Hrvatska ce staviti VETO na ulazak Finske u NATO pakt!

Pogledajte trenutak kada je Milanović otkrio da Čović ide na treći entitet​


D. Be.
23 sata
320
komentara


732
dijeljenja
FacebookTwitterEmailEmail
b_220506056.jpg

Predsjednik Zoran Milanović jučer je otkrio plan predsjednika Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH i HDZ-a Dragana Čovića o trećem entitetu. To je tzv. "Plan B" koji je spreman za realizaciju.

"Ovo su užasno ozbiljne stvari. Ovo ispada moja solo igra, a ja mogu ovako, mogu onako, ali Hrvati će na kraju ići na institucionalno povezivanje, praktički treći entitet. O tome se radi, to piše u tim dokumentima, ljudi su se za to spremili. To neće proći bez tenzija, to je plan B", rekao je Milanović u Puli.
Na najavu da će staviti veto na samitu o ulasku Finske i Švedske u NATO dok se ne izmjeni Izborni zakon u BiH, Milanović je rekao da to ipak on ne može uraditi sam i da je potrebna zajednička odluka u Zagrebu, te ponovio šta sprema HNS na čijem čelu je Dragan Čović (HDZ).
"Upozoravam na potez koji sprema HNS, oni izlaze s rješenjem. To se čita iz saopćenja koje je tu mjesecima i jučer je ponovljeno. Idu na potez koji bi uspostavio posebnu vrstu samouprave koja će biti izvan postojećeg državno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine. To je lukavo sročeno u okviru mogućnosti udruživanja i konsocijacijske demokratije u BiH. To čak nije protuustavno, ali opet ćemo imati reakcije da komadamo BiH i da smo šovinisti", rekao je Milanović.
 
Хрватска ће на самиту НАТО уложити вето на улазак Финске у Алијансу.

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је данас да ће на самиту НАТО ставити вето на улазак Финске у Алијансу, док не буду решена питања Хрвата у Босни и Херцеговини.


Наиме, у ФБиХ, Муслимани већ трећи пут су прегласали Хрвате и изабрали свог кандидата за представника Хрвата. Исто се очекује и у Дому народа.

Задњих неколико година појачана је дискриминација Хрвата од стране Муслимана, али и позиви Хрвата за стварање трећег ентитета под именом Херцег Босна, а могуће и њеног осамостаљивања и распада УН творевине БиХ.

https://www.republika.rs/svet/region/358017/milanovic-veto-nato


ROKAJ KOKAJ ZORANE :klap: :rotf: :klap:

Forumska NATO-guzzna ustasija - NA RESPIRATORIMA :super:

:vatromet:
Хрватска се не пита баш ништа.
Суверени су ко Кунта Кинте у млађим данима.
 
A isprdavali su me svi odreda kada sam glasao za sisatu, tupavu Kolindu... kakva neopevana budaletina, pa to svijet nije vidio.

Jedno je svadjati se i ludovati po medijima, ali sasvim drugo tom redikulu dati politicke ovlasti da nekome stavlja veto.

:eek:

Moze li to budaletina uopce?

Tu budalu treba razvlastiti, hapsiti i deportirati u BiH, pa neka tamosnji Hrvati za njega glasaju do mile volje.

A ovamo se kao Srbi unesrecili s gospodinom predsjednikom Vucicem.
Pravo pitanje jeste za vas gospodine "Jugoslave", da li je vama dovoljan obican cvarak, ko zna mozda....!!!???

Podrzavam, najbolji su cisti racuni. Negde mi se javlja da krv ipak nije voda!?
 
Четвртак, 12.05.2022. у 12:52

Столтенберг: Улазак Финске у НАТО би ојачао Алијансу​


677z381_20.jpg

Јенс Столтенбер (Фото EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ)
БРИСЕЛ- Чланство Финске у НАТО би ојачало и западну војну алијансу и Финску, изјавио је данас генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.
„Ако Финска одлучи да упути званичан захтев за чланство, биће топло дочекани у НАТО савезу, а приступни процес би протекао глатко и брзо”, казао је Столтенберг након што су лидери Финске, председник и премијерка, рекли да би та земља требало да аплицира за чланство у НАТО „без одлагања”, пренео је Ројтерс.

Столтенберг је нагласио да је Финска једна од најближих партнера НАТО-а, преноси Танјуг.
„Реч је о зрелој, демократској земљи, чланици ЕУ, која је важан фактор у евроатлантској стабилности”, додао је Столтенберг.
https://www.politika.rs/scc/clanak/507022/Stoltenberg-Ulazak-Finske-u-NATO-bi-ojacao-Alijansu
---------------------------------------------------------

Ne da Zoki :rtfm:
 

Back
Top