Hrvati svojataju Nikolu Teslu

Ja sam svjestan djela koja su napravili pojedinci hrvatske nacionalnosti a da li ste VI svjesni zločina koji su napravili pojedinci srbi. a sam svjestan i ali nisam vidio da je netko napisao od Vas da je toga svjestan

O kakvoj ti to meni pišep uroti -. .. o kakvom titu koliko je ranković preorao ljudi ili slično

Što vas nije stid da sebe ne pogledate .. kada će netko od Vas a mislim na vas trojicu četvoricu jer sam konkretan shvatiti ako tako gledate da imate krvave ruke ako želite odgovarati za vaše umobolne sunarodnjake koji su se iživljavali na nemoćnim ljudinma

E vala ja za moje neljufde NEĆU da snosim ni trunke krivice a o idejnim tvorcima samo da se osvrnete pa će te ih i kod vas naći i žive i mrtve:rtfm:

Koliko se zna svaki srbin ima oružje a svaki hrvat oruđe. pa sada možda zvućim kao vi
Da , mi smo svesni...........a da li si ti svestan da se nasi pojedinci i vasi "pojedinci" ne mogu porediti...........da li si svestan da je razlika izmedju vasih par zrtava, i nasih "par" zrtava ogromna................e kad se osvestis mozda i ukapiras o cemu pricamo

Kao prvo hrvatska nije proglašena kriva za nikakav zločin ..dakle opet lažeš a ako nisam u pravu predoči mi dokument koji pokazuje drugo .. kao državu jer si me optužio po kolektivnoj odgovornosti
Dakle to što stalno ponavljaš ne će postati istina jer je stalno ponavljaš .. dokaz..presuda kojom je hrvatska proglašena kriva za zločine ..e tada me možeš prozivati za kolektivnu odgovornost:rtfm::dash:

..bas si simpatitjan mladitj..jesam , optuzhio sam te da prikrivash zlochin svoje drzhave..:rtfm: smarash nas sve ovde lazhnim chovekoljubljem i loshom glumom dobrog choveka..dakle ako ti nisi i ako nema presude za zlochine ni se nisu dogodili?..:think:.aj' sad sevaj sa tom ustashkom zhvakom..nema smisla trositi reci na vas..svi ste isti..:rtfm:

Kao prvo hrvatska nije proglašena kriva za nikakav zločin ..dakle opet lažeš a ako nisam u pravu predoči mi dokument koji pokazuje drugo .. kao državu jer si me optužio po kolektivnoj odgovornosti
Dakle to što stalno ponavljaš ne će postati istina jer je stalno ponavljaš .. dokaz..presuda kojom je hrvatska proglašena kriva za zločine ..e tada me možeš prozivati za kolektivnu odgovornost:rtfm::dash:
Pa nije zvanicno ni Srbija kriva sto svako vece pada mrak, a ujutro nestane neki intelektualac koji smeta...Pa se opet to desavalo...
Tako se desavalo i u Hrvatskoj...

Ko se krije iza zvanicnog objasnjenja, taj je na pobednickoj strani jer pobednicka strana pise istoriju....i tu od istine nema nista...

Kao prvo hrvatska nije proglašena krivom za nikakav zločin ..dakle opet lažeš a ako nisam u pravu predoči mi dokument koji pokazuje drugo .. kao državu jer si me optužio po kolektivnoj odgovornosti
Upravo ovim postom diskreditujes sebe kao "iskrenog mirotvorca".............time sto Hrvatska nije proglasena krivom ni za kakav zlocin, ona u tvojim ocima nije ni pocinila zlocin:eek::eek:
.........ne kaznjavanje Hrvatske za zlocine u ww2 je NEMINOVNO dovelo do ponovnih zlocina od iste, ...........ne kaznjavanje zlocina znaci opravdanje zlocina, sto i ti radis...........kapis li ti sta?:eek:

Poslednja izmena:
Pa nije zvanicno ni Srbija kriva sto svako vece pada mrak, a ujutro nestane neki intelektualac koji smeta...Pa se opet to desavalo...
Tako se desavalo i u Hrvatskoj...

Ko se krije iza zvanicnog objasnjenja, taj je na pobednickoj strani jer pobednicka strana pise istoriju....i tu od istine nema nista...

Otac mu je iz Raske poreklom.

A mater za kosova poreklom.

To sve i pise i u njegovoj biografiji. Inace je tesla bio prilicno zestok srpski patriota. Nesto poput Kusturice.

A ove price sta je on bio su bezveze bio je srbin etnickog porekla, gradjanin austrije, pa austrougarske pa na karju SADa.

P.S izvinite pogresan post sam citirao.

A hrvati imaju legitimno pravo da ga velicaju i slave, samo nesmu da lazu da je hrvat bio.

Pa nije isto, zato sto se opet ponovilo....
Ta sklonost ka izazivanju mrznje a i ubijanja srba na hrvatskoj teritoriji je nesto sto je cesta slucajnost...
Ima svaka teritorija svoje ceste slucajnosti...
Srbija ima svoje slucajnosti rasterivanja i ubijanja intelektualaca i izazivanja perioda haosa da bi se u tome profitiralo....
Bosanci imaju svoje slucajnosti koje su ceste....
Ako bi posmatrao slucajnosti , onda bi srbija imala cigane kao nesto ekvivalentno hrvatskoj situaciji...neko ko krade hleb vecinskom narodu...
Pa opet nasilje nad ciganima je u Srbiji sporadicno,nemesanje je vec obostrana teznja, a o istrebljenju ni govora...cak im broj raste.

Inace , da nije ovog cestog a slucajnog, i ja bi ti rekao isto , pustimo to je proslost i ne cackajmo mecku...
Ovako je to kao gledanje vuka u oci, da li je tog trenutka gladan ili nije...frend ili krvnik...

U svakom slučaju srbi u hrvatskoj ili većina srba u hrvatskoj nisu bili odani hrvatskoj državi te su digli pobunu na njezinoj teritoriji i težili da njen teritorij postane ne njezin

Što bi trebala da radi država a i pokušavala je to riješiti dogovorom i pregovorom .

Zašto je do toga došlo i tko je pokrenuo događaje ..o tome sigurno nemamo isto mišljenje
ali vidim da vam je cijeli svijet kriv a samo treba pogledati u svoje dvorište ..možda:worth:

Neću biti ni bezobrazan ni neugodan ali me stalno bezgrešni vuku za jezik a ni jedan nema hrabrosti da napiše i pola ko ja za zločine koje su počinili zločinci hrvatske nacionalnosti
Stvarno su neki srbi slepci ili okreću glavu od stvarnosti

Samo ..vukovar ..škabrnja itd.. šta su se oni međusobno poubijali :(

Ja opet ne okrivljujem ni državu ni građane ni srbe već one pojedince koji su naredili ili učinili te zločine

Ne mogu da verujem kad mi cale prica kad je doso neki moj ujak iz knina pa mu prica kako je hrvatska nakva takva imamo more 7000 km plaze.

Kako se ponasao gore od svakok pravog hrvata. Hvali Hrv do nebesa i nas smatra nekim sumadinskim seljacima.

Umro je sredinom 1991, ubi li su ga hrvatski branitelji. Branili su hrvatsku u napred pre sto je rat zvanicno i poceo.

Tudjman je hteo isterati srbe i to je uspeo. Svi zivi su poceli nostiti znakove ustasa i.t.d.

Milosevic je najgori politicar koje su ove prostore videle ikad. I doso je u najgorjem vremenu.

..bas si simpatitjan mladitj..jesam , optuzhio sam te da prikrivash zlochin svoje drzhave..:rtfm: smarash nas sve ovde lazhnim chovekoljubljem i loshom glumom dobrog choveka..dakle ako ti nisi i ako nema presude za zlochine ni se nisu dogodili?..:think:.aj' sad sevaj sa tom ustashkom zhvakom..nema smisla trositi reci na vas..svi ste isti..:rtfm:

Upravo ovim postom diskreditujes sebe kao "iskrenog mirotvorca".............time sto Hrvatska nije proglasena krivom ni za kakav zlocin, ona u tvojim ocima nije ni pocinila zlocin:eek::eek:
.........ne kaznjavanje Hrvatske za zlocine u ww2 je NEMINOVNO dovelo do ponovnih zlocina od iste, ...........ne kaznjavanje zlocina znaci opravdanje zlocina, sto i ti radis...........kapis li ti sta?:eek:

Ja jesam kakav jesam da takvih ima više nikada se ništa ne bi dogodilo .. cjepljen sam protiv ovakih kao ti jer ne posedujem mržnju za razliku od tebe gde iz svake reći oće da me zadavi

a ti uživaj u svojoj istini pa neka ti je sa srećom..a i vidim da ne možeš ni komunicirati bez vređanja

U svakom slučaju srbi u hrvatskoj ili većina srba u hrvatskoj nisu bili odani hrvatskoj državi te su digli pobunu na njezinoj teritoriji i težili da njen teritorij postane ne njezin

Što bi trebala da radi država a i pokušavala je to riješiti dogovorom i pregovorom .

Zašto je do toga došlo i tko je pokrenuo događaje ..o tome sigurno nemamo isto mišljenje
ali vidim da vam je cijeli svijet kriv a samo treba pogledati u svoje dvorište ..možda:worth:

Neću biti ni bezobrazan ni neugodan ali me stalno bezgrešni vuku za jezik a ni jedan nema hrabrosti da napiše i pola ko ja za zločine koje su počinili zločinci hrvatske nacionalnosti

Ja opet ne okrivljujem ni državu ni građane ni srbe već one pojedince koji su naredili ili učinili te zločine
Tako je i pavelic govorio:bye:

Ja jesam kakav jesam da takvih ima više nikada se ništa ne bi dogodilo .. cjepljen sam protiv ovakih kao ti jer ne posedujem mržnju za razliku od tebe gde iz svake reći oće da me zadavi

a ti uživaj u svojoj istini pa neka ti je sa srećom..a i vidim da ne možeš ni komunicirati bez vređanja
Ma ima vas i previse..........i kao sto rece kolega svi ste isti ........u tvrdnji da Hrvatska nije kriva ni za ww2, samo zato sto nije proglasena krivom i osudjena

reci zašto nisi rukom lupao o stol prije u jugoslaviji a sada se odjednom svi sete jasenovca

to je bilo prije sedamdeset godina

Moj mozak je čist i nije zatrovan ni opterećen pa vjerojatno vidimo stvari na druge naćine
ali na kraju da sednemo za stol nakon nekog vremena vidio bi da je to sve isto:think:

Kada ti je mozak čist izračunaj koliko srba bi bilo da je tih 700000 ostalo živo...satrli ste nas i to je za mene realno kao da se desilo pre deset sekundi a tvoj rezon je upravo onakav kakav se i očekuje...i nemoj nas izjednačavati ,molim te,muka mi je iako znam da ti ,možda,stvarno imaš dobru nameru...

Ne mogu da verujem kad mi cale prica kad je doso neki moj ujak iz knina pa mu prica kako je hrvatska nakva takva imamo more 7000 km plaze.

Kako se ponasao gore od svakok pravog hrvata. Hvali Hrv do nebesa i nas smatra nekim sumadinskim seljacima.

Umro je sredinom 1991, ubi li su ga hrvatski branitelji. Branili su hrvatsku u napred pre sto je rat zvanicno i poceo.

Tudjman je hteo isterati srbe i to je uspeo. Svi zivi su poceli nostiti znakove ustasa i.t.d.

Milosevic je najgori politicar koje su ove prostore videle ikad. I doso je u najgorjem

vremenu.

Ne smatram srbe kako kažeš sumadinski seljaci
sukob je počeo 1989 i tada je pala prva žrtva ako se ne varam
u sukobu najviše je stradalo nevinih ljudi ali tako je u ratu nažalost

neću da krivim ni da pravdam nekog jer da je bilo volje i pameti do sukoba ne bi došlo

i toška
:rtfm:

Ja jesam kakav jesam da takvih ima više nikada se ništa ne bi dogodilo .. cjepljen sam protiv ovakih kao ti jer ne posedujem mržnju za razliku od tebe

...:eek:...netjista ti savijest pa tripujesh da te mrzim...a to sto te istina vredja..zabole me patka..:rtfm:

Kada ti je mozak čist izračunaj koliko srba bi bilo da je tih 700000 ostalo živo...satrli ste nas i to je za mene realno kao da se desilo pre deset sekundi a tvoj rezon je upravo onakav kakav se i očekuje...i nemoj nas izjednačavati ,molim te,muka mi je iako znam da ti ,možda,stvarno imaš dobru nameru...

Ako ti misliš da je poginulo neznam na sve što misliš 700000 srba zašto da neki hrvat ne tvrdi da je hrvata poginulo isti ili više i opet nova pitanja ..od koga partizana njemaca rusa ustaša četnika mađara talijana od koga i kada i tko je relevantan da kaže broj

Nemoj misliti da nisam svijestan broja žrtava na svim stranama i od svih
ne zaboravi koliko je ubijeno samo 45..45--47 ako govorimo i o tom vremenu

Ljudi, neki od vas ubiše ovu temu :(
Hajde da se vratimo na Teslu i njegove nesrećne rođake, za koje se tvrdi da su ubijeni.
U pravu je muskork kad piše da nema linka ka nekom tačnom podatku. Ali pošto ovo nije suđenje, i ne traže se apsolutno tačni i potvrđeni podaci. Naravno, mnogi se trude da argumentuju svoje stavove, dok druge učesnike teme to i ne zanima.
Da vas podsetim na onaj nedavni link na popis stanovništva u Smiljanu:

* 2001. - 446
* 1991. - 555 (Hrvati - 520, Srbi - 18, Jugoslaveni - 4, ostali - 13)
* 1981. - 605 (Hrvati - 553, Jugoslaveni - 30, Srbi - 17, ostali - 5)
* 1971. - 761 (Hrvati - 677, Srbi - 41, Jugoslaveni - 19, ostali - 24)

Hajde da kažemo da ne verujemo da je teslina familija pobijena. Ali šta se desilo sa Srbima od 1971. do 1991. godine? Šta je sa popisom iz 2001. godine? Gde su nestali Srbi?
Ako, opet, kažemo da ne verujemo da su Teslini ubijeni, zašto mu je oskrnavljena kuća, kao i crkva Svetog Petra i Pavla? Ako su neki "vojnici" bili u stanju da to urade, sruše i opljačkaju takvo mesto od istorijske važnosti, šta ih je sprečavalo da usput ubiju nekog preostalog Srbina?
Ovo su sve nagađanja, jer nema zvaničnih podataka, ali ko da nam ponudi te podatke? Oni koji su naredili ulazak vojske u Teslinu kuću? Oni koji su naredili progon Srba iz Krajine?
Ostaje nam samo da se pitamo gde su ti Srbi sad i zašto ih više nema. Amerikanci su, nakon učinjenog genocida nad indijancima, ostavili bar mali broj da budu u rezervatima i da ih pokazuju svetu. Hrvati ni to nisu učinili.

neću da krivim ni da pravdam nekog jer da je bilo volje i pameti do sukoba ne bi došlo

i toška

Nisi ti more, nego moj ujak.

Ujak je bio veci hrvat od tebe i ljuba zajedno.

Makar je volijo hrvatsku domovinu.

U pravu si za svim osim sto verujes da tudjman nije imao za cilj da srbi nestaju iz hrvatske.

Pa zar nisu i Hrvati ili vecina Hrvata u SFRJ bili nelojalni gradjani drzavi u kojoj su ziveli?
Sta je onda trebala da radi drzava,zasto je pravo na samoopredeljenje iskljucivo pravo svih naroda osim Srba?
Da li si se nekad zapitao zasto ti ljudi nisu hteli da zive u HR samostalnoj drzavi ili su secanja na ww2 bila suvise sveza i bliska?Pa te strahote su doziveli njihovi dedovi koji su i sami bili zivi devedesetih.Bez obzira sto se ne slazemo oko broja zrtava u Jasenovcu i NDH moras priznati da su bile veoma velike.Hrvatska drzava devedesetih je mnogo podsecala na cetrdesete proganjanja Srba ili njihovo sikaniranje, ubistva na nacionalnoj osnovi(porodica ZEC).Srbi su se plasili da se nesto slicno ne ponovi a imali su indicije da je to moguce.Koga zmija ujede i gustera se plasi.Tako je to ali je problem sto vi trazite alibi u njihovoj nelojalnosti a ne vidite uzroke te iste.
Vi ste postigli ono sto ste hteli sveli Srbe na minimum sto se nije desilo ni u ww2 i postavlja se pitanje da li su se Srbi sa razlogom pobunili.
Vidis ja okrivljujem drzavu Hrvatsku jer je ona bila neposredni ucesnik u proterivanju i ubijanju Srba.

i toška

Opet si se razlupetao !
Ne uopstavaj, ako mislis ozbiljno polemisati !
Kakva zrtva 89e, jesi li opet pijan ?

Ljudi, neki od vas ubiše ovu temu :(
Hajde da se vratimo na Teslu i njegove nesrećne rođake, za koje se tvrdi da su ubijeni.
U pravu je muskork kad piše da nema linka ka nekom tačnom podatku. Ali pošto ovo nije suđenje, i ne traže se apsolutno tačni i potvrđeni podaci. Naravno, mnogi se trude da argumentuju svoje stavove, dok druge učesnike teme to i ne zanima.
Da vas podsetim na onaj nedavni link na popis stanovništva u Smiljanu:

* 2001. - 446
* 1991. - 555 (Hrvati - 520, Srbi - 18, Jugoslaveni - 4, ostali - 13)
* 1981. - 605 (Hrvati - 553, Jugoslaveni - 30, Srbi - 17, ostali - 5)
* 1971. - 761 (Hrvati - 677, Srbi - 41, Jugoslaveni - 19, ostali - 24)

Hajde da kažemo da ne verujemo da je teslina familija pobijena. Ali šta se desilo sa Srbima od 1971. do 1991. godine? Šta je sa popisom iz 2001. godine? Gde su nestali Srbi?
Ako, opet, kažemo da ne verujemo da su Teslini ubijeni, zašto mu je oskrnavljena kuća, kao i crkva Svetog Petra i Pavla? Ako su neki "vojnici" bili u stanju da to urade, sruše i opljačkaju takvo mesto od istorijske važnosti, šta ih je sprečavalo da usput ubiju nekog preostalog Srbina?
Ovo su sve nagađanja, jer nema zvaničnih podataka, ali ko da nam ponudi te podatke? Oni koji su naredili ulazak vojske u Teslinu kuću? Oni koji su naredili progon Srba iz Krajine?
Ostaje nam samo da se pitamo gde su ti Srbi sad i zašto ih više nema. Amerikanci su, nakon učinjenog genocida nad indijancima, ostavili bar mali broj da budu u rezervatima i da ih pokazuju svetu. Hrvati ni to nisu učinili.

mislim da je sama tema gotova .. u smislu da je tesla srbin rođen na teritoriji hrvatske a proveo najveći dio života u americi

130 ubojstva nisu dokazana jer ntko nije ponudio nekpisani dokaz

ostalo je samo skretanje prema dokazivanju

kuda su otišli srbi iz sela ..možda u grad gdje imje možda bolje

sva ta pitanja imaju neki odgovor ali kao da punim vodom bušnu kofu .. takav imam osječaj ..

Nisi ti more, nego moj ujak.

Ujak je bio veci hrvat od tebe i ljuba zajedno.

Makar je volijo hrvatsku domovinu.

U pravu si za svim osim sto verujes da tudjman nije imao za cilj da srbi nestaju iz hrvatske.

na žalost već sam sve napisao što imam za reći i dalje bi bilo samo ponavljanje

a što se tiće hrvatstva ne znam što je veći ili manji ..ne gledam na ljude tako

sumnjam da je tuđman bio toliko glup da misli da može protjerati srbe iz hrvatske ..da ih voli vjerojatno ne

Back