Hrišćani pitaju Muslimane

meni je fascinatno koliko probisveta ima medju muslimanima... ne kazem da su Hriscanstvo i Judaizam savrsene religije, ali se nesto ne secam da sam cuo da pripadnici tih religija se pozivaju na Boga i veru kad ubijaju, siluju, ruse i pale...

i onda dodje glupa konstatacija 'Islam je savrsen, ljudi nisu'... pa zasto onda medju Hriscanima i Jevrejima nema toliko agresivnih 'nesavrsenih' (ovo je veoma blag termin za ubice i silovatelje) ljudi?

u vecinskim muslimanskim zemljama malo malo pa neke demonstracije i nemiri, a neretko besna rulja odluci da frustracije isprazni na nemuslimanima (najvise na hriscanima)

to nisu u pitanju 10 ili 100 ljudi, pa da kazes 'okupilo se par budala'... u pitanju je rulja od nekoliko hiljada ljudi

stepen indoktrinacije je najaci u islamu i ljudi su najpodlozniji manipulaciji (realnost je dokaz za ovo) u suprotnom ne bi bilo toliko ostrascene rulje i samoubica.

kod drugih avramovaca je religijska stega maaalo opustenija. kod domacih pravoslavaca je religija vise stvar tradicije, glumatanja pred komsilukom i sujeverja nego 'istinskog verovanja'.

ti si bas pravi primer instaliranog vernika sa ispranim mozgom... kad god ti neko nesto kaze argumentovano ili ti postavi logicno pitanje na koje nemas odgovor, ti ili ignorises to ili se ponavljas sa 'Islam je savrsen, mi nismo'

nego, jel tacno da u Kuranu pise da je Zemlja ravna ploca?

Ja se ne sjećam da sam iđe izbijegavao odgovor, možda sam neki preskočio jer ga nisam vidio,ako je tako neka me samo forumaši koji su postavili pitanje podsjete na taj njihov post ;)

Nije tačno, to su pogrešno protumačeni ajeti.

Ja se ne sjećam da sam iđe izbijegavao odgovor, možda sam neki preskočio jer ga nisam vidio,ako je tako neka me samo forumaši koji su postavili pitanje podsjete na taj njihov post ;)

tvoj komentar/odgovor na ovo ispod?

dakle, pravoslavlje, katolicanstvo, jevreji i ostali avramovski izdanci su felericni?

meni je fascinatno koliko probisveta ima medju muslimanima... ne kazem da su Hriscanstvo i Judaizam savrsene religije, ali se nesto ne secam da sam cuo da pripadnici tih religija se pozivaju na Boga i veru kad ubijaju, siluju, ruse i pale...

i onda dodje glupa konstatacija 'Islam je savrsen, ljudi nisu'... pa zasto onda medju Hriscanima i Jevrejima nema toliko agresivnih 'nesavrsenih' (ovo je veoma blag termin za ubice i silovatelje) ljudi?

u vecinskim muslimanskim zemljama malo malo pa neke demonstracije i nemiri, a neretko besna rulja odluci da frustracije isprazni na nemuslimanima (najvise na hriscanima)

to nisu u pitanju 10 ili 100 ljudi, pa da kazes 'okupilo se par budala'... u pitanju je rulja od nekoliko hiljada ljudi

Nije bitno koga koliko ima već šta vjera propovjeda, tebe to izgleda ne interesuje nego se vodiš čistom mržnjom...

Oni koji slijede Bibliju nisu nevjernici već sljedbenici Knjige, ali ako je stvarno slijede a ne dodaju neka lažna učenja.

hajde odgovori tako da razumem.

sta znaci 'sledbenici knjige'? pa i muslimani su sledbenici knjige koju zovete kuran valjda?

dakle, ne vidim preciznost u tvom odgovoru.

da li treba da zakljucim na osnovu tvog odgovora da je iz perspektive islama sasvim svejedno da li je neko musliman, pravoslavac, katolik ili jevrej?

hajde odgovori tako da razumem.

sta znaci 'sledbenici knjige'? pa i muslimani su sledbenici knjige koju zovete kuran valjda?

dakle, ne vidim preciznost u tvom odgovoru.

da li treba da zakljucim na osnovu tvog odgovora da je iz perspektive islama sasvim svejedno da li je neko musliman, pravoslavac, katolik ili jevrej?

Kur'an hrišćane i jevreje obično naziva ,,Sljedbenicima Knjige''

Oni koji su verovali, pa i oni koji su bili jevreji, i sabejci, i hrišćani – oni koji su u Allaha i u onaj svet verovali i dobra dela činili – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati. (Sura al-Ma’ida, 69)

"Ali, nisu svi oni isti. Ima ispravnih sljedbenika Knjige koji po svu noć Allahove ajete čitaju i mole se; Oni u Allaha i onaj svijet vjeruju i traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju i jedva čekaju da učine dobročinstvo; oni su čestiti; bilo kakvo dobro da urade, biće za nj nagrađeni. - A Allah dobro zna one koji se Njega boje." (Ali Imran, 113 – 115)

Nije baš svejedno, muslimanu nije dozvoljeno da napusti svoju vjeru jer samim tim znači da je on nezadovaljan Allahom i svime što mu je Uzvišeni podario i obećao.

kako su pogresno protumaceni ako je Kuran savrseno napisana knjiga?

a jel pise da je Zemlja u obliku nojevog jajeta?

Poslednja izmena:
ja ne mrzim nikog, vec logicno razmisljam... zasto je Islam najagresivnija religija? otkud u njemu najvise agresivnih ljudi?

eto, i ja onda ispadnem mrzitelj kada pitam ili konstatujem to, a samo tumacim desavanja oko sebe

Nije Islam najagresivnija religija, već sam naveo ajete koji to potvrđuju.

Evo opet ... :

,I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! – Allah, doista, ne voli one koji zapocinju kavgu.'' (El-Bakare 190)

«...Allah ne voli nasilnike!» (Ali 'Imran, 57.)

«A Gospodar tvoj nije nepravedan prema robovima Svojim.» (Fussilet, 46.)

Allah nam zabranjuje da činimo štetu nemuslimanima i da budemo nepravedni prema njima,kao što On u Kuranu veli:“ Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti…“(El-maide,8)
Ukoliko bi se desio spor između muslimana i nemuslimana,islamski kadija ne smije da dadne prednost muslimanu ukoliko je nemusliman upravu,nego će presudit u korist nemuslimana,zboga već spomenutog ajeta:“ Neka vas mržnja…“(El-Maide,8)

El-Bakare256: ,,U vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti... ''

Kur'an hrišćane i jevreje obično naziva ,,Sljedbenicima Knjige''

Oni koji su verovali, pa i oni koji su bili jevreji, i sabejci, i hrišćani – oni koji su u Allaha i u onaj svet verovali i dobra dela činili – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati. (Sura al-Ma’ida, 69)

"Ali, nisu svi oni isti. Ima ispravnih sljedbenika Knjige koji po svu noć Allahove ajete čitaju i mole se; Oni u Allaha i onaj svijet vjeruju i traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju i jedva čekaju da učine dobročinstvo; oni su čestiti; bilo kakvo dobro da urade, biće za nj nagrađeni. - A Allah dobro zna one koji se Njega boje." (Ali Imran, 113 – 115)

Nije baš svejedno, muslimanu nije dozvoljeno da napusti svoju vjeru jer samim tim znači da je on nezadovaljan Allahom i svime što mu je Uzvišeni podario i obećao.
Poštovani,

"sledbenici knjige" sa bukvalnim pristupom su svuda prisutni, a najviše kod Muslimana, barem je tako bilo u prošlosti. :)

A dokaz ti je i Islamski svet gde su veoma veliki extremisti koji Svete Knjige tumače samo na jedan način, osvajanjem i ratom, ubijanjem!

Da te podstetim, spaljivanje Moštiju Svetog Save...

Razumni Muslimani to nisu hteli, dok bukvalisti koji su pratili Kuran sa neprosvečenošću spalili su Mošti Svetog Save...

Primetio sam da si do takvog zaključka došao kao i mnogi, prateči bukvaliste Katolike,Reformatore itd... :)

Postoje i sekte u Hriščanstvu, koje ničeg duhovnog nemaju, niti priznaju Duha Svetoga, a grade neko svoje Božije Carstvo na zemlji, i time zaluđuju vernike, i svet... :)

PS

Inače tvoje tumačenje se uklapa sa Hriščanstvom, verom, gde se ukazuje skladnost između verskih zajednica. :)

Poslednja izmena:
Kako se treba ponašati Hriščanin kad dolazi u goste kod Muslimana u kuću, kad je pozvan?

Da li je prihvatljivo kad Pravoslavac pozdravi sa "Pomaže Bog" uz naklon, prilikom posete Muslimana?

pa kako ne bi bilo prihvatljivo...vec je receno da je u pitanju isti bog...

to sa ponasanjem je najiritantnija stavr u vezi sa religijama..svi su nesto uvredljivi (a neki bi i da kolju kace uvrede)...izmislili 1001 razlog da se uvrede ni zbog cega...

pa kako ne bi bilo prihvatljivo...vec je receno da je u pitanju isti bog...

to sa ponasanjem je najiritantnija stavr u vezi sa religijama..svi su nesto uvredljivi (a neki bi i da kolju kace uvrede)...izmislili 1001 razlog da se uvrede ni zbog cega...
Postoje pravila koja se moraju poštovati, čovek prema čoveku, jer oboje stoje pred BOGOM!

Ponašanje je veoma bitno, jer Bog gleda na sve, na sve nas.
Proroštvo je pred Bogom, i mora se znati šta se kaže, govori, jer sve je "po Slovu i Duhu Božijem" :)

Uvredi Domačina, dom Njegov, (a svaki dom je svet) i navuči češ gnev Božiji na sebe. :)

Postoje pravila koja se moraju poštovati, čovek prema čoveku, jer oboje stoje pred BOGOM!

Ponašanje je veoma bitno, jer Bog gleda na sve, na sve nas.
Proroštvo je pred Bogom, i mora se znati šta se kaže, govori, jer sve je "po Slovu i Duhu Božijem" :)

Uvredi Domačina, dom Njegov, (a svaki dom je svet) i navuči češ gnev Božiji na sebe. :)

dakle, da zakljucim, obzirom na ponasanje muslimana, ogromnom vecinom njihovo ponasanje nema veze sa islamom - tj. sve nesto pogresno tumace savrsenstvo kojie im je ispred nosa.
ostali avramovci (koji citaju nesavrsene knjge i ovi noviji sto citaju cenzurisane knjige) su vrlo slicni kada je u pitanju postovanje onih merila vrednosti koja su smislena u njihovim svetim knjigama.

a za sve zajedno stoji da zene tretiraju gore od srednjevekovnih konja...

Normalno da je Kur'an savršena knjiga ali ljudi nisu savršeni...

Ne znam za taj ajet.

Unatoč činjenici da riječ ‘dehv’ i riječi izvedene iz korijena ove riječi nose značenje zaobljenosti, pojedini prevodioci su, zbog poteškoće u poimanju Zemljine zaobljenosti, ajet shvatili samo kao rasprostiranje Zemlje, te su ajet tako i preveli. Zemlja, zapravo, i ima oblik nojevog jajeta.

http://www.kuranskifenomeni.com/2011/03/zaobljenost-zemlje/

mada po meni gledajuci nojevo jaje i oblik Zemlje slabo tu ima slicnosti, ali aki tako kaze savrseni Kuran, ok je

ti i ja ipak moramo da se slozimo da se ne slazemo... jer koliko god ti meni ponavljao da je Islam savrsen, a da su ljudi gresni, meni je i dalje neshvatljivo da Kuran i Islam svako tumaci i koristi drugacije (takvu pometnju ni nesavrsena Biblija nije uspela da izazove)

to je toliko otislo predaleko da ljudi cine zlodela u ime Boga, da se i muslimani medjusobno mrze... prosto ne mogu da verujem da je Bog tako nesto zeleo, da to dozvoljava ili da ta desavanja nije predvideo (jer on je svemoguc zar ne?)

ocigledno da bi svet bio bolje i mirnije mesto da se Muhamed nije ni rodio... i zasto Bog ne posalje novog proroka koje ce reci ovima koji nisu u pravu istinu, koji ce sve ujediniti i doneti konacan mir u svetu?

dakle, da zakljucim, obzirom na ponasanje muslimana, ogromnom vecinom njihovo ponasanje nema veze sa islamom - tj. sve nesto pogresno tumace savrsenstvo kojie im je ispred nosa.
ostali avramovci (koji citaju nesavrsene knjge i ovi noviji sto citaju cenzurisane knjige) su vrlo slicni kada je u pitanju postovanje onih merila vrednosti koja su smislena u njihovim svetim knjigama.

a za sve zajedno stoji da zene tretiraju gore od srednjevekovnih konja...
Pa sad, mogu samo da iznesem svoj stav i mišljenje.

Negativci koji bukvlno tumače Svete Zapise i tako se ponašaju, i imamo prave vernike, mirne ljude, razumne.
Ovi prvi, negativci su opasni, kao što i sam znaš, i oni iskaču iznad onih drugih, koji prave problem čitavom svetu. :)

Ne ulazim u okvir Njihove vere, pravila i zakone, kako se ponašaju sa ženama. A koliko sam video kod normalnih ljudi, veoma lepo postupaju i poštuju žene. :)

Isto kao i kod Pravoslavaca, ako žena "zna gde joj je mesto", ima ceo svet pred svojim očima, i svu lepotu sveta u svojim rukama... :)

Poslednja izmena:
Pa sad, mogu sam odaiznesem svoj stav i mišljenje.

Negativci koji bukvlno tumače Svete Zapise i tak ose ponašaju, i imamo prave vernike, mirne ljude, razumne.
Ovi rvi, negativci su opasni, kao što i sam znaš, i oni iskaču iznad onih drugih, koji prave problem citavom svetu. :)

Ne ulazim u okvir Njihove vere, pravila i zakone, kako se ponašaju sa ženama. A kolik osam video kod normalnih ljudi, veoma lepo postupaju i poštuju žene. :)

Isto kao i kod Pravoslavaca, ako žena "zna gde joj je mesto", ima ceo svet pred svojim očima, i svu lepotu sveta u svojim rukama... :)

i pavle je imao svoje 'ideje' o zenama i kako bi trebalo da se ponasaju...

hajde triki pitanje. mogu li normalni ljudi biti nevernici tj. ateisti?

Unatoč činjenici da riječ ‘dehv’ i riječi izvedene iz korijena ove riječi nose značenje zaobljenosti, pojedini prevodioci su, zbog poteškoće u poimanju Zemljine zaobljenosti, ajet shvatili samo kao rasprostiranje Zemlje, te su ajet tako i preveli. Zemlja, zapravo, i ima oblik nojevog jajeta.

http://www.kuranskifenomeni.com/2011/03/zaobljenost-zemlje/

mada po meni gledajuci nojevo jaje i oblik Zemlje slabo tu ima slicnosti, ali aki tako kaze savrseni Kuran, ok je

ti i ja ipak moramo da se slozimo da se ne slazemo... jer koliko god ti meni ponavljao da je Islam savrsen, a da su ljudi gresni, meni je i dalje neshvatljivo da Kuran i Islam svako tumaci i koristi drugacije (takvu pometnju ni nesavrsena Biblija nije uspela da izazove)

to je toliko otislo predaleko da ljudi cine zlodela u ime Boga, da se i muslimani medjusobno mrze... prosto ne mogu da verujem da je Bog tako nesto zeleo, da to dozvoljava ili da ta desavanja nije predvideo (jer on je svemoguc zar ne?)

ocigledno da bi svet bio bolje i mirnije mesto da se Muhamed nije ni rodio... i zasto Bog ne posalje novog proroka koje ce reci ovima koji nisu u pravu istinu, koji ce sve ujediniti i doneti konacan mir u svetu?

Ok, ta rijec odi porijeklo od neke riječi, ali to više nije ista riječ.

Islam je čist od svih ljudi koji čine zločine u kako oni kažu ,,Ime Boga'' jer to nema veze sa Bogom već sa njihovim poremećenim idejama i željom za vladanjem.Oni su zanijekali Allaha samim tim što smatraju određene stvari koje su jasno zabranjene dozvoljenim. Možda si čuo za podmetanje bombi u crkvama od strane tih ekstremista,evo koliko oni poštuju Islam :
U Muhamedovom pismo stoji sledeće: No one is to destroy a house of their religion, to damage it, or to carry anything from it to the Muslims' houses. Should anyone take any of these, he would spoil God's covenant and disobey His Prophet. .

Muhamed je zadnji Božiji poslanik, donio nam je jasnu poruku, a ljudi su ti koji su kvarni i pokušavaju da iskoriste sve što stignu u svoju korist.

Poslednja izmena:
i pavle je imao svoje 'ideje' o zenama i kako bi trebalo da se ponasaju...

hajde triki pitanje. mogu li normalni ljudi biti nevernici tj. ateisti?
Ne. :)

Po predanju, a dokazano, postoje samo vernici i nevernici. U svim oblicima vere i nevere. :)

Ateisti kao neki novi naziv za one koji neveruju, je samo izmišljotina za one koji nepoznaju šta je vera, koji su u strahu od spoznaje Boga, kao i za one koji manipulišu ljudima, njihovom svešću. :)

Poslednja izmena:
to mene interesuje - gde je i kada zapelo? jer po tvojim tumacenjima broj pravih muslimana na Zemlji je onda dosta manji od broja ljudi koji se tako izjasnjavaju

zasto se ti ljudi ne edukuju? zasto se tolerisu? zasto se ne zaustavljaju?

i to da je Muhamed poslednji prorok kako znas? jel zato sto je on rekao tako?

pih, gde bas 600 i neke da posalje poslednjeg proroka, a ne sada kada imamo svu tu tehnologiju, pa mozemo da zabelezimo i snimimo sva ta Bozja cuda... to bi mnogo toga popravilo u svetu i buduci narastaji ne bi verovali u Boga, vec bi 100% znali da on postoji... ovako sve sto imamo su zapisi prica o Bogu koje su ljudi prenosili sa kolena na koleno i zapis coveka koji je komunicirao sa Bogom preko andjela

sta ako Bog ipak odluci da posalje novog proroka? ako u svetu zbog haosa i neznanja po Bogu se stvori potreba za novim prorokom? ko ce tom jadniku verovati da siri Bozju rec?

Back