Hrvatska je bolesno skupa

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tema je jasna, da ne ponavljam naslov.. a šta si ti izguglao pa demantovao i same Hrvate, to je tvoj problem ili tvoje lično vidjenje.

То није моје лично виђење, ако имамо званичне статистичке податке из Завода за статистику Србије и Хрватске,

а ја нисам демантовао саме хрвате, већ сам демантовао твој коментар, а изнад твог коментара нису Хрвати већ неки новинари.

Тема је јасна пропаганда СНС картела који више од деценије убеђује народ да је тамо негде преко гране лоше и да Немци само што нису умрли од глади и зиме, да Хрватска само што није пропала, да не треба да идемо на море, јер је глупо да се печемо на сунцу као јаје (вучићеве и вучићевићеве речи) и да ол инклузив варијанте на које иду високи СНС фунцкионери су у ствари товилишта за свиње, где ће народ бити приклан на крају летовања ако пожели да иде на море.

То није моје лично виђење, ако имамо званичне статистичке податке из Завода за статистику Србије и Хрватске,

а ја нисам демантовао саме хрвате, већ сам демантовао твој коментар, а изнад твог коментара нису Хрвати већ неки новинари.

Тема је јасна пропаганда СНС картела који више од деценије убеђује народ да је тамо негде преко гране лоше и да Немци само што нису умрли од глади и зиме, да Хрватска само што није пропала, да не треба да идемо на море, јер је глупо да се печемо на сунцу као јаје (вучићеве и вучићевићеве речи) и да ол инклузив варијанте на које иду високи СНС фунцкионери су у ствари товилишта за свиње, где ће народ бити приклан на крају летовања ако пожели да иде на море.
Kakve veze ima Vučić sa ovom temom? ..a i ja sa njim?
Ja pišem i tvrdim iz prve ruke da hrvati masovno dolaze kod nas u BiH zbog toga što je kod njih bukvalno sve mnogo skuplje. A ti pišeš o nekoj SNS propagandi.. pa sami Hrvati pišu gdje su u Evropi po standardu, skupoći, cijenama..

Nikakve, ali to takvima kao on ne smeta nimalo.
Ako mogu na temi u kojoj čovek pita zašto mu se gasi auto da pljuju po Vučiću,
na temi o kosmosu da bulazne o Vučiću, na temi o Akropolju da krive Vučića,
zašto te onda ovo čudi?
To više nije obična bolest, to je krajnji stadijum patološke mržnje i zavisti prema
svima koji nisu postali socijalni slučajevi kao oni, a pošto ne mogu sebe da krive
za to, mora neko drugi da bude kriv, najzgodniji je Vučić.

"Postala je gotovo uobičajena pojava da građani u potrazi za jeftinijim prehrambenim namirnicama odlaze u Bosnu i Hercegovinu, Mađarsku ili Sloveniju kako bi obavili neku veću kupovinu i nešto uštedjeli.

Većina proizvoda u njemačkim prodavaonicama je jeftinija nego u Hrvatskoj.." piše i Al Džazira.

Možda je skupa u odnosu na BiH, ali u odnosu na Srbiju nije.

Poslednji put sam bila na Krku u prodavnici Plodine pre godinu dana, i tada su cene bile slične kao u BG. Iako je prodavnica u turističkom mestu, nije bilo ništa skuplje. Neke namirnice jesu, a neke su povoljnije. Sve u svemu, slično sam trošila kao u BG.

Ali ove godine sam bila iznenađena, naime na Sitoniji u Grčkoj sam punu kesu hemikalija kupila, cif 2 eura, ariel 2 kom tečni deterdžent 12 eura, a kod nas je jedan takav 1000 din, i to na akciji kao, axel 2 eura, a kod nas preko 300 dinara, bukvalno pre je bilo kada letujem pa ponesem ponešto iz BG, sad nema nikakve potrebe, tamo je sve pristupačnije ! 6 jaja 1.5 eura, to je slično. Jedino benzin je u Grčkoj skuplji, ali zato u Makedoniji je baš jeftin pa se napuni rezervoar. Na plaži u restoranu velika porcija girosa sa dodacima, dodatna caciki salata i hleb 13 eura, to je 1500 din. Kod nas je pita giros preko 500 dinara, tamo na plaži 4 eura sa dodatnim caciki sosom, inače 3.6 eur. A nakupovala sam se maslina, kg je 7 eura :)

Croatia
Evro Dizel: 161.66 RSD
BMB 95: 168.74 RSD
TNG: 77.88 RSD

Serbia
Evro Dizel: 208 RSD
BMB 95: 195 RSD
TNG: 95.9 RS
Datum ažuriranja: 16.07.2024
ObveznikGorivoCijena EURCijena KN
INA – Industrija nafte d.d.EURODIZEL ARKTIK1,35 €10.17 Kn
Adria Oil d.o.o.EURODIESEL1,45 €10.93 Kn
Coral Croatia d.o.o.Shell Diesel1,45 €10.93 Kn
INA – Industrija nafte d.d.EURODIZEL1,45 €10.93 Kn
LUKOIL Croatia d.o.o.Eurodiesel BS1,45 €10.93 Kn
Petrol d.o.o.EURODIZEL1,45 €10.93 Kn
Tifon d.o.o.EVO Eurodiesel BS1,45 €10.93 Kn
LUKOIL Croatia d.o.o.Eurodiesel BS ECTO1,55 €11.68 Kn
Coral Croatia d.o.o.Shell Fuelsave EuroDiesel1,74 €13.11 Kn
Coral Croatia d.o.o.Shell V-Power EuroDiesel1,89 €14.24 Kn
Adria Oil d.o.o.EURODIESEL G-POWER1,90 €14.32 Kn
INA – Industrija nafte d.d.EURODIZEL CLASS PLUS EXPERT1,90 €14.32 Kn
Petrol d.o.o.Q MAX EURODIZEL1,91 €14.39 Kn
Tifon d.o.o.EVO Eurodiesel BS Premium1,92 €14.47 Kn

https://www.dw.com/hr/skupo-skuplje-hrvatska/a-66549185
Hrvatska je postala skupa, da li i preskupa, pita se list Frankfurter Allgemeine Zeitung
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/kako-nijemci...

Kako Nijemci opisuju ljetovanje kod nas: 'Skupo, skuplje, Hrvatska'​

https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija/hrvatska...

Hrvatska skuplja od Italije i Španije, turisti skraćuju boravak: 'Gosti idu tamo gdje dobiju više'​

08.07.2024g

Pa dakle, Srbija ispade najskuplja ! sa hrvatima smo tu negde.

Hrvatska je postala skupa, da li i preskupa, pita se list Frankfurter Allgemeine Zeitung
Ko im je kriv kad su postali gramzivi?
Rekoh im ja još pre 2 godine da će da puknu.
Ko je to rekao?
Ja samo želim da vam pukne sezona, to nije isto kao da sam tvrdio da hoće.
Mada...
Turska ima lepše more od vas.
Ali Rusi i Ukrajinci im ovog leta neće doći, tako da pametni Turci idu ove godine milion posto sa damping cenama.
Gorivo je poskupelo, avio prevoz je sad dosta povoljniji od individualnog prevoza, tu su Turci sa njihovim
kompletnim avio aranžmanima opet u prednosti.
Ona fama da su Turci prljavi, lenji i glupi vam je isto tako pukla kao balonče od sapunice.

Ja navijam protiv vas, za našu braću Turke.
Alahu akbar.
Ja navijam za Grčku i Tursku... :whistling:

"Postala je gotovo uobičajena pojava da građani u potrazi za jeftinijim prehrambenim namirnicama odlaze u Bosnu i Hercegovinu, Mađarsku ili Sloveniju kako bi obavili neku veću kupovinu i nešto uštedjeli.

Većina proizvoda u njemačkim prodavaonicama je jeftinija nego u Hrvatskoj.." piše i Al Džazira.

Nemci jesu ok sa cenama. Kada odem tamo nakupujem se nivea krema za par godina ! haha
Cipele, odeća...

Jedan kuriozitet kako nas uvoznici deru jeste da sam u Engleskoj, u Windzoru, glavna ulica Marks and Spencer, kupila gaćice i potkošulje za decu za 5 funti (tada oko 600 din). Ista stvar u Srbiji, u Ušće centru, Marks and Spencer, 1800 dinara. Nisam se mogla načuditi !

Dakle, sve treba kupovati van Srbije.

Da, posip za mačke Catsan, najbolji je, u Srbiji bez 1200 nije. U Windsoru bio oko 5 funti, u Insbruku oko 7 eura, svuda za barem 30 posto niže nego kod nas.
Sledeća stvar, šampon za kosu tretiranu keratinu, DM u Bugarskoj ispalo me na kartici 700 din, isti kod nas oko 1200 din. Isto dm, ista firma. O čemu se radi?

Znači, kod nas treba kupovati samo proizvode popust 70% ! to je onda približno nekoj ceni.

Зависи где.
Врло сам често тамо и цене се значајно разликују од регије до регије.
Ту где одседам, цене су више него у Србији од 10-30%.
Месо, у Конзуму јефтиније, у месари исто као у Београду.
Лименка Ожујског 1е+.
Домаћа пива у Србији су много јефтинија.

Али зато Бихаћ, шок.
Цене 100% ниже него у Београду.

Pa dakle, Srbija ispade najskuplja ! sa hrvatima smo tu negde.
Nije tačno, ali nije ni mnogo bitno.
Ne vredi da tražiš npr. jeftinije jestivo ulje ili gorivo, ali ima hiljadu stvari za koje
se isplati da procunjaš po radnjama i kupiš jeftinije.
Pa kad gospoda naši trgovci koji pokrivaju gubitke nerealnim povećanjem cena
shvate da to tako ne funkcioniše, promeniće se i to.
Neće više biti da na kvarno povećaju cenu nečega za 30%, pa ti onda, kao, na akciji,
daju popust od 15%.
Ali hbg, dok ima ovaca, biće i čobana...

Nije tačno, ali nije ni mnogo bitno.
Ne vredi da tražiš npr. jeftinije jestivo ulje ili gorivo, ali ima hiljadu stvari za koje
se isplati da procunjaš po radnjama i kupiš jeftinije.
Pa kad gospoda naši trgovci koji pokrivaju gubitke nerealnim povećanjem cena
shvate da to tako ne funkcioniše, promeniće se i to.
Neće više biti da na kvarno povećaju cenu nečega za 30%, pa ti onda, kao, na akciji,
daju popust od 15%.
Ali hbg, dok ima ovaca, biće i čobana...
Nekada se znalo ko krade po prodavnicama.
Danas sa ovolikim miljeom iz svih vukojebina ex-SFRJ pravo je čudo da trgovci uopśte žele da posluju.
To ulazi sa logikom "neće propadnu za jedno"
Za jedno neće
Jedino je problem što 200.000 njih udje sa istom logikom

Nemci jesu ok sa cenama. Kada odem tamo nakupujem se nivea krema za par godina ! haha
Cipele, odeća...

Jedan kuriozitet kako nas uvoznici deru jeste da sam u Engleskoj, u Windzoru, glavna ulica Marks and Spencer, kupila gaćice i potkošulje za decu za 5 funti (tada oko 600 din). Ista stvar u Srbiji, u Ušće centru, Marks and Spencer, 1800 dinara. Nisam se mogla načuditi !

Dakle, sve treba kupovati van Srbije.

Da, posip za mačke Catsan, najbolji je, u Srbiji bez 1200 nije. U Windsoru bio oko 5 funti, u Insbruku oko 7 eura, svuda za barem 30 posto niže nego kod nas.
Sledeća stvar, šampon za kosu tretiranu keratinu, DM u Bugarskoj ispalo me na kartici 700 din, isti kod nas oko 1200 din. Isto dm, ista firma. O čemu se radi?

Znači, kod nas treba kupovati samo proizvode popust 70% ! to je onda približno nekoj ceni.
Mi izgibosmo od ženinih drugarica iz Beograda, bukvalno jednom mesečno neka dodje do nas na par dana, da šopinguje :D

Kažu da se isplati i cena avionske karte :D

Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije​

HRVATSKA je bolesno skupa, piše današnji Jutarnji list.​

Pogledajte prilog 1580597
U samo četiri evropske zemlje jeftinije je živeti nego u Hrvatskoj, a Hrvatska je i dalje među pet zemalja EU u kojima više od 40 odsto stanovništva ne može da se suoči sa vanrednim troškovima, pišu hrvatski mediji.

Kako navode, to potvrđuju i najnoviji podaci Eurostata prema kojima se jaz u odnosu na prosečne evropske cene još malo povećao. Kategorija hrane i bezalkoholnih pića lani je bila 1,7 posto iznad proseka EU, dok je godinu ranije taj postotak iznosio 1,1 posto, što upućuje da su u razdoblju poremećaja na tržištu hrane domaća poskupljenja bila intenzivnija nego drugde u Evropi.

Jutarnji list
Sad će neki reći i da je Srbija skupa, BiH,C.G.. ali tu su neumoljivi statistički podaci.
Ne čudi da smo vikendima preplavljeni komšijama iz Hrvatske jer kod nas im je bukvalno sve jeftinije.
Dobro je to

111.jpg

Ja pišem i tvrdim iz prve ruke da hrvati masovno dolaze kod nas u BiH zbog toga što je kod njih bukvalno sve mnogo skuplje. A ti pišeš o nekoj SNS propagandi.. pa sami Hrvati pišu gdje su u Evropi po standardu, skupoći, cijenama..
Nedavno sam se vratio iz BiH. Tocnije Mostar i Sarajevo. Camel duhan 30g 6,5 KM, kavu sam najskuplju platio 2,5, a prosjek je oko 1,5.Sokovi se ne sjecam koliko su bili. Jeo sam po vani i bilo je znatno jeftinije nego da sam to isto jeo kod nas na moru.

Lucky strike kod nas dode ako se ne varam oko 9 eura za 40 grama, makijato od 1,80 - 2 eura, sokovi po 2 ili vise ovisno o mjestu. Kava, mala piva i dvije porcije lignji s prilogom 30 eura cca 6 km iznad mora.

Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije​

HRVATSKA je bolesno skupa, piše današnji Jutarnji list.​

Pogledajte prilog 1580597
U samo četiri evropske zemlje jeftinije je živeti nego u Hrvatskoj, a Hrvatska je i dalje među pet zemalja EU u kojima više od 40 odsto stanovništva ne može da se suoči sa vanrednim troškovima, pišu hrvatski mediji.

Kako navode, to potvrđuju i najnoviji podaci Eurostata prema kojima se jaz u odnosu na prosečne evropske cene još malo povećao. Kategorija hrane i bezalkoholnih pića lani je bila 1,7 posto iznad proseka EU, dok je godinu ranije taj postotak iznosio 1,1 posto, što upućuje da su u razdoblju poremećaja na tržištu hrane domaća poskupljenja bila intenzivnija nego drugde u Evropi.

Jutarnji list
Sad će neki reći i da je Srbija skupa, BiH,C.G.. ali tu su neumoljivi statistički podaci.
Ne čudi da smo vikendima preplavljeni komšijama iz Hrvatske jer kod nas im je bukvalno sve jeftinije.
najvaznije je da su im place tisucu i dvjesto eura..........duplo vece nego u Srbiji.
Sto kaze nas presednik AV, " kako bre da vam povecam plate a ne date da povecam cene, od cega da vam ondak dam vece plate?.

Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti
HRVATSKA je bolesno skupa
Ne znam da li je postavljac teme uopste u stanju da RAZUME sta prva citirana recenica znaci -ali ta recenica zapravo nam porucuje da je Hrvatska medju NAJJEFTINIJIM zemljama u EU (u tekstu se pod pojmom *evropske zemlje* podrazumevaju clanice EU - Srbija, BiH, Albanija, Makedonija, C. Gora... se i ne razmatraju). Sto jeste tacno.
Jer, ako je u SAMO 4 EU zemlje jeftiniji zivot to onda znaci da je u CAK 22 zemlje EU zivot SKUPLJI nego u Hrvatskoj.

Samim tim je druga citirana recenica glupost - jer iz prve recenice takav zakljucak NE PROIZILAZI vec potpuno SUPROTAN. Sto znaci da su i *novinari* ako su stvarno dali takav naslov *potkapacitiranih* intelektualnih sposobnosti.

Pa je onda i pakosni naziv ove teme takodje glupost - posto je (kao i u bezbroj sl. slucajeva) zapravo namera da se citalac teme izmanipulise - dovede u zabludu da, posto je navodno Hrvatska *bolesno* skupa onda je valjda Srbija jeftina tj. da se u Srbiji (BiH, C. Gori...) zivi bolje. A za to je onda valjda najzasluzniji *mudri* vodja koji se *ubi radeci* sve kako bi mu podanici ziveli ugodno. Tako da botovi kojima smeta pominjanje Vucica u ovoj temi treba da se pitaju zasto je sa takvim podlim i manipulativnim namerama ova tema pokrenuta?

A o tome da li je zivotni standard u zemljama van EU bolji ili gori od npr. Hrvatske postoje podaci na tom istom EUROSTAT-u i oni su PORAZNI za zemlje van EU jer, kao sto je vise forumasa vec napisalo, da bi se pravilno procenilo gde je ziv. standard (kvalitet zivota) bolji u racun se mora uzeti SRAZMERA/medjuodnos nivoa cena i ZARADA u zemljama koje poredimo - pojedinacno (anegdotsko) nabrajanje nasih utisaka koliko smo nesto platili ovde, onde je besmisleno.

Ali, zato Eurostat podaci postoje i za *nase* zemlje (van EU) i statisticki podaci, kao sto i Neno zakljucuje, zaista jesu NEUMOLJIVI... samo ne, nazalost, u nasu korist (Srbije, Makedonije, Bosne...) kako drugar Neno naivno pokusava da *sibicari* (u maniru njegovog idola cije mu se spominjanje ne svidja)

Poslednja izmena:

Back