Hrišćani pitaju Muslimane

sve je to lepo, ali i po ovom pismu se jasno vidi da on hriscane stavlja ispod muslimana, naziva ih nevernicima, kaze da hriscani moraju biti poslusni i moliti za milost kako bi dobili dozvolu za gradnju verskih objekata

i tu vec javlja kontradikcija: 'hriscani su nevernici, ali Bog i muslimani im dozvoljavaju da grade svoje crkve'

naravno, tu je jos i poseban porez koji hriscani moraju da placaju i Muhamedove zapovesti kojih moraju da se drze

neko zapalo mi ovo za oko:

God has told me in a vision what to do, and I confirm His Command by giving my solemn promise to keep this agreement.

zar nije Dzibril bio taj koji se pojavljivao u Muhamedovim vizijama?

i ovo me podseti na nakeadasnju najvecu pravoslavnu crkvu Aja Sofiju koju su Turci pretvorili u dzamiju... ocigledno ne haju mnogo za Bozji gnev

None of their churches shall be torn down, or altered into a mosque, except by the consent and free will of the Nazarenes. If anyone disobeys this command, the anger of Allah and His Prophet shall be upon him.

poenta je sto vecina porusenih dzamija i jeste obnovljeno, dok hriscani svoje crkve u istocnim vecinskim muslimanskim zemljama uglavnom ne mogu da obnove

u Saudijskoj Arabiji Muftija cak otvoreno i poziva na rusenje crkava

a stvarno je lako doci do toga da je isti bog barem u kuranu priznaju isusa kao bozjeg poslanika znaci muslimani bi trebali da gledaju na hriscane kao na starovernike koji su se molili bogu pre nego sto je muhamed dao njima veru

https://www.google.rs/search?client... pozvao#channel=t27&q=zukorlic+pozvao+rusenje

ne opravdavam nikakvo rusenje a sto vi opravdavate rusenje crkava rusenjem dzamija niko tu nije u pravu a evo verski poglavar u srbiji stalno nesto rusi.

ako ovako islamski ucenjaci i poglavari govore, kako neko ko je nemusliman moze da veruje da Islam nije agresivna religija?ovo je citat sa kojim se slazem.

sto meni objasnjavas sta je muhamed hteo da kaze sto prvo ne objasnis mufiji i ovom poglavaru vase vere da ne poziva na rusenje nego na mir pa onda da pricamo o vrlinama

Osveta je dozvoljena samomprotiv krivih, ne nedužnih... Ti koji naređuju rušenje crkvi su već opisani u Muhamedovim pismima, a i Kur'anu...

El Bekare
Kada im se kaže: "Ne remetite red na Zemlji!" – odgovaraju: "Mi samo red uspostavljamo!" (11) Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju. (12) Kad im se kaže: "Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju!" – oni odgovaraju: "Zar da vjerujemo u ono u što bezumni vjeruju?" – A, uistinu, oni su bezumni, ali ne znaju. (13) Kada susretnu one koji vjeruju, govore: "Vjerujemo!" – a čim ostanu nasamo sa šejtanima svojim, govore: "Mi smo s vama, mi se samo rugamo." (14)

Ako ćeš radije slušati razne muftije nego Muhameda,sam si kriv što misliš da Islam propovjeda nasilje :P

kako se vi borite protiv zla u vasim redovima jer svestenici su tu da poduce narod istini i normalno da ce neko slusati muftiju jer on valjda zna sta je istina i njegova je duznost da uci veri na pravi nacin .

nije opravdanje kazati da neko ne uci veri kako treba nego morate svoje redove ocistiti od lazi i uspostaviti istinsku veru.

sve je to lepo, ali i po ovom pismu se jasno vidi da on hriscane stavlja ispod muslimana, naziva ih nevernicima, kaze da hriscani moraju biti poslusni i moliti za milost kako bi dobili dozvolu za gradnju verskih objekata

i tu vec javlja kontradikcija: 'hriscani su nevernici, ali Bog i muslimani im dozvoljavaju da grade svoje crkve'

naravno, tu je jos i poseban porez koji hriscani moraju da placaju i Muhamedove zapovesti kojih moraju da se drze

neko zapalo mi ovo za oko:

God has told me in a vision what to do, and I confirm His Command by giving my solemn promise to keep this agreement.

zar nije Dzibril bio taj koji se pojavljivao u Muhamedovim vizijama?

i ovo me podseti na nakeadasnju najvecu pravoslavnu crkvu Aja Sofiju koju su Turci pretvorili u dzamiju... ocigledno ne haju mnogo za Bozji gnev

None of their churches shall be torn down, or altered into a mosque, except by the consent and free will of the Nazarenes. If anyone disobeys this command, the anger of Allah and His Prophet shall be upon him.

Gdje su hrišćani tu nazvani nevjernicima?
Ovo mislis... :P

If a Christian woman is married to a Mohammedan and does not want to embrace Islam, she has liberty to worship at her own church according to her own religious belief, and her husband must not treat her unkindly on account of her religion.

If anyone disobeys this command, he disobeys God and his prophet and will be guilty of a great offense.

Biće da ih naziva nevjernicima... Citiraš ono što timse svidja dokmdrugo ne citiraš već samo pominješ....

Pa i musliamni trebaju da daju zekat a hrišćani njihov porez, u čemu je problem?

Pa ako kaže da mu je u viziji Bog rekao nešto onda mu je rekao, nigdje nije rečeno da će samo Džibril pričati sa Muhamedom .

kako se vi borite protiv zla u vasim redovima jer svestenici su tu da poduce narod istini i normalno da ce neko slusati muftiju jer on valjda zna sta je istina i njegova je duznost da uci veri na pravi nacin .

nije opravdanje kazati da neko ne uci veri kako treba nego morate svoje redove ocistiti od lazi i uspostaviti istinsku veru.

Naravno, nažalost oni koji to pokušavaju budu odbačeni kao neznalice. Mi slijedimo Muhameda, a ne muftije. Ako rade nesto sto je Muhamed zabranio znači da nisu sposobni da predstavljaju svoju vjeru i budu muftije, hodze itd.... Doći će dan kada će se muslimani uzdići ne brini :)

pa Muhameda ne mozemo da slusamo, samo mozemo da procitamo ono sto pretpostavljamo da je on napisao

s druge strane, danas zahvaljujuci struji, internetu i Youtube-u, mozemo da cujemo i citamo sta izjavljuju islamski sledbenici i poglavari, a oni pozivaju na ubistvo nemuslimana, na rusenje crkava, a neki i tvrde da je Zemlja ravna

Raywa-flat-earth-blog-picture11.jpg

a najgore sto ih milioni i milioni ljudi slusaju, veruju im i prate ih bez ikakvih prigovora

pa Muhameda ne mozemo da slusamo, samo mozemo da procitamo ono sto pretpostavljamo da je on napisao

s druge strane, danas zahvaljujuci struji, internetu i Youtube-u, mozemo da cujemo i citamo sta izjavljuju islamski sledbenici i poglavari, a oni pozivaju na ubistvo nemuslimana, na rusenje crkava, a neki i tvrde da je Zemlja ravna

Raywa-flat-earth-blog-picture11.jpg

a najgore sto ih milioni i milioni ljudi slusaju, veruju im i prate ih bez ikakvih prigovora

Imaš i muslimana i ne muslimana koji tvrde da je Zemlja ravna ploča.... Odi na flat earth society pa se uvjeri :P To što izdvajaš muslimane u tome pokazuje da imaš neki pok na nas ...
Pomoću intrneta i struje možeš pročitati i ono što je govorio Muhamed ;)

Gdje su hrišćani tu nazvani nevjernicima?
Ovo mislis... :P

If a Christian woman is married to a Mohammedan and does not want to embrace Islam, she has liberty to worship at her own church according to her own religious belief, and her husband must not treat her unkindly on account of her religion.

If anyone disobeys this command, he disobeys God and his prophet and will be guilty of a great offense.

Biće da ih naziva nevjernicima... Citiraš ono što timse svidja dokmdrugo ne citiraš već samo pominješ....

Pa i musliamni trebaju da daju zekat a hrišćani njihov porez, u čemu je problem?

Pa ako kaže da mu je u viziji Bog rekao nešto onda mu je rekao, nigdje nije rečeno da će samo Džibril pričati sa Muhamedom .

mislim na ovo

The Christians are not obliged to turn Moslems, until God’s will makes them believers.

Hriscani nisu duzni da postanu muslimani, dok god Bog ne stvori od njih vernike

pa citiram valjda ono sto je za mene diskutabilno

bio je poseban porez za hriscane cini mise... dzizija valjda

kad mu se Bog prvi put obratio glasom?

Imaš i muslimana i ne muslimana koji tvrde da je Zemlja ravna ploča.... Odi na flat earth society pa se uvjeri :P To što izdvajaš muslimane u tome pokazuje da imaš neki pok na nas ...
Pomoću intrneta i struje možeš pročitati i ono što je govorio Muhamed ;)

flat earth society je koliko vidim neki obicni bezvezni forum

al drugacije je kad to jedan skolovani islamski ucenjak tvrdi, pri cemu one koji u to ne veruju naziva ateistima koje treba kazniti

a ne, nemam ja nikakav pik na vas... samo mi je fascinatno da jedan islamski ucenjak tvrdi da je Zemlja ravna, a drugi da je u obliku nojevog jajeta (iako nije ni jedno ni drugo)

u isto vreme muslimani tvrde da je Islam savrsena religija, a Kuran savrsena knjiga... ali ako je nesto savresno, to onda ne moze da se tumaci na vise razlicitih nacina, vec samo na jedan

flat earth society je koliko vidim neki obicni bezvezni forum

al drugacije je kad to jedan skolovani islamski ucenjak tvrdi, pri cemu one koji u to ne veruju naziva ateistima koje treba kazniti

a ne, nemam ja nikakav pik na vas... samo mi je fascinatno da jedan islamski ucenjak tvrdi da je Zemlja ravna, a drugi da je u obliku nojevog jajeta (iako nije ni jedno ni drugo)

u isto vreme muslimani tvrde da je Islam savrsena religija, a Kuran savrsena knjiga... ali ako je nesto savresno, to onda ne moze da se tumaci na vise razlicitih nacina, vec samo na jedan

Kako je školovan kada misli da je Zemlja ravna? Imaš ljude svakakvih religija koji svakakve gluposti tvrde...

Pazi ovo, hrišćanski misionar šta piše:
2aacb4o.jpg

Što se ne osvrneš malo na ove ?

http://www.answering-christianity.com/earth_flat.htm

Imaš ovdje nekoliko stihova iz Biblije koji govore da je Zemlja ravna, kako ih Biblijski teolozi tumače, ne znam...

Riječ zbog koje tvrde da je Zemlja oblika nojevog jajeta je samo riječ koja je potekla iz riječi ,,Nojevo jaje'' ali to više nije ta riječ :)

Poslednja izmena:
mislim na ovo

The Christians are not obliged to turn Moslems, until God’s will makes them believers.

Hriscani nisu duzni da postanu muslimani, dok god Bog ne stvori od njih vernike

pa citiram valjda ono sto je za mene diskutabilno

bio je poseban porez za hriscane cini mise... dzizija valjda

kad mu se Bog prvi put obratio glasom?

Pa da, nisu dužni da postanu muslimani i smiju ostati hrišćani, to se govori i u Kur'anu, da se ne smije prisiljavati u vjeru :)

Vjernicima u koga? U Uzvišenog naravno, ne u Isusa koga su mu uzeli za Sina niti u idole već samo u Uzvišenog.

Poslednja izmena:
hriscani se ne mole isusu nego bogu i vernici su ISTOM bogu kao i musliamani i to je poenta mojih neodgovorenih pitanja.

kaze se hvaljen isus zbog toga sto je priblizio vernicima veru i boga a ne zato sto je bog.

bog je i od hriscana stvorio vernike i od muslimana zasto muslimani smatraju hriscane za nevernike.

hriscani se ne mole isusu nego bogu i vernici su ISTOM bogu kao i musliamani i to je poenta mojih neodgovorenih pitanja.

kaze se hvaljen isus zbog toga sto je priblizio vernicima veru i boga a ne zato sto je bog.

bog je i od hriscana stvorio vernike i od muslimana zasto muslimani smatraju hriscane za nevernike.

Al-Ma'ida
Nevjernici su oni koji govore: "Bog je – Mesih, sin Merjemin!" A Mesih je govorio: "O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i vašem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet zabraniti i boravište njegovo će Džehennem biti; a nevjernicima neće niko pomoći." (72)
Nevjernici su oni koji govore: "Allah je jedan od trojice!" A samo je jedan Bog! I ako se ne okane onoga što govore, nesnosna patnja će, zaista, stići svakog od njih koji nevjernik ostane. (73)

Isus nije naravno Bog ali su ga ,,hrišćani'' uzdigli na nivo Boga. Već sam milion puta dokazivao na ovom forumu ,,hrišćanima'' da Isus nije Bog, Isus je samo Božiji poslanik.

Mesih, sin Merjemin, samo je poslanik – i prije njega su dolazili i odlazili poslanici – a majka njegova je uvijek istinu govorila; i oboje su hranu jeli. Pogledaj kako Mi iznosimo jasne dokaze, i pogledaj, zatim, njih kako se odmeću. (75) Reci: "Kako se možete, pored Allaha, klanjati onome koji vam nije u stanju kakvu štetu učiniti, niti vam neku korist pribaviti, a Allah je Taj koji sve čuje i zna?" (76)

Oni koji slijede pravo učenje Isusa naravno da nisu nevjernici ;)

Pa da, nisu dužni da postanu muslimani i smiju ostati hrišćani, to se govori i u Kur'anu, da se ne smije prisiljavati u vjeru :)

Vjernicima u koga? U Uzvišenog naravno, ne u Isusa koga su mu uzeli za Sina niti u idole već samo u Uzvišenog.

nije akcenat na to da li su hriscani prisiljeni da postanu muslimani ili ne, vec na drugi deo citiranog reda

The Christians are not obliged to turn Moslems, until God’s will makes them believers

ovo znaci da su se hriscani smatrali nevernicima, a da je Bog odlucivao da li ce ih pretvoriti u vernike ili ne

pa me zato interesuje zasto je Muhamed kao poslanik, kao neko ko siri Boziju rec, dopustao da nevernici grade svoje religijske objekte i da na taj nacin sire bogohuljenje?

"Kako se možete, pored Allaha, klanjati onome koji vam nije u stanju kakvu štetu učiniti, niti vam neku korist pribaviti, a Allah je Taj koji sve čuje i zna?" (76)[/B]

Oni koji slijede pravo učenje Isusa naravno da nisu nevjernici ;)

kako narod nije imao koristi od Isusa?

vodu pretvarao u vinu, cudesno je lecio bolesne, ozivljavao mrtve...

pitam ja tebe sada ko jos ima moc da ozivljava mrtve?

i kako je Muhamed znao bolje koja su Isusova ucenja od njegovih savremenika, ucenika, apostola?

kako narod nije imao koristi od Isusa?

vodu pretvarao u vinu, cudesno je lecio bolesne, ozivljavao mrtve...

pitam ja tebe sada ko jos ima moc da ozivljava mrtve?

i kako je Muhamed znao bolje koja su Isusova ucenja od njegovih savremenika, ucenika, apostola?

On je sve to radio Božijom voljom, sam od sebe nikakvu moć nema.

Ivan 5:30 - "Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe. Sudim, kako čujem. Moj je sud pravedan; jer ne tražim volje svoje, nego volju onoga, koji me je poslao.

nije akcenat na to da li su hriscani prisiljeni da postanu muslimani ili ne, vec na drugi deo citiranog reda

The Christians are not obliged to turn Moslems, until God’s will makes them believers

ovo znaci da su se hriscani smatrali nevernicima, a da je Bog odlucivao da li ce ih pretvoriti u vernike ili ne

pa me zato interesuje zasto je Muhamed kao poslanik, kao neko ko siri Boziju rec, dopustao da nevernici grade svoje religijske objekte i da na taj nacin sire bogohuljenje?

Šta bi postigao da ih sve pobije? Da ga osude kao nemilosrdnog ubicu,ko bi onda primio Islam pored njega takvog? On je takođe znao da će do njih doći poruka Islama i da će je oni koji traže istinu naći.

Kako je školovan kada misli da je Zemlja ravna? Imaš ljude svakakvih religija koji svakakve gluposti tvrde...

Pazi ovo, hrišćanski misionar šta piše:
2aacb4o.jpg

Što se ne osvrneš malo na ove ?

http://www.answering-christianity.com/earth_flat.htm

Imaš ovdje nekoliko stihova iz Biblije koji govore da je Zemlja ravna, kako ih Biblijski teolozi tumače, ne znam...

Riječ zbog koje tvrde da je Zemlja oblika nojevog jajeta je samo riječ koja je potekla iz riječi ,,Nojevo jaje'' ali to više nije ta riječ :)

kad kazem skolovan ne mislim sigurno na osnovnu skolu, vec na religijska ucenja koja je verovatno morao da prodje pre nego sto je postao islamski ucenjak

drago mi je sto si stavio ovu sliku i link

to je samo dokaz da su Amerikanci budale i kvazi vernici kojima nista nije sveto

pa tako ni tom liku koji je samo internet hriscanin i internet svestenik koji upravo i zivi od takvih gluposti i tvrdnji koje pise, a koje ti i ostali citate i svojim klikovima ga hlebom hranite

cestitam ;)

u ovom linku koji si mi dao ne pise nigde direktno da je Zemlja ravna ploca

spominju se (koliko sam primetio) Zemljine ivice i zavrsetci, kao i njeni stubovi koji se tresu (verovatno se misli na tektonske ploce koje izazivaju zemljotrese)

dok s druge strane Isaija jasno trvdi da je Zemlja okruglog oblika

On sedi nad krugom zemaljskim, i njeni su Mu stanovnici kao skakavci; On je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan." (Isaija 40:22)

Isaija je predvideo i rodjenje Isusovo

Poslednja izmena:
Šta bi postigao da ih sve pobije? Da ga osude kao nemilosrdnog ubicu,ko bi onda primio Islam pored njega takvog? On je takođe znao da će do njih doći poruka Islama i da će je oni koji traže istinu naći.

ih druze sto se odmah hvatas za ubistva?

mogao im je jednostavno zabraniti da grade religijske objekte na muslimanskoj zemlji i time spreci sirenje bogohuljenja

Back