Hrčci

• Začetnik teme Začetnik teme kissitj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E ovako, hrcci su dostigli deseti dan (sutra vec jedanaesti :) ) a ja imam jedno pitanje. Kada je pozeljno odvojiti ih od majke, posto sam cuo primere da hoce da ih povredi kada ih odbija od sise, i sta da im dam da jedu kada ih odvojim... Hvala unapred! :ok:

Inace, pre 2 dana su prvi put izasli iz kucice ^^ imam 3 siva, jedan je skroz beo, dok je jedan skroz crn... hehehe majka ih je brzo vratila u kucicu i odtad ne izlaze vise... :) Sta ti je majka...

aha,hvala...svidjaju mi se ruski,roborovski...neam pojma,gledacu po pet shopovima a koji mi se svidi uzimam.Procitala sam da neki imaju tendencju da pbegnu iz kaveza pa cak iz akvarijuma,ne znam samo kako to da onemogucim...

aha,hvala...svidjaju mi se ruski,roborovski...neam pojma,gledacu po pet shopovima a koji mi se svidi uzimam.Procitala sam da neki imaju tendencju da pbegnu iz kaveza pa cak iz akvarijuma,ne znam samo kako to da onemogucim...

Svi hrcci imaju tendenciju da beze iz zatvorenog prostora, ipak su to mishevi na kraju krajeva, kao cemo banalno... :D Moji cak znaju da se zavuku i u dushek kaucha, pa su to muke bozje dok izadju... :////

Ako uzimas minijaturne, oblozis kavez gustom zicom i to je to...

Roborovski hrcak je najmanji rastom (do 5 cm duzine) i zivi najduze od svih vrsta hrcaka (tri do tri i po godine). Ruski patuljasti hrcak je malo veci od roborovskog, ali zivi najkrace, samo godinu-godinu i po.
Ove zivotinje su jako druzeljubive i pate ako su same u kavezu (tj. akvarijumu, posto su toliko mali da bi se provukli kroz sipke kaveza), najbolje je uzeti dva hrcka istog pola iz istog legla. Vazno je da budu iz istog legla da bi se lepo slagali. Inace ove vrste hrcka su najskorije pripitomljene pa su jos pomalo nalik na divlje zivotinje, zato je potrebno maziti ih i drzati u rukama svakog dana, jer ako se napravi duza pauza oni skroz podivljaju.

Koje je rase ovaj hrcak i da li ga ima kod nas? :)

Veryharryhamster-1.jpg

da li neko mozda zna gde mogu da nadjem zicu na metar???...ali zicu koja ide u kvadratice...za kavez mi treba...gotova zica da ne moram da pletem ...ili onaj kao jedan kvadrat gde imaju zice isto koje idu u kockice...pa se spaja vise tih kvadrata...i dobije se kavez...ako neko zna neka mi javi......ili neki drugi materijal od koga mogu da napravim kavez...??? naravno da ta radnja bude u beogradu...ja sam sa banovog brda...

Kud se denuše vlasnici hrčkova?:think:

Elem, od kad sam ponovo nabavila mužjaka, moja se dva puta kotila. Prvi put na Sv Petku, dva, oba mrtva. Sada ponovo na Sv Aranđela, od tri ostala dva, jedno belo i jedno sivo. Jedva čekam da progledaju. Dugo nismo imali kome/čemu da se radujemo.:)

Kud se denuše vlasnici hrčkova?:think:

Elem, od kad sam ponovo nabavila mužjaka, moja se dva puta kotila. Prvi put na Sv Petku, dva, oba mrtva. Sada ponovo na Sv Aranđela, od tri ostala dva, jedno belo i jedno sivo. Jedva čekam da progledaju. Dugo nismo imali kome/čemu da se radujemo.:)
Heheheheehe SUPEEEER!!! :D

Ja imam jedan problem, muzjak kasljuca.. Pitao sam veterinara i rekao mi je da mu dam sinacilin iz kapsule ali vrrrrrlo malo, na vrh stapica, sto sam i uradio, posto verovatno ima infekciju respiratornog sistema...

Jel ste imali nekad slicne probleme?

Mladunac star tri nedelje, nestao je jutros iz kaveza na misteriozan način. Ceo dan sam ga mamila i zvala, očekivala da se vrati majci, ništa, ko da je u zemlju propao. Možda se negde ušuškao i zaspao, ili je izašao na terasu kroz prozor, u šta sumnjam. Uzdam se u noć, kad nastupi relativni mir, da čujem ako šuška negde.:(
Eto, sad mi je lakše kad sam ovo podelila s nekim.

E meni je tako pobegao mladunac, malo mladji par dana... Nasam sam ga posle 2 dana, hranio se mrvicama u kuhinji i otpacima iza sporeta... lol Jednom kada je bilo mirno izasao je do dnevne sobe i tad smo ga uhvatili... Izacice taj... ;)

Back