Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Da vidimo još malo ove divne vjere resulallah Muhammeda sallalahu alayhi wa sallam:
Osvježavajuće je vidjeti ovakvu iskrenost.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da vidimo još malo ove divne vjere resulallah Muhammeda sallalahu alayhi wa sallam:
Osvježavajuće je vidjeti ovakvu iskrenost.
Čovjek je sve argumentovao islamskim izvorima.to sto prica taj nije u skladu sa islamom
kakav je Muhammed bio, prolazi sahrana Zidova, Muhammed ustaje na noge da mu oda pocast, njegovi prijatelji pitaju ga pa to je zidov covjek, a Muhammed im kaze, pa zar i on nije ljudsko bice.
to ti sve govori kakav je Muhammed bio.
Dok muslimani kritikuju Švedsku da kako dozvoljava da se pali Kur'an muslimani u Pakistanu pale nešto konkretnije, preciznije hrišćanske crkve. Naravno paljenje mrtve knjige je gore od paljenja živih kafira.
https://www.aljazeera.com/news/2023...rches-in-pakistan-after-blasphemy-allegations
https://apnews.com/article/pakistan...ed-blasphemy-43ef3eea286f5da8f269d1f12f524b85
Religija mira pokazuje svoje pravo lice iz dana u dan.
Biraš selektivno događaje. Ima i jedan drugi događaj recimo kada je slepi čovek zaklao svoju seksualnu robinju pred njihovim detetom samo zato što je ogovarala Muhameda. Kada je Muhamed saznao za to rekao je da je taj čovek ispravno postupio.to sto prica taj nije u skladu sa islamom
kakav je Muhammed bio, prolazi sahrana Zidova, Muhammed ustaje na noge da mu oda pocast, njegovi prijatelji pitaju ga pa to je zidov covjek, a Muhammed im kaze, pa zar i on nije ljudsko bice.
to ti sve govori kakav je Muhammed bio.
Biraš selektivno događaje. Ima i jedan drugi događaj recimo kada je slepi čovek zaklao svoju seksualnu robinju pred njihovim detetom samo zato što je ogovarala Muhameda. Kada je Muhamed saznao za to rekao je da je taj čovek ispravno postupio.
Ili recimo drugi događaj kada je uhvatio kradljivce kamila, pa im izvadio oči, odsekao ruke i noge i tako ih ostavio u pustinji da umru u najvećim mukama.
Ili kada je izjavio da mu je zadatak da protera Hrišćane i Jevreje sa Arabijskog poluostrva.
Ili kada je poklao Jevreje kod Medine illi pagane kod Meke.
to ti sve govori kakav je Muhamed bio.
pokazi autentican tekst da potvrdimo to, da vidimo ocjenu hadisuy, ne uzimamo mi sve zdravo za gotovo, hadis mora biti autentican da ga prihvatamoBiraš selektivno događaje. Ima i jedan drugi događaj recimo kada je slepi čovek zaklao svoju seksualnu robinju pred njihovim detetom samo zato što je ogovarala Muhameda. Kada je Muhamed saznao za to rekao je da je taj čovek ispravno postupio.
Ili recimo drugi događaj kada je uhvatio kradljivce kamila, pa im izvadio oči, odsekao ruke i noge i tako ih ostavio u pustinji da umru u najvećim mukama.
Ili kada je izjavio da mu je zadatak da protera Hrišćane i Jevreje sa Arabijskog poluostrva.
Ili kada je poklao Jevreje kod Medine illi
pagane kod Meke.
nije tvoje da pricas poluistine koje nisi upucen, tvoje je da dodje meni da me upitas o ovakvim stvarima da ti ja ocitam lekciju kako je i sta je bilo
jer ti nisi u pozicjii da mene ucis koji sam 30 godina u izucavanju islama, negdje procitas na nekoj antiislamkoj stranici i mislis da znas pravu istinu a ne znas.
I evo opet ti sebi daješ za pravo da tumačiš Bibliju na svoj način, da tvrdiš da je poznaješ bolje od rabina i hrišćanskih učenjaka.zato je ovaj slucaj Osvajanja mekke nagovijesten u Bibliji, jer je velicanstven dogadjaj, kada je imao mogucnost da ih sviju kazni, oprostio im je.
Čekaj, ti prvi sebi daješ za pravo od početka da tumačiš jevrejske i hrišćanske svete knjige i literaturu, da tvrdiš kako znaš bolje od hrišćana i Jevreja šta tamo piše, a sada meni govoriš da ja ne smem sam da čitam i tumačim islamsku literaturu?
Ako to nije licemerje i bezobrazluk ja ne znam šta je.
Evo ti hadis o slepom čoveku koji je ubio svoju seksualnu robinju jer je vređala Muhameda: https://islamqa.info/en/answers/103...het-peace-and-blessings-of-allaah-be-upon-him
Muhamed je mogao jednostavno da pogubi razbojnike, ali on ih je sakatio i mučio i ostavio takve da se prže na Suncu i pesku, jer je sadista i generalno loš čovek. ''Najbolji čovek koji je ikada hodao Zemljom'' kažu muslimani.
Zanimljivo kako su Jevreji i Arapi pagani iz Medine živeli u miru, a čim je Muhamed došao odmah je došlo i do podela, ratova, netrpeljivosti.
Daj mi taj stih iz Tore koji kaže da je to propisana kazna.
Evo ti hadis u kom Muhamed kaže da ako poživi proteraće jevreje i Hrišćane sa poluostrva. I to se na kraju i dogodilo.
https://sunnah.com/tirmidhi:1606
Ubijao je pagane Meke. Čak i Kur'an to naređuje.
Još jedan hadis u kojem piše da je Muhamed lično kamenovao Jevreja i Jevrejku jer su navodno imali vanbračne seksualne odnose.
Čovek koji je imao 12 žena i ko zna koliko seksualnih robinja je kamenovao dve osobe zbog seksa.
https://sunnah.com/tirmidhi:1436
Čekaj, ti prvi sebi daješ za pravo od početka da tumačiš jevrejske i hrišćanske svete knjige i literaturu, da tvrdiš kako znaš bolje od hrišćana i Jevreja šta tamo piše, a sada meni govoriš da ja ne smem sam da čitam i tumačim islamsku literaturu?
Evo ti hadis o slepom čoveku koji je ubio svoju seksualnu robinju jer je vređala Muhameda: https://islamqa.info/en/answers/103...het-peace-and-blessings-of-allaah-be-upon-him
Muhamed je mogao jednostavno da pogubi razbojnike, ali on ih je sakatio i mučio i ostavio takve da se prže na Suncu i pesku, jer je sadista i generalno loš čovek. ''Najbolji čovek koji je ikada hodao Zemljom'' kažu muslimani.
Zanimljivo kako su Jevreji i Arapi pagani iz Medine živeli u miru, a čim je Muhamed došao odmah je došlo i do podela, ratova, netrpeljivosti.
Daj mi taj stih iz Tore koji kaže da je to propisana kazna.
| Ponovljeni zakon 20,12 | Ako li neće da sklopi mir s tobom, nego se odluči za boj s tobom, onda ga opsjedni! |
| Ponovljeni zakon 20,13 | Kad ti ga preda u ruke Gospod, Bog tvoj, onda pobij sve muško u njemu oštricom mača! |
| Ponovljeni zakon 20,14 | Ali žene i djecu i stoku i s, što se inače nalazi u gradu, sav plijen, uzmi za sebe! Možeš slobodno raspolagati plijenom svojih neprijatelja, što ti ga dade Gospod, Bog tvoj. |
Evo ti hadis u kom Muhamed kaže da ako poživi proteraće jevreje i Hrišćane sa poluostrva. I to se na kraju i dogodilo.
https://sunnah.com/tirmidhi:1606
Ubijao je pagane Meke. Čak i Kur'an to naređuje.
Još jedan hadis u kojem piše da je Muhamed lično kamenovao Jevreja i Jevrejku jer su navodno imali vanbračne seksualne odnose.
| Ponovljeni zakon 22,22 | Ako se tko uhvati, gdje opći sa ženom udatom, neka umru oboje, čovjek koji je općio sa ženom i žena! Tako iskorijeni zlo u Izraelu! |
| Ponovljeni zakon 22,23 | Ako se netko sastane u gradu s djevojkom, koja je s jednim zaručena, i opći s njom, |
| Ponovljeni zakon 22,24 | Izvedite ih oboje pred gradska vrata i kamenujte ih na smrt: Djevojku, jer nije u gradu vikala za pomoć, i čovjeka, jer oskvrni zaručnicu bližnjega svojega. Tako istrijebi zlo iz svoje sredine! |
ne govorim to, ja tumacim jevrejske i hriscanske jer ih poznajem jako dobro, ne samo da poznajem, nego cak i kontrolisem u orginalnim tekstovima sta pise, manuskripti, znam i dijelove Biblije napamet gdje se nalazi koiji tekst.
Kako velikodušno od Muhameda. Nije ubijao Jevreje i Hrišćane koji su mu plaćali reket. Ljudina je bio nema šta.Inace u islamskom drzavi Muhammed je zabranio ubijanje krscana i zidova koji su pod ugovorom sa islamskom zemljom.
Muhammed je rekao ko ubije jednog krscana ili zizdova u islamskoj drzavi , koji normalno zivi i placa porez kao i svi ostalih, takav musliman nece cak ni osjetiti miris Raja a kamoli uci u njega....a miris Raja se osjeti na udaljenost od 1.7 miliona kilometara.
sta ti mislis sto su Jevreji naselili Medinu?
Hajde da vidimo koliko znas?
To je zakon namenjen za Jevreje, a ne protiv Jevreja.Sudio im je na osnovu Tore, Biblijskog teksta
Prvo si napisao da nije to izjavio, a sada tvrdiš da ipak jeste zato što je to sveta zemlja muslimana i onda pričaš meni o poznavanju i nepoznavanju literature.Ta regija je sveta zemlja muslimana, kao sto je vatikan sveta zemlja hriscana.
Kamenovanje pise u Bibliji a ne pise u Kuranu
Čuj znaš napamet. To te uopšte ne čini ekspertom. Mogu i ja da naučim napamet rečenice iz knjiga o nuklearnoj fizici bez da znam išta o građi. Ti tvrdiš da poznaješ Bibliju bolje od ljudi koji su ceo život proveli proučavajući je, koji su školovani za to, koji su je čitali na više starih jezika i koji su čitali i proučavali i propratne tekstove, tekstove objašnjenja koji idu uz Bibliju.
Svašta ti sebi dopuštaš.
Kako velikodušno od Muhameda. Nije ubijao Jevreje i Hrišćane koji su mu plaćali reket. Ljudina je bio nema šta.
Samo kakve to veze ima sa tim što je Muhamed oprostio čoveku koji je ubio majku svoje dece samo zato što je ogovarala Muhameda?
Eto takav je Muhamed bio čovek: tražio je i dozvoljavao da se ubijaju njegovi kritičari.
Slabo ti je pamćenje. Pričali smo već o ovome i izneo si mi svoje nebuloze. Jevreji su naselili Medinu kao što su naselili i Jemen (i tamo čak osnovali svoju državu), ostatak Bliskog Istoka, pa sve do Indije, sever Afrike i delove Evrope. Razbežali su se na sve strane kada im je propao ustanak protiv Rimljana i kada su ovi počeli da ih istrebljuju.
Ni po čemu Medina tu nije posebna. Ni hiljaditi deo Jevreja izbeglica nije se tu naselilo.
To je zakon namenjen za Jevreje, a ne protiv Jevreja.
Prvo si napisao da nije to izjavio, a sada tvrdiš da ipak jeste zato što je to sveta zemlja muslimana i onda pričaš meni o poznavanju i nepoznavanju literature.
Vatikan nije sveta zemlja hrišćana. To je samo jedan manji prostor u kome se nalazi sedište Pape i Rimokatoličke Crkve. To je sve.
Ne postoje Arapi hrišćani. Postoje arabizovani hrišćani sa Bliskog Istoka koji su arabizovani za vreme islamskog osvajanja i islamske vlasti. Pravi Arapi su samo sa Arabijskog poluostrva, a ovi ostali su potomci Hanana, Feničana itd.
A koliko je hrišćanima na Bliskom Istoku lepo pokazuje i to što im broj i procenat konstantno opadaju. Što je danas više arabofonih hrišćana u Latinskoj Americi, nego na Bliskom Istoku.
Pa jel on bio Jevrejin ili musliman? Da li je praktikovao Toru ili Kur'an? Zašto muslimani i dan danas jedini praktikuju kamenovanje u svetu?
Naravno. Pa zar si mislio da ću tu dozu sprdancije i smeha da propustim?Jesi li ikad procitao Kuran?

Naravno. Pa zar si mislio da ću tu dozu sprdancije i smeha da propustim?![]()