I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Pogledaj šta o serafimima kaza...Sveti Antonije Veliki...
vidim, on protivureci tetramorfu zapadnjaka i pre i posle njega [videli smo tabelu da 4 morfa pripisuju 4 jevandjelista, samo nisu mogli da se dogovore ko je koji], te zagovara metamorfozu coveka koji se usavrsava prolazeci kroz sva 4 morfa
STRASNO, dokle ste vi zaglibili, od coveka zavrsiste u zivotinjskom carstvu... gore od ovoga je samo najnovije [pitanje koliko je novo] zagovaranje hibrida coveka sa zivotinjama, uklj. i ovo vanzemaljsko istrazivacevo

zasto necete da priznate da ste pogresili, da vam se sve pomesalo, pa da vam ispravim svaku gresku? sladje vam da pravite Jeziklja coravim, je li 4 ili 6 krila? trazis od mene da ti objasnim koje su jos razlike medju njima, osim broja krila? hocu, ali morate da priznat koga je video Jezekilj, oli heruvima oli serafima? NECEMO SE LAGATI.

P.S. Ja licno sam zavrsio na zapadu da raspravim ko je koji morf od 4 jevandjelista, za sada znam da je orao - Jovan, te je zato Jovan postao Marko, a voljeni ucenik ne izlazi sasvojim imenom, vec bezi od njega. Simbol orla je negativan. Daklem, ja cam i ne isprvaljam sve vase greske, vec se nastavljam na njih.

Poslednja izmena:
Prvo da vidimo
da li imamo cetiri morfa [po zapadnjacima, i koji je koji od 4 jevandjelista] ili metamorfozu svakog podviznika i/ili pustinaka ponaosob kroz 4 morfa [ava antonije probudjeni, vegetarijanac].
Svako je govorio kako sam razume, ali je Antonije svima odgovarao: "Ne, nisi shvatio". Na kraju, on upita avu Josifa: "Šta ti kažeš o toj izreci?" "Ne znam", odgovori Josif. Tada Antonije reče: "Ava Josif je našao put rekavši: "Ne znam"".

Da li je jos neko posle nasao put rekavsi/priznavsi da ne zna?

Premda nije imao nikakvo svetsko obrazovanje, Antonije je bio izuzetno mudar čovek. Jednom ga neki filosof upita: "Iz kakvih si ti knjiga pocrpio znanje o visokim istinama koje propovedaš"? A ava Antonije ne govoreći ni riječi, jednom rukom pokaza na nebo, a drugom zemlju.[10]

odlicno.
e, pa ako je tako, leptirici moji, metamorfozirani od gusenica, sta cemo sa zapadnjacima koji su 4 morfa pripisivalli 4 jevandjelistima, - hriscanksa umetnost s 4. veka, mnoge crkve su oslikane?

Poslednja izmena:
Zaboravi zemo!!!
Vazno je da tvoje bure drzi vodu i ima je dovoljno i za vodenicu. Melji i uzivaj.
a sta cete vi da radite? da li je nase grehovno telo, i poneka pozuda, fizicko iskusenje u stvari zastita od demona, jer iz ove nauke upravo to proizilazi, da demoni nastupaju tek onda kada se covek resi fizickih zelja, pozuda, iskusenja, a ne pre toga? pa, gde je tu pamet, da demoni ne diraju one koji su ionako u njihovoj vlasti, a da napadaju tek one koji se odupru ovozemaljskim iskusenjima? zar je potrebno da se covek muci i silazi i zivi u grobu kao ovaj da bi postigao ''savrsenstvo'', da zivi na hlebu i vodi? Kome, rasta to mucenje? Veruj sta hoces, ali ja nisam lud da se samobicujem da bih dokazao da sam prevazisao blaga ovog sveta. Kome da dokazujem, samome sebi? Zivim onako kako mi je Bog dao, niti bih da dodam, niti da oduzmem, vec sam zahvalan Bogu koji zna meru moga hleba, i moga stanista. Hvala ti BOZE STO ZNAS TACNO KOLIKO MENI TREBA. Ali nismo mi jaki u centru Bozije paznje, koji mozemo i da imamo i da nemamo za 'leba, vec ubogi, slabi, nejaki, deca i zene. Mi matorci, muski, se uvek nekako snadjemo, mozemo kako god, i nije nam stalo da imamo, da zgrcemo. Ma, samlecu vas sve koji nisu izgazeni u kaci gneva.
Схвативши да подвизавање тела разбуктава душу, Антоније је ревновао све више и преданије. Да би се што више удаљио од света и људи, Антоније је своје станиште преселио у гробнице у које су сахрањивани мртви. Међутим, људи су га и тамо пронашли и тамо му долазили у посету.

Антоније је својим подвизима достигао до таквог духовног савршенства да више није имао искушења ни од пожуде, ни од тела, ни до света. Али, тада су почела нова искушења. Почели су да му се јављају и да га нападају демони - пали ангели, покушавајући да га на тај начин одвоје од непрестаног молитвеног разговора са Богом. Демони су га много пута физички напали са таквом силином да је Антоније после тих њихових напада изгледао као живи леш, немоћан да се помери од болова.[2]

Poslednja izmena:
ups, zar nije u pitanju heruvim, a serafim kod isaije? kako moze da vidi 6, ako ima samo 4?

Samo sam postavio tekst od Svetog Antonija Velikog. To je onaj koji kaza nešto na svoj način veoma zanimljivo...
''Probudimo se iz sna dok se još nalazimo u ovom telu ''​

21. Свака имаше четири лица и четири крила, и као рука човечија беше им под крилима.
znaci vi tvrdite da jezekilj nije dobro video
20. То беху исте животиње које видех под Богом Израиљевим на реци Хевару, и познах да су херувими.
sta zna jezekilj koga je video, vi bolje znate

Jezekilj je video heruvime. I hajde mi objasni ovo ...Jezekilj kaza da imaju četiri lica...

Jezekilj 10:14... ''A četiri lica imaše svaka životinja: jedno lice heruvimsko, drugo lice čovečije i treće lice lavovo i četvrto lice orlovo''

Medjutim, Jezekilj u vezi sa licima kaza i ovako...

Jezekilj 1-10... ''I lice beše u sve četiri lice čovečje i lice lavovo s desne strane, a s leve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri''

Uoči razliku, pa mi objasni o čemu se radi. Zašto u Jezekilj 1-10, nema..lica heruvimskog... jer je umesto njega...lice volujsko...Ako je u Jezekilj 10:14 naglašeno lice heruvimsko, proizilazi da se radi o heruvimima...Da li su u pitanju heruvimi i u stihu gde umesto heruvimskog lica stoji, volujsko lice...I da se razumemo...samo pitam...

SRAMOTA, STIDITE SE.

Zbog čega da se stidim... Šta sam to pogrešno napisao u ovom postu...

Nije valjda da se serafimi i heruvimi, razlikuju samo u broju krila...

Isaija 6:2-3... ''Serafimi stajahu više Njega, svaki ih imaše šest krila: dvema zaklanjaše lice svoje i dvema zaklanjaše noge svoje, a dvema leteše. I vikahu jedan drugom govoreći: Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama; puna je sva zemlja slave Njegove.''

Otkrivenje 4:6-8...'' I pred prestolom beše stakleno more, kao kristal; i nasred prestola i oko prestola četiri životinje, pune očiju spred i sastrag. I prva životinja beše kao lav, i druga životinja kao tele, i treća životinja imaše lice kao čovek, i četvrta životinja beše kao orao kad leti. I svaka od četiri životinje imaše po šest krila naokolo, i unutra puna očiju, i mira ne imaju dan i noć govoreći: Svet, svet, svet Gospod Bog Svedržitelj, Koji beše, i koji jeste, i koji će doći.''

Jezekilj 1:6... ''I u svake behu četiri lica, i četiri krila u svake;''
Jezekilj 1-10... ''I lice beše u sve četiri lice čovečje i lice lavovo s desne strane, a s leve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri''

A šta misliš o tome da se i Serafimi mogu naznačiti i sa 4 krila kao i sa 6...a to u vezi sa onim da simbol za svetlost može da bude i šestokrilati kao i četvorokrilati...

Zasto se apostol Pavle nije uzeo kao autoritet za OTKRIVENJE umesto mnogih laznih koja su cirkulisala? PAVLE JE JASNO REKAO DA JE NJEMU LIČNO PREDATO OTKRIVENJE BOŽIJE. Zato sto vi imate viziju sta treba da zadovolji zanr apokalipse, jer rada je vec postojao doticni zanr, a u njega vam se Pavle ne uklapa.

Navedi mi s tih u kojem je Pavle kazao, da je njemu predato Otkrivenje Božije...

Pavle je kazao ovako...

1 Korićanima 15:3... ''Jer vam najpre predadoh šta i primih da Hristos umre za grehe naše, po pismu,''

ali, to nije to.

A pogledaj ovo...zbog čega je i za šta, Pavle od Isusa izabran...

Dela ap. 9:15...''A Gospod mu reče: Idi, jer mi je on sud izbrani da iznese ime moje pred neznabošce i careve i sinove Izrailjeve''

A to nije isto kao ovo...

Otkrivenje 1:1... ''Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,''

irinej i ipolit, prva dva ''autoriteta'' koja uzimate za knjigu otkr. a tumacenja im se razlikuju - zato sam postavio tabelu, pa da cujem koji od njih dvojice nije imao pojma
mozda su se ''zabunil''i zbog
37. А Варнава хтеде да узму са собом Јована прозваног Марка. [Dela ap. 15]

Kuku me lele da me lele kuku...Dali je moguće da si u uverenju da je Apostol Jovan Bogoslov, Jovan prozvan Marko...

Pogledaj ovo...

Dela ap.12:12... ''I razmislivši dođe kući Marije matere Jovana koji se zvaše Marko, gde behu mnogi sabrani i moljahu se Bogu.''

A ko je bio otac Apostola Jovana...da li je bio ribar Zevedejev...a ko je bila majka Apostola Jovana...da nije možda Salomija...A čija li čerka bejaše Salomija...

A ovo što si postavio...37. А Варнава хтеде да узму са собом Јована прозваног Марка...zbunilo je ...samo tebe. Hajde skapiraj da se radi o Apostolu Marku...

A Apostol Marko i Apostol Jovan su dva apostola a ne jedan po tvom apsurdnom shvatanju.

Boziji sin je rodjen u Nazaretu, a Vitlejem je ubacen iz drugog razloga.

Treba li da verujem tvojoj tvrdnji ili Mateju...

Matej 2:1... ''A kad se rodi Isus u Vitlejemu judejskom, za vremena cara Iroda, a to dođu mudraci s istoka u Jerusalim, i kažu:''

A zasto je trebao da se nazove nazarecanin, :?:

Nisi čitao Stari Zavet ...da jesi, znao bi...

Sudije 13:5...Jer gle, zatrudnećeš, i rodićeš sina, i britva da ne pređe po njegovoj glavi, jer će dete biti nazirej Božji od utrobe materine, i on će početi izbavljati Izrailja iz ruku filistejskih.

Navedi mi s tih u kojem je Pavle kazao, da je njemu predato Otkrivenje Božije...
EFE 3:1 Toga sam radi ja Pavle suzanj Isusa Hrista za vas neznabosce,
EFE 3:2 Buduci da custe sluzbu blagodati Bozije koja je meni dana medju vama, (Vrh)
EFE 3:3 Da se meni po otkrivenju kaza tajna; kao sto gore napisah ukratko, (Vrh)

Kuku me lele da me lele kuku...Dali je moguće da si u uverenju da je Apostol Jovan Bogoslov, Jovan prozvan Marko...
ne, ja sam samo pitao kako to da je jedan jovan u stvari ilija, drugi prozvan marko, a treci krije svoje ime jovan iza recence - ucenika koji posvedoci ovo i znamo da je svedocanstvo njegovo istinito, - zar nije mogao samo da napise JOVAN, zar neko sumnja u jevandjelje, pa zato naglsava da je voljeni ucenik, zasto i drugi jevandjelisti nisu isto napisali, da je i njihovo istinito itd?
Hajde skapiraj da se radi o Apostolu Marku...
hehe, a zasto nije ostao jovan, kada ovaj jovan ionako ne izlazi sa svojim imenom?
ili jos bolje pitanje, zasto to nisu skapirali oni iz tabele, ili jesu, pa su zato pomesali simbole
I da se razumemo...samo pitam...
aaa, poceo si SAMO da pitas.... cekaj samo, prvo moja pitanja, gde su serafim kod jezekilja?
Pogledaj šta o serafimima kaza...Sveti Antonije Veliki...

Серафим кога је видео пророк Језекиљ (Јез 1)
Zbog čega da se stidim... Šta sam to pogrešno napisao u ovom postu...
pravis ludim jezekilja, koji kaze heruvim, a ne serafim kao ovaj mali antonije, eto cega da se stidis, mali ne moze jer nije medju nama, pa moras ti jer ga citiras.

Poslednja izmena:
.Ako je u Jezekilj 10:14 naglašeno lice heruvimsko, proizilazi da se radi o heruvimima...Da li su u pitanju heruvimi i u stihu gde umesto heruvimskog lica stoji, volujsko lice...I da se razumemo...samo pitam...
jesu, jer jezekilj tako kaze, procitaj nize
Језекиљ, глава 10
20. То беху исте животиње које видех под Богом Израиљевим на реци Хевару, и познах да су херувими.
nisu to bile neke druge zivotinje, znao vas je sve jezekilj u dlaku, da cete ga opanjkavati da su serafimi, i zato je sve zapisao, da nema vrdanja - HERUVIM, AJDE OBJASNI, ZASTO PRAVITE LAZOVOM SVETOG PROROKA BOZIJEG? mene ADAMA si nasao da varas?

Глава 1
1. Године тридесете, месеца четвртог, петог дана, кад бејах међу робљем на реци Хевару, отворише се небеса, и видех утваре Божје.

Poslednja izmena:
jasno, to zagovara tvoja - svedenborg crkva, ti se ne salis ni malo kada kazes leteci tanjir
ali imamo mi antidot i za vas, ostavljao sam vec evo specijalno za tebe

daklem, ovi moju su pomesali heruvime i serfime, a onda ste dosli vi i ponudili vanzemaljce - svako sa svoje strane da prizna da nema pojma, niti blage veze, a da se ne vadi sa drugima koji nisu imali pojma, pa da naucite... ovo sto vi svi zagovarate je nistavno
A ti zagovara luciferijance, da li je to sekta ili kult, :lol:
Mora da ih je I Ezekiel zagovarao. A tek egipatski faraoni, kako li su ih uspeli vidjati, :)

EFE 3:1 Toga sam radi ja Pavle suzanj Isusa Hrista za vas neznabosce,
EFE 3:2 Buduci da custe sluzbu blagodati Bozije koja je meni dana medju vama, (Vrh)
EFE 3:3 Da se meni po otkrivenju kaza tajna; kao sto gore napisah ukratko, (Vrh)

ne, ja sam samo pitao kako to da je jedan jovan u stvari ilija, drugi prozvan marko, a treci krije svoje ime jovan iza recence - ucenika koji posvedoci ovo i znamo da je svedocanstvo njegovo istinito, - zar nije mogao samo da napise JOVAN, zar neko sumnja u jevandjelje, pa zato naglsava da je voljeni ucenik, zasto i drugi jevandjelisti nisu isto napisali, da je i njihovo istinito itd?
hehe, a zasto nije ostao jovan, kada ovaj jovan ionako ne izlazi sa svojim imenom?
ili jos bolje pitanje, zasto to nisu skapirali oni iz tabele, ili jesu, pa su zato pomesali simbole
aaa, poceo si SAMO da pitas.... cekaj samo, prvo moja pitanja, gde su serafim kod jezekilja?

pravis ludim jezekilja, koji kaze heruvim, a ne serafim kao ovaj mali antonije, eto cega da se stidis, mali ne moze jer nije medju nama, pa moras ti jer ga citiras.
A koliko li je tek bilo otkrivenja apokalipticnih.
A Jovan ima jedno od njih, proreceno od smrti Mesije.

Matej 2:1... ''A kad se rodi Isus u Vitlejemu judejskom, za vremena cara Iroda, a to dođu mudraci s istoka u Jerusalim, i kažu:''

A sta je to Nazirej, i kakve veze ima sa selom Nazaretom u kom je istorijski YAHoshua rodjen, :?:
A ko jeste pisao jevandjelja, :?:
A jel ti poznato da je judaizam imao 24 sekte. Jedna od njih je bila Esenska sekta, koja je cekala dvojicu odvojenih mesija : 1 kraljevski, 2 svestenicki;
Mesijini roditelji su smes ten u Vitlejem, da bi on mogao biti rodjen u istom mestu kao i David.
Svrhi rimsko popisa u onim vremenima, je bio da se uzme porez, koji se procenjivao na osnovu mesta boravka, a ne prema mestu rodjenja. Besmislenost jeste, da bi svaki rimski podanik trebao da pokrene celokupnu imovinu iz mesta boravka, i ceka mesecima da se popis obavi.
Vitlejem je uzet kao mesto, da bi se ispunila prorocanstva, reci proroka Miheja: a ti Vitlejeme, iz tebe cemi izaci koji ce biti gospodar u Izrailju ( Mihej5:2)
Objasni, kakav je to gospodar bio YAHoshua Nazarecanin, :?:

A ti zagovara luciferijance, da li je to sekta ili kult, :lol:
ne, ja njih ne zagovaram, vec tvoji svedenborzi zagovaraju extraterrestrial hypothesis (ETH), a baja sa videa kaze da ste vi koji to zagovarate luciferijanci u stvari - zagovarate demonske nauke pod plastom izmisljenih vanzemaljaca - naivnima/ateistima prodajete bajku o vanzemaljcima dok prizivate zaista demone

Nisi čitao Stari Zavet ...da jesi, znao bi...

Sudije 13:5...Jer gle, zatrudnećeš, i rodićeš sina, i britva da ne pređe po njegovoj glavi, jer će dete biti nazirej Božji od utrobe materine, i on će početi izbavljati Izrailja iz ruku filistejskih.
A sta je to Nazirej, i kakve veze ima sa Nazaretom, :?:
Kakve veze imaju filistejsci sa mesijom, :?:
Citaj Mihej 5,2
Zbog ovoga je Vitlejem u pitanju.

smrti Mesije, a, tako zboris? mislis od neprijatelja Mesije, jer smrt je neprijatelj... ubo si zrno, kao corava koka, plus si razotkrio sebe da si obican provokator.

Jeroh je bar ''posteno priznao'' da nije vernik, a ti, koga bre lazes vise? sta radis ti uopste ovde na srpskom forumu?

Poslednja izmena:
Izvoli, postavi mi stih Matej 1:21 na aramejskom....

Zašto bi Talmud bio sveta knjiga za Jevreje..Idi i barem to nauči...
Pronadji bibliju na aramejskom.
Ti bi da dokazes da je Talmud, koji predstavlja Usmeno pisanu zbirku rasprava o pravima, svetija knjiga od Tanacha, a posebno od Tore, koja je Zakon za Izrael, a u Tori pise broj 1 : ja sam Bog tvoj, koji sam te izveo iz ropstva Misirskog;
U Tanachu su svi proroci, koji dokazuju Boga.
O cemu dalje ti i ja treba da argumentiramo, :?:

ne, ja njih ne zagovaram, vec tvoji svedenborzi zagovaraju extraterrestrial hypothesis (ETH), a baja sa videa kaze da ste vi koji to zagovarate luciferijanci u stvari - zagovarate demonske nauke pod plastom izmisljenih vanzemaljaca - naivnima/ateistima prodajete bajku o vanzemaljcima dok prizivate zaista demone
A koji to zagovaraju hipoteze, i Ajnstajn je zagovarao hipotezu, :)
Da li ti uopste znas ko su entiteti, tj. andjeli demoni, :?:

smrti Mesije, a, tako zboris? mislis od neprijatelja Mesije, jer smrt je neprijatelj... ubo si zrno, kao corava koka, plus si razotkrio sebe da si obican provokator.

Jeroh je bar ''posteno priznao'' da nije vernik, a ti, koga bre lazes vise? sta radis ti uopste ovde na srpskom forumu?
A sta je to smrt, :?:
A ko je bio istorijski Nazarecanin, :?:
A znas li ti koji je bio posao mnogih Mesija u onim vremenima, i znas li zasto su rimljani takve kaznjavali, :?:
Veci sam Serbin nego ti u svakom slucaju, nikakav provokator, mogao bi da obuzdas jezicinu, jer pise u bibliji da coveka pogani ono sto iz usta izlazi.
Biblijski sam pravoslavac, krsten kao i Boziji sin YAHoshua , i otvorio mu vrata da bi vecerao sa mnom ( Otkr. 3,20)
A ko si ti, :?:

1. A koji to zagovaraju hipoteze, i Ajnstajn je zagovarao hipotezu, :)
  2. Da li ti uopste znas ko su entiteti, tj. andjeli demoni, :?:
  1. postoje razne hipoteze, neke djavo potura kao te o vanzemaljcima, a luciferijanci ih izvsavaju, znaju da su laz, ali ih svejedno poturaju da se sakriju iza njih
  2. nemam pojma, nit znam, nit me zanimaju, to je vasa luciferijanska agenda, a moja je nebeska, andjeoska hijerarhija

Veci sam Serbin nego ti u svakom slucaju, nikakav provokator, mogao bi da obuzdas jezicinu, jer pise u bibliji da coveka pogani ono sto iz usta izlazi.
Biblijski sam pravoslavac, krsten kao i Boziji sin YAHoshua , i otvorio mu vrata da bi vecerao sa mnom ( Otkr. 3,20)
A ko si ti
prijatna ti vecera, evo ako nije posoljena, sad jeste, da ne ispdne bljutava
Откривење, глава 3
16. Тако, будући млак, и ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих.

Nego, ovo su tvoje reci
razna lazna otkrivenja si doveo u vezu sa jovanovim i smrcu mesije - sta je to nego provokacija, ko da je mesija iz groba objavio otkrovenje, a mozda i jeste, po vama, svedenborg denominaciji? mozda si ti cuo otkrovenje medju onima koji su potom ustali iz grobova u jerusalimu, onomad? mozda ti je djavo covekoubica stavio reci u usta - ''OD SMRTI MESIJE'', ti znas, pa razvezi jezik, a pusti moju jezicinu, biblijski toboz pravoslavce

Poslednja izmena:
  1. postoje razne hipoteze, neke djavo potura kao te o vanzemaljcima, a luciferijanci ih izvsavaju, znaju da su laz, ali ih svejedno poturaju da se sakriju iza njih
  2. nemam pojma, nit znam, nit me zanimaju, to je vasa luciferijanska agenda, a moja je nebeska, andjeoska hijerarhija
Lucifer kao takav ,Nikad postojao nije, a andjeli kao takvi su posebna prica.
Cuvali Edena, glasnici Elohima.
U grckom i hebrejskom jeziku, aggehelos I malakh, definisu Funkcija a ne bitnost tih bica. Njihova hijerarhija potice iz Mesopotamije i Persije, i jevreji razvijaju svoju doktrinu.
A sad, ono glavno:
Na IV- tom Latransom saboru 1215, dobijaju konacno definiciju duhovnih bica.
HaSatan je hebrejska rec , koja je prevedena kao adverzary, a znaci protivnik, u ovom slucaju Boziji protivnik, koji Boga slusa i izvrsava, dokaz : Jov druga glava : Bog kaze : evo ti ga u ruka, kusaj ga, al mu dusu ne uzimaj.

Back