I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Treće: Ti si negirao postojanje religijskih centara, jer se to ne uklapa u tvoje verovanje da je Bog izvan čoveka.

Nisam valjda negirao da je tvoj omiljeni Grafman otkrio religijski centar a da bi kasnije otkrio još neki, a da su neki drugi naučnici, otkrili još religijskih centara...I kako no beše u vezi sa ovim...Grafman koji je i sam vernik...Da li je vernik Grafman shvatio da Boga nema izvan njegovog mozga, pardon religijskog centra... :hahaha1:

Da bih ti detaljnije odgovorio na ovo pitanje trebao bih da dobro poznajem Bibliju, a ja je ne znam. . Ja samo mogu da kažem da moralna ubeđenja onih koji su govorili o žrtvovanju se razlikuju od današnjih moralnih ubeđenja. Moralna ubeđenja onih koji su izmišljali da Bog treba da pobije decu koja su se smejala ćelavcu, su veoma različita od današnjih moralnih ubeđenja. Moralna ubeđenja Isusa Navina (znaš ono u desetak gradova pobij sve, osim ***** Rave, naravnosu daleko od današnjih moralnih ubeđenja. Ja mislim da bi ti u ovom smislu mogao mnogo više da kažeš.

Kada se govori o moralnom Isus jasno kaza...

Marko 6:31... ''Kako hoćete da čine vama ljudi činite i vi njima onako. ''

Marko 12:31... ''I druga je kao i ova: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe. Druge zapovesti veće od ovih nema.''

A to u kontekstu sa onim što je ljubav po Pavlu...

1 Korićanima 13:4-6... ''Ljubav dugo trpi, milokrvna je; ljubav ne zavidi; ljubav se ne veliča, ne nadima se, Ne čini šta ne valja, ne traži svoje, ne srdi se, ne misli o zlu,Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini,''

A kada bi pročitao ...ovo...možda bi neke stvari koliko toliko shvatio. No, zaboravi to, znam da ti tako nešto ne pada ni na kraj pameti.

Abiogenezu istražuju i pozitivan ishod se očekuje, jer ne bi eksperimentisali da znaju da je to nemoguće.

A da oni znaju, pardon veruju, da je moguće da iz nežive materije nastane prvi život...i samo još treba da se to dokaže...

I tvrdiš li da zagovornici Tvorca uopšte ne prate rezultate eksperimenata? Prate itekako, pa i među tim eksperimentatorima sigurno ima vernika . I šta misliš da će prećutno da pređu preko neuspeha. Neće sigurno, već će na sva zvona da promovišu Tvorca, ne nudeći nikakav dokaz da je On "krivac".

A u smislu boldovanog, proizilazi i da ti vernici koji veruju u Tvorca, ono...veruju i u to da će se dokazati da je prvi život nastao iz nežive materije...A ti vernici su veliki vernici, poput velikog vernika Grafmana...zar ne...

A da će nauka u nedogled da eksperimentiše bez ikakvih rezultata nije moguće u eri gde je profit na prvom mestu. Ko će da ulaže u eksperiment koji ne daje nikakve rezultate

Kuku me lele da me lele kuku...A ko će to da profitira kada se nekada dokaže da je prvi život nastao iz nežive materije... :hahaha1:

A tvoj naredni post u vezi sa ovim ...profitom ...biva zanimljiv....

Nema razloga da pričamo o tome. Ti znaš da danas te vrhunske eksperimente vrše laboranti, doktoranti, studenti, uz nadgledanje tima koji imaju mnogo znanja iz neorganske i orgnske hemije, iz biohemije, iz biofizike, fizičke hemije, i ko zna čega još,

A da...i tako će jednog dana, neki student uz nadgledanje tima koji ima znanje, otkriti dokaz da je prvi život nastao iz nežive materije...

A najnoviji primer tvog razmetanja sa "skromnim znanjem" je kada si me pitao o kakvom je napretku reč kod abiogeneze. Ja sam te uputio na link, a ti mi onda održao predavanje o peptidima, koje nije imalo nikakve veze sa temom linka. A ti bi trebao da znaš, da ja znam, da ti o peptidima znaš isto koliko i ja, a ja nemam pojma.:D

Možeš li nekada nešto odgovoriti, bez upućivanja na neki link...Ako pročitaš moje postove gde sam pominjao peptide i peptidne veze, možda češ zapaziti ...nešta...A da je otkriće peptida, nekom donelo lovu.... kada je prodaja krenula to je činjenica...Evo za tebe jedan...

tanadin-akcija-3171-382054.jpg

A tvoj Tvorac je odavno u istoriji, gde ga je poslao aktuelni papa.:D

Ma jeroh ti biblijskim stihovima želiš da mi predočiš istinu. Ti stihovi su za tebe dokaz, a za mene su sa tog stanovišta bezvredni.
Uopšte ne razmišljam o Bajdenu i zakletvama. Za mena je važna papina izjava.:D

Zašto Bajden nije položio zakletvu sa rukom na knjizi Teoorija Evolucije...zašto je to učinio sa rukom položenom na Bibliju...I šta mu znači ono...tako mi Bog pomogao...

A u vezi Papine izjave, biva očitim da je nisi shvatio...pročitaj pažljivo...

Kada čitamo o stvaranju čoveka u "Knjizi postanja", zamišljamo boga kao mađioničara sa čarobnim štapićem koji može da uradi šta god poželi, ali nije tako. On je stvorio ljudska bića i dozvolio im da se razvijaju. Evolucija nije nespojiva sa teorijom o postanju, već se nadovezuje na nju, jer je prvo bilo potrebno da bog stvori čoveka da bi mogao da se razvija - rekao je papa.

da li znaš koliko je proteklo vremena od Darvinove teorije, a još uvek se nadograđuje, dopunjuje, dokazuje?

I tako će se u nedogled nadogradjivati, dopunjavati i dokazivati...

A možda će svi oni koji to nadogradjuju i nadopunjuju, dokazati ono u vezi sa ovim...

Misterija početka svega je nama nedokučiva; i ja, lično, moram biti zadovoljan da ostanem sa svojim agnosticizmom.

Darvin​

Upravo o tome i pišem, i jedan i drugi su eskivirali LOMAČU tako što su morali da sede na dve stolice.

A da...i tako je Kopernik sedeo na dve stolice da bi izbegao lomaču...i da bi nakon smrti bio sahranjen u katedrali u Fromborku...Nije valjda da misliš da su u toj katedrali sahranjivani naučnici koji su...sedeli na dve stolice...

A Kepler je zbog tog sedenja na dve stolice, ''morao'' izučiti i teološke studije i biti sveštenik desetak godina...

Vrlo prosto. Isus je postojao a Bog je izmišljen pa nije mogao biti na nebu.:D
Neću dalje da komentarišem nego te pitam: Da li ti stvarno kao agnostik veruješ da je Isus vaskrsao pa se vazneo
I pazi: ako ..."sede Bogu s desne strane", koliko ih je onda ako ih prebrojiš?:D
A cerekanje, pa to se uvek dešava kada se zaglibiš u nešto što nema pojma.:D

Ako je Bog izmišljen shodno tvojoj tvrdnji, onda nije mogao postojati ni Isus kao njegov sin...Samo ću postaviti, bez komentara...

Jevrejima 1:8... ''A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.''

Ko zna, možda sam ja svoje mišljenje formirao kada sam ovo pročitao.
Samo Hoking izgleda nije pratio istraživanja neurobiologa, koji su objasnili gde je Bog. Doduše neurobiolozi se malo spore oko toga zašto ga je čovek izmislio, ali će valjda i to rešiti. Jedna grupa kaže da je to evoluciona neminovnost.:D
A ja tebe kao agnostika pitam, gde je tvoj Tvorac u kontekstu ove izjave?:D
Да ли то читајући између редова значи да без Бога не би било ни еволуције :D ?

E ovo nisam znao...Dakle, SPC je mnogoboštvo pretvorila u monoteizam...Kako li si samo uspeo napisati takvu nebulozu...

A to bi značilo šta...da je Yehshua Nazarecanin...bio pravoslavac... :hahaha1:

A da li je taj Yehshua Nazarecanin ...Bog...

A u čemu je tvoj problem pa ne možeš nikada Isusa nazvati Isusom...da li zbog toga što si rabinsko-biblijski pravoslavac...

E ovo nisam znao...Dakle, SPC je mnogoboštvo pretvorila u monoteizam...Kako li si samo uspeo napisati takvu nebulozu...

A to bi značilo šta...da je Yehshua Nazarecanin...bio pravoslavac... :hahaha1:

A da li je taj Yehshua Nazarecanin ...Bog...

A u čemu je tvoj problem pa ne možeš nikada Isusa nazvati Isusom...da li zbog toga što si rabinsko-biblijski pravoslavac...
Boziji Sin je Yehshua Nazarecanin, originalno,a Isus je izmisljeno, :)

A znas li sta znaci biti ortodoks Jevrejin, :?:

Paljenje sveca za zive i mrtve, unosenje badnjaka, farbanje jaja,Krsna slava, opelo i td. su paganski obicaji.Kreni da se edukujes, :)

Da bi ti barem pokušao shvatiti suštinu u Pavlovom i Jakovljevom kazivanju, morao bi da se malo edukuješ i zapaziš da pod onim ...dobra dela, dela zakona...nisu podrazumevali isti pojam. Mojsijevi obredni zakoni u smislu ritualnih zakona su dela o kojima govori Pavle. A Jakov je akcenat stavio na ...moralna dela zakona. Pavle je recimo naglašavao da su slobodni od ritualnih zakona i u tom smislu dobrih dela kao recimo ...obrezanje. Verovatno nisi zapazio da se skoro cela poslanica Poslanica Galaćanima bavi dilemom u vezi sa...obrezanjem. A to nisu zapazili u svoje vreme ni Luter a ni Kalvin koji su od suštine bili ...daleko.

Pokušaj zapaziti, da kada je u pitanju moralni zakon, da to i Pavle prihvata...

Rimljanima 6:1... ''Šta ćemo dakle reći? Hoćemo li ostati u grehu da se blagodat umnoži? Bože sačuvaj!''

Kološanima 1:22... ''A sad vas primiri u telu mesa Njegovog smrću Njegovom, da vas svete i bez mane i bez krivice izvede preda se;''

Mogao bih ti detaljnije pričati o tome ali...čemu..Preteško je za tebe to gradivo.
Pojma ti nemas koja su to dobra dela u pitanju, istrazuj.

Ne postoji trojstvo u biblijskom tekstu, tj. tri ipostasi, Postoji 1 Bog, 1 Sin ,a Bog jeste i Duh,a to znaci samo postoji dvojstvo.
Citaj Jovan17 sta Sin tvrdi:
1 Ovo govori Isus, pa podiže oči svoje na nebo i reče: Oče! Dođe čas, proslavi Sina svog, da i Sin Tvoj proslavi Tebe;
Blago meni, nastavi do kraja , jer je ovde Dokaz dvojstva, :)

U Starom Zavetu ti je promaklo ovo...

Postanak 18:1-6... ''Posle mu se javi Gospod u ravnici mamrijskoj kad seđaše na vratima pred šatorom svojim u podne. Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajahu prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje; I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog. Da vam donesem malo vode i operite noge, te se naslonite malo pod ovim drvetom. I izneću malo hleba, te potkrepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svog. I rekoše: Učini šta si kazao. I Avram otrča u šator k Sari, i reče: Brže zamesi tri kopanje belog brašna i ispeci pogače.''

Avramu se javio Gospod a kada je Avram podigao oči...ugledao tri čoveka...Ne očekujem od tebe da shvatiš antropomorfno opisivanje Boga...

A ovo je nekako zanimljivo...

Isaija 6:3... ''I vikahu jedan drugom govoreći: Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama; puna je sva zemlja slave Njegove.''
Zašto li nisu ono svet...izgovorili samo jednom...zašto baš tri puta...

Back