I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Pitanje na koje hrišćani nemaju odgovor:

AKO SU ADAM I EVA RODILI DVA SINA KAINA I AVELJA I KAIN UBIO AVELJA KAKO SE RAZVIJALO ČOVENAČSTVO KADA NIJE BILO DRUGIH ŽENA?
Očigledno je da nisi pročitao Glasnikovo objašnjenje a ono glasi: u ono vreme geni su bili čisti (!!!???:D) pa incest (Kain+mama Eva) nisu davali degenerisano potomstvo. :D
Smajlije sam dodao ja.

Našao sam taj deo u Bibliji.

4 A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;

5 Tako požive Adam svega devet stotina trideset godina; i umre.

6 A Sit požive sto pet godina, i rodi Enosa;

7 A rodiv Enosa požive Sit osam stotina sedam godina, rađajući sinove i kćeri;

8 Tako požive Sit svega devet stotina dvanaest godina; i umre.

9 A Enos požive devedeset godina, i rodi Kajinana;

10 A rodiv Kajinana požive Enos osam stotina petnaest godina, rađajući sinove i kćeri;

11 Tako požive Enos svega devet stotina pet godina; i umre.

12 A Kajinan požive sedamdeset godina, i rodi Maleleila;

13 A rodiv Maleleila požive Kajinan osam stotina i četrdeset godina, rađajući sinove i kćeri;

14 Tako požive Kajinan svega devet stotina deset godina; i umre.

15 A Maleleilo požive šezdeset pet godina, i rodi Jareda;

16 A rodiv Jareda požive Maleleilo osam stotina trideset godina, rađajući sinove i kćeri;

17 Tako požive Maleleilo svega osam stotina devedeset pet godina; i umre.

18 A Jared požive sto i šezdeset i dve godine, i rodi Enoha;

Sada je samo ostalo nejasno kako ja Adam mogao da rodi Sita? Valjda je Eva rodila Sita? I zašto se ne spominju žene koje su rađale svu tu decu?

batali citanje, mnostvo sinova i kceri, ili brace i sestara, zar to nije incest ako su se oni potom ukrstali?

jel onda incest zabranjen u nekom istorijom momentu, ili sta?
Одговорено ти је овде
https://svetosavlje.org/da-nam-budu-jasnija-neka-pitanja-nase-vere-knjiga-i/4/?pismo=cir

Našao sam taj deo u Bibliji.
Sada je samo ostalo nejasno kako ja Adam mogao da rodi Sita? Valjda je Eva rodila Sita? I zašto se ne spominju žene koje su rađale svu tu decu?
Пише овде
https://svetosavlje.org/da-nam-budu-jasnija-neka-pitanja-nase-vere-knjiga-i/4/?pismo=cir

Ipak si trebao da pročitaš
OK, znaci utrosio sam godinu dana da bi me vas dvojica sada poistovecivali sa infinitijem umesto da mi odgovorite na pitanje o incestu, da ne, i do kada?

ja, adam sam imao samo dva sina.
prvi sam covek sa sposobnoscu govora kome je BOG - REC, LOGOS.
ZIVOTINJAMA JE IME PRVA KOMANDA, A NE IME, ONE NEMAJU TO STO MI LJUDI IMAMO.
LJUDI su kadri da nauce druge ljude govoru, ali ja ADAM SAM PRVI. MOJU LOZU ZNAM, DVA SINA SAMO.

Ajd sad vas da cujem, jel bilo incesta ili nije, zasto mi ne verujete? gde je po vama onda zabrana incesta?

Људи материјалистички настројени, према своме учењу о релативности морала, указаће на библијско казивање о брачној вези између браће и сестара и свакако рећи: Кад би морални принципи потицали од Бога, били нешто апсолутно, зар овај поступак не би значио нешто неморално?

Poslednja izmena:
OK, znaci utrosio sam godinu dana da bi me vas dvojica sada poistovecivali sa infinitijem umesto da mi odgovorite na pitanje o incestu, da ne, i do kada?

ja, adam sam imao samo dva sina.
prvi sam covek sa sposobnoscu govora kome je BOG - REC, LOGOS.
Pa moraćeš da pročitaš tekst.
A kako si ti zamislio da se ljudi razmnožavaju u početku bez incesta ako su stvoreni samo jedan čovek i jedna čovečica po bibliji?

A kako si ti zamislio da se ljudi razmnožavaju u početku bez incesta ako su stvoreni samo jedan čovek i jedna čovečica po bibliji?
PRVI STVORENI SA SPOSOBNOSCU GOVORA.
Vec sam naveo dva izvestaja o stvaranju, i preplitanje, sad treba da se vracamo na stare teme, kradja imena i falsifikovanje imena.
to sam jerohincu poceo da objasnjavam da imamo vise izvora, da su ih jevreji samo sakupili, ali mi jasno vidimo elohisticki, jahvisticki, dok sam ja Adam samo u jednom izvestaju o Postanju, u drugom me nema, bez obzira sto adam znaci zemljan, eva je od mog rebra, ja sam prvi koji je komunicirao...

PRVI STVORENI SA SPOSOBNOSCU GOVORA.
Vec sam naveo dva izvestaja o stvaranju, i preplitanje, sad treba da se vracamo na stare teme, kradja imena i falsifikovanje imena.
to sam jerohincu poceo da objasnjavam da imamo vise izvora, da su ih jevreji samo sakupili, ali mi jasno vidimo elohisticki, jahvisticki, dok sam ja Adam samo u jednom izvestaju o Postanju, u drugom me nema, bez obzira sto adam znaci zemljan, eva je od mog rebra, ja sam prvi koji je komunicirao...
Pa po tebi jel bilo incesta ili ne

Pa po tebi jel bilo incesta ili ne
naravno da nije; zapazio si vec da pominjemo 2 izvestaja o stvaranju
ja Adam sam samo u jednom izvestaju o Postanju, u drugom me nema, NE POMINJEM SE, A NE POMINJE SE TAMO U 2.om, NI GOSPOD MOJ, REC-LOGOS..
i zato se u izvestaju o meni pominje Gospod striktno, a ne neki tamo bog, ko zna koji.

1. I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)
    mislim da ti ne razumes zasto sam bas ja prvi covek - ''adam'' - zbog sposobnosti govora; da si se zapitao odakle meni ideja da nadevam svim zivotinjima imena, mozda bi i dosao do odgovora - na primer bilo je covekolikih majmuna, ali ja sam JEDINI imao sposobnost govora PRE SVIH LJUDI, JER JA...
  2. I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)
    sit enos kajinan maleilo, jared, enoh matusal lameh noje, to nije moja muska loza 1. Mojsijeva 5,1 Ovo je pleme Adamovo. Kad Bog stvori čovjeka, po obličju svojemu stvori ga. 1. Mojsijeva 5,2 Muško i žensko stvori ih, i blagoslovi ih, i nazva ih čovjek, kad biše stvoreni. 1. Mojsijeva 5,3...
  3. I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)
    kazete da je Gospod moj sin Davidov, a ne zanima vas sta On kaze LUKA 20,44 David, dakle, njega naziva Gospodom, pa kako mu je sin? kradu bre imena iz moje loze, a vas ne zanima - kakvi crni enos i kajinan, ovaj je moj sin i ovaj je moj UNUK, ENOH 1. Mojsijeva 4,17 I pozna Kajin ženu...

Добро си сажео цео проблем.
Izmišljanje nečega čega nema u Bibliji.
Јеси сигуран да си пажљиво прочитао цео текст ?

Prčili se sa majmunima.
Ništa ja tebe ne razumem
ne, nego se vi pravite suntavi, a lepo vam kazem da ti drugi nisu bili moja adamova loza, vec da je neko potom sakupivsi ta dva izvestaja napravio knjigu postanja, ali vi ste zapeli da su svi ljudi od adama
JEL VIDIS DA PISE DA JOS NE BESE COVEKA ADAMA DA RADI ZEMLJU, pa tek onda objasnjava u ovom izvestaju o meni kako sam isteran iz raja da radim zemlju? za te druge koji su stvoreni po oblicju bozijem, nemoj mene da pitas, ja znam samo za Gospoda Boga - gde se moj Gospod i gde se ja adam pominjem - za taj izvestaj mozes da me pitas, a za taj o evoluciji 6 dana i za te ljude koji su stvoreni na kraju evolucije, to pitaj naucnike - ja adam sam vernik, hriscanin, i za Gospoda moga Isusa Hrista me pitaj i za mene Adama. Ja sa tim bezimenim ljudima nemam nikakve veze, iz tog prvog izvestaja, mozda su stvoreni od majmuna, sta ja znam tako kazu naucnici. Ti bezimeni nisu mogli ni imena da smisle, nego se ubacuju i kradu imena iz moje loze, i falsifikuju ih - Enos, Kainan. ja ADAM sam imao samo dva sina, ali vas ce tek da udese jevreji, cabadovci kada vam zavedu noahide/noahove zakone, 7. Meni mogu da pljunu pod prozor., ja znam koji su moji potomci, iz grada Enohovog
kradu bre imena iz moje loze, a vas ne zanima - kakvi crni enos i kajinan, ovaj je moj sin
Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudnje i rodi Kajina, i reče: dobih čovjeka od Gospoda
i ovaj je moj UNUK, ENOH
1. Mojsijeva 4,17I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudnje i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svojega Enoh.
Kad vas udese cabadovci, jer tvrdite da ste nojini sinovi, nametnuvsi vam nojin zakon, nemoj posle meni da kukate, ja sam jasno rekao koje priznajem. i Hristos je bio jasan.
od moga unuka enoha grad ceo, pa razmislite samo, odakle ceo grad, a tek stigao ja adam do unuka PREKO KAJINA?

to je moj prvi zivot, GRAD ENOHOV, LJUBI DEDA ADAM UNUKA.

Poslednja izmena:
JEL VAMA DOPIRE DO SVESTI
JA ADAM, PA KAJIN, PA ENOH - I ODJEDNOM GRAD, ODAKLE BRE? naravno da je bilo drugih ljudi pored moje adamove loze, kojima ja nisam nista, nisu moje seme.
ne znam zasto vise volite da verujete u incest i majmune, umesto da verujete u te tuta-mute koji su krali imena iz moje loze - kajinan, enos, ali sta smo mogli, morali su i moji potomci da traze zene, PRVO KAJIN, citav grad bre ENOHOV KAJIN OSNOVA, PA SU NAUCILI SVI DA PRICAJU, UMESTO DA SE MAJMUNISU

INSINUIRANJE INCESTA ODBACUJEM SA REZIGNACIJOM, SAMO RAZMISLITE ODAKLE ENOHU, MOM UNUKU CITAV GRAD KOJI KAJIN OSNOVA

1. Mojsijeva 4,17I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudnje i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svojega Enoh.

Poslednja izmena:
JEL VAMA DOPIRE DO SVESTI
JA ADAM, PA KAJIN, PA ENOH - I ODJEDNOM GRAD, ODAKLE BRE? naravno da je bilo drugih ljudi pored moje adamove loze, kojima ja nisam nista, nisu moje seme.
ne znam zasto vise volite da verujete u incest i majmune, umesto da verujete u te tuta-mute koji su krali imena iz moje loze - kajinan, enos, ali sta smo mogli, morali su i moji potomci da traze zene, PRVO KAJIN, citav grad bre ENOHOV KAJIN OSNOVA, PA SU NAUCILI SVI DA PRICAJU, UMESTO DA SE MAJMUNISU

INSINUIRANJE INCESTA ODBACUJEM SA REZIGNACIJOM, SAMO RAZMISLITE ODAKLE ENOHU, MOM UNUKU CITAV GRAD KOJI KAJIN OSNOVA

Onda je Biblija stvarno kontradiktorna. Adam i Eva su prvo bili prvi ljudi, a onda se ispostavlja da ipak nisu bili prvi ljudi.

Onda je Biblija stvarno kontradiktorna. Adam i Eva su prvo bili prvi ljudi, a onda se ispostavlja da ipak nisu bili prvi ljudi.
Umeš li ti konkretno?!
Jel sada treba pet strana da oblećeš?
Koliko "adama" je stvoreno?
da sam ja Adam ''sedeo na usima'', isto ne bi cuo REC BOZIJU, I ZIVOTINJE ME NE BI SLUSALE.
Jel vi mislite da LOGOS BOG nije mogao da zagrmi svojim glasom i svi da Ga cuju? Mogao je, ali opet Ga ne bi razumeli. JA ADAM SAM RAZUMEO. Pokusavam da vam objasnim sta znaci „U početku bješe Logos (Riječ), i Logos bješe u Boga, i Logos bješe Bog. ...

vas fokus treba da bude Rec-LOGOS, a ne da li je neko bio pre mene ADAMA. KO JE TAJ NEKO, COVEKOLIKI MAJMUN, MAJMUN RADI STO MAJMUN VIDI? Neka druga zivotinja u sestodnevu stvaranja? - ja sam stvoren tek na kraju 6-og dana, znaci da je bilo zivotinja, sve je BOG STVORIO PRE MENE.
JA ADAM sam prvi koji je razumeo REC, LOGOSA. Meni Je prvom javio, i sve zivotinje su znale da mene ima da slusaju, zato sto iznad mene ima jos neko.
DA LI SU DRUGI LJUDI BILI COVEKOLIKI MAJMUNI, ILI NISU, NEBITNO, JER LOGOSA NISU RAZUMELI, NITI SE NJIMA JAVLJAO, VEC SAMO MENI - ZATO SAM JA PRVI COVEK KOJI REZONUJE POJMOVNO.
eto, pa nastavite sada, ali uzmite ovo u obzir.

kako vi. ne razumete? nije pitanje ko je prvi covek, vec kom coveku se prvo LOGOS BOG OBRATIO - MENI, ADAMU!

ja sam pricao sa Bogom prvi! NIKO DRUGI NIJE, NEGO JA, LICNO, ADAM. I koga je onda briga koji procenat su ljujdi bili ljudi, a koji procenat su bili covekoliki majmuni, da pricaju sa BOGOM nisu znali, niko osim mene. ZATO JE BOG REC LOGOS.

JA ADAM VAM SVEDOCIM.

Poslednja izmena:
KAKO vam ovo nije jasno, 6 dana stvaranja, a ja sam stvoren tek na kraju - pa ako sam na kraju sta vas briga ko je stvoren pre mene, ameba ili nilski konj, majmun ili covekolikI majmun, CAK 2. IZVESTAJ KAZE po oblicju BOZIJEM - BADAVA SVE KADA NISU ZNALI ZA REC - ZA LOGOSA, MOGA BOGA I GOSPODA - JA SAM JAVIO SVIMA LOGOSA, I ZIVOTINJAMA I LJUDIMA, i zato sam ja prvI covek, prvi covek koji je u RECI, U LOGOSU. NIJE MI JASNO DA OVO NE RAZUMETE??? SVIM ZIVOTINJAMA U RAJU JE BILO KRISTALNO JASNO, DA NISAM JA NEKA SILA, VEC DA IZNAD MENE STOJI LOGOS KOJI MENI LICNO GOVORI, i zato su me slusale, JER ONE NISU IMALE TU SPOSOBNOST RAZUMEVANJA RECI-LOGOSA.

Poslednja izmena:

Back