I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

ovo su tvoje reci

razna lazna otkrivenja si doveo u vezu sa jovanovim i smrcu mesije - sta je to nego provokacija, ko da je mesija iz groba objavio otkrovenje, a mozda i jeste, po vama, svedenborg denominaciji? mozda si ti cuo otkrovenje medju onima koji su potom ustali iz grobova u jerusalimu, onomad? mozda ti je djavo covekoubica stavio reci u usta - ''OD SMRTI MESIJE'', ti znas, pa razvezi jezik, a pusti moju jezicinu, biblijski toboz pravoslavce

Nisi odgovorio : ko si ti, :?:

Proroci i mesije su imali pravo, na vizije, prorostva i apokalipse.
Isaija 42,1 : evo Sluga mojega, metnucu duh svoj na njega, sud narodima javljace;
53:11 pravedni Sluga moj , opravdace Mnoge i sam ce nositi be zakona njihova.
Stih 10 ali Bogu bi volja da ga bije i Dade ga na muke.
Da li se ovde radi o coveku ili duhu, :?:

definisu Funkcija a ne bitnost tih bica
nebitni, zato rekoh da me ne zanimaju, ne znam, nemam pojma, jer ja ucim ono sto je bitno, bit, sustinu - jel razumes ti to hasane? ne zanima me funkcija demona, jer ne mislim da radim njihov posao.
protivnik Boziji, antihrist je protivnik jevandjelja, to kaze apostol Pavle, kome si ti protivis, rugas se redom otkrivenjima dok nisi stigao do PAVLA, KOME SE TRENUTNo RUGAS, POSLEDNJIH DANA.

knjiga o Jovu je posebna tema.
Nisi odgovorio : ko si ti, :?:
kako nisam?
ADAM, prvi covek kriv za sve.
zar do sada nisi skontao da sam samo ja mogao da znam neke stvari iz raja koje drugi nisu, kao npr. ono o dva drveta, koje je usred vrta bilo ? neki toboz svetitelji su i tu pobrkali loncice, zamenili drveta dva, - i tu sam ja kriv.

Poslednja izmena:
HaSatan je hebrejska rec , koja je prevedena kao adverzary, a znaci protivnik, u ovom slucaju Boziji protivnik, koji Boga slusa i izvrsava, dokaz : Jov druga glava : Bog kaze : evo ti ga u ruka, kusaj ga, al mu dusu ne uzimaj.
aaaaa, sad razumem sta ti ovde govoris, - pa ti hasane u stvari branis [ha]satanu, ti si kao neki djavoljev advokat? auuuu, pa kome to Bog kaze u knj. o Jovu?

taj tvoj hasatan u stvari slusa boga, to ti velis, da u knj. o jovu on slusa, a ne protivi se, u otkr. cak vecerate zajedno dok on bljuje neke.

onda nam preostaje zaharija 3 - Inače, 7 očiju ne mogu biti 7 duhova kako tvrdi lažno otkrivenje 5,6, izopačujući svetog proroka Zahariju, jer su na kamenu koji Gospod teše (3,9), pa kad postane kamen merački (4,10), ...

Satan. ili hasatan kako ti kazes--The word appears in the Old Testament as the name of a specific person only here and in Zechariah 3:2

Poslednja izmena:
Al tebe ne razumem. Umesto da savijes siju i priznas da su te nasankali ko omladinca, ti i sad pod stare dane ne uspevas da se oslobodis te prelesti. To ne razumem.
prelasceni, evo da vidimo sta kaze sveti jovan zlatousti, secas se ava justin sta rece za kneza ovoga sveta, pa se secas sta si ti rekao da je u pravu

vidi ovo, sad cu da vas udesim za svagda, i tebe i avu

https://www.ewtn.com/catholicism/library/homilies-on-the-gospel-of-st-john-7788-11717

Ver. 11. "Of judgment, because the prince of this world is judged."

Here again He mooteth the argument concerning righteousness, that He had overthrown His opponent. Now had He been a sinner, He could not have overthrown him; a thing which not even any just man had been strong enough to do. "But that he hath been condemned through Me, they shall know who trample on him hereafter, and who clearly know My Resurrection, which is the mark of Him who condemneth him. For he was not able to hold Me. And whereas they said that I had a devil, and that I was a deceiver, these things also shall hereafter appear to be false;(10) for I could not have prevailed against him, had I been subject to sin; but now he is condemned and cast out."

jel razumes ti u cije ime govori sveti jovan zlatousti ovde? i protiv koga, ko je osudjen, ko je izbacen napolje? a sta kaze tvoj ava? sad cu da vam dam vaseg boga, da vidimo ko je prelascen!
kaze, da je Isus bio gresnik ne bi moga da zbaci ovoga -koga? kneza ovoga sveta, jer nijedan covek nije jak dovoljno za to.
Ali onaj koji je osudjen kroz Mene, i ko jasno zna Moje vaskrsenje, koje je Moje obelezje KOJE JE NJEGA OSUDILO. JER ON NIJE MOGAO DA ME ZADRZI [U SMRTI]. jER REKOSE DA SAM JA DJAVO I VARALICA, sto se zatim pokazuje kao laz, jer inace ne bih mogao da prevagnem protivu njega da sam bio u grehu, ali sada kje on osudjen i izbacen napolje [ZLATOUSTI govori u ime HRISTA A PROTIV KNEZA OVOGA SVETA]

A sta ono rece prelasceni Justin, da Hristos za samoga sebe kaze da je osudjeni knez i ti to aminujes? STIDI SE BRE I ZA SEBE I ZA NJEGA.

Poslednja izmena:
A u vezi sa onim...što je knez ovog sveta osudjen...pojasni mi, jer nemam pojma, da li je to sotona raspet na krstu
I kaži mi ovo...gde je logika u činjenici da ti koji se deklarišeš kao pravoslavni vernik, velikana pravoslavne teologije Justina Popovića...satanizuješ...
https://www.ewtn.com/catholicism/library/homilies-on-the-gospel-of-st-john-7788-11717
Ver. 11. "Of judgment, because the prince of this world is judged."
Here again He mooteth the argument concerning righteousness, that He had overthrown His opponent. Now had He been a sinner, He could not have overthrown him; a thing which not even any just man had been strong enough to do. "But that he hath been condemned through Me, they shall know who trample on him hereafter, and who clearly know My Resurrection, which is the mark of Him who condemneth him.

vi satanizujete Hrista GOVORECI DA JE ON KNEZ OVOGA SVETA koji je osudjen [Justin tvrdi, citirao sam ga vec], a ne priznajete svetog Jovana Zlatoustog koji tvrdi da je knez ovoga sveta - HRISTOV OPONENT osudjen VASKRSENJEM HRISTOVIM, koji tumaci jevandjelje po Jovanu sa Hristovog stanovista recima(10) for I could not have prevailed against him, had I been subject to sin; but now he is condemned and cast out."

a za ovo ruganje krstu, nemam reci, jerose.

Poslednja izmena:
(10) for I could not have prevailed against him, had I been subject to sin; but now he is condemned and cast out."
Sveti Jovan Zlatousti tumaci Jevandjelje po Jovanu da je Hristos osudio i izbacio napolje kneza ovoga sveta - sad je sud ovome svetu, sad ce biti izbacen knez ovoga sveta napolje
prelasceni Justin kaze da Hristos to govori za samoga sebe - za sud sto je knez ovoga sveta osudjen
Duh Sveti pokaraće svet još „za sud, što je knez ovoga sveta osuDJen“. Da, ljudi, su izvršili sud nad Bogom: najsramniji i najodvratniji, kakav ni demoni nisu izvršili kad je u pakao sišao. Ljudi su osudili na smrt Kneza, Vladara ovoga sveta, Tvorca i Svedržitelja i Spasitelja.

Ali sveti Jovan Zlatousti tvrdi da je Hristos osudio kneza ovoga sveta, tumaceci isti stih, i kaze He had overthrown His opponent .

„Za pravdu?“ – A „pravda Božja“ je Hristos, Bog Logos ovaploćeni. On je u svetu čovečanskom oličavao telom svu pravdu Božju: svu je učovečio i ovaplotio.
A ljudi? – hteli su da se oslobode te pravde, da je oteraju iz svoga zemaljskoga sveta, da je ne bude više u svetu, da postane nevidljiva za svet. Zato su i raspeli, i u grob oterali „pravdu Božju“ – Gospoda Hrista. I On je zaista uzneo se sa telom k Ocu, i postao nevidljiv za svet: nećete me više videti“, ma da su Ga apostoli viđali posle vaskrsenja 40 dana, i kasnije se mnogo puta javljao njima i svojim sledbenicima, kao što se i sada javlja. Rekao im je: „i više me nećete videti“, kao pretstavnicima hristobornih ljudi, greholjubivih i bogobornih. I zaista, za njih je Spas nevidljiv.
prazna filozofija, koju uporedjujemo sa svetim Jovanom Zlatoustim koji kaze
when the Spirit shall have shown that I am gone thither, not merely for a season, but to abide there, (for the, 'Ye see Me no more,' is the expression of one declaring this,) what will they say then?" Observe how by these two things, their evil suspicion is removed; since neither doth working miracles belong to a sinner, (for a sinner cannot work them,) nor doth the being with God continually belong to a sinner.

daklem, prelasceni Justin ili izopacuje da je sud Hristu, a ne knezu ovoga sveta, tj. izjednacava Hrista SPASITELJA sa oponentom - OSUDJENIM knezom ovoga sveta, a pre toga relativizuje Hristovu tvrdnju da ga vise nece videti, vec da se ona odnosi samo na hristoborne, dok svetitelj Zlatousti Hristovu tvrdnju apsolutizuje da je Hristos otisao da bude sa Bogom Ocem za stalno, jer je pravedno, jer je bez greha On sam.

to izjednacavanje Hrista i satane, imali smo i kod andreja kesarijskog, samo je on izjednacavao lucifera - svetlonosu sa Hristom, jer se danicom deklarisao pisac jovanovog otkrivenja.

jao, prelasceni, izopacitelji, muljatori, ...tesko vama. I kuku i lele si ga vama.
Pa zasto teologiju niste ucili od doktora Crkve, svetoga Jovana Zlatoustog ili pak svetoga Grigorija Nazijanskog, lepo vas pitam?
Kiril Jerusalimski i Grigorije Nazijanski nisu svrstavali Otkrivenje u novozavetne spise, Jovan Zlatousti i Teodorit Kirski ga nikada nisu upotrebljavali

Poslednja izmena:
'ajde sad lepo cika Adamu da priznate da ste prelasceni, da ste pogresili, da su vas zaveli neprijatelji jevandjelja, pa da ispravimo sto se da ispraviti na lep nacin, da mi ne pravite problem, da moram da ... placem za vama, jer mi vas je zao, svi ste od mene nastali, moj ste rod, ljudi, krv nije voda, i ja sam ionako kriv za sve..

HEHE, jel smesno sto sv. Jovan Zlatosti ovako tumaci jevandjelje za kneza ovoga sveta

but now he is condemned and cast out.

Vama treba dejstvujuca satana jer ste planirali da zlotvorite do sudnjega dana za vas alibi [da je satana kriva]. ja Adam vam lepo kazem, satana je vec osudjena, okrivite mene koji sam ionako kriv za pad u greh, pa da resimo stvar, ali vi necete, mene magarcite, treba vam satana NEOSUDJENA da bi imali na koga da se vadite, jer hocete da zlotvorite do smrti. Onda Justin kaze da je umesto satane osudjen Hristos., izopacujuci jevandjelje i tumacenje sv. Jovana Zlatoustog. Meni je sve jasno, ali sam opet izmolio Spasitelja da posalje bas mene Adama da vam lepo kazem da vam se ovo bezakonje nece oprostiti. Nece drugi put dolaziti Spasitelj da sudi VEC OSUDJENU SATANU, nego vas bezakonike, izopacitelje i rugace.

znam vas bre sve kao zlu paru
vi biste voleli da ima dva suda, dva puta satana da bude osudjena, a izmedju dva suda satani vi da se vadite i pravdate recima, pa eto, nismo mi krivi, vec je satana kriva, zato ce da bude opet sudjena, po drugi put

zalim slucaj, nece moci, svetitelj ZLATOUSTI je protumacio jevandjlelje kada Hristos rece SAD, da je satana jos onda osudjena, a drugi put, na strasnom sudu cete vi biti sudjeni jer niste verovali da je satana jos onda osudjena, jer ste naumili da se do sudnjega dana krijete iza satane, umesto da preuzmete odgovornost za ovu zemlju, vi cekate apokalipsu, unistenje, pa da samo kazete, satana je kriva... NE, vi ljudi ste krivi, prvi ja Adam, pa onda svi vi, a satana je za svoju krivicu vec osudjena, nema nikakvoga dejstva vise, vec vi ljudi dejstvujete i ucite naopako, izopacujete i sta sve ne, jer ste PRELASCENI SVI.

EFE 3:1 Toga sam radi ja Pavle suzanj Isusa Hrista za vas neznabosce,
EFE 3:2 Buduci da custe sluzbu blagodati Bozije koja je meni dana medju vama, (Vrh)
EFE 3:3 Da se meni po otkrivenju kaza tajna; kao sto gore napisah ukratko, (Vrh)

Kuku me lele da me lele kuku...Ovo...po otkivenju...tebi je dokaz za šta...da je Pavle napisao Otkrivenje... :hahaha1:

Teško da češ shvatiti da nije isto, kada se kaže Otkrivenje Jovanovo i kada se kaže...po otkivenju...Hajde pogledaj ove naredne stihove...

Efežanima 3:5... ''Koja se u drugim naraštajima ne kaza sinovima čovečijim, kako se sad otkri svetim Njegovim apostolima i prorocima Duhom Svetim;''

Efežanima 3:7... ''Kome postadoh sluga po daru blagodati Božje, koja mi je dana po činjenju sile Njegove.''

Po tvom rezonu, iz Efežanima 3:5, proizilazilo bi da nije samo Pavle, već da su svi apostoli, primili otkrivenje...

Čoveće, ti kada negde vidiš ono...po otkrivenju, to shvataš da se tu radi o piscu otkrivenja. Hajde paljivo pročitaj ovo...

Rimljanima 16:25-26...''A onome koji vas može utvrditi po jevanđelju mom i propovedanju Isusa Hrista, po otkrivenju tajne koja je bila sakrivena od postanja sveta, A sad se javila i obznanila kroz pisma proročka, po zapovesti večnog Boga, za poslušanje vere među svima neznabošcima''

Po tvom rezonu, proizilazilo bi da je Pavle bio i...pisac Jevandjelja...Ima li negde...Jevandjelje po Pavlu...
A sada posebno obrati pažnju na ono...po otkrivenju tajne...koja se obznanila kroz pisma proročka...pa pokušaj shvatiti, da Pavlu nije dato Otkrivenje, već da je Pavle od Boga izabran za nešto drugo...

Dela ap 9:15... ''A Gospod mu reče: Idi, jer mi je on sud izbrani da iznese ime moje pred neznabošce i careve i sinove Izrailjeve.''

I da završim sa pričom. Nije Pavle, primio otkrivenje što ti na apsurdan način dokazuješ, pa je zbog toga, Jovanovo Otkrivenje lažno. Pavle je i to ne samo on, primio blagodat.

Rimljanima 1:4-5... ''A posvedočen silno za Sina Božijeg Duhom svetinje po vaskrsenju iz mrtvih, Isusu Hristu Gospodu našem, Preko kog primismo blagodat i apostolstvo, da pokorimo sve neznabošce veri imena Njegovog''

jesu, jer jezekilj tako kaze, procitaj nize
Језекиљ, глава 10
20. То беху исте животиње које видех под Богом Израиљевим на реци Хевару, и познах да су херувими.
nisu to bile neke druge zivotinje, znao vas je sve jezekilj u dlaku, da cete ga opanjkavati da su serafimi, i zato je sve zapisao, da nema vrdanja - HERUVIM, AJDE OBJASNI, ZASTO PRAVITE LAZOVOM SVETOG PROROKA BOZIJEG? mene ADAMA si nasao da varas?

Глава 1
1. Године тридесете, месеца четвртог, петог дана, кад бејах међу робљем на реци Хевару, отворише се небеса, и видех утваре Божје.

I to je tvoj odgovor u vezi sa ovim, mojim postom...

Jezekilj je video heruvime. I hajde mi objasni ovo ...Jezekilj kaza da imaju četiri lica...

Jezekilj 10:14... ''A četiri lica imaše svaka životinja: jedno lice heruvimsko, drugo lice čovečije i treće lice lavovo i četvrto lice orlovo''

Medjutim, Jezekilj u vezi sa licima kaza i ovako...

Jezekilj 1-10... ''I lice beše u sve četiri lice čovečje i lice lavovo s desne strane, a s leve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri''

Uoči razliku, pa mi objasni o čemu se radi. Zašto u Jezekilj 1-10, nema..lica heruvimskog... jer je umesto njega...lice volujsko...Ako je u Jezekilj 10:14 naglašeno lice heruvimsko, proizilazi da se radi o heruvimima...Da li su u pitanju heruvimi i u stihu gde umesto heruvimskog lica stoji, volujsko lice...I da se razumemo...samo pitam...

Da li si uopšte pročitao moj post...Možeš li mi objasniti zašto Jezekilj u jednom stihu jasno kaže...lice heruvimsko a u drugom stihu...nema lica heruvimskog...Sa čijim licem je Jezekilj zamenio lice heruvimsko iz Jezekilj 10:14 u stihu Jezekilj 1:10..hebiga, moračeš pročitati te stihove...

I da te kao eksperta za Stari Zavet, pitam...ako su heruvimi sa jednim od lica, heruvimskim licem, šta su onda one utvare koje nemaju heruvimsko lice...Ako su i to heruvimi, objasni mi razliku izmedju njih...

I hajde pažljivo pročitaj ovo...

Otkrivenje 4:6-8... ''I pred prestolom beše stakleno more, kao kristal; i nasred prestola i oko prestola četiri životinje, pune očiju spred i sastrag. I prva životinja beše kao lav, i druga životinja kao tele, i treća životinja imaše lice kao čovek, i četvrta životinja beše kao orao kad leti. I svaka od četiri životinje imaše po šest krila naokolo, i unutra puna očiju, i mira ne imaju dan i noć govoreći: Svet, svet, svet Gospod Bog Svedržitelj, Koji beše, i koji jeste, i koji će doći.''

Ako se ovde radi o serafimima obrati pažnju na boldovano, pa pokušaj zapaziti da su lica ista kao u Jezekilj 1:10.

Nema onog heruvimskog lica iz Jezekilj 10:14. Možeš li mi to pojasniti...

A o andjelima malo detaljnije možeš nešto naučiti...ovde...

pravis ludim jezekilja, koji kaze heruvim, a ne serafim kao ovaj mali antonije, eto cega da se stidis, mali ne moze jer nije medju nama, pa moras ti jer ga citiras.

Zanimljivo je da si i ti citirao Antonija

a sta cete vi da radite?

Схвативши да подвизавање тела разбуктава душу, Антоније је ревновао све више и преданије. Да би се што више удаљио од света и људи, Антоније је своје станиште преселио у гробнице у које су сахрањивани мртви. Међутим, људи су га и тамо пронашли и тамо му долазили у посету.
Антоније је својим подвизима достигао до таквог духовног савршенства да више није имао искушења ни од пожуде, ни од тела, ни до света. Али, тада су почела нова искушења. Почели су да му се јављају и да га нападају демони - пали ангели, покушавајући да га на тај начин одвоје од непрестаног молитвеног разговора са Богом. Демони су га много пута физички напали са таквом силином да је Антоније после тих њихових напада изгледао као живи леш, немоћан да се помери од болова.[2]

A sta je to Nazirej, i kakve veze ima sa Nazaretom, :?:
Kakve veze imaju filistejsci sa mesijom, :?:
Citaj Mihej 5,2
Zbog ovoga je Vitlejem u pitanju.

Kada bi malo proučio Bibliju, uvideo bi da je mnogo, ali mnogo toga u vezi sa Isusom...prorokovano...da će tako biti...

Stih koji si postavio...

Mihej 5:2...''A ti, Vitlejeme Efrato, ako i jesi najmanji među hiljadama Judinim, iz tebe će mi izaći koji će biti Gospodar u Izrailju, kome su izlasci od početka, od večnih vremena.''

ukazuje na to. A i ovi stihovi...

Jovan 7:42... ''Ne kaza li pismo da će Hristos doći od semena Davidovog, i iz sela Vitlejema odakle beše David?''

Matej 2:6...'' I ti Vitlejeme, zemljo Judina! Ni po čem nisi najmanji u državi Judinoj; jer će iz tebe izići čelovođa koji će pasti narod moj Izrailja.''

Da li si uopšte pročitao moj post...Možeš li mi objasniti zašto Jezekilj u jednom stihu jasno kaže...lice heruvimsko a u drugom stihu...nema lica heruvimskog...Sa čijim licem je Jezekilj zamenio lice heruvimsko iz Jezekilj 10:14 u stihu Jezekilj 1:10..hebiga, moračeš pročitati te stihove...
Hoces da kazes da Jezekijl nije imaopojma kada je tvrdio da su to oe ISTE zivotine koje je video a reci Hevar, vec da se radi o serafimu, jer si ti umislio da moraju da budu sva 4 lica heruvimska, ili bar jedno? Svojim umisljajem ces magarciti svetog proroka da je on u stvari video serafime, a ne kao sto tvrdi samo heruvime?
Sa čijim licem je Jezekilj zamenio lice heruvimsko iz Jezekilj 10:14 u stihu Jezekilj 1:10
Jezekilj tvrdi da su to iste zivotinje HERUVIMI, pa ko si ti covece da tvrdis da nisu ako nemaju lice heruvimsko, i odakle ti uopste ideja da moraju da ima 4 lica?
Језекиљ, глава 41
18. И беху начињени херувими и палме, једна палма међу два херувима, и у сваког херувима беху два лица:
19. Лице човечје према палми од туда, и лице лавово према палми од овуда; тако беше начињено по свему дому унаоколо

ajde objasni zasto pravis lazovom svetog proroka BOZIJEG JEZEKILJA, kada nemas pojma da heruvim uopste ne mora ni da ima heruvimsko lice?

STIDI SE.

Kuku me lele da me lele kuku...Ovo...po otkivenju...tebi je dokaz za šta...da je Pavle napisao Otkrivenje... :hahaha1:
ti brkas pojmove; mesaju ti se apokalipticni zanr sa TEOFANIJOM. Pavla jeste sustigao LICNO Gospod i OTKROVENJEM mu se predstavio i obratio ga.
Teško da češ shvatiti da nije isto, kada se kaže Otkrivenje Jovanovo i kada se kaže...po otkivenju...Hajde pogledaj ove naredne stihove...
Na drugoj strani tzv Otkrivenje nije predato LICNO od Gospoda, vec imamo posrednistvo andjela, i na to posrednistvo smo upozoreni upravo od ap. Pavla kada potencira COVEK Isus Hristos da je jedini posrednik izmedju nas i Boga. Andjeli su dobili drugu funkciju, ali ne pazite da bi uvideli.

Po tvom rezonu, proizilazilo bi da je Pavle bio i...pisac Jevandjelja...Ima li negde...Jevandjelje po Pavlu...

Jasno je da je Pavle upozoravao na neprijatelje jevandjelja na vise mesta i stalno, i jasno je da nemamo nikakvo Pavlovo, vec Gospodnje Jevandjelje koje i Pavle propoveda, a i upozorava jasnije da ne moze biti jasnije o nekom drugom, vidi

GALATIMA 1,8 Ali ako i mi, ili andjeo s neba javi vam jevandjelje drukčije nego sto vam javismo, anatema da bude!

1. PETROVA 1,12 Njima (STAROZAVETNIM PROROCIMA) se otkri da ne sebi, nego vama služahu u onom što vam se sad javi preko onih koji vam propovediše Jevandjelje Duhom Svetim poslanim s neba, u što andjeli žele zaviriti.

Sta uvidjamo kod svetih apostola, da li andjeli donose neko novo jevandelje, ili zele zaviriti u ovo sto apostoli cuse od Hrista Isusa dok je bio na zemlji i objavljivao ga svima?
Откривење, глава 14
6. И видех другог анђела где лети посред неба, који имаше вечно јеванђеље да објави онима који живе на земљи, и сваком племену, и језику и колену и народу.

pa, jel objavio, sta kaze radio mileva?
Pavle je i to ne samo on, primio blagodat.
zar ne primaju svi krsteni blagodat? jesi li ti krsten uopste?

Poslednja izmena:
Obrati paznju jerose,
  • heruvimska lica mogu da budu kakva god, oni su heruvimi, a nisu serafimi, koji su sasvim druge licnosti
  • licnost Isusa, a ne neka druga licnost ili lice ''andjeoskog'' posrednistva, je Otkrovenjem obratila Pavla

sedi i uci LICA, LICNOSTI, a necemo se igrati mesanja licnosti po vasem maniru [knez i lucifer], a u apokalipticnom zanru, jer ste umislili da je sve dozvoljeno da se pobrka, jer je vas neko, eto prevario, prerusio se ili mu niste ni lice videli

nebitni, zato rekoh da me ne zanimaju, ne znam, nemam pojma, jer ja ucim ono sto je bitno, bit, sustinu - jel razumes ti to hasane? ne zanima me funkcija demona, jer ne mislim da radim njihov posao.

protivnik Boziji, antihrist je protivnik jevandjelja, to kaze apostol Pavle, kome si ti protivis, rugas se redom otkrivenjima dok nisi stigao do PAVLA, KOME SE TRENUTNo RUGAS, POSLEDNJIH DANA.

kako nisam?
zar do sada nisi skontao da sam samo ja mogao da znam neke stvari iz raja koje drugi nisu, kao npr. ono o dva drveta, koje je usred vrta bilo ? neki toboz svetitelji su i tu pobrkali loncice, zamenili drveta dva, - i tu sam ja kriv.

kako nisam?
Tebe je zmijac zazno, bio je necastivi, a Kain ti je od njega, :)

aaaaa, sad razumem sta ti ovde govoris, - pa ti hasane u stvari branis [ha]satanu, ti si kao neki djavoljev advokat? auuuu, pa kome to Bog kaze u knj. o Jovu?

taj tvoj hasatan u stvari slusa boga, to ti velis, da u knj. o jovu on slusa, a ne protivi se, u otkr. cak vecerate zajedno dok on bljuje neke.

onda nam preostaje zaharija 3 - Inače, 7 očiju ne mogu biti 7 duhova kako tvrdi lažno otkrivenje 5,6, izopačujući svetog proroka Zahariju, jer su na kamenu koji Gospod teše (3,9), pa kad postane kamen merački (4,10), ...

Satan. ili hasatan kako ti kazes--The word appears in the Old Testament as the name of a specific person only here and in Zechariah 3:2
Ti imas specijal bibliju, nabaviti mi jednu hasane, :)

Kada bi malo proučio Bibliju, uvideo bi da je mnogo, ali mnogo toga u vezi sa Isusom...prorokovano...da će tako biti...

Stih koji si postavio...

Mihej 5:2...''A ti, Vitlejeme Efrato, ako i jesi najmanji među hiljadama Judinim, iz tebe će mi izaći koji će biti Gospodar u Izrailju, kome su izlasci od početka, od večnih vremena.''

ukazuje na to. A i ovi stihovi...

Jovan 7:42... ''Ne kaza li pismo da će Hristos doći od semena Davidovog, i iz sela Vitlejema odakle beše David?''

Matej 2:6...'' I ti Vitlejeme, zemljo Judina! Ni po čem nisi najmanji u državi Judinoj; jer će iz tebe izići čelovođa koji će pasti narod moj Izrailja.''
Sa Nazarecaninom, nema puno dodirnih tacaka, ali sa Hristom koji je predstavljen u jevandjeljima, da. Irod Antipa je bio rimski izabranik, on je helenizovao taj njegov svet,pa shodno tome je i Mesija prilagodjen situaciji.

Ti imas specijal bibliju, nabaviti mi jednu hasane, :)
ja citam sta mi dodje pod ruke, ali tebe nisam trebao, jer si obican provokator cim ti uporedjujes apostola Pavla i Svedenborga, pa ti i to malo nego opLJunes po apostolu - pa kakav si ti onda hriscanin, hoces da se ja tebi predstavim, a zapljuvavas iz potaje krijuci da si HASATANISTA

ISTRAZIVAC9:

HaSatan je hebrejska rec , koja je prevedena kao adverzary, a znaci protivnik, u ovom slucaju Boziji protivnik, koji Boga slusa i izvrsava, dokaz : Jov druga glava : Bog kaze : evo ti ga u ruka, kusaj ga, al mu dusu ne uzimaj.
Dakle ti hvalis i klanjas se hasatani koji slusa Boga, ti nama dokazujes da hasatan nije protivnik vec da slusa Boga, jer si sam hasatanista - to je ocigledno. Posle se rugas, ali sta drugo ocekivati od hasataniste.

Hoces da kazes da Jezekijl nije imaopojma kada je tvrdio da su to oe ISTE zivotine koje je video a reci Hevar, vec da se radi o serafimu, jer si ti umislio da moraju da budu sva 4 lica heruvimska, ili bar jedno? Svojim umisljajem ces magarciti svetog proroka da je on u stvari video serafime, a ne kao sto tvrdi samo heruvime?

Napisao sam ovako...

Jezekilj je video heruvime. I hajde mi objasni ovo ...Jezekilj kaza da imaju četiri lica...

Jezekilj 10:14... ''A četiri lica imaše svaka životinja: jedno lice heruvimsko, drugo lice čovečije i treće lice lavovo i četvrto lice orlovo''

Medjutim, Jezekilj u vezi sa licima kaza i ovako...

Jezekilj 1-10... ''I lice beše u sve četiri lice čovečje i lice lavovo s desne strane, a s leve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri''

I samo sam te zamolio da mi objasniš o čemu se tu radi. A posebno da mi objasniš kontekst izmedju...

Jezekilj 1:10, i ...

Otkrivenje 4:6-8... ''I pred prestolom beše stakleno more, kao kristal; i nasred prestola i oko prestola četiri životinje, pune očiju spred i sastrag. I prva životinja beše kao lav, i druga životinja kao tele, i treća životinja imaše lice kao čovek, i četvrta životinja beše kao orao kad leti. I svaka od četiri životinje imaše po šest krila naokolo, i unutra puna očiju, i mira ne imaju dan i noć govoreći: Svet, svet, svet Gospod Bog Svedržitelj, Koji beše, i koji jeste, i koji će doći.''

Da bi mi ti sada, spočitavao da sam ja nešta umislio...

Jezekilj tvrdi da su to iste zivotinje HERUVIMI, pa ko si ti covece da tvrdis da nisu ako nemaju lice heruvimsko, i odakle ti uopste ideja da moraju da ima 4 lica?

Odakle mi ideja da heruvimi imaju 4 lica...Čoveće, zar upravo Jezekilj to nije tvrdio...

Jezekilj 1:6...'' I u svake behu četiri lica, i četiri krila u svake;''

Pa smo pričali u vezi sa tim, zar ne...

Језекиљ, глава 41
18. И беху начињени херувими и палме, једна палма међу два херувима, и у сваког херувима беху два лица:
19. Лице човечје према палми од туда, и лице лавово према палми од овуда; тако беше начињено по свему дому унаоколо

Ene ga sada...Postavljaš mi dokaz, da Jezekilj kaza da heruvimi imaju dva lica...A šta onda biva sa ovim...

Čoveće, hajde probaj skapirati da su heruvimi koje je Jezekilj video imali...četiri lica a da su ovi heruvimi iz Jezekilj 41:18...načinjeni heruvimi. Pogledaj malo u kontekstu...

1 Carevima 6:29...''A sve zidove domu unaokolo iskiti rezanim heruvimima i palmama i razvijenim cvetovima iznutra i spolja''

Izlazak 25:18... ''I načini dva heruvima zlatna, jednostavne ih načini, na dva kraja zaklopcu. I načini heruvima jednog na jednom kraju a drugog heruvima na drugom kraju; na zaklopcu načinite dva heruvima na oba kraja. I neka heruvimi rašire krila u vis da zaklanjaju krilima zaklopac, i neka budu licem okrenuti jedan drugom, prema zaklopcu neka su okrenuta lica heruvimima.''

i odakle ti uopste ideja da moraju da ima 4 lica?

A da, Sveti prorok Jezekilj...nije dobro video...

A po tvom rezonu, ja bih tebe mogao da pitam...odakle ti uopšte ideja da moraju da imaju 4 krila...A kao dokaz bih ti postavio ovo...

2 Dnevnika 3:11... ''I krila tih heruvima imahu u dužinu dvadeset lakata: jedno krilo beše od pet lakata, i ticaše u zid od doma i drugo krilo beše od pet lakata, i ticaše u krilo drugog heruvima; Tako i drugog heruvima krilo beše od pet lakata, i ticaše u zid od doma, i drugo mu krilo beše od pet lakata i sastavljaše se s krilom drugog heruvima.''

A sada razmisli o tome, koliko bi to bilo besmisleno...

Back