Hrčci

• Začetnik teme Začetnik teme kissitj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Eee ja samo da kazem imam malog hrcka Acima,kao lik iz one decije emisije ''na slovo na slovo''.Ja sam ga dobila skoro,nema ni nedelju dana.I ja sam ga dobila od neke zene koja se zna a mojom mamom.To je neki mali kavez,i nizak ne moze cak ni da se penje.Uzas.I ja sutra idem u sombor,i nasla sam na netu neku radnju mini zoo hoby,pa me zanima da li je dobra...Ja sam u beogradskom zoo vrtu videla neki providni,a tunelima kavez.I bas mi se svideo.Ali ja ne mogu da nadjem providni kavez,samo a zicama,i sve neki raznobojni.A ja planiram da mu uzmem i loptu,i tocak,i kucicu i tunelcice,a nemam gde da nadjem.Da li nko moze da mi kaze da li je radnja mini zoo hoby dobra??

Ja imam problem... :( Bas ono o cemu smo pricali... Zenka mi je izasla iz kaveza i nema je preko nedelju dana... :( :( :( Ceo stan sam pretresao, nema je. Mozda je pala sa terase (nekako) ne znam vise ni ja sam. Nije ni u krevetima, nema je nigde. Izgleda cu morati da se pomirim da je vise nikad necu videti. :( :( :( :( :( :(

P.S. Nikako mi nije jasno. Raniije sam imao obicaj i da ih pustim a ja da spavam dok se oni igraju po sobi, da mi je neko pricao...

Ja imam problem... :( Bas ono o cemu smo pricali... Zenka mi je izasla iz kaveza i nema je preko nedelju dana... :( :( :( Ceo stan sam pretresao, nema je. Mozda je pala sa terase (nekako) ne znam vise ni ja sam. Nije ni u krevetima, nema je nigde. Izgleda cu morati da se pomirim da je vise nikad necu videti. :( :( :( :( :( :(

P.S. Nikako mi nije jasno. Raniije sam imao obicaj i da ih pustim a ja da spavam dok se oni igraju po sobi, da mi je neko pricao...

Pa jel si proverio dole kod zgrade??Meni je nestao na 2 dana i gotovo :(

Eee ja samo da kazem imam malog hrcka Acima,kao lik iz one decije emisije ''na slovo na slovo''.Ja sam ga dobila skoro,nema ni nedelju dana.I ja sam ga dobila od neke zene koja se zna a mojom mamom.To je neki mali kavez,i nizak ne moze cak ni da se penje.Uzas.I ja sutra idem u sombor,i nasla sam na netu neku radnju mini zoo hoby,pa me zanima da li je dobra...Ja sam u beogradskom zoo vrtu videla neki providni,a tunelima kavez.I bas mi se svideo.Ali ja ne mogu da nadjem providni kavez,samo a zicama,i sve neki raznobojni.A ja planiram da mu uzmem i loptu,i tocak,i kucicu i tunelcice,a nemam gde da nadjem.Da li nko moze da mi kaze da li je radnja mini zoo hoby dobra??
Možda nešto nešto ovako... http://www.pet-centar.rs/content/view/78/36/

Poslednja izmena:

I, šta bi? Je l' je nađe? Ako je živa, morala bi nekad da se oglasi ili makar šušne noću.

Moj mužjak umire poslednjih sat vremena. Prvo sam pomislila da je već mrtav, a onda sam primetila da se pomera lagano i retko. Džepovi su mu prepuni, mislim da se guši. Usta uopšte ne otvara. pokušala sam da mu nakapljem vodu u usta, ali bezuspešno. Malo sam ga masirala, nekako mi je hladan. Da li je neko doživeo nešto slično? Šta da mu radim?

Guglajući naiđoh na podatak da hrčak hoće da hibernira ako opadne temperatura prostorije(što se i desilo, premestila sam ga u malo hladniji prostor zbog slave), ali on je noćas uginuo. Sa njim je u kavezu bila i ženka, njoj nije ništa. :( Čudno mi je da nije mogao da otvori oči ni usta, ko da se šlogirao, a ipak je hodao, mada sporo.:think:

Guglajući naiđoh na podatak da hrčak hoće da hibernira ako opadne temperatura prostorije(što se i desilo, premestila sam ga u malo hladniji prostor zbog slave), ali on je noćas uginuo. Sa njim je u kavezu bila i ženka, njoj nije ništa. :( Čudno mi je da nije mogao da otvori oči ni usta, ko da se šlogirao, a ipak je hodao, mada sporo.:think:

e, nasa prva zenkica je umrla od srcanog udara;
izgledalo je slicno; sporo, strasno, gusenje i na kraju joj je jezicic poplavio...
bas je bilo strasno : (((
no, imala je dug i kvalitetan zivot

Meni su tako svi mladunci umrli, oko mesec dana starosti. :( Polako i mucno. Ne znam zbog cega, sve sam im omogucio bio. Mozda zato sto joj je (zenki koju sam imao) bilo prvo leglo. Ne znam.

Drugari, moze mala pomoc? Znate da mi se zenkica okotila i negde sam procitala savet veterinara da mladunci sirijskog hrcka treba da se odvoje od majke 22. dana zivota. Razdelismo bandu klincima iz komsiluka a za nas smo zadrzali najlepse i ono "trinaesto prase", ono sto najslabije napreduje. E to najsitnije uglavnom spava, svo je tunjavo i kad izadje iz gnezda da proseta svo je nesigurno. Odvojiti ga od majke ili ne?
Sad je staro 27 dana.
Hvala unapred!

Kupili smo klincu hrcka i kavez, ali kavez ima rešetku i po podu, a prodavac u pet shopu nam je rekao da se u taj kavez ne stavlja strugotina ali hrčku noge stalno propadaju. Šta da radim, ako stavim strugotinu mislim da će sva će propasti u plastično koritance ispod kaveza jer je dubine 4-5cm.

Moj hrcak kija vec mesecima. Raspolozen je i podignute su mu usi, samo kija cesto.

Puno trine trpa u kucicu, mozda je to problem? Mozda sva trina, da pokusam da je zamenim necim?

Suncokret sam vec izbacio, pa cemo da vidimo... Jel ima neko vec iskustva???

Back