božji može dobiti za novce. Nema tebi dela ni iseta u ovoj reči; jer srce tvoje nije pravo pred Bogom. Pokaj se dakle od ove svoje pakosti, i moli se Bogu da bi ti se oprostila pomisao srca tvog. Jer te vidim da si u gorkoj žuči i u svezi nepravde.''
A razmisli malo zašto li je ovo napisano...
Dela ap.20:28... ''Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;''
Istražni, Simon mag ili ti Simon čudotvorac je imao poprilično onih koje je načinio svojim sledbenicima. Neki su i nakon njegove smrti ali u mnogo manjem broju sledili Menadara kao njegovog naslednika, neko kratko vreme.
I onda ti na osnovu toga što je nekoliko hrišćanskih Episkopa, zabrazdilo u Simo novu jeres, predočavaš tvrdnju da je i današnja hrišćanska Crkva...paganska. E moj Istražni, razmisli o tome da se ne blamiraš u tolikoj meri.