Hrišćani pitaju Muslimane

Pitanje:

- Zašto vernici i neke Verske Vođe Islamske/Muslimanske zajednice ne pridržavaju se Ku.rana u celosti, već se kao ljudi bave politikom, i navode vernike na pogrešan put, protivno veri?

Slušam čitanje ponekad na TV-u, i propovedanje vere koje nema nikave veze sa ponašanjem vernika koji su ubilački nastrojeni, i idu apsolutno putem zla, mržnje...

Pitanje:

- Zašto vernici i neke Verske Vođe Islamske/Muslimanske zajednice ne pridržavaju se Ku.rana u celosti, već se kao ljudi bave politikom, i navode vernike na pogrešan put, protivno veri?

Slušam čitanje ponekad na TV-u, i propovedanje vere koje nema nikave veze sa ponašanjem vernika koji su ubilački nastrojeni, i idu apsolutno putem zla, mržnje...

Imaš o tome u Suri El-Bakare :
Kada im se kaže: "Ne remetite red na Zemlji!" – odgovaraju: "Mi samo red uspostavljamo!" (11)
Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju. (12)
Kad im se kaže: "Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju!" – oni odgovaraju: "Zar da vjerujemo u ono u što bezumni vjeruju?" A, uistinu, oni su bezumni, ali ne znaju. (13)
Kada susretnu one koji vjeruju, govore: "Vjerujemo!" – a čim ostanu nasamo sa šejtanima svojim, govore: "Mi smo s vama, mi se samo rugamo."
(14)

Imaš o tome u Suri El-Bakare :
Kada im se kaže: "Ne remetite red na Zemlji!" – odgovaraju: "Mi samo red uspostavljamo!" (11)
Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju. (12)
Kad im se kaže: "Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju!" – oni odgovaraju: "Zar da vjerujemo u ono u što bezumni vjeruju?" A, uistinu, oni su bezumni, ali ne znaju. (13)
Kada susretnu one koji vjeruju, govore: "Vjerujemo!" – a čim ostanu nasamo sa šejtanima svojim, govore: "Mi smo s vama, mi se samo rugamo."
(14)
Znaći slično kao i u Hrišćanstvu, ljudi pogrešno tumače veru, i neslušaju Boga, Božiju reč...

Sellam Aleikum. Mir Božji

Kakvo je islamsko shvatanje zašto je Alah, stvorio univerzum i čoveka. I šta želi Alah od čoveka?

Al-Mu`minun 115. : Zar ste mislili da smo vas uzalud stvorili i da Nam se nećete povratiti?"

Allah Uzvišeni nas je stvorio da Mu se klanjamo i da Njega Jednog Jedinog obožavamo. Upravo to jeste razlog našeg stvaranja i postojanja.

Allah Uzvišeni nedvosmisleno otkriva razlog i smisao našeg postojanja u Časnom Kur'anu, u Suri Ez-Zarijat :

Džine i ljude sam stvorio samo zato da Mi se klanjaju, (56)
Ja ne tražim od njih opskrbu niti želim da Me hrane, (57)
opskrbu daje jedino Allah, Moćni i Jaki! (58)

Hvala na odgovoru.
Znam da verujete u raj i pakao, kao većina hrišćana. Neki hrišćani kažu, da samo oni koji su priznali Hrista ili su deo njihove denominacije ili crkve idu u raj, svi ostali u pakao. Drugi hrišćanske grupe imaju drukčije mišljenje, pa ako je neko živeo kao dobar čovek, nema nikakvog razloga da ide u pakao, bez obzira šta je po uverenju ili veri.

Kako se to shvata u Islami. Da li samo muslimani idu u raj i svi ostali u pakao, ili ako je čovek bio dobar, ma koje vere bio ili uverenja, nema razloga da bude kažnjen?

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru.
Znam da verujete u raj i pakao, kao većina hrišćana. Neki hrišćani kažu, da samo oni koji su priznali Hrista ili su deo njihove denominacije ili crkve idu u raj, svi ostali u pakao. Drugi hrišćanske grupe imaju drukčije mišljenje, pa ako je neko živeo kao dobar čovek, nema nikakvog razloga da ide u pakao, bez obzira šta je po uverenju ili veri.

Kako se to shvata u Islami. Da li samo muslimani idu u raj i svi ostali u pakao, ili ako je čovek bio dobar, ma koje vere bio ili uverenja, nema razloga da bude kažnjen?

pazi stojko...da sam ja zensko, muslimanska devica - ne bih voleo dodem u njihov raj ;)

Hvala na odgovoru.

Evoodgovora od Zakira Naika :)

Ислам је последњи продукт јудаизма, покварене и сатанске религије сачињене да уназади човека и човечанство.
Врховни бог ислама је исти онај бог јудаизма и исти онај бог отац у хришћанству, Јахве.

Pa dobro ako ti to podržavaš... Misli kako hoćeš ali znaj da se Islam neće mijenjati zbog tebe....

naravno da nece. zasto bi se menjalo odlicno orudje za kontrolu mase i ostvarivanje interesa pojedinaca.
nema to veze samo sa islamom vec i sa ostalim grupacijama koje religiju koriste kao alat za ostvarivanje svojih sebicnih ciljeva.

dovoljno je pogledati ponasanje vernika kroz istoriju. i ne samo vernika vec generalno mase koja se indoktrinira religijom ili raznim ideologijama...

1. sta imate protiv Hriscana i Jevreja?

Kur'an 5:51
"Nemoj imati za prijatelja Jevrejina ili Hrišćanina jer oni su prijatelji samo sebi samima i Allah neće biti blagonaklon prema onima koji ih imaju za prijatelja"
3. ne jedete svinjetinu pod izgovorom da vam religija ne dozvoljava, a zasto onda pijete alkohol i imate seks pre braka?
Zato što je Islam kopija Judeizma
Bolje je pitanje zašto Hrišćani jedu Svinjetinu,piju alkohol i seksaju prije braka pošto je i njima po Knjizi to zabranjeno
To je u stvari rezultat podneblja na kom su nastale religije. Naime svinjetina je veoma kvarljivo i opasno meso

PS.
Muslimanima koji odu u Dženet (a.k.a. Raj) će biti na raspolaganju rijeke vina iz kojih će moći piti a da se nikada ne napiju
4. zasto je Muhamed ratovao i ubijao ljude ako je Islam religija ljubavi i mira?
Koja pa to avramska religija nije prolivala krv ?
5. zasto Muhamed kao onaj pravi i poslednji prorok nije dobio moci od Boga kao Isus?
Možda zato što je Muhamed za razliku od Isusa istorijska ličnost.

PS.
Rođen sam u pravoslavnoj porodici

Poslednja izmena:
Eto vidiš rad apologeta, nalaze opravdanja tamo gdje ih nema ni za lijek.

Najveći Islamski učenjaci prevedoše Kuran sa "Nemaj Prijatelja Jevreja ili Hrišćanina", a ne "nemaj Zaštitnika Jevreja ili Hrišćanina". Doduše Abdullah Yusuf Ali ga je preveo sa "Nemaj za prijatelja ili zaštitnika".

A što se tiče alkohola i toga što je u Kuranu opisano da se pije iz rijeka vina, u Kuranu je zabranjen alkohol zbog pijanstva, a u Dženetu će se piti vino bez pijanstva.

Znajte nešto o svojoj vjeri, majka mu stara

Eto vidiš rad apologeta, nalaze opravdanja tamo gdje ih nema ni za lijek.

Najveći Islamski učenjaci prevedoše Kuran sa "Nemaj Prijatelja Jevreja ili Hrišćanina", a ne "nemaj Zaštitnika Jevreja ili Hrišćanina". Doduše Abdullah Yusuf Ali ga je preveo sa "Nemaj za prijatelja ili zaštitnika".

A što se tiče alkohola i toga što je u Kuranu opisano da se pije iz rijeka vina, u Kuranu je zabranjen alkohol zbog pijanstva, a u Dženetu će se piti vino bez pijanstva.

Znajte nešto o svojoj vjeri, majka mu stara

Pa pročitaj tekstove napisane na onim linkovima. Imaš sve fino odgovoreno...

pazi stojko...da sam ja zensko, muslimanska devica - ne bih voleo dodem u njihov raj ;)

Ne brini se da si muslimanka 99.9% bi išao u pakao tj. Džehennem. Po Muhamedu većinski stanovnici pakla su žene

"Nadgledao sam Dzennet(Raj) i vidio sam da su vecina njegovih stanovnika fukara-siromasi, i nadgledao sam Dzehennem(Pakao) i vidio sam da su vecina njegovih stanovnika zene."

Poslednja izmena:
pa kad smo kod devojaka i devica zasto muslimani udavaju zensku decu cim dobiju menstruaciju???
Što je najgore od svega genetski Arapkinje ulaze u pubertet ranije tako da kad je Muhamed uzeo Aišu(koja je imala 9 godina) za ženu ona se računala kao žena.
Žena ima pravo da izabere muža, pitaj te koji to rade zašto to rade, jer ja ne znam :)
Tvoj Muhamed je uzeo gore pomenutu Aišu od njenih roditelja kad je napunila 9 godina, a obećali su mu je kad je imala 6
Čak postoji i Hadis pisan Aišinom rukom u kojem kaže da su je bukvalno skinuli sa ljuljaške da je udaju za Muhameda.

Ne brini se da si muslimanka 99.9% bi išao u pakao tj. Džehennem. Po Muhamedu većinski stanovnici pakla su žene

"Nadgledao sam Dzennet(Raj) i vidio sam da su vecina njegovih stanovnika fukara-siromasi, i nadgledao sam Dzehennem(Pakao) i vidio sam da su vecina njegovih stanovnika zene."

cek cek..a navodne 72 (ili koliko vec) device po muskarcu u raju? pa puta broj muskaraca? odakle stize taj materijal? ili su te device spawnovane direktno u raju..nisu 'dosle' sa zemlje? ;)

cek cek..a navodne 72 (ili koliko vec) device po muskarcu u raju? pa puta broj muskaraca? odakle stize taj materijal? ili su te device spawnovane direktno u raju..nisu 'dosle' sa zemlje? ;)

Pa kako ćeš naći djevicu na Zemlji ? :zelenko3:

Inače u Dženetu imaš i muške djevice, čisto da imaš izbor. "Obilaziće ih mladići vječni, kad ih vidiš,mislićeš oni su biser rasuti", Kuran 76:19

PS.
Ko god je bio sa djevicom zna da nisu nikakva nagrada

Poslednja izmena:

Back