gost 305033
Ističe se
- Poruka
- 2.156
Може ли неко укратко о чему се ради кур'ан
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pitanje:
- Zašto vernici i neke Verske Vođe Islamske/Muslimanske zajednice ne pridržavaju se Ku.rana u celosti, već se kao ljudi bave politikom, i navode vernike na pogrešan put, protivno veri?
Slušam čitanje ponekad na TV-u, i propovedanje vere koje nema nikave veze sa ponašanjem vernika koji su ubilački nastrojeni, i idu apsolutno putem zla, mržnje...

Znaći slično kao i u Hrišćanstvu, ljudi pogrešno tumače veru, i neslušaju Boga, Božiju reč...Imaš o tome u Suri El-Bakare :
Kada im se kaže: "Ne remetite red na Zemlji!" – odgovaraju: "Mi samo red uspostavljamo!" (11)
Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju. (12)
Kad im se kaže: "Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju!" – oni odgovaraju: "Zar da vjerujemo u ono u što bezumni vjeruju?" – A, uistinu, oni su bezumni, ali ne znaju. (13)
Kada susretnu one koji vjeruju, govore: "Vjerujemo!" – a čim ostanu nasamo sa šejtanima svojim, govore: "Mi smo s vama, mi se samo rugamo." (14)
Sellam Aleikum. Mir Božji
Kakvo je islamsko shvatanje zašto je Alah, stvorio univerzum i čoveka. I šta želi Alah od čoveka?
Hvala na odgovoru.
Znam da verujete u raj i pakao, kao većina hrišćana. Neki hrišćani kažu, da samo oni koji su priznali Hrista ili su deo njihove denominacije ili crkve idu u raj, svi ostali u pakao. Drugi hrišćanske grupe imaju drukčije mišljenje, pa ako je neko živeo kao dobar čovek, nema nikakvog razloga da ide u pakao, bez obzira šta je po uverenju ili veri.
Kako se to shvata u Islami. Da li samo muslimani idu u raj i svi ostali u pakao, ili ako je čovek bio dobar, ma koje vere bio ili uverenja, nema razloga da bude kažnjen?
Hvala na odgovoru.
Znam da verujete u raj i pakao, kao većina hrišćana. Neki hrišćani kažu, da samo oni koji su priznali Hrista ili su deo njihove denominacije ili crkve idu u raj, svi ostali u pakao. Drugi hrišćanske grupe imaju drukčije mišljenje, pa ako je neko živeo kao dobar čovek, nema nikakvog razloga da ide u pakao, bez obzira šta je po uverenju ili veri.
Kako se to shvata u Islami. Da li samo muslimani idu u raj i svi ostali u pakao, ili ako je čovek bio dobar, ma koje vere bio ili uverenja, nema razloga da bude kažnjen?
pa kad smo kod devojaka i devica zasto muslimani udavaju zensku decu cim dobiju menstruaciju???

Žena ima pravo da izabere muža, pitaj te koji to rade zašto to rade, jer ja ne znam![]()
i srbija je na papiru sekularna drzava a zasto je u praksi drugacije - ne znam
sustina je da kod avramovaca nesto mnogo nije kako treba. milenijumi pokazuju da je taj koncept los a oni i dalje teraju po svom...
Pa dobro ako ti to podržavaš... Misli kako hoćeš ali znaj da se Islam neće mijenjati zbog tebe....
1. sta imate protiv Hriscana i Jevreja?
Zato što je Islam kopija Judeizma3. ne jedete svinjetinu pod izgovorom da vam religija ne dozvoljava, a zasto onda pijete alkohol i imate seks pre braka?
Koja pa to avramska religija nije prolivala krv ?4. zasto je Muhamed ratovao i ubijao ljude ako je Islam religija ljubavi i mira?
Možda zato što je Muhamed za razliku od Isusa istorijska ličnost.5. zasto Muhamed kao onaj pravi i poslednji prorok nije dobio moci od Boga kao Isus?
Kur'an 5:51
"Nemoj imati za prijatelja Jevrejina ili Hrišćanina jer oni su prijatelji samo sebi samima i Allah neće biti blagonaklon prema onima koji ih imaju za prijatelja"
PS.
Muslimanima koji odu u Dženet (a.k.a. Raj) će biti na raspolaganju rijeke vina iz kojih će moći piti a da se nikada ne napiju.
Eto vidiš rad apologeta, nalaze opravdanja tamo gdje ih nema ni za lijek.
Eto vidiš rad apologeta, nalaze opravdanja tamo gdje ih nema ni za lijek.
Najveći Islamski učenjaci prevedoše Kuran sa "Nemaj Prijatelja Jevreja ili Hrišćanina", a ne "nemaj Zaštitnika Jevreja ili Hrišćanina". Doduše Abdullah Yusuf Ali ga je preveo sa "Nemaj za prijatelja ili zaštitnika".
A što se tiče alkohola i toga što je u Kuranu opisano da se pije iz rijeka vina, u Kuranu je zabranjen alkohol zbog pijanstva, a u Dženetu će se piti vino bez pijanstva.
Znajte nešto o svojoj vjeri, majka mu stara
pazi stojko...da sam ja zensko, muslimanska devica - ne bih voleo dodem u njihov raj![]()
Što je najgore od svega genetski Arapkinje ulaze u pubertet ranije tako da kad je Muhamed uzeo Aišu(koja je imala 9 godina) za ženu ona se računala kao žena.pa kad smo kod devojaka i devica zasto muslimani udavaju zensku decu cim dobiju menstruaciju???
Tvoj Muhamed je uzeo gore pomenutu Aišu od njenih roditelja kad je napunila 9 godina, a obećali su mu je kad je imala 6Žena ima pravo da izabere muža, pitaj te koji to rade zašto to rade, jer ja ne znam![]()
Ne brini se da si muslimanka 99.9% bi išao u pakao tj. Džehennem. Po Muhamedu većinski stanovnici pakla su žene
"Nadgledao sam Dzennet(Raj) i vidio sam da su vecina njegovih stanovnika fukara-siromasi, i nadgledao sam Dzehennem(Pakao) i vidio sam da su vecina njegovih stanovnika zene."
cek cek..a navodne 72 (ili koliko vec) device po muskarcu u raju? pa puta broj muskaraca? odakle stize taj materijal? ili su te device spawnovane direktno u raju..nisu 'dosle' sa zemlje?![]()
.gif)