Хрвати у Првом светском рату

Opet se pravis lud i glup ?
Pa jeste, nije lako kad ti je background toliko jadan i bedan da ti i ne preostaje drugo nego da de pravis lud, gluv i glup.

Kad budes odgonetnuo zbog cega "slobodni Hrvati" za tisuću ljeta nisu sebi "slobodno izabrali" vladara koji makar govori njihov jezik - kasce ti se samo sve sto te zanima i Ferdinandu i Franji a i štalsko-lopatarskim poslovima.
:lol:

Znač nema znanja, samo floskule.

- - - - - - - - - -

Evo objasnit ću ti razliku između Hrvatske i Srbije. Hrvatska ima kontunuitet državnosti. Srbija nema. Turci su osvojili Srbiju i sve rasturili. S druge strane Ferdinandu je itekako bilo stalo da ga Hrvati izaberu/prihvate/potvrde za kralja.

Netko voli čitati bajke, ti ih očito voliš pisati.
Ajmo, na temelju čega je Ferdinand temeljio svoje pravo na Hrvatsku?
Pokaži nam svoje bogato znanje.

Фердинанд је полагао право на Србију, тј. држава чији је био престолонаследник, зато је и убијен у Сарајеву.У ту кампању касније су повели и чопор Хрвата.

Znač nema znanja, samo floskule.

- - - - - - - - - -

Evo objasnit ću ti razliku između Hrvatske i Srbije. Hrvatska ima kontunuitet državnosti. Srbija nema. Turci su osvojili Srbiju i sve rasturili. S druge strane Ferdinandu je itekako bilo stalo da ga Hrvati izaberu/prihvate/potvrde za kralja.

Izvini,bez vrijeđanja,ali ako na ovaj način želiš da mi "objasniš",bolje nemoj.

Poslednja izmena:
I ja sam malo više uzeo opširno da karikiram i da širim priču,ali sam ponukan postovima rimokatoličke "braće",na koje ne može i netreba da se ostane bez odgovora,mada od raspredanja s njima slaba vajda.Mrka kapa.Primjer ostrašćenog bota je Mupi.Hvala na pozornosti i Lekizan je u pravu.O poslednjem Ferdinandu je riječ.Butcheru među lovcima.;)

Poslednja izmena:
[/B][/U]

Izvini,bez vrijeđanja,ali ako na ovaj način želiš da mi "objasniš",bolje nemoj.
Bez vrijeđanja, ali napisano stoji. Hrvatska nije osvojena, Srbija jest. Razlika jest u tome.
Napisao si
Što se ne bi moglo reći i da u Srbiji ima i osnova za nastavak srpske državnosti.???
Odgovor je jasan - nema osnova za nastavak jer je doživljen prekid.
Jasan pokazatelj toga je da o tome, koliko je meni poznato, nitko ozbiljan niti ne govori, već je to nešto čega se pojedinici dohvaćaju na forumima.

Bez vrijeđanja, ali napisano stoji. Hrvatska nije osvojena, Srbija jest. Razlika jest u tome.
Постоје и дјевојке које није могуће силовати. На сваки наговјештај силовања одмах лијежу, шире ноге и суверено се препуштају тисућљетном предачком уживању.

Сужањ рађа хајдука, а слуга – слугу.

Poslednja izmena:
Napisao si

Jasan pokazatelj toga je da o tome, koliko je meni poznato, nitko ozbiljan niti ne govori, već je to nešto čega se pojedinici dohvaćaju na forumima.

Najnevjerovatniji vjerovatan odgovor koji se mogao očekivati..."Tumačenje" je Bogom data znanos'....Nekome,a nekome baš i nije...Srbija je osvojena,"Hrvatska" nije,nego se ...ulizala,što li već?!?!?Postoji drugi tumać pojma?Kaj ne?

Ja moram,jednostavno u youtube stilu,ali šta ću kad se to "traži"...Po "vašem" hrvatskom tumačenju stoji da su vam "vašu" zemlju uz Turke okupirali Srbi koji su "došli" uz Turke ,(nema šanse da se u raspravi o opciji srpskog sklanjanja ispred Turaka malo ranije i o "krstjanima" kao pravoslavnoj jeresi zauzem bilo kakav srpski stav) i onda "zauzeli" zemlju koju ste vi tako zdušno "odbranili" i organizovano se razbježali sve do austrijskih,talijanskih i ugarskih zemalja i inih gdje danas zdušno tražite "prava " nacionalnih manjina u tim državama dok kod vas sve stanovnike(građane) Hrvatske preimenovaste u Hrvate?!?!?!?!Hebem ti pravdu.Elem,na tom teritoriju odakle ste pobjegli,"došli" su Srbi,koje ste vi zvali svakojako,Martolozi,Raci,Valasi,Vlahi,Morloci,Morlaci,svakojako ali se znalo na koga se odnosi,zaključuje se po Pravima dobijenim od .....Habsburga.Ako laže koza ,ne laže rog.Mo'š me zva't Morlakom,Vlajem,Vlahom,pogani kako god hoćeš,opet je to Srbin.Tako bezdušno krasti i prekrajati nešto tuđe je neviđeno,u stvari jeste,mada se kod nas to smatra sramnim i nije u kodeksu sa iskonskim narodskim pogledom,tradicijom,stavovima...Vi to ne razumijet,to se zna,ali krajnji bezobrazluk bez ikakvog smisla se mora zaustaviti.Pametan,mislim"pametan" Švabo,Austrijanac,je prostore koje je kanio "dobiti",dakle BiH,je svakako upisao i zabilježio i popisao,i kao svakako pametan proračunat Švabov,to sve u "tri" primjerka pohranio čak i u Beču,u Arhivi.Tako da sva ona ustaška kamarila koja je nastojala da izbriše dokumente o Srbima sa teritorije BiH,mogu se naći u Bečkoj Arhivi,samo terab biti inteligentan,uporan i efikasan...postoje dokumenti austrijskih popisa po Bosanskoj krajini.....itekako..samo treba biti upućen i voljan da se to uradi.......

Ja moram,jednostavno u youtube stilu,ali šta ću kad se to "traži"...Po "vašem" hrvatskom tumačenju stoji da su vam "vašu" zemlju uz Turke okupirali Srbi koji su "došli" uz Turke ,(nema šanse da se u raspravi o opciji srpskog sklanjanja ispred Turaka malo ranije i o "krstjanima" kao pravoslavnoj jeresi zauzem bilo kakav srpski stav) i onda "zauzeli" zemlju koju ste vi tako zdušno "odbranili" i organizovano se razbježali sve do austrijskih,talijanskih i ugarskih zemalja i inih gdje danas zdušno tražite "prava " nacionalnih manjina u tim državama dok kod vas sve stanovnike(građane) Hrvatske preimenovaste u Hrvate?!?!?!?!Hebem ti pravdu.Elem,na tom teritoriju odakle ste pobjegli,"došli" su Srbi,koje ste vi zvali svakojako,Martolozi,Raci,Valasi,Vlahi,Morloci,Morlaci,svakojako ali se znalo na koga se odnosi,zaključuje se po Pravima dobijenim od .....Habsburga.Ako laže koza ,ne laže rog.Mo'š me zva't Morlakom,Vlajem,Vlahom,pogani kako god hoćeš,opet je to Srbin.Tako bezdušno krasti i prekrajati nešto tuđe je neviđeno,u stvari jeste,mada se kod nas to smatra sramnim i nije u kodeksu sa iskonskim narodskim pogledom,tradicijom,stavovima...Vi to ne razumijet,to se zna,ali krajnji bezobrazluk bez ikakvog smisla se mora zaustaviti.Pametan,mislim"pametan" Švabo,Austrijanac,je prostore koje je kanio "dobiti",dakle BiH,je svakako upisao i zabilježio i popisao,i kao svakako pametan proračunat Švabov,to sve u "tri" primjerka pohranio čak i u Beču,u Arhivi.Tako da sva ona ustaška kamarila koja je nastojala da izbriše dokumente o Srbima sa teritorije BiH,mogu se naći u Bečkoj Arhivi,samo terab biti inteligentan,uporan i efikasan...postoje dokumenti austrijskih popisa po Bosanskoj krajini.....itekako..samo treba biti upućen i voljan da se to uradi.......

šta ti je ovo. talijani su kvarnerski zaljev zvali morlačkim zaljevom zbog Srba? Morlački zaljev je zapravo Srpski zaljev pa su sukladno tome kvarnerski otoci i obala, naseljeni čakavskim stanovništvom - srpski otoci na kojima žive Srbi čakavci?

Ахаха, ево жив сам се насмејао. Какав ,,континуитет државности", о чему ти причаш? Кад је Хрватска била држава? Само, немој да ми причаш бајке и митове о ,,хреватским краљевима", ,,песрноалним унијама" и слично.

Још једна ствар у вези овога. Све ,,Хрвате" који су католици а који причају штокавски, треба подсетити на њихово изворно порекло. Већина данашњих ,,Хрвата" су потомци конвертита, покатоличених Срба са тих простора. Загорје и околина то су простори историјске Хрватске ту живе изворни, етнички Хрвати (мада и њихово порекло је сумњиво, Словенци би ту могли мало више да кажу, ал ајд сад). Ово све доле, све су то потомци покатоличених Срба, који су постали верски и национални конвертити претворени у ,,Хрвате".

Али везе са етничким Хрватима немају и не говоре правим хрватским језиком, већ говоре штокавским, а Срби на овим просторима једини говоре штокавски.

Тако да, кад они почну да причају Србима и да називају Србе ,,власима", ,,морлацима", ,,циганима" или како већ, ваља их овоме подсетити да знају да су и они, пореклом, исто то. Тако да се не бусају у груди превише.

Poslednja izmena:
Neki Hrvati se i jesu suprotstavili Austriji! Malo čitaj o građanskom ratu između Zapolje i Ferdinanda.

Ovdje se radi o pravnim stvarima - ono što BGHighlander naglašava kod Rusa i kod Engleza, a zanemaruje kod Hrvata.

Која је то хрватска институција бирала и потврђивала суверена односно краља, јер то су правне ствари

Back