- Poruka
- 30.439
Онда је твоје присуство сувишно овде , не знам што си се и јављао.Gledaj dragoje,nemam ja sta objasnjavati niti se osjecam odgovornim ni voljnim.Hvala.Misljenje o seriji sam rekao i to je to.
Borojevic je pravoslavac,srpskog podrijetla.Nema spora,ali ga njegove zasluge cine puno vecim Hrvatom nego Srbinom,krvna zrnca su relativna stvar.Ako Thierry Henry moze biti Francuz moze i Borojevic Hrvat.
Hedervary je uredivao izborne okruge i izborni red za Sabor na nacin da prikaze sto vise madarona i Srba nego Hrvata,nisu Srbi svjesno ucestvovali u tome vjerojatno,nije tu bilo zle krvi.
Za zlocine-ne znam,posalji fino mail u produkciju.Nemam volje ni zelje se natezati.
Боројевића његове заслуге чине највише Аустријанцем, у њиховој је војсци био, њихову војну академију завршио, у римокатоличанство прешао због њих.Слаб си ми ти са логиком.Анри се осећа Французом док се Боројевић није никада осећао Хрватом, није се осећао ни Србином, иако је рођен као Србин, разлика је велика.
Не видим какве је користи имао Хедервари од тога што је приказивао више Срба и Мађара од Хрвата када је проценат становништва који су имали право гласања испод 2%.Да је податак тотално ван било каквих историјских оквира говоре и оне силне антисрпске демонстације и процеси против Срба које је власт одобравала, да не помињем власт у Босни која је изразито антисрпски орјентисана.
Видиш злочини Аустроугарске војске су јако добро документовани док за оне у Срему нико није чуо ево до сада 100 година после тога, за тебе то није проблем очито а серија је само мало "пристрасна" али може да се живи и са тим!!!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Апропо теме:
Док Србија децембра 1914 доноси Нишку декларацију којом се истиче борба за слободу целокупне наше неослобођене браће и Хрвата и Словенаца, Хрвати штампају Србији умрлицу:

испоставило се да су се мало прешли јер су морали да беже главом без обзира назад преко Дрине после битке на Колубари и Сувобору.
Poslednja izmena: