I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Marsi al moram ti ipak reci ...
Mislim da ti ne prilici da vodis na ovakav nacin razgovor s nekim.
Da li ti pokusavas vernike nipodastavati?

.
Inace zdravo marsi :cao:
Sretna Nova Godina Gogili :kpozdrav: z:poz:
Jeroh i ja , imamo diskusije u vezi
nemam pojma i kao sto vidis
nemam pojma da bi se Drug Jeroh i naljutio na moju malenkost.
sto se tice vernika ma koje vere i je njihovo pravo i nemam Ja pravo da njih , kako kazes da ih nipodostavam
ali , ako se neko ovde pa i u mom stvarnom zivotu i pokusava sa citiranjem religioznih pisanija iz knjige , tada, eto , valjda mi je to i ostalo iz onoga vremena kada sam sa svojim mucenicima tj studentima i ukazivao na manipulacije , onijeha koji su i uzeli za pravo da drugima..
objasnjavaju , dokazuju i sta vise i jos i kaznjavaju sve one druge koji i nisu sa njima.

upsss, pa to je i cilj svake i religije GOGILI
zar ne?:roll:

Kakve to veze ima sa sveštenstvom hriščanske Crkve... Kakve to veze ima u vezi sa apostolskim prejemstvom hrišćanskih sveštenika...

1 Korićanima 15:3...''Jer vam najpre predadoh šta i primih da Hristos umre za grehe naše, po pismu,''

Istražni nemaš nikakvo znanje o nekim stvarima, i naravno nije ti poznato da nema hrišćanske Crkve bez Apostolskog Prejemstva kao eksplicitne garancije kanoničnosti Crkve a bez čega Crkva ne bi mogla da bude Crkva. I naravno, ona tvoja...Nevesta Hristova nema Apostolskog Prejemstva.
1)Rec Svestenik je uopsteni naziv za lica koja se bave religijom- duhovnoscu.
Jedni su u mnogobozackim organizacijama, drugi su u monoteismu.

2) Objasni mi KAKO je ap.Pavle primio da je Hristos umro za grehe nase po Pismu, kada on Nikada Hrista upoznao nije, :?:

3)Da li si siguran da je Hristos uzeo sve grehe sveta na sebe i da su svi spaseni, :?:
4) da li ti znas sta znaci rec "crkva", :?:
5) da li znas ko je odredio i kanonizovao biblijski tekst, :?:
6) na kojeg se apostola poziva Vatikan,a na kojeg Pravoslavlje, :?:
7)da li Yehshua Nazarecanin- Boziji Sin tvrdio da je Hrist, da ucenici budu hriscani i da se spasenje zasluzuje samo ako si takozvani hriscanin, :?:
8) ko je bio Martin Luter i zasto je znacajan u protestantizmu, odakle inace potice Nevesta Hristova, :?:

I samo polako odgovaraj od broja 2, nemoj da si nesto slucajno preskocio, zeljan sam da se edukujem, :)

A da...nebuloza je da jedan od tvojih omiljenih Rabina...

howard-markose.jpg

pripada jednoj sekti...
Nije vredno komaentara, :kafa:

Iz tvog takvog visokoumnog rezonovoanja, proizilazi da je i Apostol Pavle Paganin...Istražni, Istražni...

Dimas, Figel, Ermogen kao i Nikola, zastranili su u veri, kada su ogrezli u Simonovu jeres. A šta li je to bila Simonova Jeres...

Čoveće, idi i malo se edukuj o Simonovoj jeresi...A evo ja ću da ti pomognem u onom elementarnom...Razmisli malo o ovim stihovima...

Dela ap.8:9... ''A beše jedan čovek, po imenu Simon, koji pre čaraše u gradu i dovođaše u čudo narod samarijski, govoreći da je on nešto veliko;''

Dela ap.18:23... ''A kad vide Simon da se daje Duh Sveti kad apostoli metnu ruke, donese im novce Govoreći: Dajte i meni ovu vlast da kad metnem ruke na koga primi Duha Svetog. A Petar mu reče: Novci tvoji s tobom da budu u pogibao, što si pomislio da se dar Božji može dobiti za novce. Nema tebi dela ni iseta u ovoj reči; jer srce tvoje nije pravo pred Bogom. Pokaj se dakle od ove svoje pakosti, i moli se Bogu da bi ti se oprostila pomisao srca tvog. Jer te vidim da si u gorkoj žuči i u svezi nepravde.''

A razmisli malo zašto li je ovo napisano...

Dela ap.20:28... ''Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;''

Istražni, Simon mag ili ti Simon čudotvorac je imao poprilično onih koje je načinio svojim sledbenicima. Neki su i nakon njegove smrti ali u mnogo manjem broju sledili Menadara kao njegovog naslednika, neko kratko vreme.

I onda ti na osnovu toga što je nekoliko hrišćanskih Episkopa, zabrazdilo u Simo novu jeres, predočavaš tvrdnju da je i današnja hrišćanska Crkva...paganska. E moj Istražni, razmisli o tome da se ne blamiraš u tolikoj meri.
Ne zanima me jeres coveka zvanog Simon, dokazo sam ti da su apostoli bili pagani, pre nego su poverovali u Boga.

Hajde jos jednom:

Први Епископи Цркве : broj 73 ДИОНИСИЈЕ АЕРОПАГИТ, судија у Аеропагу, поставши Хришћанин након проповеди Св. Павла (Дап 17), после постао Епископ Атине. Црква га прославља 3. октобра.
Sta je bio Dionisije nego Paganin, :?:
78 ДИМАС, ког Св. Павла спомиње у (2 Тим 4,10). Супроставио се учењу о Богу, као и Фигел и Ермоген. У Солуну је служио паганским идолима.
Znaci Domas je Sluzio Paganskim idolima, jel ti ovo Jasno,a ovo znaci da je bio paganin ,

Verovatno je i ovo, upućeno vernicima...

’’Verovanje da je život na Zemlji nastao spontano iz nežive materije je jednostavno pitanje vere u strog redukcionizam, i u potpunosti je zasnovan na ideologiji.’’

Hubert P. Yockey​
A nekako je zanimljivo ovo...Ako je život nastao hemiskim procesima... Zanimlnjivo je ono...ako...A šta biva ako život nije nastao hemiskim procesima...

Uzmi ponovo pročitaj onaj tekst koji si ranije cititrao. Ali polako, igleda da malo teže shvataš. Ako te mrzi da čitaš ceo dovoljno je da pročitaš moj potpis.
Što se tiče onoga što piše ovaj tvoj drugar Hubert, da to je upućeno vernicima. I to da uramiš da ti bude na videlu.

''Istraživanje o poreklu života izgleda je jedinstveno u tome da je zaključak unapred zvanično prihvaćen .... Ono što ostaje da se uradi je da se pronađu scenariji koji opisuju detaljne mehanizme i procese kojima se to desilo. ''
Javi tom tvom prijatelju Hubertu da kao i ti nema elementarno znanje o funkcionisanju nauke. Ne zaboravi da ga pitaš o kom zaključku se radi.

I o čemu si razgovarao sa pravoslavnim teolozima. I kakva je to bila...sasvim druga dimenzija razgovora...

O bukvalno svemu i svačemu. Od seksa, muško - ženskih odnosa do suštine bića.
A ta druga dimenzija... Najbolje na primeru. OKo TE i nastanka života ima naravno neslaganja ali tamo (na tom forumu) su razumeli osnovne postavke, nisu mlatili neverovatne gluposti kao vi ovde. Potrudili su se makar da pročitaju osnove TE.Jedan deo njih (mlađi) i prihvata TE kao dokazanu. Veru im to nije poljuljalo ni najmanje niti se kosi sa njom. Razlog je jednostavan TE ništa ne govori o nastanku života.

O bukvalno svemu i svačemu. Od seksa, muško - ženskih odnosa do suštine bića.
A ta druga dimenzija... Najbolje na primeru. OKo TE i nastanka života ima naravno neslaganja ali tamo (na tom forumu) su razumeli osnovne postavke, nisu mlatili neverovatne gluposti kao vi ovde. Potrudili su se makar da pročitaju osnove TE.Jedan deo njih (mlađi) i prihvata TE kao dokazanu. Veru im to nije poljuljalo ni najmanje niti se kosi sa njom. Razlog je jednostavan TE ništa ne govori o nastanku života.
Ok, znaci prosvetljavao si mlade teoloske dusice na tom forumu, ( koji ti je bio nik na njemu, posto mislim da znam na kom) i sad si naleteo na one za koje ti je ponestalo soli, pa se malo zestish. E moj druze....

Ok, znaci prosvetljavao si mlade teoloske dusice na tom forumu, ( koji ti je bio nik na njemu, posto mislim da znam na kom) i sad si naleteo na one za koje ti je ponestalo soli, pa se malo zestish. E moj druze....
Evo i tebi da zahvalim što me slatko nasmeja.
Sa ljudima razgovaram, ne misionarim kao ti (doduše to ti je obaveza). Uvek možeš da čuješ nešto novo, zanimljivo, da dopuniš svoje znanje. To je cilj razgovora ateiste sa bilo kim. Ti imaš svoju dogmu koju si dužan da širiš. Zato to i projektuješ na mene Inače taj forum je verski i fenomenalal je. Svima ga preporučujem.

Zaboravih. Polako sa ono druže. Mora dosta vremena da prođe, da se upoznamo do drugarstva.

Još ona ariana ispade da je u pravu, stvarno došli zadnji dani, ateista prosvetljava sveštenike :rotf:
Pa ovi naši ateisti ko ciga što hvali svog konja. Ustvari hvalite me usta inače ću vas poderati. Sami sebe hvale.
Pod hitno da se otvori pdf ateizam

Evo i tebi da zahvalim što me slatko nasmeja.
Sa ljudima razgovaram, ne misionarim kao ti (doduše to ti je obaveza). Uvek možeš da čuješ nešto novo, zanimljivo, da dopuniš svoje znanje. To je cilj razgovora ateiste sa bilo kim. Ti imaš svoju dogmu koju si dužan da širiš. Zato to i projektuješ na mene Inače taj forum je verski i fenomenalal je. Svima ga preporučujem.

Zaboravih. Polako sa ono druže. Mora dosta vremena da prođe, da se upoznamo do drugarstva.
Ok. Aj za promenu ( cim i ako prestanes da se slatko smejes) pocni malo da edukujes ove tvoje talibane. Da se i mi malo slatko nasmejemo jednom sukobu ateista ili vam vera to ne dozvoljava? Aj ti prvo njima objasni da se TE ne bavi nastankom zivota a ja idem da pravim kokice.
Za nazivanje nekoga bratom su potrebni izvesni uslovi dok je "druze" obican komunisticki pozdrav. Zasto bi ti nesto komunisticko smetalo? :D

Aj ti prvo njima objasni da se TE ne bavi nastankom zivota a ja idem da pravim kokice.
Reci mi kome konkretno.
Uzmi i vince uz kokice.
Za nazivanje nekoga bratom su potrebni izvesni uslovi dok je "druze" obican komunisticki pozdrav. Zasto bi ti nesto komunisticko smetalo?
Vidi neka tih uslova za brata, nek ispunjava neko drugi (Kain i Aelj) :D

I šta kaže Jordan Henry Grafman ...kako to čovek zamišlja Boga...Na osnovu čega taj neuropsiholog tvrdi da Bog objektivno ne postoji. Mora da nisam primetio naučne dokaze na kojima bazira svoju tvrdnju...
Jeroh, taj naučnik je otkrio centre u kojima se stvaraju religiozna osećanja, kao što se stvaraju i druge emocije.
A očigledno nisi zapazio poslednji pasus, iz koga se vidi kada je čovek posezao za Bogom. Evo ga kopiranog u originalu:
"When we have incomplete knowledge of the world around us, it offers us the opportunities to believe in God. When we don't have a scientific explanation for something, we tend to rely on supernatural explanations," said Professor Grafman, who believes in God. ........
Ovo podebljano i ofarbano je i istorija nauke potvrdila. To je ono što je naš naučnik zaključio da vi vernici:D Boga smeštate u tamne ćoškove nauke. Čim se taj ćošak osvetli, odmah Boga premeštate u neki drugi. Evo ti i primer: ti ovde negiraš mogućnost abiogeneze, navodeći izjave koji insinuiniraju kako je prvi život stvorio Bog. Međutim, tebi je bar jasno šta kaže Biblija o prvom životu čoveka i ostalih vrsta, a kada je TE objasnila kako je nastao čovek, i ostale vrste, brže bolje ste smestili Boga u tamni ćošak abiogeneze. I pošto sada više ne može da se tvrdi da je Bog stvorio Adama, jer je to istorijsko-naučna budalaština, brže bolje povlačite Boga na sam osvit života, jer to nauka još nije razjasnila.
Eto to ti je živa istina.:D

Postavio sam ti stih iz Biblije...

2 Dnevnika 2:6... ''A ko bi mogao Njemu sazidati dom kad Ga nebo i nebesa nad nebesima ne mogu obuhvatiti? I ko sam ja da mu sazidam dom? Nego samo da se kadi pred Njim. ''

A postavio sam ti zbog toga, da pokušaš shvatiti da se nešto neobuhvatljivo samo po sebi, ne može zamišljati.
Ma jeroh, zašto mi ovo pričaš? Ovo je bitno za vas vernike, a ne i za nevernike jer: prvo treba dokazati objektivno postojanje Boga pa onda da svi uvidimo da je svemogući, sveznajući i da ga "nebesa nad nebesima ne mogu obuhvatiti ", a ne obrnuto, izmisliš Boga bez ikakvih dokaza i dodeliš mu ove bombaste atribute.
I lepo sam ti rekao, sa biblijskim stihovima se "mačuj" sa Glasnikom, meni oni ništa ne znače, izuzev, jasno, onih koji su lepi moralni saveti. Skoro sam ovde negde napisao da je nešto predivno ono: "Neka baci kamen prvo onaj koji nije zgrešio". To su istine, a svi stihovi o Bogu su čista naglabanja verski opčinjenih ljudi.
A u smislu boldovanog, ti očito nemaš te moždane centre u kojima se krčkaju religijske stvari...Mora da je u pitanju evolucija pa su kod vernika nastali ti moždani centri a kod ateista nisu...
A ovo je zanimljivo. Neko ko nije vernik, vremenom postane vernik...i šta to znači..onog trenutka kada je postao vernik, u mozgu su mu pod hitno nastali ti moždani centri, za krčkanje religijskih stvari....
Pa jeroh BRE zar ja moram da ti držim predavanja o moždanim centrima. Centri za religiju su, pročitah negde, stvar evolucije kao što su i ostali centri, recimo za ljubav. A ti centri se aktiviraju nekim spoljašnjim ili unutrašnjim nadražajima. Ne može da ti se aktivira centar za ljubav prema ženi, ako ne kontaktiraš sa njom, pa čak i ovako virtuelno. Ista je stvar i sa religijskim centrima: aktiviraju se domaćim religioznim vaspitanjem, ili nekim traumatičnim događajem, ili ostaju neaktivirani kao kod mene.
Prema tome svi mi imamo te centre samo nisu aktivirani kod svih.

Koliko li je Solomon bio neobrazovan kada kaza ovako...

Poslovice 26:12...''Jesi li video čoveka koji misli da je mudar? Više ima nadanja od bezumnoga nego od njega.''

I neka to bude za laku noć sa moje strane...
Jeroh, duboko sam ubeđen da neobrazovan i mudar nije isto. Po meni neobrazovan znači da nema mnogo znanja, a ti ljudi, pustinjski kozari, nisu imali mnogo znanja pa su smišljali priče što je za nas danas čista glupost sa stanovišta istine. I odmah da ti kažem ovo: bez obzira da li su to smišljali kao istine u koje su verovali, ili iz zabave, mi danas ne možemo da ih osudimo, zbog toga, što je takvo vreme bilo. I mi imamo u našoj prošlosti ovakvih izmišljanja. Ali šta je za osudu? Za osudu je što i danas ljudi, koji imaju toliko mnogo mogućnosti da saznaju istinu, veruju u te prastare izmišljotine. Evo, počni da se raspituješ koliko vernika danas veruje da Anđeli stvarno postoje, a koje su izmislili jevrejski kozari, a koliko njih veruje u vilu Raviojlu, koju su izmislili šumadinski kozari.
A opet ja po ko zna koji put: šta ti misliš o hrišćaninu pravoslavcu, koji ovde izjavi da je Valamova magarica govorila? Odgovori mi već jednom, nemoj da izbegavaš. Za mene su ti ljudi više nego neobrazovani, da baš ne kažem neku težu reč.

Ok. Aj za promenu ( cim i ako prestanes da se slatko smejes) pocni malo da edukujes ove tvoje talibane. Da se i mi malo slatko nasmejemo jednom sukobu ateista ili vam vera to ne dozvoljava? Aj ti prvo njima objasni da se TE ne bavi nastankom zivota a ja idem da pravim kokice.
Za nazivanje nekoga bratom su potrebni izvesni uslovi dok je "druze" obican komunisticki pozdrav. Zasto bi ti nesto komunisticko smetalo? :D
pa gde si be bate :zag:

ja nisam komunista :ne:

Ne znam jeroh da li si juče posle rukometa sa Francuskom gledao emisiju "Ribe u vama". Doduše u samoj emisiji prevode "ribe u nama", ali je svejedno. Ako nisi gledao, a imaš mogućnost vraćanja TV emisija unazad, pogledaj je da bi video koliko su uporedna anatomija i genetika snažni dokazi o evoluciji čovečije ruke. Počinje sa perajima pa preko vrste koja je prva izašla na kopno, čiji su fosil pronašli pa sve do čoveka.
Ah da, jeroh, pa ti ne veruješ u evoluciju, i ova fenomenalna emisija je samo još jedan pokušaj ubeđivanja protiv religijskih istina.:D

Pobegao si od rasprave samnom a baš sam se spremao da ti napišem ovo, potaktnut stalno tvojim povezivanjem komunizma i ateizma.
Evo ti ovde poređenje a zaključak ostavljam tebi.

Hrišćani imaju svog vrhovnog Boga Isusa;
Komunisti su imali svog vrhovnog "boga" Tita.
Ateisti nemaju nikakvog boga.

Hrišćani su proglasili Isusa za Boga 325. g. na Prvom nikejskom saboru i to glasanjem (bilo je i glasova protiv).
Komunisti su proglasili Tita za "boga" na nekom (ne znam kom i koje godine) kongresu KPJ i to opet glasanjem (bez glasova protiv).
Ateisti nisu imali to zadovoljstvo da proglašavaju svoje bogove, jer ih ne priznaju.

Hrišćani tvrde da Bog postoji.
Komunisti tvrde da taj religijski Bog ne postoji. *
Ateisti tvrde da nema nikakvih bogova.

Hrišćani su opako kažnjavali svaki istup protiv Boga Isusa.
Komunisti su opako kažnjavali svaki istup protiv "boga" Tita.
Ateisti nikoga ne kažnjavaju jer ne priznaju nikakvog boga.

Hrišćanstvo propagira jednakost u siromaštvu.
Komunizam propagira jednakost u siromaštvu.
Ateizam propagira jednakost po pravu.

U hrišćanstvu i pored propagande jednakosti u siromaštvu, se izdvojila elita koja dobro živi.
U komunizmu se takođe isdvojila elita koja je dobro živela.
Kod ateista nema izdvajanja, nego ljudi žive onoliko dobro koliko su sposobni.

Hrišćanska elita dobro živi zahvaljujući donacijama i zamašnim državnim uplatama.
Komunistička elita je dobro živela zahvaljujući članarini/donacijama i državnim uplatama.
Ateistička elita ne postoji. Ako postoji grupa bogatih ateista to su postali sopstvenim radom.

Hrišćani ima svoju Svetu knjigu.
Komunisti su imali svoju svetu knjigu zvanu "Manifest komunističke partije".
Ateisti nemaju svoje svete knjige. Oni se zadovoljavaju naučnom literaturom.

E sada ti južna prugo prebroj koliko ima sličnosti između hrišćanstva i komunizma i uporedi sa brojem sličnosti između komunizma i ateizma.
* Ovde moram da naglasim da je u komunizmu bio veliki broj ateista i to baš komunista. Ali ne zaboravimo, kada je pao komunizam, onda je odmah porastao broj vernika na preko 95% srpskog stanovništva, što znači da su mnogi komunisti ustvari bili lažni ateisti, već prikriveni vernici, i gledali su svoj lični interes koji je zavisio od trenutka.

Back