Cackalica21
Iskusan
- Poruka
- 6.004
Ali to volite citirati kad vam paše.
Pouzdanost hrišćanskih izvora je beskrajno veća od islamskih izvora.
1. To ne pravi nikakvu razliku.
2. To nije uopšte ni tačno. Ernest Cadman Colwell, američki biblista i paleograf, je istraživajući gramatiku koine grčkog utvrdio da je ispravan prevod sa riječi "Bog".
Nikakva kontradikcija već potvrda dogmata o Sv. Trojici. Postoji množina u Božanstvu.
Bog u Kur'anu naziva Isusa Božijom Riječi jer Muhamed nije znao šta to znači a pokupio je taj izraz od lokalnih hrišćana. Isto kao što Ga naziva i Mesihom mada autor Kur'ana nema pojma šta implicira ta riječ. Čak se u Kur'anu navodi da su Jevreji rekli da su razapeli "Mesiha" iako Jevreji nisu vjerovali a ni danas ne vjeruju da je Isus Mesija.
"Jer je ovo krv moja novoga zavjeta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja grijeha." (Matej 26:28).
Jasno kao dan.
Ne, to znači da sada imamo lijek protiv grijeha da objasnim na jedan ugrubi način. Ali to nije automatski lijek već ga mi moramo uzeti. A uzimamo ga kroz pokajanje i život po Hristovim zapovijestima u Njegovoj Crkvi.
Ni blizu nerazumno koliko vjerovati u Muhameda kao proroka.
I potvrđuje se što sam rekao da je islam daleko jednostavnija religija. Nema razbijanja glave. Nema teških pitanja. Nema ničeg dubljeg. Površno i plitko.
Pouzdanost hrišćanskih izvora je beskrajno veća od islamskih izvora.
ovo je cak i smijesno sta si napisao.
Bibliju po islamskim kriterijama vjerodostojnosti nebi spadalo osim u apokrifne i slabe hadise, daleko ispod vjerodostojnosti.
a zasto , zato sto nema lanac prenosilaca, dok mi imamo lanace prenosilaca, sve znamo o njima i na osnovu strogiih kriterija kategoriziramo hadise na kom su nivou vjerodostojnosti.
Nikakva kontradikcija već potvrda dogmata o Sv. Trojici. Postoji množina u Božanstvu.
kako nije kad sa tim tumacenje napravite dva boga, a Isus kaze jedan je Bog.
"Jer je ovo krv moja novoga zavjeta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja grijeha." (Matej 26:28).
Jasno kao dan.
loigicki nikako ne moze biti krv isusova za otkup grijeha
Jer evo hajmo uci u kost toga, da vidimo sta to znaci.
AKo bi isusova krv bila otkup od grijeha, sta to znaci ?
Da li znaci ja mogu sad grijesiti koliko hocu, jer ipak je Isus ponio sve moje grijehe sa svojom krvi?
Dali to znaci nema potrebe da se kajem jer Isus je ponio moje grijehe?
Dali to znaci da sta god ja uradio od grijeha u buducnosti Isus ih je ponio na sebe, ma mogu grijesiti do besvijesti samo je vazno da vjerujem u isusa i on ce na sebe ponijeti grijehe?
Dali to znaci da je Isus ponio grijehe i onih koji se ne kaju niti ih je briga za isusa?
Sa ovakvim vjerovanjem da je Isus otkupio grijehe, obesmisli ustazanje od grijeha, nego cak sta vise pormovira se grijeh, jer ipak je nevidini isus na sebe stavio grijehe , tako da mozemo raditi sta hocemo.
Kakva idealna nakaradna ideja da neko drugi grijehe ponese za tebe
dok ti Biblija kaze ovo:
| Ponovljeni zakon 24,16 | Oci neka se ne usmrćuju zbog djece njihove i djeca zbog otaca njihovih! Svaki neka bude usmrćen za svoj vlastiti grijeh! |
ovaj tekst je logican, i razumski, i kontrira vasoj nakradnoj ideji da nevina osoba za tvoje grijehe nastrada.
Ni blizu nerazumno koliko vjerovati u Muhameda kao proroka.
Biblija ga jasno nagovjestava.