Rekao sam ti da ne znamo kako se čovjek etnički izjašnjavao, kao što ne znamo kako su se etnički izjašnjavali ljudi u srpskom području. Koristimo ono što imamo a ime govori to što govori. S obzirom da su blizu Hrvati kontekst za ovu obitelj bi morao biti hrvatski.Не видим никакав контекст да си навео сем самог имена те историјске личности.Ја сам те и питао на основу чега одређујеш припадност Хрвоја.Јесте Доњи Краји су део средњовековне Босне и суседна су област хрватским областима па....Навео сам ти да таквих назива има и много даље од хрватских жупа тако да то не може да буде разлог.
Ne postoje primarni izvori koji spominju Srbe u Bosni prije DAI. Dok je DAI kontekst 10. st. i govori o dva grada u oblasti Bosne. Znači prema Porfirogenetu Srbi izvorno nisu naselili Bosnu.Каквог рашког подручја.Извори Србе прво и спомињу у Босни па тек онда у Рашкој.Уосталом видимо да су језик и обичаји исти у те две области па је логично да су обе настањене Србима као што нам извори то и говоре, једино што се разликује јесте да се у Босни појавио посебан облик црквене организације, Црква Босанска, којој је припадала и породица Стипанић, па отуда Хвалов зборник уопште не чуди.
Da je Crkva Bosanska dio nekog Srpskog konteksta onda bi ta crkva bila dio Raške i Kosova što očito nije slučaj. A isti govorni jezik Slavena nema nikakve veze sa nekim posebnim porijeklom ili etnicitetom kada Slaveni od Grčke do Slovenije pri dolasku pa i nakon toga govore međusobno razumljivim jezikom.
Ti si iz Srbije i taj izvor ti je dostupniji pa ga pogledaj i možda još nešto kaže. Međutim i ovaj je zaključak dovoljno jasan.Тај се колико видим више бавио историјом Рома и Косовом него хрватским етнонимом, а и потребно је много више од једне издвојене реченице како би донели неки суд о томе.Шта каже Вукановић још о томе?
Ne navodi se nigdje da je oblast Bosna naseljena Srbima.Да те подсетим да када се Босна први пут помиње у историји уопште помиње се као област настањена Србима тако да те Беле Хрвате остави тамо где су вероватно и били, у Пољској.