Hrvati svojataju Nikolu Teslu

Zašto se uvek pojave marginalni likovi, koji pišu bez ikakvih argumanta, samo da bi minirali temu?
Moderatori, gde vam se zagubila gumica?

Što se tiće argumenata ..postavljač teme je postavio temu bez argumenta ..bolje rećeno bez dijela argumenta kojismo riješili ..onih 130 ubijenihčč a da je tesla srbin je i po tome je tema riješena a ovo ostalo je .skoro bi rekli chat ..
ima Naš forum . GDJE SE OVAKO LIJEPO I NEUSILJENO ČASKA I KOMUNICIRA BEZ UVREDA I MRŠNJE :rumenko:

Ne opravdavam rušenje srpskih crkava kućaili bilo čega ,, kao ni hrvatskih:rtfm:

Drugačije si pisao par strana pre ove, uz smajlija koji pokazuje koliko ti je smešno rušenje zvonika na crkvi. Ali dobro, o tvojoj dvoličnosti sam već pisao. Ona je tvoja, pa je ti i nosi.
Šta piše u tom tekstu na koji smajli pokazuje? Nešto je sitno pisano, nikako da pročitam. Doduše, ni ovo što pišeš krupnije ne uspevam baš najbolje da pročitam, valjda nisam navikao na tolike greške.

Evo još par zanimljivosti, koje su vezane za temu. Na žalost, izvor je Wikipedia, koju ne volim, ali bar nisu proizvoljna viđenja stvari, kao kod nekih forumaša.

Ovde je zanimljiva rečenica, kojom je tesla potpisivao patente:

http://sr.wikipedia.org/wiki/Смиљан

Ovde je zanimljivo pogledati nacionalni sastav Smiljana od 1971. do 2001. godine. zašto li nema tog podatka za 2001. godinu?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Smiljan

Tesla nije bio Amerikanac srpskog porekla vec Srbin sin pravoslavnog srpskog svestenika koji je otisao u Ameriku da bi realizovao svoje naucne ideje.

Nikola tesla je prvo radio u Parizu u Francuskoj , za Edisonovu evropsku kompaniju pa je tek posle toga presao za Ameriku.

Ja sad da odem za Ameriku Kanadu Australiju, da nikada vise ne zgazim do kraja zivota u Srbiju, da imam pasose tih zemalja a nemam srpski - opet cu biti iskljucivo Srbin.
Pa upravo si rekao logiku po kojoj je Tesla Hrvat (i hrvatski srbin je hrvat) mnogo vise nego sto je Tesla srbin, osim po poreklu....

Tako da je Tesla srbin po poreklu, hrvat po nacionalnosti , a amerikanac po gradjanstvu i drzavljanstvu...

A ovakva podela Tesle je najvise i ok....
Ko ga je othranio nego hrvatska, naucio hrvatska, a ne treba zaboraviti ni srpsko poreklo, ni to ne bi bilo fer....a radio i naradio se u americi i tamo ziveo i umro....na veresiju jednog velikog hotela...

Veresiju bi u Srbiji i Hrvatskoj dobio samo za metak, sto je izgleda dobila njegova familija....

Pa upravo si rekao logiku po kojoj je Tesla Hrvat (i hrvatski srbin je hrvat) mnogo vise nego sto je Tesla srbin, osim po poreklu....

Tako da je Tesla srbin po poreklu, hrvat po nacionalnosti , a amerikanac po gradjanstvu i drzavljanstvu...

A ovakva podela Tesle je najvise i ok....
Ko ga je othranio nego hrvatska, naucio hrvatska, a ne treba zaboraviti ni srpsko poreklo, ni to ne bi bilo fer....a radio i naradio se u americi i tamo ziveo i umro....na veresiju jednog velikog hotela...

Veresiju bi u Srbiji i Hrvatskoj dobio samo za metak, sto je izgleda dobila njegova familija....

Слажем се са твојим постом, али имам једну малу замерку/исправку:

Свуда где видиш да пише Хрватска, ту реч замени са Аустро-Угарска...

Othranili su ga roditelji, Srbi. Isto kao što su i mene moji roditelji othranili. Nije me valjda država othranila, pa nisam dete bez roditelja?
Kao što sam ja učio škole u Jugoslaviji, u SR Srbiji, tako je on učio škole u Austro-Ugarskoj, u Vojnoj krajini.
Meni niko ne spori da je tadašnja teritorija bila Jugoslavija, a sada Srbija, kao što niko ne spori da je tesla rođen na teritoriji koja je sad Hrvatska.

Ko ga je othranio nego hrvatska, naucio hrvatska,

:hahaha::hahaha::hahaha:

Jest taman ga je othranila kao i onih 130 nedostajućih članova porodice

Drugačije si pisao par strana pre ove, uz smajlija koji pokazuje koliko ti je smešno rušenje zvonika na crkvi. Ali dobro, o tvojoj dvoličnosti sam već pisao. Ona je tvoja, pa je ti i nosi.
Šta piše u tom tekstu na koji smajli pokazuje? Nešto je sitno pisano, nikako da pročitam. Doduše, ni ovo što pišeš krupnije ne uspevam baš najbolje da pročitam, valjda nisam navikao na tolike greške.

Ti misli što želiš a ja nisam pisao o rušenju nego o ubijanju koje nije dokumentirano a stalno nekoga ili nešto napadati blatiti i dokazivati bez dokaza krivnju vjerojatno je za tebe nije dvolično .. jasno jer vidiš samo ono što želiš a ne što jre u stvarnosti..
pojedinci hrvatske a i drugik nacionalnosti su rušili i palili srpske kuće i ubijali civile ..to je istina i evidentno je i ne može se zanjekti i ja to mugi izjaviti a da li ti možeš to isto učiniti
za sve ono što su srpski pojedinci učinili na ovim prostorima:rtfm:

PS ponekad nešto preokrenem na šalu jer je apsurdno o čemu se piše ..kao o tome što je tesla:worth:

što se tiće smajlija .svaki ima drugo značenje ako se ne varam i nisu svi vezani za smijeh:confused:

Poslednja izmena:
Othranili su ga roditelji, Srbi. Isto kao što su i mene moji roditelji othranili. Nije me valjda država othranila, pa nisam dete bez roditelja?
Kao što sam ja učio škole u Jugoslaviji, u SR Srbiji, tako je on učio škole u Austro-Ugarskoj, u Vojnoj krajini.
Meni niko ne spori da je tadašnja teritorija bila Jugoslavija, a sada Srbija, kao što niko ne spori da je tesla rođen na teritoriji koja je sad Hrvatska.

U pravu si...više ljudi je Hrvatska tretirala gasom nego što je nahranila...

Back