I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Ako je ovo upućeno meni, onda nisam ja promašio nego Glasnik. A pročitao sam i objašnjenje iz priloženog linka i pitam se: ako u Bibliji nisu naznačavana ženska imena otkuda onda Eva? A redosled je veoma jasan: Adam, Eva, Kain, Avelj, pa posle bratoubistva, Adam,Eva, Kain- i onda Kain pozna ženu. Sa današnjeg moralnog stanovišta, sasvim je jasno da treba iznišljati, da bi se "oprao obraz."
Morala je biti oblikovana Eva od bocnog Adamovog dela al je interesantno odakle Kainu zena,a nije mu bila sestra, :?:
A jos je interesantnije da su postojali Elohim Sinovi i uzimali ljudske kceri za zene, znaci nisu bili zemljani,a dobajali divove, tj. Nefilime, :)

Morala je biti oblikovana Eva od bocnog Adamovog dela al je interesantno odakle Kainu zena,a nije mu bila sestra, :?:
A jos je interesantnije da su postojali Elohim Sinovi i uzimali ljudske kceri za zene, znaci nisu bili zemljani,a dobajali divove, tj. Nefilime, :)
hmmm
zapocinjes jednu duboku kontraverznu teoriju.
pitas se kako je moguce da ..
a lijepo u knjizi izmis, ups bibliji i lijepo kaze
moras verovati...

I vidi ti to, jerohinac me ignoriše!!!
Ali, meni je ipak drago zbog njega, jer više neće biti budibogsnama zaključaka.
Gde si stAnco, okoreli...Nisam te ignorisao. Neke okolnosti su bile takve, da jednostavno za forum...vremena nisam imao. A što se tiče budibogsnama zaključaka, izgleda da nisam jedini. A da...ako je nauka u medjuvremenu predočila neke nove dokaze o nastanku života na zemlji...predoči ih, da bi ih pažljivo pročitao.
I budi ti meni pozdravljen uz jedno Darvinovo zanimljivo kazivanje...

''Nemogućnost shvatanja da je ovaj veliki i čudesni univerzum, sa nama kao svesnim bićima, nastao slučajem, čini mi se glavni argument za postojanje Boga.''
Čarls Darvin​

Da li je YAHoshua drzao liturgiju, ili bilo koji od njegovih ucenika,
Dal je svece palio za zive i mrtve,

Dela ap.20:8... ''I behu mnoge sveće gore u sobi gde se bejasmo sabrali.''

Matej 5:15... ''Niti se užiže sveća i meće pod sud nego na svećnjak, te svetli svima koji su u kući.''

A kada bi pročitao Stari Zavet, zapazio bi ovo...

Izlazak 30:8... ''I kad zapali Aron žiške uveče, neka kadi; neka bude kad svagdašnji pred Gospodom od kolena do kolena vašeg.''

Jeroh, brate... pa ti već deset god i + nemaš pojma... zabrinjavajuće.

Zašto bi bilo... zabrinjavajuće...Pa ne moraju svi ono...da imaju pojma...A nekako nisam siguran da bi me to, da imam pojma o svemu i svačemu nešto u životu posebno usrećilo a to tim više imajući u vidu ovo...

''Čovek postaje najbliži sebi, kada postigne onakvu ozbiljnost, koju ima dete dok se igra.''
Heraklit​

Jedino ispravno u ovoj temi je naslov.
"NEMAM POJMA".

Auuuuu...ovo je baš nekako zanimljivo. Možeš li mi pojasniti...šta to sve u ovoj temi nije ispravno...A zanimljivosti radi, voleo bih videti tvoje objašnjenje u vezi sa ovim...

A to klasično veruj u šta hoćeš, pričaj drugome. Ja ne verujem ni u šta bez dokaza.

Kada imaš neke dokaze za bilo šta, onda se ne radi o o onom...Ja verujem...Onda se radi o onom u smislu...Ja znam...Ako sam u vezi sa tim u pogrešnom uverenju, ukaži mi na to.

I da završim u vezi sa ovom tvojom tvrdnjom...

Ja volim materijalno i novac. I ne verujem u bogove.

Pitao bih te...da li si srećan...da li si ostvario sebe u sebi do osmišljenosti svrhe postojanja...A možda nije suvišno da malo razmisliš o ovom...

''Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svet je u neredu zato sto se stvari vole a ljudi koriste.''
Dalaj Lama​

Budeš pozdravljen...

Koja je još i falsifikat.

Neco Šmeco...hajde mi to malo pojasni...Ako je Biblija falsifikat, odakle je i šta u njoj falsifikovano...

Neco Šmeco, šta misliš u vezi sa ovim...

ateizam.png

Auuuuu...ovo je baš nekako zanimljivo. Možeš li mi pojasniti...šta to sve u ovoj temi nije ispravno...A zanimljivosti radi, voleo bih videti tvoje objašnjenje u vezi sa ovim...

Kada imaš neke dokaze za bilo šta, onda se ne radi o o onom...Ja verujem...Onda se radi o onom u smislu...Ja znam...Ako sam u vezi sa tim u pogrešnom uverenju, ukaži mi na to.

I da završim u vezi sa ovom tvojom tvrdnjom...

Pitao bih te...da li si srećan...da li si ostvario sebe u sebi do osmišljenosti svrhe postojanja...A možda nije suvišno da malo razmisliš o ovom...

''Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svet je u neredu zato sto se stvari vole a ljudi koriste.''
Dalaj Lama​

Budeš pozdravljen...
Srećan sam.

Dela ap.20:8... ''I behu mnoge sveće gore u sobi gde se bejasmo sabrali.''

Matej 5:15... ''Niti se užiže sveća i meće pod sud nego na svećnjak, te svetli svima koji su u kući.''

A kada bi pročitao Stari Zavet, zapazio bi ovo...

Izlazak 30:8... ''I kad zapali Aron žiške uveče, neka kadi; neka bude kad svagdašnji pred Gospodom od kolena do kolena vašeg.''
Jeroh sad si neozbiljan, tj. smesko, :)
Svece su u tim starim vremenima sluzile da osvetle prostorije u kojima su ljudska bica boravila,a posebno kada je Aron kadio YHWH Elohim-u.
A sta ti mislis jel bilo elektrike u tim vemenima, :kafa:

Back