I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Ali, u Isaiji imamo drugacije, 42, 1 Evo SLUGE mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
E sad, Ako Mesija trazi da mu prvo budu ucenici sluge, pa im onda on treba da bude sluga, vrlo interesantna filozofija.
28 Kao što ni Sin čovečiji nije došao da Mu služe, nego da služi i da dušu svoju u otkup da za mnoge.
27 I koji hoće među vama da bude prvi, da vam bude sluga.
HRISCSANSKI DOGMAT, a ne filozofija, prvi-poslednji, vlada-sluzi i jos mnogi drugi. Za tebe filozofija, jer ne razumes, da si posten priznao bi.
NEGO, Sta bi od aramejskog, hvalio si se njime do skoro?
Istraži ovo: U aramejskom jeziku (KRSTITELJEV; JOVAN 1,29 i 36) je ista reč za SLUGA i JAGNJE. Zbog punktuacije (umetanje samoglasnika u jevrejskom jeziku– OXFORD DICTIONARY) imamo {dvo}smislenost, možda poredjenje (ISAIJA 53,7… KAO jagnje; 1. PETROVA 1,19… KAO jagnjeta neporočnog i bezazlenog), ili bilo koji drugi smislen kontekst (1. KORINĆANIMA 5,7… Jer i Pasha naša Hristos žrtvova se za nas.), ali nikad spuštanje našeg Gospoda Spasitelja na nivo bilo koje životinjei, ptice, zveri… (RIMLJANIMA 1,23), kao i u izopačiteljskom otkrivenju 4,7; 5; 6,1-7; 15,7 …
Ne znam zašto je Isus pitao oca na aramejskom, nisam to istraživao.
I on i krstitelj i apostoli, svi su pricali aramejski.

Hristos je uzeo oblicje sluge tj. jagnjeta, da bi ispunio svoju misiju, i ukinuo vise zrtvovanje jednom za svagda, a ja sam uzeo dzoger da pocistim sta ste ostavili krkajuci i locuci; ali Ja ako cistim vase ostatke, onda ove sto kljucaju, orlove, strvinare necu necu da ostavim, nego cu da gledam Crkvu OSTATKA.
Bio je moj Gospod KAO jagnje pred svojim egzekutorima, ali zvati Ga životinjom - jagnje, koje je KAO ZAKLANO [OTK. 5,6], mogu samo bezbožnici koji se klanjem nasladjuju, tj. poistovećuju se sa Njegovim ubicama. Ili biste Ga možda nanovo raspinjali, bezbožnici? Ne znate da više nema žrtva za grehe već samo čekanje strašnog suda i ognja koji će da vas proždere? Svi sveti su uvek imali kontekst KAO (POREDJENJE) ili PASHU, DA BI SE NADOVEZALI NA SZ, ALI IDENTIFIKOVATI MOGA GOSPODA SA ŽIVOTINJOM ZA KLANJE [OTK. 5,9 i 12], I PRI TOME NIGDE SE NE POZIVAJUĆI NA KRST ILI TAJNU VEČERU (TJ. NJENU SVETU TAJNU, PRIČEŠĆE HLEBOM ŽIVOTA, A NE JAGNJETINOM), A STAVLJAJUĆI SVE U KONTEKST BUDUĆNOSTI, PROROČANSTVA, JE KRAJNJE BEZBOŽNIŠTVO I RUGANJE KAKO SAMOM HRISTU TAKO I SVIM HRIŠĆANIMA!

Koliko ti treba dokaza da je bio Covek, :?:
1= Otkr. 1, 13 I usred sedam svećnjaka kao Sina ===čovečijeg ;
2 = Isaija 42, 1 Evo ===sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj;
Sta tvrdi Pavle:
3 = D.Apost. 2,22 Ljudi Izrailjci! Poslušajte reči ove: Isusa Nazarećanina, ===čoveka=== od Boga potvrđenog među vama ;
4 = Marko 15, 34 I u devetom satu povika Isus glasno govoreći: Eloi! Eloi! Lama savahtani? Koje znači: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?
5 = Luka 1,31 I evo zatrudnećeš, i rodićeš Sina ;
6 = D.Apost. 17, 31 Jer je postavio dan u koji će suditi vasionom svetu po pravdi preko ===čoveka=== koga odredi ;
7 = Jovan 13, 31 Kad on iziđe, onda Isus reče: Sad se proslavi Sin === čovečiji ===i Bog se proslavi u Njemu.
8 = D.Apost. 10, 38 Isusa iz Nazareta kako ga pomaza Bog Duhom Svetim i silom ;
9 = A ovo je Specijal, koji je sam Pavle Tvrdio:

I Tim. 2, 5 Jer je JEDAN Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, COVEK Hristos Isus ;

Zapamti bar ovaj zadnji stih, kojim Pavle Dokazuje i za Boga i za Mesiju, halleluYAH

Ne zanima me sta Islam tvrdi.

Pa ne zanima te islam ali vidiš tvoji stavovi se potpuno podudaraju sa njihovim:D. Ti ideš dalje od JS koji Hristu odriču Božanstvo ali Ga samatraju najstarijom kracijom i nebeskim bićem. Ti potpuno Isusa proglašavaš za čoveka.

Reci mi onda kako je Isus mogao ukinuti posledice greha ako je samo čovek? Kako se to Stefan moli Isusu i "predaje duh" tj. život svoj Hristu? Kako jedan čovek može biti "prizivan" na skupovima hrišćanima i kako običan čovek može primiti dah čovečiji, delo koje može samo Bog?

Nisi odgovrio na Filibljane 2,6..ko je Isus bio pre nego što se ponizio i "postao sluga"? Šta kaže apostol Pavle? "Ako je i bio po prirodi Bog"...zar nisi to pročitao?

Za 1.Timotiju 2,5 šta tačno bi da dokažeš? Tekst ne govoi o prirodi Hristovoj već o ulozi.."posrednik". Tekst se ne bavi prirodom Isusa Hrista.

Pozdrav.

Nećete naći koncenzusa po pitanju Sina, to je sasvim jasno. Samo ste napravili konfuziju od cele priče.
Šta je uzrok tome ? Otkud toliko kontradiktornosti ?

Kod svih prethodnih religija se tačno znalo ko je ko i šta je šta . Zevs je bio Zevs, Odin je bio Odin, Oziris je bio oziris, Jehova je bio Jehova ?

Samo kod vas je sve trilateralno, nedorečeno, trosmisleno i zamršeno do krajnjosti ?

Slučajno ili namerno ? :think:

Nećete naći koncenzusa po pitanju Sina, to je sasvim jasno. Samo ste napravili konfuziju od cele priče.
Šta je uzrok tome ? Otkud toliko kontradiktornosti ?

Kod svih prethodnih religija se tačno znalo ko je ko i šta je šta . Zevs je bio Zevs, Odin je bio Odin, Oziris je bio oziris, Jehova je bio Jehova ?

Samo kod vas je sve trilateralno, nedorečeno, trosmisleno i zamršeno do krajnjosti ?

Slučajno ili namerno ? :think:
Prebroj statistički hrišćane pa statistički vidi kome nije jasno ko je sin i šta je.
Ti ocenjuješ po forumu.

Apsolutno sam ti sve postavio i dokazao, ali ti, kao nevernik, koji Misli da zna , ode u total 0.
Idemo ispocetka:
Bog je bio Rec, koja postade Telo, a to znaci da se Bog javio u Telu.

A malo si zaboravio da si prethodno predočio ovakvu tvrdnju...

Dokaz je u Jovan 1, gde lepo pise da je Bog bio Rec, i da se Rec uselila u telo.

Pa kada sam ti napisao ovako...

Bog je bio Reč, Reč postade telo. A Bog se javi u telu ali tek nakon onog...Reč postade telo.

ti me sada edukuješ sa onim...

Bog je bio Rec, koja postade Telo, a to znaci da se Bog javio u Telu.

Objasni ti meni, kako je Mesija trazio da se njemu sluzi, :?:

Jovan 12:26... ''Ko meni služi, za mnom nek ide, i gde sam ja onde i sluga moj nek bude; i ko meni služi onog će poštovati Otac moj.''

Jakovljeva 1:1... ''Od Jakova, Boga i Gospoda Isusa Hrista sluge, svima dvanaest kolena rasejanim po svetu pozdravlje.''

2 Petrova 1:1... ''Od Simona Petra, sluge i apostola Isusa Hrista, onima što su primili s nama jednu časnu veru u pravdi Boga našeg i spasa Isusa Hrista:''

A posebno obrati pažnju na ovo...

Danilo 7:14... ''I dade Mu se vlast i slava i carstvo da Mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je Njegova vlast večna, koja neće proći, i carstvo se Njegovo neće rasuti''

Eva nije spavala sa zmijom, u tome i jeste ceo problem, ali ti to ne mozes da dokucis, jer si bukvalista,

A da ti postavim tvoje postove iz nekog ranijeg vremena u vezi sa onim...kada Eva kaza...Dobih čoveka od Gospoda...A sečaš li se tvojih tvrdnji da je jedan od braće Kaina i Avelja rodjen tako što je Evu oplodio...nečastivi, kako si nazivao zmijca. Istražani, Istražni, moraš imati u vidu kakve si tvrdnje ranije predočavao...

Vidim da si "strucnjak" za semitske jezike, pa mi objasni u cemu je razlika izmedju Semaja i Semajim, :?:
I takodje mi objasni zasto je Mesija pred smrt, pitao Oca, na aramejskom : "Eli, Eli, lema sabachthani :?:

Ne mogu znati, šta će ti on odgovoriti. A to Eli, Eli, lema sabachthani, što kaza Isus, biva zbog onog, da se zbude pismo, da se i to proroštvo ispuni...Pročitaj ovo...

Psalam 22:1... ''Bože, Bože moj! Zašto si me ostavio udaljivši se od spasenja mog, od reči vike moje?''

Suština je u tome...grešim li možda...

Jeroh šta misliš o ovoj teoriji
U starom zavetu Ilija je vaznet na nebo a Jevreji su očekivali njegov ponovni dolazak, smatrajući da nije umro, a mislili su da on treba da se pojavi pred "Dan Gospodnji" koji su su dovodili u vezu sa objavljivanjem Mesije. Oni dole su razumeli da Isus njega doziva.
???
Zanimljivo je to u vezi sa Ilijom. On je živ u onom vihoru, vaznet na nebo. A ima jedno proroštvo koje ukazuje da će se Ilija ponovo pojaviti...

Malahija 4:5-6... ''Evo, ja ću vam poslati Iliju proroka pre nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji; I on će obratiti srce otaca k sinovima, i srce sinova k ocima njihovim, da ne dođem i zatrem zemlju.''

A ovo je pismo Ilijino sročeno nakon vaznesenja na nebo...

2 Dnevnika 21:12-15...
''Tada mu dođe knjiga od Ilije proroka, gde mu govoraše: Ovako veli Gospod Bog Davida oca tvog: Što nisi hodio putevima Josafata, oca svog i putevima Ase, cara Judinog, Nego si hodio putem careva Izrailjevih i naveo si na preljubu Judu i Jerusalimljane, kao što je dom Ahavov naveo na preljubu Izrailja, i još si pobio braću svoju, dom oca svog, bolje od sebe, Evo, Gospod će udariti velikim zlom narod tvoj i sinove tvoje i žene tvoje i sve što imaš. I ti ćeš bolovati teško, od bolesti u crevima, da će ti creva izaći od bolesti, koja će trajati dve godine.''

E sada meni je nekako nejasno kako je Ilija živ vaznet na nebo kada se ima u vidu ovo...

Jovan 3:13... ''I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.''

A u vezi sa im ima ono o neka tri neba gde je jedno ono po kojem lete ptice...

Postanak 1:20... '' Potom reče Bog: Neka vrve po vodi žive duše, i ptice neka lete iznad zemlje pod svod nebeski.''

A u Otkrivenju ima ovo...

Otkrivenje 11:3-4... ''I daću dvojici svojih svedoka, i proricaće hiljadu i dvesta i šezdeset dana obučeni u vreće.Ovi su dve masline i dva žiška što stoje pred Gospodarem zemaljskim.''

To se najverovatnije odnosi na Iliju i Enoha. A zanimljiv je sedmi stih...

''I kad svrše svedočanstvo svoje, onda će zver što izlazi iz bezdana učiniti s njima rat, i pobediće ih i ubiće ih.''

A prića u vezi Ilije je poprilično na neki način zapetljana. Ima ono, da li je Ilija Jovan Krstitelj, da li je Ilija Isus i tome slično. I veruj mi...od toga hoće ono...glava da zaboli...

Pozdrav tebi čoveće.

Koje li sreće tvoje kada pročitaš nešto tako...

Znaci biblijski Bog jeste JeDaN, ne postoji trojstvo, Nikada ga nije bilo.
A kada si već tu, hajde mi kao ekspert za Bibliju pojasni ovo...

Jovan 14:7-10... ''Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga. Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca? Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.''

A o čemu li se ovde kazuje...

2 Korićanima 13:13... ''Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista i ljubav Boga i Oca i zajednica Svetog Duha sa svima vama. Amin''

:manikir:

E sada meni je nekako nejasno kako je Ilija živ vaznet na nebo kada se ima u vidu ovo...

Jovan 3:13... ''I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.''
to je jevandjelista napisao kako bi se razlikovao od onoga koji sebe predstavlja prorokom, učenik za čije svedočanstvo znamo da je istinito (21,24), nasuproti neistini u lažnom otkrivenju 4,1 o vlastitom PENJANJU na nebo, i/ili UZILAŽENJU dva svedoka [OTK. 11,12] na osnovu GLASA NEIDENTIFIKOVANOG.

a sto se tice Ilije, ni on se nije peo pesice, za to sluze kola, prevozno sredstvo, evo http://geocities.ws/svetopismo/prokletstvo.htm#topic1

Ilija, takodje, ne samo da se nije sam peo ili uzilazio na nebo kad ga Gospod htede UZETI, već je u vihoru uzet na nebo, po rastavljanju ognjenim kolima i ognjenim konjima od Jelisija, koji ne govoraše šta bi sa Ilijom u vihoru, nego vikaše: Oče moj, Oče moj! kola Izrailjeva i konjici njegovi! I ne vide ga više (2. knjiga o carevima 2).

p.s. i nemoj glava da te boli, jer za sve ima objasnjenje

Jerohinac
Koje li sreće tvoje kada pročitaš nešto tako...

A kada si već tu, hajde mi kao ekspert za Bibliju pojasni ovo...

Jovan 14:7-10... ''Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga. Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca? Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.''

A o čemu li se ovde kazuje...

2 Korićanima 13:13... ''Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista i ljubav Boga i Oca i zajednica Svetog Duha sa svima vama. Amin''

:manikir:
Jerohinac
Ako ja u jednoj recenici stavim tebe Saleta i vcv vi niste jedna osoba.

Dakle resi se bukvalizma i hvatanja za reci.
Biblija se izucava u kontekstu.

Biblija se izucava u kontekstu.
kola su kontekst, sednes u auto i vozis se na nebo, ili te konji nose, a da se popenjes samostalno NE MOZES, laze pisac otkrivenja da mu neko rece POPNI SE VAMO

ali nemoj sa skakvcima i armagedoncima da ucis telogiju, jer ce onda da te tek boli glava

Poslednja izmena:
28 Kao što ni Sin čovečiji nije došao da Mu služe, nego da služi i da dušu svoju u otkup da za mnoge.
27 I koji hoće među vama da bude prvi, da vam bude sluga.
HRISCSANSKI DOGMAT, a ne filozofija, prvi-poslednji, vlada-sluzi i jos mnogi drugi. Za tebe filozofija, jer ne razumes, da si posten priznao bi.
NEGO, Sta bi od aramejskog, hvalio si se njime do skoro?
Istraži ovo: U aramejskom jeziku (KRSTITELJEV; JOVAN 1,29 i 36) je ista reč za SLUGA i JAGNJE. Zbog punktuacije (umetanje samoglasnika u jevrejskom jeziku– OXFORD DICTIONARY) imamo {dvo}smislenost, možda poredjenje (ISAIJA 53,7… KAO jagnje; 1. PETROVA 1,19… KAO jagnjeta neporočnog i bezazlenog), ili bilo koji drugi smislen kontekst (1. KORINĆANIMA 5,7… Jer i Pasha naša Hristos žrtvova se za nas.), ali nikad spuštanje našeg Gospoda Spasitelja na nivo bilo koje životinjei, ptice, zveri… (RIMLJANIMA 1,23), kao i u izopačiteljskom otkrivenju 4,7; 5; 6,1-7; 15,7 …
I on i krstitelj i apostoli, svi su pricali aramejski.
Vidim da ti sve razumes, da vidimo sta znaci Logos, :?:
Sta sa aramejskim , :?:
Vidi stvarno, nisam znao da ima toliko dvosmislenosti, znaci moze i ovako i onako, :)
Mesija se zrtvovao za mnoge, ali ne za sve.

Pa ne zanima te islam ali vidiš tvoji stavovi se potpuno podudaraju sa njihovim:D. Ti ideš dalje od JS koji Hristu odriču Božanstvo ali Ga samatraju najstarijom kracijom i nebeskim bićem. Ti potpuno Isusa proglašavaš za čoveka.

Reci mi onda kako je Isus mogao ukinuti posledice greha ako je samo čovek? Kako se to Stefan moli Isusu i "predaje duh" tj. život svoj Hristu? Kako jedan čovek može biti "prizivan" na skupovima hrišćanima i kako običan čovek može primiti dah čovečiji, delo koje može samo Bog?

Nisi odgovrio na Filibljane 2,6..ko je Isus bio pre nego što se ponizio i "postao sluga"? Šta kaže apostol Pavle? "Ako je i bio po prirodi Bog"...zar nisi to pročitao?

Za 1.Timotiju 2,5 šta tačno bi da dokažeš? Tekst ne govoi o prirodi Hristovoj već o ulozi.."posrednik". Tekst se ne bavi prirodom Isusa Hrista.

Pozdrav.
Priroda Boga mu je data na kalcedonskom saboru 451 godine, "Tomosom", pape Lava I.
Filipljanima 2: 11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca. === sve objasnjava.
Da vidimo kako ti ovo zvuci :
F, 2, 6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Postanje 1, 26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi ;
P, 3, 5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao ===bogovi=== i znati šta je dobro šta li zlo.
And you shall be as=== Elohim===, knowing good and evil.

Kao sto znamo, u Isaiji 42, 1 lepo pise da je Mesija SLUGA za Boga, i sta je cudno, da Pavle to samo potvrdjuje, sto nam dokazuje da je Pavle znao sta je Bog namenio Mesiji.

U vezi greha, sledeci stih: Isaija 53, 11 Videće trud duše svoje i nasitiće se; pravedni sluga moj opravdaće=== MNOGE=== svojim poznanjem, i sam će nositi bezakonja njihova.
10 Ali Gospodu bi volja da Ga bije, i dade Ga na muke; kad položi dušu svoju u prinos za greh ;
Jasno kao Sunce koje sija, je, da ga je Bog odredio za nevolje, ali NE za covecanstvo, vec za Mnoge, to je razlika.

Ne kaza mi ono što te pitah...na kom jeziku su napisane Pavlove poslanice...

1575714268770.png
Pavle je govorio hebrejski i coino grcki,a bio je helenizovan, logicno bi bilo da su poslanice pisane na koino grckom. pavle nije pisao sam poslanice, imao je saradnike.

Jovan 12:26... ''Ko meni služi, za mnom nek ide, i gde sam ja onde i sluga moj nek bude; i ko meni služi onog će poštovati Otac moj.''

Jakovljeva 1:1... ''Od Jakova, Boga i Gospoda Isusa Hrista sluge, svima dvanaest kolena rasejanim po svetu pozdravlje.''

2 Petrova 1:1... ''Od Simona Petra, sluge i apostola Isusa Hrista, onima što su primili s nama jednu časnu veru u pravdi Boga našeg i spasa Isusa Hrista:''

A posebno obrati pažnju na ovo...

Danilo 7:14... ''I dade Mu se vlast i slava i carstvo da Mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je Njegova vlast večna, koja neće proći, i carstvo se Njegovo neće rasuti''

A sta Bog porucuje preko Mesije: Otkrivenje 21, 3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Vidim ovde da ce verni biti s Bogom,
A ko ce Bogu sluziti, 144 Hiljade:
Otkrivenje 7, 15 Zato su pred prestolom Božijim, i služe Mu dan i noć u crkvi Njegovoj; i Onaj što sedi na prestolu useliće se u njih.

A da ti postavim tvoje postove iz nekog ranijeg vremena u vezi sa onim...kada Eva kaza...Dobih čoveka od Gospoda...A sečaš li se tvojih tvrdnji da je jedan od braće Kaina i Avelja rodjen tako što je Evu oplodio...nečastivi, kako si nazivao zmijca. Istražani, Istražni, moraš imati u vidu kakve si tvrdnje ranije predočavao...
Eva je Tvrdila da je Avelj od Boga,i zato je bio ubijen od Kaina.
Ponovo tvrdim da Evu nije oplodio zmijac, jer on nije postojao u Edenu, neko drugi je postojao.Ha satan je bio Boziji adverzari- protivnik.A Eva je sama rekla da ju je on Prevario.
Ne mozes da shvatis, bespotrebno se trudis.

Back