Hrčci

• Začetnik teme Začetnik teme kissitj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
imam (winter white) ruskog patuljastog hrčka, e to je stvor za pamćenje :)
kad mu dosadi držanje po rukama samo krene da ti blago gricka prste,
ali tamo gde je najtanja koža, pa te tako primora da ga ostaviš na miru.
mnogo je cakan, malo nedruželjubiv prema ljudima ali dobar, interesantan svima koji ga vide :)
jede baš dosta voća i isto tako ne spava preko celog dana, ima delova dana kada je budan
za razliku od recimo mog prošlog sirijskog koji je obično baš ceo dan spavao
ali je sirijski bio mnogo umiljatiji i veći

Verovali ili ne Mima se pojavila i to posle tri dana,slucajno sam je cula u sahti jednoj velikoj iza kuce u kojoj su inace samo cevi ,stiropor i zemlja kako suska,sve je super sem sto se isprljala malo vise,ja ne mogu da verujem da je posle tri dana jos ziva bila,sad samo trpa hranu u kesice i nece da pljune ni za zivu glavu,mukica ,uplasila se...

:klap::klap:

Verovali ili ne Mima se pojavila i to posle tri dana,slucajno sam je cula u sahti jednoj velikoj iza kuce u kojoj su inace samo cevi ,stiropor i zemlja kako suska,sve je super sem sto se isprljala malo vise,ja ne mogu da verujem da je posle tri dana jos ziva bila,sad samo trpa hranu u kesice i nece da pljune ni za zivu glavu,mukica ,uplasila se...

Baš mi je drago!:heart:

zelim da zahvalim svima koji su svoje znanje i iskustva podelili sa ostalima preko ove teme, procitao sam od prve do poslednje strane i mislim da sam upravo postao strucnjak za hrcke :p (shala) inace imam patuljastog hrcka vec 4 dana i dobro nam ide :) jos ga nisam dodirivao rukom ali mi je jeo jabuku iz ruke ^_^ inace zove se djole (mazicu ga, pazicu ga, i zvacu ga Djole) :P

Poslednja izmena:
E ovako, dobio sam 2 preslatka hrcka na poklon pre nekoliko dana, medjutim. Brine me jer dosta spavaju, gotovo su kao koale. Da li je to znak da im nesto smeta ili je sasvim normalno?

Hvala unapred. ;)

P.S. Inace se stvarno brinem o njima, hranim ih svezim povrcem (krastavac, sargarepa), semenkama suncokreta itd...

Poslednja izmena:
Ja sada imam tri odrasle ženke u kući i ni jednog mužjaka. Ove dve što su zajedno u kavezu, non stop su u pozi 69. Prosto mi je neprijatno zbog dece.:rumenko: Cvrče li, cvrče.

E, majka i ćerka, noćas izludeše. Majka samo juri ćerku po kavezu, kad je stigne, ujeda je, sva je jadna krvava. Ne znam šta ću. Treći kavez nemam da ih odvojim. Plašim se da će borba da traje do smrti. Ja grdim i tučem ovu napasnicu kad je dira, kao vaspitno, ali pauza kratko traje. Je l' moguće da se posle 8 meseci svađaju oko teritorije, ili imaju "teranje"?

Meni to liči na dominaciju i da, moguće da su obe u teranju. Znam recimo da majka mrmot svoje ćerke koje su ostale skotne (u divljini) tuče dok ne pobace jer ne bi mogli svi da se zgreju zimi, dok traje hibernacija. Verujem da je kod svih glodara koji žive u nekim približnim uslovima to manje-više slično.

Odvojila sam ih, inače bi je grizla do smrti. Danas ću morati da odnesem majku u Pet shop, makar na poklon. Velika je, ne verujem da će mi platiti ni dinar. Celi vikend pokušava da izađe iz kofe, prosto mi je žao. Šalim se s decom da je u samici, odgovara za pokušaj ubistva.

E ovako ljudii, imam 2 hrcka kao sto sam vec naveo, mnogo slatka i mnogo ih volim, ali moja mama ne podnosi glodare (ali stvarno, kao sto neko zmije ne podnosi). Nekako je progutala da ih cuvam medjutim kada su poceli da se pare zapela je da ih vratim ili dam nekom. :/ Zanima me koliko je tezak odgoj malih hrcaka, da li treba da razdvojim hrcke, da li da ih dam... Zbunjen sam a mnogo ih volim vec posle 2 nedelje... :(

Ako ih ne odvojiš, u problemu si, stalno će se pariti a mužjak možda i ubije bebe da bi ženka što pre opet bila spremna za parenje. Njih vidi da odvojiš, ne možeš zajedno da ih držiš, ili ih pokloni nekom odgajivaču a idealno bi bilo da nabaviš braću ili sestre, da budu istog pola.

E ovako ljudii, imam 2 hrcka kao sto sam vec naveo, mnogo slatka i mnogo ih volim, ali moja mama ne podnosi glodare (ali stvarno, kao sto neko zmije ne podnosi). Nekako je progutala da ih cuvam medjutim kada su poceli da se pare zapela je da ih vratim ili dam nekom. :/ Zanima me koliko je tezak odgoj malih hrcaka, da li treba da razdvojim hrcke, da li da ih dam... Zbunjen sam a mnogo ih volim vec posle 2 nedelje... :(
Moras mamu malo da ukljucis u negu i brigu o svojim ljubimcima. Brzo ce da se slomije.
Ja sam jedna od mama koja nije htela ni da cuje a kamoli da vidi glodara u kuci pa ga sad zovem "ljubavi moja" :zcepanje:

Poslednja izmena:
@mimi
hvala, videcemo sta moze da se uradi, ima vremena. Njoj treba bese nesto vise od 20 dana da se okoti ako se ne varam.

@raspustena
hehehehehhheheh slatkis, isto divlja kao moja Markesa :D dusa moja.

Inace imam jos jedan problem, muzjak je nekako lenj, po ceo dan je u kucici. Ova mala je aktivna, a on samo malo uvece i to djene djene. Samo lencari i jede, puuuno jede :D. E sad, da li je to znak da mu nije dobro, da mu nesto ne odgovara ili je jednostavno lenj?

Bila sam malopre u tri Pet shopa, nigde nije bilo mesta za moju ženku, ni za dž. Svi su prebukirani, stala prodaja. Ali u trećoj radnji, prodavačica je bila ljubazna da zameni moju ženku za mužjaka, jer je imala dva u kavezu. Jao, ljudi, s kojim oduševljenjem ga je prihvatila moja najstarija ženka. Pa oni se non stop ljube i valjaju. Prebaciću ga i kod druge, kad se malo oporavi. Jedno je sigurno, da je nisam odvojila, sigurno bi bila mrtva, potvrdile su mi sve tri prodavačice.

E da, nikako da mi odgovorite, jel normalno da ovoliko spavaju?! Jos vise me brine muzjak, muzjak je STALNO U KUCICI! Otkad sam stavio kucicu, ne izbija iz nje. Izadje nocu na sat vremena i toliko. Stvarno brinem. :( Zenka je vec aktivna, srce moje. :)

E da, nikako da mi odgovorite, jel normalno da ovoliko spavaju?! Jos vise me brine muzjak, muzjak je STALNO U KUCICI! Otkad sam stavio kucicu, ne izbija iz nje. Izadje nocu na sat vremena i toliko. Stvarno brinem. :( Zenka je vec aktivna, srce moje. :)

Normalno je da spavaju danju, ali bi noću trebalo da su aktivniji. I da nemaš kućicu, oni bi se zatrpali ispod trine. Imaju potrebu da se sakriju. Je l' beše imaš točak? Ako nemaš, nabavi, voziće ga celu noć.

Treba mi pomoc nekog ko odgaja hrcke ili je imao iskustva sa tim. Treba za par dana da mi se okoti zenka, jer pokazuje sve simptome a ja nemam pojma sta da radim, kakve uslove da joj napravim, kako dalje da se ponasam prema njoj, hrana itd...? POMOC HITNO!

Treba mi pomoc nekog ko odgaja hrcke ili je imao iskustva sa tim. Treba za par dana da mi se okoti zenka, jer pokazuje sve simptome a ja nemam pojma sta da radim, kakve uslove da joj napravim, kako dalje da se ponasam prema njoj, hrana itd...? POMOC HITNO!

Samo nemoj da je diraš prvih desetak dana, ni nju ni male, malo ces joj pojacati hranu i to je to.

Dobio sam prelepe bebice, jos ne smem da ih pipam, jer nisu dobili dlaku... Kao smoki su veliki... hehehehe grozni a slatki! :) :) :) Samo je problem sto ne mogu da ih zadrzim... :/ Da li pet shopovi prihvataju mladuncice na poklon?

Dobio sam prelepe bebice, jos ne smem da ih pipam, jer nisu dobili dlaku... Kao smoki su veliki... hehehehe grozni a slatki! :) :) :) Samo je problem sto ne mogu da ih zadrzim... :/ Da li pet shopovi prihvataju mladuncice na poklon?

Mozes ih pokloniti a mozes i traziti recimo hranu za njih. Das ih po niskoj ceni, recimo 50-60 din komad i u okviru te sume uzmes iz radnje nesto

Back