I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Lepo napisah, da treba da se edukujes, proguglaj u vezi imena YAHusha, ko je bio taj, covek ,

Bejaše li sin Josifov Yeshua bar Yosef ...

A sin Božiji...šta kaže Matej...

Matej 1:21...'' Pa će roditi Sina, i nadeni Mu ime Isus; jer će On izbaviti svoj narod od greha njihovih.''

A šta je zanimljivo u vezi sa tim ...YAHusha...Ima jedno sektaško učenje, koje na osnovu stiha...

Jevrejima 13:8...'' Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavek.''

Uz menjanje onog Isus Hristos u YAHusha, predočava tvrdnju da je sotona izmislio Isusa...

Dokazi da je farisej Savle bio u duhu, kad je pisao poslanice,

Poslanice nije napisao farisej Savle. Te poslanice je napisao Apostol Pavle. I to nakon zbivanja na onom putu za Damask...

Dela 22:14...''A on mi reče: Bog otaca naših izabra te da poznaš volju Njegovu, i da vidiš pravednika, i da čuješ glas iz usta Njegovih: ''

A razmisli malo o ovom...

1 Korićanima 15:3... ''Jer vam najpre predadoh šta i primih da Hristos umre za grehe naše, po pismu,''

Galaćanima 2:20... ''A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u telu, živim verom Sina Božjeg, kome omileh, i predade sebe za mene.''

I tako...Otkrivenje te 367 godine nije bilo kanonizovano i to je za tebe, dokaz da je lažno...
ne, ja sam shvatio da je lazno dok o istorijskim cinjenicama nisam imao pojma, ali potom, kada sam ih naucio, koristim ih kao argument - 300 godina po Hristu, i nije uvrsteno... u namjamnju ruku sumnjivo zasto se cekalo toliko, tj, sta je sa svima onima koji ga nisu piznavali do tada - ja od vas hocu da cujem da li su oni pogresili, ili nisu, a na drugoj strani da se imenuju oni koji su ga priznavali, kojima je osnova ucenja, tj, na snovi koga zansivaju jeres hilijazam, da se imenuju sa njihovim zapadnim odrednicima - rimski, lionski itd
Oci u čijim učenjima ima hilijastičkih elemenata: Papije Jerapoljski, Justin Filosof, Irinej Lionski, Tertulijan, Ipolit Rimski, Laktancije. Protiv hilijazma naročito su pisali i Dionisije Aleksandrijski. Hilijastičke ideje se javljaju i kasnije, npr. kada su krstaši 1099. osvojili Jerusalim, zatim u Reformaciji u 16. veku itd. Današnje hilijastičke verske grupe su: mormoni, anabaptisti, adventisti i dr.
Razmisli malo u vez i sa prostom činjenicom, da su u ona vremena, bile u opticaju razne verzije pseudo Otkrivenja, koje su menjali i svojim učenjima prilagodjavali razna sektaška učenja. Neće ti biti teško da pronadješ kakvu je ulogu u vezi sa tim imao recimo i gnostik Kerint, koji je živeo u vreme Apostola Jovana.
kazu da je taj prezv. Gaj upravo Kerintu pripisao Otkrivenje. Odakle to? Ali da te pitam najozbiljnije:

recimo nestorijanstvo ko je prvi razoblicio - da li je taj automatski nas, jer je nestorijanstvo jeres? da li ti hoces da kazes da je to razlog ubacivanja otkrivenja, da poklopi druga koja su jereticka?

Da na Heruvime sam mislio.
pa ako si mislio na heruvime, a zasto su onda u solunu u tom manastiru na koji se pozivas prikazani serafimi? zasto se onda poivas na serafime kod Isaije?
odakle zapdnjacima da su cetiri opisa zapravo jevandjelisti?
Zlatoust uzima iz Otkrivenja cetiri opisa Serafima i po opisu daje nacin na koji oni slavoslove:
- pojuci - za orla ( ᾄδοντά ἐστιν ὁ ἀετός)
- klicuci ( razumljivije je na Crkvenoslovenskom - vopiusci) - za tele (βοῶντά ἐστιν ὁ βοῦς)
- uzvikujuci - za lava (κεκραγότα ὁ λέων)
- govoreci - za coveka ( λέγοντα, ὁ ἄνθρωπος)
ajde promisli samo jos jednom kolimo tvoje tvrdnje nemaju smisla, kolio je to sto mi ti pricas nagadjanje, evo ti tabela

ManLionCalfEagle
Irenaeus (130-202)MatthewJohnLukeMark
Hippolytus of Rome (170 – 235)MarkMatthewLukeJohn
Victorinus of Pettau (d. 304)MatthewJohnLukeMark[5]
Epiphanius (310-403)MatthewMarkLukeJohn
Chromatius of Aquileia (d. 407)MatthewJohnLukeMark
Jerome (347-420)MatthewMarkLukeJohn
Pseudo-Athanasius (c. 350)MatthewLukeMarkJohn
Ambrose (340-397)MatthewMarkLukeJohn
Augustine (354-430)MarkMatthewLukeJohn
Primasius of Hadrumetum (d. 560)MarkMatthewLukeJohn
St Gregory the Great (540-604)MatthewMarkLukeJohn
Book of Kells (c. 800)MatthewMarkLukeJohn

Skroluj na dole do str 94. Hteo sam da ti sam otkrijes ove stvari te sam ti zato i par puta govorio da pronadjes gde se u kanonu Efharistije koristi Otkrivenje, jer pravo da ti kazem, plasio sam se da ces i na samu Liturgiju poceti da govoris da ``ne drzi vodu`` jer koristi Otkrivenje, pa jos i da budem kriv sto te navodim na greh.
Eto procitaj i ne moras komentarisati. Veruj kako hoces.
Grcki deo sa objasnjenjem Pobednicke Pesme iz Kanona Efharistije sam ti postavio da vidis sta Grcki dogmaticari i Liturgicari kazu o poreklu ovih stihova. Od 5. veka je ovo objasnjenje da je ovo iz Otkrivenja a u Solunu to nisu izmislili vec je prvi tekst
tvoja tvrdnja da je iz otkrivenja liturgija sv. Zlatoustog - ne drzi vodu, vec pravoslavna enciklopedija kaze, i ne samo ona, da je svetitelj nikada nije koristio
tvoja tvdnja za manastir, mozaik iz 5. veka je amalgam, ali mi ne mozemo praviti amalgam od heruvima i serafima, prosto jer jedni imaju 4, a drugi 6 krila, jedne pominje Jezekilj, a druge Isaija [knj. OTKRIVENJA JESTE AMALGAM]
na pravoslavnoj liturgiji se nikada ne cita otkrivenje - to ti mastas, a ovo sto ja navodim se vrlo lako nalazi, svako moze da proveri
p.s. svako moze da proveri kako to samo ti trdis da sv. j.zlatousti citira knjigu otkrivenja, ali samo polovinom svoje recenice, dok drugom polovinom citira jevandjelje - na pitanje ko je pseudohrist koga pominje zlatousti i naglasava da se ne saglasvamo sa njim ni za sta - na to pitanje ti nemas odgovor
ti znaci tvrdis da do 5 veka, nije se ni znalo da je to iz otkrivenja? niko nije znao ni da je zlatousti citirao, dok se ti nisi pojavio - daj mi izvor, lepo te molim - opet, ocu ja sam da ubacim u prevpdioca, pa da se uverim.

Poslednja izmena:
tvoja tvrdnja da je iz otkrivenja liturgija sv. Zlatoustog - ne drzi vodu, vec pravoslavna enciklopedija kaze, i ne samo ona, da je svetitelj nikada nije koristio
tvoja tvdnja za manastir, mozaik iz 5. veka je amalgam, ali mi ne mozemo praviti amalgam od heruvima i serafima, prosto jer jedni imaju 4, a drugi 6 krila, jedne pominje Jezekilj, a druge Isaija [knj. OTKRIVENJA JESTE AMALGAM]
na pravoslavnoj liturgiji se nikada ne cita otkrivenje - to ti mastas, a ovo sto ja navodim se vrlo lako nalazi, svako moze da proveri
p.s. svako moze da proveri kako to samo ti trdis da sv. j.zlatousti citira knjigu otkrivenja, ali samo polovinom svoje recenice, dok drugom polovinom citira jevandjelje - na pitanje ko je pseudohrist koga pominje zlatousti i naglasava da se ne saglasvamo sa njim ni za sta - na to pitanje ti nemas odgovor
ti znaci tvrdis da do 5 veka, nije se ni znalo da je to iz otkrivenja? niko nije znao ni da je zlatousti citirao, dok se ti nisi pojavio - daj mi izvor, lepo te molim - opet, ocu ja sam da ubacim u prevpdioca, pa da se uverim.
Zaboravi zemo!!!
Vazno je da tvoje bure drzi vodu i ima je dovoljno i za vodenicu. Melji i uzivaj.

ne, ja sam shvatio da je lazno dok o istorijskim cinjenicama nisam imao pojma, ali potom, kada sam ih naucio, koristim ih kao argument - 300 godina po Hristu, i nije uvrsteno... u namjamnju ruku sumnjivo zasto se cekalo toliko,

Zanimljivo na neki čudan način. Shvatio si da je Otkrivenje lažno i to dok još nisi imao pojma o istorijskim činjenicama...
Da li si čuo za Atanasija Velikog i njegovu Pashalnu poslanicu iz 367 godine...Ono...Veliki, uz Atanasije ne stoji onako...slučajno. I on je Otkrivenje prihvatio kao nešto što nije lažno.

kazu da je taj prezv. Gaj upravo Kerintu pripisao Otkrivenje. Odakle to?

A koji su to i na osnovu čega tako kazaše...Pogledaj ovo...

Dionisije, koji je u to vreme bio episkop u Aleksandriji, u drugoj knjizi dela „O zavetima" 3 govoreći o Jovanovom Otkrivenju, ovako kazuje o tom čoveku, sledujući drevnom predanju: „Kerint, osnivač jeresi nazvane po njegovom imenu, širio je svoje zloučenje koje u osnovi sadrži ovo: u Carstvu Hristovom sve će biti zemno i sve ć e biti čuvstveno. Sve će biti onako kako bi zapravo on (Kerint) želeo: želudac, i ono što je ispod njega, biće zadovoljavano jelom, pićem, telesnim naslaćivanjem...".

A i ovo u vezi sa Gajem...

Znamo da je u to vreme živeo i vođa druge jeresi, Kerint 1 . Gaj 2 , čije sam reči već navodio, u svojim rasuđivanjima o njemu kazuje i ovo: „I Kerint, u otkrivenjima koja su tobož napisana velikim apostolom, meša lažna kazivanja o čudima koja su njemu rekli anđeli. On govori da će posle vaskrsenja nastupiti zemaljsko carstvo Hrista, i da će ljudi ponovo naseliti Jerusalim, i da će se naslađivati telesnim nasladama. Neprijatelj reči Božije, on želi da obmane ljude, govoreći da ć e milenijum proći u bračnom prazniku...

To je iz Euzebijeve...Istorije Crkve...

Kerint ali ne samo on, menjali su tekst Otkrivenja kako je kome već odgovaralo a shodno sektaškom učenju koje su zagovarali.

A razmisli malo o tome...zbog čega je Kerint bio žestok protivnik apostolima Pavlu, Petru i Jovanu...

A da...i tebi je logično da je Kerint napisao Otkrivenje...Kerint, čija su učenja u ekstremnoj suprotnosti sa onim što zapisanim biva u Jovanovom Otkrivenju.

Ali da te pitam najozbiljnije:
recimo nestorijanstvo ko je prvi razoblicio - da li je taj automatski nas, jer je nestorijanstvo jeres? da li ti hoces da kazes da je to razlog ubacivanja otkrivenja, da poklopi druga koja su jereticka?

Najveći protivnik Nestorijevog učenja, bejaše Kiril Aleksandrijski, na čiju incijativu je na Trećem Saboru u Efesu 431 godine, nestorijanstvo proglašeno za jeretičko učenje.

I kako napisa ovo...da li ti hoces da kazes da je to razlog ubacivanja otkrivenja, da poklopi druga koja su jereticka?...

Hajde seti se, da je Otkrivenje kanonizovano na saboru u Hiponu 393 godine...a da je nestorijanstvo za jeres proglašeno kasnije 431 godine...

Razmišljaj malo kada pišeš...

u namjamnju ruku sumnjivo zasto se cekalo toliko, tj, sta je sa svima onima koji ga nisu piznavali do tada - ja od vas hocu da cujem da li su oni pogresili, ili nisu, a na drugoj strani da se imenuju oni koji su ga priznavali, kojima je osnova ucenja, tj, na snovi koga zansivaju jeres hilijazam, da se imenuju sa njihovim zapadnim odrednicima - rimski, lionski itd

Oci u čijim učenjima ima hilijastičkih elemenata: Papije Jerapoljski, Justin Filosof, Irinej Lionski, Tertulijan, Ipolit Rimski, Laktancije. Protiv hilijazma naročito su pisali i Dionisije Aleksandrijski. Hilijastičke ideje se javljaju i kasnije, npr. kada su krstaši 1099. osvojili Jerusalim, zatim u Reformaciji u 16. veku itd. Današnje hilijastičke verske grupe su: mormoni, anabaptisti, adventisti i dr.

Kuku me lele da me lele kuku...Pa nije valjda da su oni koji su priznavali Otkrivenje, to činili samo zbog toga da bi zagovarali...hilijazam...Auuuu...priznali celo Otkrivenje samo zbog stihova 20:1-8...

Bejaše li sin Josifov Yeshua bar Yosef ...

A sin Božiji...šta kaže Matej...

Matej 1:21...'' Pa će roditi Sina, i nadeni Mu ime Isus; jer će On izbaviti svoj narod od greha njihovih.''

A šta je zanimljivo u vezi sa tim ...YAHusha...Ima jedno sektaško učenje, koje na osnovu stiha...

Jevrejima 13:8...'' Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavek.''

Uz menjanje onog Isus Hristos u YAHusha, predočava tvrdnju da je sotona izmislio Isusa...
E sad si postao smesko, :)
Ime Isus nema veze sa Mesijom, originalno ime nazarecanina je : YAHOSHUA.
I taj isti nazarecanin je imao bracu.
I pojma nema ko je haSatan, al da cu ti asocijaciju na english: adversary. .
A ti pronadji, ko je to, ;)

pa ako si mislio na heruvime, a zasto su onda u solunu u tom manastiru na koji se pozivas prikazani serafimi? zasto se onda poivas na serafime kod Isaije?
odakle zapdnjacima da su cetiri opisa zapravo jevandjelisti?

ajde promisli samo jos jednom kolimo tvoje tvrdnje nemaju smisla, kolio je to sto mi ti pricas nagadjanje, evo ti tabela

ManLionCalfEagle
Victorinus of Pettau (d. 304)MatthewJohnLukeMark[5]
Epiphanius (310-403)MatthewMarkLukeJohn
Chromatius of Aquileia (d. 407)MatthewJohnLukeMark
Jerome (347-420)MatthewMarkLukeJohn
Pseudo-Athanasius (c. 350)MatthewLukeMarkJohn
Ambrose (340-397)MatthewMarkLukeJohn
Augustine (354-430)MarkMatthewLukeJohn
Primasius of Hadrumetum (d. 560)MarkMatthewLukeJohn
St Gregory the Great (540-604)MatthewMarkLukeJohn
Book of Kells (c. 800)MatthewMarkLukeJohn

Postavio si tu tabelu a nisi tamo odakle si je preuzeo pročitao ovo...

In Christian art, the tetramorph is the union of the symbols of the Four Evangelists, derived from the four living creatures in the Book of Ezekiel, into a single figure or, more commonly, a group of four figures. Each of the four Evangelists is associated with one of the living creatures, usually shown with wings. The most common association, but not the original or only, is: Matthew the man, Mark the lion, Luke the ox, and John the eagle. In Christian art and iconography, Evangelist portraits are often accompanied by tetramorphs, or the symbols alone used to represent them. Evangelist portraits that depict them in their human forms are often accompanied by their symbolic creatures, and Christ in Majesty is often shown surrounded by the four symbols.

ali mi ne mozemo praviti amalgam od heruvima i serafima, prosto jer jedni imaju 4, a drugi 6 krila, jedne pominje Jezekilj, a druge Isaija

Pogledaj šta o serafimima kaza...Sveti Antonije Veliki...

Серафим кога је видео пророк Језекиљ (Јез 1) јесте изображење верних душа, које се подвизавају да достигну савршенство. Он је имао шест крила пуних очију, затим четири лица која гледају на четири стране: једно, које личи на лице човека, друго - на лице телета, треће - на лице лава, и четврто - на лице орла. Прво лице серафимово, лице човека, означава верне који живе у свету и испуњавају заповести које важе за њих. Ако неко од њих оде у монаштво, поприма изглед телета стога што почиње да носи теже напоре у испуњавању монашких правила и вршењу телесних подвига. Ко излази у усамљеност, усавршивши се у поретку општежића, и ступа у борбу са невидљивим демонима, постаје сличан лаву, цару дивљих звери. А када победи невидљиве непријатеље и завлада над страстима, потчинивши их себи, биће уздигнут на горе Духом Светим и видеће божанствена виђења. Тиме ће постати сличан орлу: његов ум ће тада видети све што са њим може да се деси са шест страна, постајући сличан оним шесторим крилима - пуних очију. Тако ће он постати у потпуности духовни серафим и наследити вечно блаженство." (Св. Антоније Велики)

Poslanice nije napisao farisej Savle. Te poslanice je napisao Apostol Pavle. I to nakon zbivanja na onom putu za Damask...

Dela 22:14...''A on mi reče: Bog otaca naših izabra te da poznaš volju Njegovu, i da vidiš pravednika, i da čuješ glas iz usta Njegovih: ''

A razmisli malo o ovom...

1 Korićanima 15:3... ''Jer vam najpre predadoh šta i primih da Hristos umre za grehe naše, po pismu,''

Galaćanima 2:20... ''A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u telu, živim verom Sina Božjeg, kome omileh, i predade sebe za mene.''

Ma nemoj mi teci, a koja je razlika izmedju Savla i Pavla, :lol:
A kako ga je Bog izabrao, :?;
A kako je primio, i sta je to primio, :?:
A kako zivi Hristos u Savlu, :?:
Hajd, blago si ga meni, procitaj , za koga je Hristos, Boziji sluga umro, iz Isaija 53 glava.
Koncentrisi se kad budes citao, :)

mislis, heruvima?
a kako ih razlikujemo, 2 para krila ne cini 6, vec 4.

Nije valjda da se serafimi i heruvimi, razlikuju samo u broju krila...

Isaija 6:2-3... ''Serafimi stajahu više Njega, svaki ih imaše šest krila: dvema zaklanjaše lice svoje i dvema zaklanjaše noge svoje, a dvema leteše. I vikahu jedan drugom govoreći: Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama; puna je sva zemlja slave Njegove.''

Otkrivenje 4:6-8...'' I pred prestolom beše stakleno more, kao kristal; i nasred prestola i oko prestola četiri životinje, pune očiju spred i sastrag. I prva životinja beše kao lav, i druga životinja kao tele, i treća životinja imaše lice kao čovek, i četvrta životinja beše kao orao kad leti. I svaka od četiri životinje imaše po šest krila naokolo, i unutra puna očiju, i mira ne imaju dan i noć govoreći: Svet, svet, svet Gospod Bog Svedržitelj, Koji beše, i koji jeste, i koji će doći.''

Jezekilj 1:6... ''I u svake behu četiri lica, i četiri krila u svake;''
Jezekilj 1-10... ''I lice beše u sve četiri lice čovečje i lice lavovo s desne strane, a s leve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri''

A šta misliš o tome da se i Serafimi mogu naznačiti i sa 4 krila kao i sa 6...a to u vezi sa onim da simbol za svetlost može da bude i šestokrilati kao i četvorokrilati...

YAHusha je rodjen u Nazaretu.

Možda je taj tvoj YAHusha rodjen u Nazaretu...

Medjutim, Isus je rodjen u Vitlejemu...

Matej 2:1... ''A kad se rodi Isus u Vitlejemu judejskom, za vremena cara Iroda, a to dođu mudraci s istoka u Jerusalim, i kažu:''

A da si pročitao Bibliju znao bi i za ovo...

Matej 2:23... ''I došavši onamo, namesti se u gradu koji se zove Nazaret, da se zbude kao što su kazali proroci da će se Nazarećanin nazvati.''

E sad si postao smesko, :)
Ime Isus nema veze sa Mesijom, originalno ime nazarecanina je : YAHOSHUA.

Postavi mi barem, jedan jedini stih, iz Novog Zaveta u kojem umesto Isus stoji...YAHOSHUA...

Zašto li i u Vulgati stoji Isus a ne yahoshua...Matej 1:21...

pariet autem filium et vocabis nomen eius Iesum ipse enim salvum faciet populum suum a peccatis eorum
And she shall bring forth a son: and thou shalt call his name Jesus. For he shall save his people from their sins.

Ima jedna sveta knjiga Jevreja...Talmud...Da li znaš kako se u njoj naznačuje...Isus ili yahoshua...Pogledaj primera radi Sanhedrin 67 A...potrudi se...

Možda je taj tvoj YAHusha rodjen u Nazaretu...

Medjutim, Isus je rodjen u Vitlejemu...

Matej 2:1... ''A kad se rodi Isus u Vitlejemu judejskom, za vremena cara Iroda, a to dođu mudraci s istoka u Jerusalim, i kažu:''

A da si pročitao Bibliju znao bi i za ovo...

Matej 2:23... ''I došavši onamo, namesti se u gradu koji se zove Nazaret, da se zbude kao što su kazali proroci da će se Nazarećanin nazvati.''
Mesija je rodjen u Palestini, a ime mu jeste bilo jevrejski : YAHoshua, i ovo je istorijski podatak.Imas na netu, istrazuj.Ime Isus je druga prica.
Boziji sin je rodjen u Nazaretu, a Vitlejem je ubacen iz drugog razloga.
A zasto je trebao da se nazove nazarecanin, :?:
Rec je o drugoj reci: Nazorej.
Hajd kreni u istrazivanje, al mora neko ko zna english, pa ne total istorijat na srpskom jeziku, :)

Postavi mi barem, jedan jedini stih, iz Novog Zaveta u kojem umesto Isus stoji...YAHOSHUA...

Zašto li i u Vulgati stoji Isus a ne yahoshua...Matej 1:21...

pariet autem filium et vocabis nomen eius Iesum ipse enim salvum faciet populum suum a peccatis eorum
And she shall bring forth a son: and thou shalt call his name Jesus. For he shall save his people from their sins.

Ima jedna sveta knjiga Jevreja...Talmud...Da li znaš kako se u njoj naznačuje...Isus ili yahoshua...Pogledaj primera radi Sanhedrin 67 A...potrudi se...
Stih moze, al na Aramejskom.
Vulgata i Septuaginta, pisanog teksta ima ukupno 17,5 Hiljada.
Pronadji ko je bio Jeronim i kakve veze ima sa Vulgatom, :?:
Tanach je sveta knjiga za judaiste, a zasto bi Talmud bio sv.knjiga, :?:

Najveći protivnik Nestorijevog učenja, bejaše Kiril Aleksandrijski, na čiju incijativu je na Trećem Saboru u Efesu 431 godine, nestorijanstvo proglašeno za jeretičko učenje.

I kako napisa ovo...da li ti hoces da kazes da je to razlog ubacivanja otkrivenja, da poklopi druga koja su jereticka?...

Hajde seti se, da je Otkrivenje kanonizovano na saboru u Hiponu 393 godine...a da je nestorijanstvo za jeres proglašeno kasnije 431 godine...

Razmišljaj malo kada pišeš...
Moje pitanje i dalje stoji na osnovu tvoje tvrdje za mnoga lazna otkrivenja koja su cirkulisala - tako sam te shvatio, a nestorijanstvo sam uzeo kao primer da se kao autoritet uzima najveci protivnik jeresi, sto ti i navodis.

Zasto se apostol Pavle nije uzeo kao autoritet za OTKRIVENJE umesto mnogih laznih koja su cirkulisala? PAVLE JE JASNO REKAO DA JE NJEMU LIČNO PREDATO OTKRIVENJE BOŽIJE. Zato sto vi imate viziju sta treba da zadovolji zanr apokalipse, jer rada je vec postojao doticni zanr, a u njega vam se Pavle ne uklapa.
Nije valjda da se serafimi i heruvimi, razlikuju samo u broju krila...
Dakle, razlika postoji. Znaci, priznajes da su vam se pomesali
A šta misliš o tome da se i Serafimi mogu naznačiti i sa 4 krila kao i sa 6...a to u vezi sa onim da simbol za svetlost može da bude i šestokrilati kao i četvorokrilati...
aha, tako znaci velis, Serafimi se mogu zameniti za Heruvime, ali ne mogu i Heruvimi za Serafime?
Ti dakle kazes da kada vidis 4, to moze biti da ima i 6, jel ona dva ne vidis, ali kada vidis 6 to je zasigurbno 6, ne moze biti da si izmislio jos 2? - je li to logika koju mi sada nudis?
Серафим кога је видео пророк Језекиљ (
ups, zar nije u pitanju heruvim, a serafim kod isaije? kako moze da vidi 6, ako ima samo 4?
21. Свака имаше четири лица и четири крила, и као рука човечија беше им под крилима.
znaci vi tvrdite da jezekilj nije dobro video
20. То беху исте животиње које видех под Богом Израиљевим на реци Хевару, и познах да су херувими.
sta zna jezekilj koga je video, vi bolje znate

SRAMOTA, STIDITE SE.

Poslednja izmena:
Auu, znaci evandjelisti su simboli za zivotinjke, jedino Matej je covek. , :)
to ti je zapadnjacka umetnost od 4. veka, a ovi moji prave ludim jezekilja, pa kazu sta on zna, video i poznao je 4 krila,, nema jezekilj pojma, niso to bili heruvimi, vec serafimi koji u sakrili par krila da jezekilj ne vidi - i ja sad treba da sledim njihovu telogoiju zahvaljujuci knjizi otkrivenja za koju mi brane da kazem da je fals [pise u mom potpisu]. Za njih je sveti prorok Boziji SLEPAC, nije video dobro covek, ni cuo dobro H-E-R-U-V, cita se seraf.

Postavio si tu tabelu a nisi tamo odakle si je preuzeo pročitao ovo...
irinej i ipolit, prva dva ''autoriteta'' koja uzimate za knjigu otkr. a tumacenja im se razlikuju - zato sam postavio tabelu, pa da cujem koji od njih dvojice nije imao pojma
mozda su se ''zabunil''i zbog
37. А Варнава хтеде да узму са собом Јована прозваног Марка. [Dela ap. 15]

evo ti tabela

ManLionCalfEagle

Poslednja izmena:
to ti je zapadnjacka umetnost od 4. veka, a ovi moji prave ludim jezekilja, pa kazu sta on zna, video i poznao je 4 krila,, nema jezekilj pojma, niso to bili heruvimi, vec serafimi koji u sakrili par krila da jezekilj ne vidi - i ja sad treba da sledim njihovu telogoiju zahvaljujuci knjizi otkrivenja za koju mi brane da kazem da je fals [pise u mom potpisu]. Za njih je sveti prorok Boziji SLEPAC, nije video dobro covek, ni cuo dobro H-E-R-U-V, cita se seraf.
Ma jok, Ezekiel je video leteci tanjr specijale prouci bolje, :)

Ma jok, Ezekiel je video leteci tanjr specijale prouci bolje, :)
jasno, to zagovara tvoja - svedenborg crkva, ti se ne salis ni malo kada kazes leteci tanjir
"extraterrestrial hypothesis" or "ETH" as the "idea that some UFOs may be spacecraft sent to Earth from another civilization or space other than Earth, or on a planet associated with a more distant star," while presenting the findings of the much debated Condon Report. Some UFO historians credit Condon with popularizing the term and its abbreviation "ETH."
Chronology
Although ETH as a phrase is a comparatively new concept, one which owes much to the flying saucer sightings of the 1940s–1960s, its origins can be traced back to a number of earlier events, such as the now-discredited Martian canals and ancient Martian civilization promoted by astronomer Percival Lowell, popular culture including the writings of H. G. Wells and fellow science fiction pioneers such as Edgar Rice Burroughs, who likewise wrote of Martian civilizations, and even to the works of figures such as the Swedish philosopher, mystic and scientist Emanuel Swedenborg, who promoted a variety of unconventional views that linked other worlds to the afterlife.[5]
ali imamo mi antidot i za vas, ostavljao sam vec evo specijalno za tebe

daklem, ovi moju su pomesali heruvime i serfime, a onda ste dosli vi i ponudili vanzemaljce - svako sa svoje strane da prizna da nema pojma, niti blage veze, a da se ne vadi sa drugima koji nisu imali pojma, pa da naucite... ovo sto vi svi zagovarate je nistavno

Poslednja izmena:

Back