muskokrk
Poznat
- Poruka
- 8.295
A, Hrvati kolju Srbe spolja.
dadada ..da imam ih tu uvek jedno desetak pa ono na sabajle po jednog

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A, Hrvati kolju Srbe spolja.
Ništa ja tebe ne razumem? Kad sam ja spominjao ww2 (valjda misliš na Ii Svetski rat?) i 70-te godine? Znaš li ti u kom periodu je trajao II Sv. rat?
Gde je i kad bilo lakše Srbinu napredovati???
Kad sam ja sve Hrvate nazvao ustašama? Zamolio bih te da se ne udaljavaš od sušte istine.
Licemernost se sama javi i pojavi, koliko mogu da primetim.
Kakve veze imaju Srpski zločini sa Nikolom Teslom, njegovom familijom, spomenikom, kućom i crkvom? Drži se teme, nemoj svaku da koristiš za propagiranje tvoje "istine". Hajde da se vratimo na ponuđene fotografije, linkove, izjave...
Sve ti znaš ali se praviš nevešt..znaš ti dobro za kada si postavio podatke 70 . 2001
jesi negde u kontekstu krivnje ali zanemari ww2
znaš kada su srbi lakše napredovali za tita i komunizma i to pogotovo u hrvatskoj..
i imam saznanja i znanja ..dakle to stoji
svve sam već prije rekao i mrzi me ponavljati i kave veze imaju ubijeni srbi sa temom
pogledaj naslov.. što se mene tiće ja ne svojatam teslu ..neka mu je zemlja laka
a ono o zločinima .. sve razumeš ..ako želiš![]()
Hajd epolako. Sedi, razmisli, napiši. Ša to napisano pregledaj, i pročitaj nekoliko puta. Tek onda pošalji na forum.
Nisam te pitao za ubijene Srbe, za njih dobro znam šta je i kako bilo. Pitao sam te za Srpske zločine koje ti spominješ u temi o Tesli. Gledam naslov, ali ne vidim nikakve Srpske zločine.
Podaci koje sam postavio govore o smanjivanju broja Srba u Teslinom rodnom selu. Pitao sam zašto je to tako, i zašto nema podataka iz 2001. godine?
U komunizmu je sve rađeno po ključu. Tako su neki napredovali isključivo po nacionalnoj osnovi. Ja ti mogu dati mnogo primera gde Srbi nisu mogli da napreduju, jer je određeno mesto bilo rezervisano za druge narode i manjine. Verovatno je toga bilo i u ostalim republikama, ali to nema nikakve veze sa temom. kao i većina tvojih postova, na žalost.
I dalje nema komentara po pitanju postavljenih fotografija i linkova. Šta se to desilo sa forumašima iz Hrvatske?
Гдје Ујо... Не видим га?
NDH nije nestala, koga ti lazes? ona i dalje zivi, .....
Evo samo treba biti pametan i pogledati slike.
Na jednoj od slika se vidi u perspektivi slike slikane s druge strane 2 zvonika.
A kak ćeš i vidjeti kad ti samo Ustaše u glavi.
Nego kaj je Srbija ili ti osobno ili nekakva politička udruga kojoj eventualno pripadaš napravila na godišnjicu rođenja ili smrti Nikole Tesle ?
Evo mi obnovili i rodnu kuću i crkvu i napravili Spomen područje koje je uljepšalo čitav kraj i poboljšalo opću turističku ponudu Hrvatske i Like.
A ti i Srbija ?
Sjediš ovdje i trokeljaš o ujacima umjesto da se primiš nekog posla da ti se razbistri mutna tintara a ujedno i da pomogneš čitavoj svojoj zajednici.
Evo samo treba biti pametan i pogledati slike.
Na jednoj od slika se vidi u perspektivi slike slikane s druge strane 2 zvonika.
A kak ćeš i vidjeti kad ti samo Ustaše u glavi.
Nego kaj je Srbija ili ti osobno ili nekakva politička udruga kojoj eventualno pripadaš napravila na godišnjicu rođenja ili smrti Nikole Tesle ?
Evo mi obnovili i rodnu kuću i crkvu i napravili Spomen područje koje je uljepšalo čitav kraj i poboljšalo opću turističku ponudu Hrvatske i Like.
A ti i Srbija ?
Sjediš ovdje i trokeljaš o ujacima umjesto da se primiš nekog posla da ti se razbistri mutna tintara a ujedno i da pomogneš čitavoj svojoj zajednici.
To nije originalni zvonik. Originalni zvonik je srušen, samo zato što je u pitanju pravoslavna crkva. Nisu ga srušile ustaše, već Hrvatski paravojnici i teroristi.
Srbija je davala Tesli penziju, sahranila ga, napravila muzej u centru Beograda, učestvovala u organizaciji događaja na Nijagarinim vodopadima sa Amerikom, sačuvala Teslin spomenik, dok je identičan u Hrvatskoj uništen...
da ima pameti tesla bi bio spona izmedju hrvatskog i srpskog naroda...
Моја заједница није срушила ту цркву већ ваши посведочени "човекољубци"...
А о памети...
И за крај једно питање... А што сте минирали цркву у Смиљану?
Još jedan zanimljiv tekst, koji opisuje odnos Hrvatske države prema Tesli i njegovom rodnom kraju:
http://www.istocnik.com/articles/64/tesla3.html
Hajd epolako. Sedi, razmisli, napiši. Ša to napisano pregledaj, i pročitaj nekoliko puta. Tek onda pošalji na forum.
Nisam te pitao za ubijene Srbe, za njih dobro znam šta je i kako bilo. Pitao sam te za Srpske zločine koje ti spominješ u temi o Tesli. Gledam naslov, ali ne vidim nikakve Srpske zločine.
Podaci koje sam postavio govore o smanjivanju broja Srba u Teslinom rodnom selu. Pitao sam zašto je to tako, i zašto nema podataka iz 2001. godine?
U komunizmu je sve rađeno po ključu. Tako su neki napredovali isključivo po nacionalnoj osnovi. Ja ti mogu dati mnogo primera gde Srbi nisu mogli da napreduju, jer je određeno mesto bilo rezervisano za druge narode i manjine. Verovatno je toga bilo i u ostalim republikama, ali to nema nikakve veze sa temom. kao i većina tvojih postova, na žalost.
I dalje nema komentara po pitanju postavljenih fotografija i linkova. Šta se to desilo sa forumašima iz Hrvatske?
jedan od vrlo zanimljivih tex-tova...
"Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. Stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak.
tesla
Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota!“
Ovo su rečenice iz neobjavljenog dnevnika Nikole Tesle. Citirani dio navodno je jedan od razloga zašto taj dnevnik slavnog znanstvenika nikad nije objavljen, već se u Beogradu u strogoj tajnosti skriva od javnosti .
jedan od vrlo zanimljivih tex-tova...
"Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. Stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak.
tesla
Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota!“
Ovo su rečenice iz neobjavljenog dnevnika Nikole Tesle. Citirani dio navodno je jedan od razloga zašto taj dnevnik slavnog znanstvenika nikad nije objavljen, već se u Beogradu u strogoj tajnosti skriva od javnosti zajedno s mnogim tajnama u njemu zapisanim. Ove Tesline riječi, iz njegova nikad ne objavljenog dnevnika, prvi put u javnosti isplivale su 1977. U središnjoj informativnoj emisiji nekadašnje TV Zagreb. Te tvrdnje tada nisu izazvale nikakve reakcije, ni potvrdne ni oprečne. Na veliku tajnu iz tajnog nikad objavljenog dnevnika Nikole Tesle u svojoj najnovijoj knizi Govor Hrvatima o ispravnom putu nedavno ponovno je podsjetio dr. Petar Vučić , autor brojnih stručnih i znanstvenih članaka iz područja politologije i gospodarstva te ustavnoga, financijskoga i autorskoga prava. U svojoj posljednjoj knjizi uz mnoge zanimljivosti posdjetio nas je i na priču o dnevniku Nikole Tesle koji spletom okolnosti nikad nije ugledao svijetlo dana.
-Senzacionalno je kako hrvatska javnost ne zna za podatke iz Teslina dnevnika premda se profesorica Ljubica Stefan, autorica brojnih knjiga, pobrinula da mnogi zanimljivi podatcidospiju u Hrvatsku. Ona je, pak, dok je živjela u Beogradu, imala priliku vidjeti Teslin dnevnik i još neke tajne podatke. Mislili su da je ona Srpkinja i tako su joj pokazali neke strogo čuvane tajne – rekao nam je dr. Petar Vučić, poznati hrvatski inetelektualac čija je specijalnost geopolitika. Zapis iz tajnog dnevnika Nikole Tesle, koji se krije u državnom arhivu u Beogradu, objavljen je na 55. stranici knige Govor Hrvatima o ispravnom putu.
Tesla je uvek isticao da je Srbin , dovoljno je pogledati njegov govor studentima u Bg u tadasnjoj Velikoj skoli gde je isticao da on pronosi slavu Srbije u svetu tako da ti navodni dokumenti koji su naravno negde skrivani i zatureni pa nikada nisu ugledali svetlost danaa uz to i nezvanicni ,deluju i vise nego smesno a ta svojatanja zaista jadno
Čitao sam ja svojevremeno neko njegovo pismo Staljinu iz vremena rata u kome želi sreću i pobedu Rusima i svim Slovenima.
Mislim da je kod njega bila izraženija ta slovenska crta nego srpska, ali to svejedno ne menja činjenicu da je on pripadnik srpske nacije, i da je pre svega Srbin, pa tek onda građanin Austrije, Sjedinjenih Država, ili bilo koga drugog.
To što ga Hrvati svojataju je normalno. Oni vide priliku da se malo izreklamiraju preko njegovog imena, i tu nema ništa čudno. Takođe je normalno da to nama deluje malo odvratno, kad se uzme u obzir njihov višedecenijski tretman njegovih rođaka i komšija.
Inače, jednom sam na netu naleteo na neku rumunsku propagandu koja insistira da je on Rumun jer navodno po muškoj liniji vuče poreklo od nekih Vlaha sa Kosova. To mi je bilo daleko smešnije od ovog hrvaćenja njegovog imena i dela. Srećom, mislim da su takvi stavovi i uopšte taj način ponašanja retki među Rumunima, za razliku od Ilira, potomaka Lesandra, graditelja piramida, i ostalih.