Hrvatska je bolesno skupa

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I* Šta ti vrijedi ova karta?
Karta vredi mnogo jer pokazuje da su npr. stanovnici BiH u odnosu na prosek kupovne moci zemalja EU losije ziveli 2022. godine (bili su na 41% od proseka EU) nego 2020. godine (tada su bili na 43% od proseka EU) - znaci da su povecali zaostajanje za ziv. standardom EU tj. da su jos siromasniji nego sto su bili par godina ranije u poredjenju sa stanovnicima EU drzava... sto je dokaz ukupnog nazadovanja u tom periodu (bez obzira na te pojedinacne, anegdotske primere koje navodis da je ponesto nominalno jeftinije u BiH nego u npr. Hrvatskoj... racuna se medjuodnos SVIH zarada i SVIH cena po drzavama)

Ili, kao sto te forumas iznad pitao (da prevedemo na ocigledan primer) -te karte pokazuju da ako je *prosecan* stanovnik EU mogao za svoja *prosecna* primanja da kupi 100 l benzina ili 100 kg mesa (i 2020. i 2022. god.) onda je *prosecan* stanovnik BiH mogao za svoju *prosecna* primanja da kupi u BiH 43 l benzina ili 43 kg mesa 2020. god. a 2022. god. je mogao da kupi MANJE tj. po 41 l benzina ili 41 kg mesa. Eto, to je realnost PROPADANJA a ne napredovanja

Poslednja izmena:
Inače što se tiče baš samih cijena na moru, evo tu gdje sam ja, iz prve ruke.
Sladoled 1 kugla: 2€ (ali vidio sam i za 1.5€, a i za 2.5€).
Kuhani kukuruz: 3€ po komadu
Ćevapi u lepinji (dostava): 10€
Ćevapi u restoranu uz more: 13€
Coca-cola 0.25l: 3-3.5€
Cedevita: 2.5-3€
Pletenica 150g: 0.8€
Prstići (slanci): 0.7€
Burek sir/meso: 2.5/2.7€
Suncobran i ležaljka: 30€
Pedalina: 20€ po satu
Sup/sandolina: 15€ po satu
Parking: 1.6€ po satu.
Pizza miješana jambo: 15€
itd, itd
Moram ispraviti sam sebe, dvije cijene su krivo napisane, letak je valjda od prošle godine.
Ćevapi u lepinji, dostava: 10.5€
Pizza Jambo miješana: 16.5€

Jedna Hrvatica piše ovako..

Ne kupujte u Hrvatskoj!!

Osima ako volite perverzarije, volite da vas pljačkaju?
Koji su ovo lopovi i mufljuzi za nepovjerovati.
Isti parfem u Njemačkoj 219 eura a u Hrvatskoj 430 eura!

Veliku je pažnju privukla razlika u cijeni istih parfema u Douglasu u Hrvatskoj te Njemačkoj, Austriji.
Tom Ford Bitter Peach Eau de Parfum u bočici od 50ml u hrvatskom Douglasu košta 424.99 eura, dok u austrijskom stoji 250.94 eura, a u njemačkom 219.39 eura.
Alo.. Hrvatska 430 eura?

Jedna Hrvatica piše ovako..

Ne kupujte u Hrvatskoj!!

Osima ako volite perverzarije, volite da vas pljačkaju?
Koji su ovo lopovi i mufljuzi za nepovjerovati.
Isti parfem u Njemačkoj 219 eura a u Hrvatskoj 430 eura!

Veliku je pažnju privukla razlika u cijeni istih parfema u Douglasu u Hrvatskoj te Njemačkoj, Austriji.
Tom Ford Bitter Peach Eau de Parfum u bočici od 50ml u hrvatskom Douglasu košta 424.99 eura, dok u austrijskom stoji 250.94 eura, a u njemačkom 219.39 eura.
Alo.. Hrvatska 430 eura?

ne bih znala, sve parfeme kupujem preko aplikacije i dolaze izvan Hr. Ne toliko zbog cijene koliko zbog kvalitete koja je neusporedivo bolja. Osim toga za koji sat sam do Graza :)

E ovako, bio sam 5 dana na moru. Sinoć sam se vratio. Benzin 1.52e.Hranu sam kupovao u Plodinama. Svinjski vrat 5e.pečene girice sa limunom 5e,pečeno pile celo 3.80e.krompir salata 3e,pomfrit 1kg 4e,hleb 700 grama 1.19e,breskve nektarine 1.99e,lubenica 1kg 0.39e,prasetina na ražnju 25e kg.rižoto da graškom 2.8e kg. kugla sladoleda 1.5e

Skupa je hrana dosta,ja sam isla 15g u Plodine,digli su cjene nenormalno,sad idem 5g u Intespar,povoljan i vise izbora.Skupi su Šamponi,Omeksica,Prasak,Sapuni,Budem slikala ujutro po ducanu cijene ako ne zaboravim .Da je skupo jest,pogotovo liti dignu cijene u nebo i tako nam ostanu,a place jadne i nikakve...Turisti se zale da smo preskupi,i jesmo dogodine nikoga nece biti i neka tako bude,kad stoka hoce da se obogati u 2mj

Hrana u restoranu je preskupa cista pljacka ko kaze da nije tako e taj laze ili ima para ko peska,za jednu osobu nije nista skupo,ali uzmite u obzir familiju i kupite 4 pice hebene ,a svaka pica je ovamo dosla do 12€ plus pice pa vidi da li se isplati kupovati

Malo tko ide na pijacu ovamo,preskupi su postali,u velikim trgovinana imamo sve to u pola cijene.Ribu ja kupijem u Metrova,istu tu ribu pakiraju tu i prevoze po trgovonama za duplu cijenu i svi koji imaju restorane kupuju sve u Metrova A kod sebe stave duplu cijenu i sve svijeze.Lazu svi,kao sto vas lazu svi za place,,,svima ok bajno super kad ih pitate,a svi daju otkaz nakon 2g.

Jutros slikano u Intespara evo neke slike
1000011502.jpg

Pa ga ti sad guli u pm kao da su od zlata
1000011503.jpg

Back