Auuuu...kako si se spetljao to je...samo tako...Zaboravio si na ovo...
A to bi značilo šta...značilo bi da pre nastanka zvezda i planeta nije bilo ničega, izuzev gravitacionog polja...I onda je šta...gravitaciono polje bumnulo...
A da...posle Velikog praska postojao je samo vodonik a ostali elemnti su nastajali kasnije kroz druge, malo manje Velike praskove novih i supernovih...

I šta biva...da je u Velikom prasku bumnuo vodonik a što je prouzrokovano gravitacionim poljem molekula vodonika...

StAnco, tako to biva kada se onako naučno, baviš verbalnom akrobatikom....

jeroh ti si čudo, veruj mi. Izguglaj, BRE,
kako su nastajale zvezde i nauči nešto o njihovoj evoluciji, i videćeš koliko je besmisleno ovo tvoje forsiranje neznanja o tome, i videćeš koliko je smešno ovo tvoje cerekanje.
Respektivno:
-prva rečenica je namenjena tvojim istomišljenicima, koji ne znaju kao i ti, da bi se meni smejali, a oni koji se imalo razumeju u meteriju videće da sam u pravu, pa će tebi da se smeju;

-druga rečenica je tvoj čuveni budibogsnama zaključak

. Otkuda ti samo ova budalaština. Ali ti znaš da ja na sve odgovaram: pre nastanka zvezda, nije da
nije bilo ništa , već vodonik, najprostiji element nastao posle ekspolzije. Gustina molekularnog "oblaka" nije bila svugde ista, i gravitaciono polje te povećane gustine povukla je okolne molekule i tako je počeo nastanak neke zvezde.
Pa pročitaj nešto o tome pre nego se upustiš u nove budibogsnama zaključke.
-treća rečenica:
pročitaj o nastanku i evoluciji zvezda.
-četvrta rečenica:
pročitaj o nastanku i evouciji zvezda.
-peta rečenica: nije jeroh to nikakva verbalna akrobatika, a uverićeš se
kada naučiš kako su nastajale zvezde. Onda idi malo dalje pa nauči i o evoluciji zvezda, a onda se malo pozabavi nuklearnom fizikom pa vidi do kog atomskog broja mogu da nastanu elementi fuzijom u zvezdama (tu postoji jedan veoma jasan grafik), e onda se pitaj kako su nastali elementi većeg atomskog broja, i normalno to će te odvesti do novih i supernovih.
PS Ovo mi liči na jednu tvoju prepisku sa nekim forumašem oko vidljive strane Meseca, i ti si prilično bio "zabidžio " kao i sada. Ali tada sam ti ja preko PP-a javio da je tvoj sagovornik bio u pravu. Izgleda da nikoga nema da te i ovoga puta zaustavi, osim mene sa :
pročitaj kako su postale i evoluirale zvezde. Sada,bar, imaš dosta vremena.