EFE 3:1 Toga sam radi ja Pavle suzanj Isusa Hrista za vas neznabosce,
EFE 3:2 Buduci da custe sluzbu blagodati Bozije koja je meni dana medju vama,
(Vrh)
EFE 3:3 Da se meni
po otkrivenju kaza tajna; kao sto gore napisah ukratko,
(Vrh)
Kuku me lele da me lele kuku...Ovo...po otkivenju...tebi je dokaz za šta...da je Pavle napisao Otkrivenje...
Teško da češ shvatiti da nije isto, kada se kaže Otkrivenje Jovanovo i kada se kaže...po otkivenju...Hajde pogledaj ove naredne stihove...
Efežanima 3:5... ''Koja se u drugim naraštajima ne kaza sinovima čovečijim,
kako se sad otkri svetim Njegovim apostolima i prorocima Duhom Svetim;''
Efežanima 3:7... ''Kome postadoh sluga
po daru blagodati Božje, koja mi je dana po činjenju sile Njegove.''
Po tvom rezonu, iz Efežanima 3:5, proizilazilo bi da nije samo Pavle, već da su svi apostoli, primili otkrivenje...
Čoveće, ti kada negde vidiš ono...po otkrivenju, to shvataš da se tu radi o piscu otkrivenja. Hajde paljivo pročitaj ovo...
Rimljanima 16:25-26...''A onome koji vas može utvrditi
po jevanđelju mom i propovedanju Isusa Hrista,
po otkrivenju tajne koja je bila sakrivena od postanja sveta, A sad se
javila i obznanila kroz pisma proročka, po zapovesti večnog Boga, za poslušanje vere među svima neznabošcima''
Po tvom rezonu, proizilazilo bi da je Pavle bio i...pisac Jevandjelja...Ima li negde...Jevandjelje po Pavlu...
A sada posebno obrati pažnju na ono...po otkrivenju tajne...koja se obznanila kroz pisma proročka...pa pokušaj shvatiti, da Pavlu nije dato Otkrivenje, već da je Pavle od Boga izabran za nešto drugo...
Dela ap 9:15... ''A Gospod mu reče: Idi, jer mi je on sud izbrani da iznese ime moje pred neznabošce i careve i sinove Izrailjeve.''
I da završim sa pričom. Nije Pavle, primio otkrivenje što ti na apsurdan način dokazuješ, pa je zbog toga, Jovanovo Otkrivenje lažno. Pavle je i to ne samo on, primio blagodat.
Rimljanima 1:4-5... ''A posvedočen silno za Sina Božijeg Duhom svetinje po vaskrsenju iz mrtvih, Isusu Hristu Gospodu našem, Preko kog
primismo blagodat i apostolstvo, da pokorimo sve neznabošce veri imena Njegovog''