Hrišćani pitaju Muslimane

to mene interesuje - gde je i kada zapelo? jer po tvojim tumacenjima broj pravih muslimana na Zemlji je onda dosta manji od broja ljudi koji se tako izjasnjavaju

zasto se ti ljudi ne edukuju? zasto se tolerisu? zasto se ne zaustavljaju?

i to da je Muhamed poslednji prorok kako znas? jel zato sto je on rekao tako?

pih, gde bas 600 i neke da posalje poslednjeg proroka, a ne sada kada imamo svu tu tehnologiju, pa mozemo da zabelezimo i snimimo sva ta Bozja cuda... to bi mnogo toga popravilo u svetu i buduci narastaji ne bi verovali u Boga, vec bi 100% znali da on postoji... ovako sve sto imamo su zapisi prica o Bogu koje su ljudi prenosili sa kolena na koleno i zapis coveka koji je komunicirao sa Bogom preko andjela

sta ako Bog ipak odluci da posalje novog proroka? ako u svetu zbog haosa i neznanja po Bogu se stvori potreba za novim prorokom? ko ce tom jadniku verovati da siri Bozju rec?

Broj pravih vjernika na Zemlji je znatno manji od broja ljudi koji se nazivaju vjernicima. Mogu oni da se edukuju ali neće, zašto neće?Zato što to ne ide njima u korist, oni hoće da oni vladaju a ne da budu kažnjeni ako muče ljude, otimaju im stvari itd. Da je Muhamed zadnji Božiji prorok je potvrdio Kur'an-riječ Allahova. Bogu se ne stvara nikakva potreba, on je izvan vremena i prostora, on sve zna i da je htio da šalje još proroka obavijestio bi nas o tome. Znakovi su svuda oko nas, na nama je da odlucimo ocemo li prihvatiti te znakove kao dokaz Boga ili ćemo misliti da je sve nastalo slučajno i da ovaj život nema svrhu.

Broj pravih vjernika na Zemlji je znatno manji od broja ljudi koji se nazivaju vjernicima. Mogu oni da se edukuju ali neće, zašto neće?Zato što to ne ide njima u korist, oni hoće da oni vladaju a ne da budu kažnjeni ako muče ljude, otimaju im stvari itd. Da je Muhamed zadnji Božiji prorok je potvrdio Kur'an-riječ Allahova. Bogu se ne stvara nikakva potreba, on je izvan vremena i prostora, on sve zna i da je htio da šalje još proroka obavijestio bi nas o tome. Znakovi su svuda oko nas, na nama je da odlucimo ocemo li prihvatiti te znakove kao dokaz Boga ili ćemo misliti da je sve nastalo slučajno i da ovaj život nema svrhu.

a kakvi znakovi zapravo? za Bozje postojanje ili ipak znakovi da je Islam prava religija? jedini dokaz/znak za Bozje postojanje je da nam se on sam ukaze ili obrati (a Muhamedu se ako ne gresim On nije ni ukazao ni obratio), a verujem da tvrdis da imas dokaze da je Islam prava religija, isto kao sto i ja tvrdim da imam dokaze da je Pravoslavlje prava vera

a tu ima jedna zackoljica kada kazes da je Bog svemoguc... ako Bog sve moze i sve zna, i zna kako je i kako ce biti, zasto je onda dozvolio da se ljudi zbog pogresnog tumacenja Svete Knjige i vere mrze i ubijaju, a verovatno ce to ciniti do kraja sveta? da li je to Bog unapred osudio ljude na propast i zbog cega?

ja za razliku od tebe ne mislim da je Islam savrsen, mislim da je pun mana kao i sve ostale religije koje postoje i da ne samo da ne daju odgovore na sva pitanja, vec i mnogi dati odgovori nemaju nikavog smisla... ja znam da je tebi kao veliko verniku (da ne kazem fanatiku) tesko ili nemoguce da posumnjas na jadneu rec ili zapetu u Kuranu, jer si tako ucen (dresiran) ili se previse bojis... ali ja vise volim da se oslanjam na logiku i zdravo i realno razmisljanje, nego da dopustim da mi jedna simpaticna knjiga nepoznatog autora, sa puno zanimljivih prica (da ne kazem bajki) kreira i limitira pamet i da me pokorava sebi

a kakvi znakovi zapravo? za Bozje postojanje ili ipak znakovi da je Islam prava religija? jedini dokaz/znak za Bozje postojanje je da nam se on sam ukaze ili obrati (a Muhamedu se ako ne gresim On nije ni ukazao ni obratio), a verujem da tvrdis da imas dokaze da je Islam prava religija, isto kao sto i ja tvrdim da imam dokaze da je Pravoslavlje prava vera

a tu ima jedna zackoljica kada kazes da je Bog svemoguc... ako Bog sve moze i sve zna, i zna kako je i kako ce biti, zasto je onda dozvolio da se ljudi zbog pogresnog tumacenja Svete Knjige i vere mrze i ubijaju, a verovatno ce to ciniti do kraja sveta? da li je to Bog unapred osudio ljude na propast i zbog cega?

ja za razliku od tebe ne mislim da je Islam savrsen, mislim da je pun mana kao i sve ostale religije koje postoje i da ne samo da ne daju odgovore na sva pitanja, vec i mnogi dati odgovori nemaju nikavog smisla... ja znam da je tebi kao veliko verniku (da ne kazem fanatiku) tesko ili nemoguce da posumnjas na jadneu rec ili zapetu u Kuranu, jer si tako ucen (dresiran) ili se previse bojis... ali ja vise volim da se oslanjam na logiku i zdravo i realno razmisljanje, nego da dopustim da mi jedna simpaticna knjiga nepoznatog autora, sa puno zanimljivih prica (da ne kazem bajki) kreira i limitira pamet i da me pokorava sebi

Ti stvarno misliš da je sve ovo nastalo iz ničega, bez kreatora da oblikuje svoju kreaciju?

Ljudima koji su živjeli u doba Vjerovjesnika vrhovi prstiju nisu predstavljali ništa značajno. Johann Christoph Andreas Mayer (1747–1801) je shvatio da svaka osoba ima jedinstvene otiske prstiju.

Zar čovjek misli da kosti njegove nećemo sakupiti? Hoćemo, Mi možemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo.(75:3-4)

Sve do tog vremena čovječanstvo nije ništa znalo o ovoj izvanrednoj odlici vrhova prstiju. Shvatamo je da vrh prsta predstavlja svojevrsnu ličnu kartu svakog čovjeka. Kasnije je policija počela koristiti ovo saznanje prilikom hapšenja zločinaca ili prilikom identifikacije umrlih koji se nalaze u neprepoznatljivom stanju.
Vrhovi prstiju su identifikaciona karta, koja je različita čak i kod jednojajčanih blizanaca.

Mimo činjenice što su vrhovi prstiju nepogrešive lične karte, u toku su radovi i istraživanja u pravcu njihovog korištenja u određivanju genetičkih nepravilnosti u našem tijelu. Ova istraživanja još nisu dosegla nivo naučne nedvosmislenosti, ali ukazuju na mogućnost da linije na vrhovima prstiju imaju veći značaj od onoga koji je do sada ustanovljen.

U vrijeme objave Kur’ana vrhovi prstiju su bili sporedan detalj. Činjenica da Uzvišeni Allah, dž. š., Koji će na ahiretu (onom svijetu) ponovno stvoriti čovjeka, upozorava na vrhove prstiju kao na bitan detalj na čovjeku, a ne nešto sporedno, zasigurno predstavlja još jedan Kur’anski fenomen. Naš Stvoritelj nas upozorava da čak i vrhovi prstiju imaju itekakvu važnost.

U Kur'anu Časnom koji je objavljen pre 14 vijekova u periodu kada jos nije bila razvijena astronomija ovako se govori o sirenju univerzuma:

"Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi smo, uistinu, oni koji ga šire." (Az-Zariyat, 47)

Rijec nebo koja se spominje u aktualnom ajetu se na mnogo mjesta u Kur'anu koristi u znacenjima svemira i u ovom slucaju upotrebljena je u istom znacenju. Kur'an je dakle vec obznanio da se kosmos siri. To je cinjenica do koje je danas dosla i nauka.
U naucnom svetu do pocetka 20. veka preovladavalo je jedno misljenje u smislu da univerzum ima jednu staticnu nepokretnu strukturu i da potice iz vjecnosti. Medjutim istrage sprovedene uz pomoc savremene tehnologije, izvidjanja i proracuni doveli su do saznanja da univerzum ima svoj pocetak i da se konstantno siri.
Cinjenica da se kosmos nalazi u stalnom sirenju svoju ce kategoricnost postici takodje kroz osmatranja provedena narednih godina. Medjutim ova kategoricna cinjenica saopstena je kroz Kur'an i to u takvom istorijskom periodu kada nijedan covjek o tome nije apsolutno posedovao ni priblizna znanja,
posto je Kur'an rec Allaha Dz. Stvoritelja i gospodara cijelog univerzuma i svih znanja.

Znakovi su svuda oko tebe, trebaš samo otvoriti oči da ih potražiš. :)

kod Kurana je zeznuto to sto citate ili neke njihove delove treba tumaciti bukvalno, a nekad ne valja kad se to cini... uglavnom tumaci Kurana podese da bude onako kako njima najvise odgovara... tako da ja ne znam na sta se misli kad se kaze nebo, jer ocigledno po Kuranu nema razlike izmedju neba i svemira i ko smo uopste to 'Mi'?

istrazivanja o svemiru ostavljam naucnicima, astronomima, kosmolizima koji su za divno cudo vecinom ateisti... najveci kosmolog, teoretski fizicar i uopste najveci mozak danasnjice Stiven Hoking je ateista

mnogi narodi su imali razvijenu astronomiju vekovima pre Muhameda i Kurana i davali su podatke koji su se kasnije ispostavili tacnim... recimo Pitagora je 1000 godina pre Muhameda tvrdio da je Zemlja okrugla, a njega niko ne smatra Bozjim covekom iako je tada nauka bila dosta slabije razvijena u odnosu na Muhamedovo vreme

ako je Kreator, odnosno Bog stvorio svemir i sve sto se u njemu nalazi, zasto nam nije preko svojih Poslanika rekao da li i van Zemlje postoji zivot? zasto dopusta da ljudi zive u neznanju, da ne cuju o njegovim vanzemaljskim kreacijama? zasto mu je tako dugo trebalo da stvori zivot na Zemlji? zasto je prvo stvorio jednocelijske organizme, pa onda gmizavce, dinosauruse, pa tek 60 miliona godina kasnije prvog coveka, odnosno bice koje ce konacno sprovoditi njegovu rec i svedociti o njegovom postojanju?

sta pise u Kuranu za sirenje Sunca koje ce doci glave nasoj planeti? da li globalnom zagrevanju i potopu nase planete doprinosi Bog ili Sunce? zasto Bog ne sprecava ovu neizbeznu katastrofu?

i kod onog boldovanog citata ne vidim gde se spominju razliciti otisci prstiju

kod Kurana je zeznuto to sto citate ili neke njihove delove treba tumaciti bukvalno, a nekad ne valja kad se to cini... uglavnom tumaci Kurana podese da bude onako kako njima najvise odgovara... tako da ja ne znam na sta se misli kad se kaze nebo, jer ocigledno po Kuranu nema razlike izmedju neba i svemira i ko smo uopste to 'Mi'?

istrazivanja o svemiru ostavljam naucnicima, astronomima, kosmolizima koji su za divno cudo vecinom ateisti... najveci kosmolog, teoretski fizicar i uopste najveci mozak danasnjice Stiven Hoking je ateista

mnogi narodi su imali razvijenu astronomiju vekovima pre Muhameda i Kurana i davali su podatke koji su se kasnije ispostavili tacnim... recimo Pitagora je 1000 godina pre Muhameda tvrdio da je Zemlja okrugla, a njega niko ne smatra Bozjim covekom iako je tada nauka bila dosta slabije razvijena u odnosu na Muhamedovo vreme

ako je Kreator, odnosno Bog stvorio svemir i sve sto se u njemu nalazi, zasto nam nije preko svojih Poslanika rekao da li i van Zemlje postoji zivot? zasto dopusta da ljudi zive u neznanju, da ne cuju o njegovim vanzemaljskim kreacijama? zasto mu je tako dugo trebalo da stvori zivot na Zemlji? zasto je prvo stvorio jednocelijske organizme, pa onda gmizavce, dinosauruse, pa tek 60 miliona godina kasnije prvog coveka, odnosno bice koje ce konacno sprovoditi njegovu rec i svedociti o njegovom postojanju?

sta pise u Kuranu za sirenje Sunca koje ce doci glave nasoj planeti? da li globalnom zagrevanju i potopu nase planete doprinosi Bog ili Sunce? zasto Bog ne sprecava ovu neizbeznu katastrofu?

i kod onog boldovanog citata ne vidim gde se spominju razliciti otisci prstiju

Zanimljivo je da si pomenuo vanzemaljce, evo jedan zanimljiv clanak : http://www.buzimljani.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=967.
Sto se tice Sunca receno je da ce ono izgubiti sjaj i da ce okeani kljucati. Cilj ovog svijeta nije da zivimo ovdje zauvijek u najboljim uslovima, vec je ovaj zivot test, a ono sto je vjecno dolazi tek poslije ovoga. Uzviseni u Kur'anu kaze da ce nas iskusavati a oni koji ne pokleknu dobice vjecnu nagradu :)

a u Kuranu valjda ne pise nista o takvoj zabrani... to je neko naknadno izmislio

i to pravilo da dete uzima ocevu religiju je mozda vazilo u srednjem veku, sada ne... koliko samo na zapadu muslimana se zenilo hriscankama, a deca su preuzela majcinu veru... pa cak i kod nas na Balkanu je tako, a najpoznatiji primer je Zlatan Ibrahimovic koji je izjavio da je katolik, pa nisam cuo da ga se otac odrekao

ti i ja smo vec raspravljali o tome da li se Islam nekome namece ili ne, gde si ti bio pri cvrstom stavu da se ne namece, vec je to stvar izbora

a sad mi kazes da muslimanka ne moze da ima hriscanina za muza, jer ce im deca verovatno preuzeti ocevu veru... sto znaci da otac mora da bude musliman, sto opet znaci da je njegovoj nerodjenoj deci unapred odredjeno da budu muslimani, bez obzira koje vere je majka

zar nije najbolje da dete prouci i ocevu i majcinu veru, pa da samo odluci ciji ce vernik biti i u sta ce verovati?

zar nije besmisleno da ono bude musliman smao zato sto mu je i otac musliman? zar to nije prisila?

ti i ja smo vec raspravljali o tome da li se Islam nekome namece ili ne, gde si ti bio pri cvrstom stavu da se ne namece, vec je to stvar izbora

a sad mi kazes da muslimanka ne moze da ima hriscanina za muza, jer ce im deca verovatno preuzeti ocevu veru... sto znaci da otac mora da bude musliman, sto opet znaci da je njegovoj nerodjenoj deci unapred odredjeno da budu muslimani, bez obzira koje vere je majka

zar nije najbolje da dete prouci i ocevu i majcinu veru, pa da samo odluci ciji ce vernik biti i u sta ce verovati?

zar nije besmisleno da ono bude musliman smao zato sto mu je i otac musliman? zar to nije prisila?

Mi muslimani vjerujemo da se dijete rodi sa vjerom u Uzvišenog, a roditelji su ti koji će dijete odgojiti kao vjernika ili nevjernika. Kada bi znao šta je istina, da li bi se ti kockao sa vjerom svog djeteta? Ja sigurno ne bi :)

ja ne mogu da znam da sta je istina... da znam bio bi prorok... niti mogu da znam da li Bog stvarno postoji, posto ga nikada nisam cuo, niti video

samo neozbiljan covek moze tvrditi da je 100% siguran, ubedjen da Bog postoji

sto se tice mog deteta, ja mogu da ga ucim o svojoj veri i da mu kazem sta ja mislim da je ispravno... ali ne mogu da upravljam njegovim mozgom i razmisljanjem kada se ono formira i postane odrasla osoba

a ne zelim da ga ubijem ili ga se odreknem ako veruje drugacije nego ja, kao sto je to obicaj u nekim istocnim muslimanskim zemljama... vi Bosnjaci (pa i Turci) niste bas toliko zatucani, jer ste u Evropi i tezite ka toj nekoj sponi izmedju religije i savremenog zivota

a sta bi recimo ti uradio da ti dete promeni veru? ili kako bi reagovao da ti se cerka uda za hriscanina recimo?

ja ne mogu da znam da sta je istina... da znam bio bi prorok... niti mogu da znam da li Bog stvarno postoji, posto ga nikada nisam cuo, niti video

samo neozbiljan covek moze tvrditi da je 100% siguran, ubedjen da Bog postoji

sto se tice mog deteta, ja mogu da ga ucim o svojoj veri i da mu kazem sta ja mislim da je ispravno... ali ne mogu da upravljam njegovim mozgom i razmisljanjem kada se ono formira i postane odrasla osoba

a ne zelim da ga ubijem ili ga se odreknem ako veruje drugacije nego ja, kao sto je to obicaj u nekim istocnim muslimanskim zemljama... vi Bosnjaci (pa i Turci) niste bas toliko zatucani, jer ste u Evropi i tezite ka toj nekoj sponi izmedju religije i savremenog zivota

a sta bi recimo ti uradio da ti dete promeni veru? ili kako bi reagovao da ti se cerka uda za hriscanina recimo?

Nzm stvarno, nemam dijete pa ti ne bi mogao dati odgovor :P

Mir, milost Božja i blagoslov Božji

"Људи мрзе оно што не познају!"

У име Бога Јединог, Милостивог, Самилосног

Драги Cрби и Cрпкиње, желим вас упитати нешто?
Знате ли зашто живите?
Зашто сте рођени?
Зашто постоје болести?
Зашто постоји добро и зло?
Шта ће се десити са вама након смрти?
Шта ће се десити са вашом породицом након смрти?
Уколико сте се запитали и нисте успели наћи одговоре ми вас позивамо да их заједно пронађемо!

Нико нема одговор на то, осим Исламa!

"Господару мој!
Отвори mоје срце. И учини мој задатак лаким.
И одреши чвор у мом језику, тако да они разумеју мој говор."
[Кур'ан 20, стих 25-28]

"На пут Господара свога мудро и лепим саветом позивај с њима нa најлепши начин расправљај!" [Кур'ан 16, стих 125]

Посетите нас на:
www.islamzasrbe.wordpress.com/
www.pozivuraj.com
www.islamhouse.com/s/9815

На немачком језику:
www.IslamfuerSerben.wordpress.com
www.pierrevogel.de
www.waytoallah.com
www.islamhouse.com/s/9508

На енглеском језику:
www.onereason.org/
www.way-to-allah.com/en/
www.islamhouse.com/s/9661

Своја питања нам можете слободно слати на следеће Е-маил адресе:

Мушке особе на е-маил адресу:
islam.za.srbe@gmx.at
Tel: 0043688 983 0006

Женске особе на Е-маил адресу:
tandaica@gmail.com

Молим Богa дa упути мoj народ на прави пут, Амин!

Ваш брат Мирко и ваша сестра Јелена

"Све што вам је дато - само је уживање у животу на овом свету."
[Куран 42, стих 36]

“Богатство и синови
су украс у животу на овоме свијету,
a добра дјела,
која вечно остају,
Господара твога боље награђена и
оно у што се човек може поуздати.”
[Кур'ан 18, стих 46]

У име да'yетске Организације Ислам За Србе​

Нико нема одговор на то, осим Исламa!

zanimljivo je da svi avramovci tvrde isto.
nesto slicno su mi jesenas pricali i prodavci peleta. bas je njihov najbolji i ima najmanje vlage i ostavlja najmanje pepela ;)

“Богатство и синови
су украс у животу на овоме свијету,
a добра дјела,
која вечно остају,
Господара твога боље награђена и
оно у што се човек може поуздати.”
[Кур'ан 18, стих 46]

ja imam i sina i cerku..dakle, cerka cak nije ni ukras na 'ovome svetu'?

zanimljivo je da svi avramovci tvrde isto.
nesto slicno su mi jesenas pricali i prodavci peleta. bas je njihov najbolji i ima najmanje vlage i ostavlja najmanje pepela ;)

ja imam i sina i cerku..dakle, cerka cak nije ni ukras na 'ovome svetu'?

Jeste ;) Pogledaj ostale prevode :

Wealth and children are an adornment of the life of this world; and the ever-abiding, the good works, are better with your Lord in reward and better in expectation. (46) Shakir

Children and property are the ornaments of the worldly life, but for deeds which continually produce virtue one can obtain better rewards from God and have greater hope in Him.(46) - Sarwar

Wealth and children are an ornament of the life of this world. But deeds of lasting merit are better rewarded by your Lord and a far better source of hope. (46)
-Wahiduddin Khan

Jeste ;) Pogledaj ostale prevode :

Wealth and children are an adornment of the life of this world; and the ever-abiding, the good works, are better with your Lord in reward and better in expectation. (46) Shakir

Children and property are the ornaments of the worldly life, but for deeds which continually produce virtue one can obtain better rewards from God and have greater hope in Him.(46) - Sarwar

Wealth and children are an ornament of the life of this world. But deeds of lasting merit are better rewarded by your Lord and a far better source of hope. (46)
-Wahiduddin Khan

pa ne znam ja sada kome da verujem...da li engleskoj verziji ili ovoj 'српској' ;)

Arapskoj, uci arapski pa onda znas!

I prevedi onda na srpskoj! ;)

cek malo..nisam ja otvorio nalog na krsti da delim islamske eFlajere srbima nego ti.
valjda si ti taj koji treba da se potrudi u vezi sa ovim a ne da ocekujes da mi ovde samoinicijativno ucimo arapski zbog tvog copy paste-a nepreciznog prevoda ;)
upravo zbog takvih 'prevoda' i 'tumacenja' se Israphel ovde ubi pojasnjavajuci da islam nije isto sto i terorizam i serijat i izivljavanje nad zenama i nemuslimanima itd itd...

Back