jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
Ima li to negde u Bibliji zapisano...A sa čim su ga tesali to j rezali ako je bilo zabranjeno da ga dotakne gvožđe.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima li to negde u Bibliji zapisano...A sa čim su ga tesali to j rezali ako je bilo zabranjeno da ga dotakne gvožđe.
I kako glasi ta tvoja, naučno nepogrešiva definicija vremena...U čemu se razlikuje od ...AnštajnoveSlusaj, ja sam svoje rekao. Nije bas da se slazem u vezi vremena, jer moja definicija je tacna.
Vidi ovako. Kod Anštajna nema...dilatacije dužine. Ima ...kontrakcija dužine... I ima dilatacija vrmena. A dilatacija i kontrakcija nije jedno te isto...Ne znam kako je Ajsntajn zamisljao
vreme, ali paradoksi koji proizilaze iz teorije ralitiviteta, a o kojima ljudu lupaju glavu traze objasnjenja. Recimo dilatacija duzina
i vremena.
A da te pitam...šta je četvrta dimenzija...Razmisli malo o ovom...No kako je Ajsntajna govorio o zakrivljenosti prostor vremena, zakrivljenost moze znaciti samo 4. dimenziju
nedvosmisleno.
A šta to treba da skapiram...I to svi znaju pocevsi od teoriji crnih rupa, belih rupa, crvotocina (wormhole), hyper svemira, warpa, pa na dalje...
Nije mi jasno kako to ne kapiras?
Vera leči strah, nada tugu a ljubav sebičnost. - V.Jerotić“Sa verom čovek postaje sterilan, sa laznom nadom i ustrašen do krajnje dubine svoga bića.”
VaSa
Vera potiskuje, maskira strah (placebo), za nadu isto. VaSaVera leči strah, nada tugu a ljubav sebičnost. - V.Jerotić
Dakle ovako...Ako veruješ da češ biti živ za doček nove godine, da li to znači da si...sterilan...A ako ne veruješ u to, teško da bi se tako opušteno, ovog dana, pojavio ovde na forumu...zar ne...“Sa verom čovek postaje sterilan, sa laznom nadom i ustrašen do krajnje dubine svoga bića.”
VaSa
Vera leči strah, nada tugu a ljubav sebičnost. - V.Jerotić
Auuuuuu....Pojasni mi malo, kako to vera maskira nadu. Po tvojoj tvrdnji, proizilazi da čovekova vera maskira njegoovu nadu...Vera potiskuje, maskira strah (placebo), za nadu isto. VaSa
Ljubav vremenom izleći posesivnost onu benignu posesivnost.A kako ljubav leci sebicnost nemam pojma.
Kod zrele ljubavi ne biva. Ali kada su u pitanju ljudi sa nekim poremećajima ličnosti, kojima je svojstvena kontrola i posedovanje partnera, to je neka druga priča. A tu ''malignu'' posesivnost u nekom ko ima izražena svojstva psihopatsko-narcisoidne ličnosti, ne izaziva ljubav.Zapravo ljubav moze da izazove sebicnost (posesivnost).
A ово је рекао ?Vera potiskuje, maskira strah (placebo), za nadu isto. VaSa
Saljivo, saljivo.Dakle ovako...Ako veruješ da češ biti živ za doček nove godine, da li to znači da si...sterilan...A ako ne veruješ u to, teško da bi se tako opušteno, ovog dana, pojavio ovde na forumu...zar ne...
A da li je lažna nada, ako se nadaš da češ u doglednom vremenu ...postati deda...
Tacno. Zato nisam vernik.Strah se može prevazići. Ne može čovek, iz sebe odbaciti strah. Izbegavanjem i potiskivanjem, strah se ne prevazilazi.
Napisah ."....može......", znači ne mora.Kod zrele ljubavi ne biva.......
Ljubavi se gube ali i dolaza nove. Ono što je uvek tu ne možeš izgubiti.A da malo razmisliš o ovom...
Pa pise ti VaSaA ово је рекао ?
Moj nadimak.A то је ?
I to je tvoj odgovor u vezi sa ovim...Saljivo, saljivo.![]()
Dakle ovako...Ako veruješ da češ biti živ za doček nove godine, da li to znači da si...sterilan...A ako ne veruješ u to, teško da bi se tako opušteno, ovog dana, pojavio ovde na forumu...zar ne...
Pročitaj pažljivo ono od Sv. Vladike Nikolaja. Teško da češ zapaziti da je ono...izgubiti ljubav samu po sebi i za sebe jedno a da je to što si ti napisao neka druga priča.Ljubavi se gube ali i dolaza nove.
Ćoveku u bračnoj zajednici, žena je uvek tu...a da li je može izgubiti...Da li ta žena može umreti...I tako, opet dolazimo do onog suštinskog. Ti snažno veruješ da ženu ne možeš izgubiti zbog njene smrti.Ono što je uvek tu ne možeš izgubiti.
Da, jer ono što ti napisa nema blage veze sa onim o čemu pričamo.I to je tvoj odgovor u vezi sa ovim...
priča je o ljubavi.........Ćoveku u bračnoj zajednici, žena je uvek tu...a da li je može izgubiti...Da li ta žena može umreti...I tako, opet dolazimo do onog suštinskog. Ti snažno veruješ da ženu ne možeš izgubiti zbog njene smrti.
Da te podsetim. Priču smo započeli u v ezi sa ovim...Da, jer ono što ti napisa nema blage veze sa onim o čemu pričamo.
i mojim postom...“Sa verom čovek postaje sterilan, sa laznom nadom i ustrašen do krajnje dubine svoga bića.”
VaSa
da bi ti onda kao odgovor napisao...Dakle ovako...Ako veruješ da češ biti živ za doček nove godine, da li to znači da si...sterilan...A ako ne veruješ u to, teško da bi se tako opušteno, ovog dana, pojavio ovde na forumu...zar ne...
I kada te pitah...Saljivo, saljivo.![]()
Ti si konstatovao ovako...I to je tvoj odgovor u vezi sa ovim...
I hajde, pojasni mi, kako to ono što sam te pitao, nema blage veze sa onim o čemu pričamo...Vaso, nisi napisao...sa religijom čovek postaje sterilan...I hajde, pokušaj shvatiti, da smo pričali o veri u opštem smislu.Da, jer ono što ti napisa nema blage veze sa onim o čemu pričamo.
U vezi sa ovim...priča je o ljubavi.........
Prića biva o...verovanju...Ćoveku u bračnoj zajednici, žena je uvek tu...a da li je može izgubiti...Da li ta žena može umreti...I tako, opet dolazimo do onog suštinskog. Ti snažno veruješ da ženu ne možeš izgubiti zbog njene smrti.
Ako ti tako kažeš...A za laku noć od mene, neka bude ovo...I da ne drvimo dalje. Poenta je da nešto što izgleda lepo i pametno rečeni ili napisano najčešće nije tako.
"Ima li to negde u Bibliji zapisano...
"
- A od porfire i skerleta i crvca načiniše haljine za službu, da se služi u svetinji; i načiniše svete haljine Aronu, kao što bješe zapovjedio Gospod Mojsiju. 2.Moj. 31, 10. 2.Moj. 35, 19. 2.Moj. 35, 23. Psal. 93, 5. Jezek. 28, 4. Jezek. 43, 12.
- Načiniše oplećak od zlata, i od porfire i od skerleta i od crvca i od tankoga platna uzvedenoga. 2.Moj. 28, 6. 3.Moj. 8, 7.
- Istegliše listove od zlata, i isjekoše žice, te izvezoše porfiru i skerlet i crvac i tanko platno vrlo vješto.
- Poramenice mu načiniše da se sastavljaju, da se sastavlja na dva kraja svoja.
- I pojas na oplećku izlažaše od njega i bješe iste naprave, od zlata i od porfire i od skerleta i od crvca i od tankoga platna uzvedenoga, kao što bješe zapovjedio Gospod Mojsiju.Isa. 11, 5. Otkr. 1, 13.
- I ukovaše dva kamena oniha u zlato, i izrezaše na njima imena sinova Izrailjevih, kao što se režu pečati. 2.Moj. 28, 9. Jov 28, 16. Isa. 49, 16. Otkr. 2, 17.
- I udariše ih na poramenice od oplećka, da budu kameni za spomen sinovima Izrailjevijem, kao što bješe zapovjedio Gospod Mojsiju. 2.Moj. 28, 12. Isu. 4, 7. Nem. 2, 20.
- I načiniše naprsnik vrlo vješte naprave kao što je naprava u oplećka, od zlata i od porfire i od skerleta i od crvca i od tankoga platna uzvedenoga; 2.Moj. 28, 15. Isa. 59, 17.
- Četvorouglast i dvostruk načiniše naprsnik, u dužinu s pedi i u širinu s pedi, dvostruk.
- I udariše po njemu četiri reda kamenja; u prvom redu: sardonih, topaz i smaragad;2.Moj. 28, 17.
- A u drugom redu: karbunkul, safir i dijamanat;
- A u trećem redu: ligur, ahat i ametist;
- A u četvrtom redu: hrisolit, onih i jaspid, sve optočeno zlatom u svojim redovima.
- Tijeh kamena s imenima sinova Izrailjevijeh bješe dvanaest prema njihovijem imenima, rezani kao pečati, za dvanaest plemena, svako po svom imenu.
- I načiniše na naprsnik lance jednake, pletene, od čistoga zlata ."
pitah teA sa čim su ga tesali to j rezali ako je bilo zabranjeno da ga dotakne gvožđe.
Ima li to negde u Bibliji zapisano...
Da li si obrato pažnju na pisanje imena na dijamantuI šta sa ovim stihovima...U vezi sa ovim...
Prvo mi se nekako nametnulo ovo...Da li si obrato pažnju na pisanje imena na dijamantu
A na okolnost ovog što si ti postavio...a potom i takvim načinom da je ispisano kao kad se pravi pečat .
Izrezati oko slova po dijamantu , zar nije za razmišljanje.
malo mi nije jasno da li su imena ispisana samo na oniksu ili na svakom od naznačenih...Šta ti misliš o tome...
- I udariše po njemu četiri reda kamenja; u prvom redu: sardonih, topaz i smaragad
- A u drugom redu: karbunkul, safir i dijamanat;
- A u trećem redu: ligur, ahat i ametist;
- A u četvrtom redu: hrisolit, onih i jaspid, sve optočeno zlatom u svojim redovima.
- Tijeh kamena s imenima sinova Izrailjevijeh bješe dvanaest prema njihovijem imenima, rezani kao pečati, za dvanaest plemena, svako po svom imenu.
Da pravo kažem ono što me pitaš, ne znam, pa zato je i sam naziv teme dobar .Prvo mi se nekako nametnulo ovo...
6. I ukovaše dva kamena oniha u zlato, i izrezaše na njima imena sinova Izrailjevih, kao što se režu pečati.
A onako u kontekstu ima ovako...
Izlazak 28:9-12...''I uzmi dva kamena oniha, i na njima izreži imena sinova Izrailjevih, Šest imena njihovih na jednom kamenu, a šest imena ostalih na drugom kamenu po redu kako se koji rodio. Veštinom kamenarskom, kojom se režu pečati, izrezaćeš na ta dva kamena imena sinova Izrailjevih, i optoči ih zlatom unaokolo. I metni ta dva kamena na poramenice oplećku, da budu kameni za spomen sinovima Izrailjevim, i Aron da nosi imena njihova pred Gospodom na oba ramena svoja za spomen.''
A na okolnost ovog što si ti postavio...
malo mi nije jasno da li su imena ispisana samo na oniksu ili na svakom od naznačenih...Šta ti misliš o tome...
A ovo je onako dodatno, na svoj način zanimljivo...
Izlazak 35:35... ''Napuni ih veštine da rade svaki posao, da kuju, tešu, vezu, i tkaju porfiru, skerlet, crvac i tanko platno, i da rade svakojake poslove vešto izmišljajući.''
Gde si ti jerohinac, nema te....Prvo mi se nekako nametnulo ovo...
6. I ukovaše dva kamena oniha u zlato, i izrezaše na njima imena sinova Izrailjevih, kao što se režu pečati.
A onako u kontekstu ima ovako...
Izlazak 28:9-12...''I uzmi dva kamena oniha, i na njima izreži imena sinova Izrailjevih, Šest imena njihovih na jednom kamenu, a šest imena ostalih na drugom kamenu po redu kako se koji rodio. Veštinom kamenarskom, kojom se režu pečati, izrezaćeš na ta dva kamena imena sinova Izrailjevih, i optoči ih zlatom unaokolo. I metni ta dva kamena na poramenice oplećku, da budu kameni za spomen sinovima Izrailjevim, i Aron da nosi imena njihova pred Gospodom na oba ramena svoja za spomen.''
A na okolnost ovog što si ti postavio...
A ovo je onako dodatno, na svoj način zanimljivo...
Izlazak 35:35... ''Napuni ih veštine da rade svaki posao, da kuju, tešu, vezu, i tkaju porfiru, skerlet, crvac i tanko platno, i da rade svakojake poslove vešto izmišljajući.''
džabe ga izazivaš kad neće da dođeGde si ti jerohinac, nema te....
Nadam se da nije ljutdžabe ga izazivaš kad neće da dođe
ali je odlicno koncipirana tema, i retko posten, ucen i pametan covek koji priznaje da nema pojmadžabe ga izazivaš kad neće da dođe
ne znam zašto neće a ti možeš da vidiš da li je ulogovan. dok sam bio mod svaki dan je bio, ne znam sadaNadam se da nije ljut