Hrčci

• Začetnik teme Začetnik teme kissitj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav

Imam ruskog hrcka vec 14 dana,kupila sam ga jako malog,imao je samo 15 dana i bas je vidno porastao za ovih 14 dana. Napravila sam mu pravi mali raj u kavezu,ima veliki kavez na dva sprata,kucicu sa senom i kokosovim vlaknom da pravi gnezdo,naravno tocak,drvenu ljuljasku i svasta jos sto mu treba da bi uzivao. Rekli su mi u pet centru kako da ga hranim,kod njih sam sve i kupila. E sad,zanima me,posto nemam iskustva sa hrccima,kako da ga naucim da vrsi nuzdu u njegovoj "WC soljici". Uzela sam mu tu posudicu sa peskom gde bi trebao da vrsi nuzdu ali on u nju ulazi samo da bi se igrao,jos nijednom nije vrsio nuzdu u njoj vec po celom kavezu,gde stigne,cak i kad ga uzmem u ruke on mi se "ukaki" u ruke ili na fotelju...Nije to strasno,niti smrdi nesto preterano,redovno mu cistim kavez nego rekli su mi da tu posudicu obavezno uzmem jer ce on vrsiti nuzdu samo na jednom mestu ali moj izgleda nije toliko pedantan :-) Svaki dan ga uzimam u ruke i mazim ga ali ne zeli bas da pridje vec moram da ga jurim po kavezu da bi ga uzela,hoce li to uvek biti tako ili ce se malo pripitomiti kada bude bio stariji?
Unapred hvala na odgovorima,uskoro cu postaviti i koju slikicu,presladak je....

Raspustena, prelep/a jeeee :)

Pre 3 dana sam dobio ruskog hrcka :) Mali slatki ruski, beli hrcaak <3 Imamo kavez na sprat...obozava tocak...po celu noc trci u njemu .. a danju spava i jeducka :D
Radim na pripitomljavanju :) uskoro cete dobiti po neq slicicu ... inace zovem ga Danilovic :P Jede iz moje ruke, ali ga je jako tesko maziti ... uvek se trzne kad ga dotaknem..Ali polako, tek je stigao u novi dom ..Osim tocka , obozava da prenosi stepenice :D

Kupili smo klincu hrcka i kavez, ali kavez ima rešetku i po podu, a prodavac u pet shopu nam je rekao da se u taj kavez ne stavlja strugotina ali hrčku noge stalno propadaju. Šta da radim, ako stavim strugotinu mislim da će sva će propasti u plastično koritance ispod kaveza jer je dubine 4-5cm.

Prošlo je puno vremena, ali možda nekom ebude od pomoći odgovor.
Za hrčka se kupuje kavez bez rešetaka po podu. S rešetkama je kavez za morsko prase, koje mnogo više prlja, pa da mu ne bi bilo mokro, to propada dole. A i nogice su mu veće, pa nesmetano hoda po njima.

Malopre smo pronašli mrtvu ženku hrčka u kavezu. Ali to nije obična smrt. Bila je krvava, i ispod nje mrtva beba. Jadnica je umrla na porođaju (prvom), a mi nismo primetili. Ne znam šta bi bilo da smo gledali kako bespomoćna umire. Deca misle da je mužjak, malo veći od nje, bio druge rase, i da je sigurno i beba bila krupna. Nemam pojma šta je u pitanju.

Pozz novi smo na forumu,ja imam jednu pufnicu,zove se Meda,evo i slike

IMG_0368-1.jpg
:D

Meni je muzjak nestao pre oko mesec dana :( Pamticu ga celog zivota, onakvog ludaka nigde vise necu naci... :) Hvala mu za sve trenutke koje mi je pruzio, ma gde sad bio! :heart:

Tako mi je zao :(( Znam kako ti je meni je na oci uginula kornjaca. Bilo mi je cudno, nisam se toliko vezao za njih, ali je bila zima, i kada sam otisao da je sahranim u parku bilo je ko u nekom filmu, nigde nikog, svetluca sneg... Mislim da je bas lepo otpracena :)

Ali ne treba zaliti, nastavljamo sa svojim zivotima, a tugovanje je samo zbog tolikih uspomena. I treba se usredsrediti na sve ludorije i sve srecne trenutke :)

=======================================================================================================================

Zato ja hocu da uzmem hrcka, vec fantaziram koji cu kavez da uzmem :)

Ne zalim ja, kad god ga se setim ne zalim. Samo sam mu zahvalan na svemu sto je za mene ucinio iako je "tek" zivotinjica. Ulepsao mi je zivot. :)

Zivotinje su divne!!! Obozavam ih! :heart:

Cuvao sam stene ceskog kopova 2 dana, spavala je sa mnom u krevetu. Ja se probudim a ona me ljubi i "trebi mi buve" po kosi. Ma nema lepsih stvorenja. :)

I jos nesto ako vam nije problem da napisete malo detaljnije kako se cisti kavez. Znam osnovno ali me zanima cime da cistim posudu za hranu, kucicu, a najvise pojilicu sa vodom, kako da je operem da bi sprecio pojavljivane algi i tako toga??? Hvala :)

Ja sam mome tocio sa cesme i nista ali nista mu nije falilo, ciscenje kaveza, pa samo izbacis trinu i gde se nahvatalo isperes vodom i ocistis necim, nista specijalno. A pojilicu nisam cistio i opet mu nista nije falilo. Batali hemikalije. :) Ozbiljan sam.

Hvala Demister :) Gledao sam par foruma i video-a i vidim da i oni peru samo sa mokrom maramicom ili tako nesto... a ovo za pojilicu sam procitao negde da treba da se pere ali i meni deluje logicno ako je od plastike da onda samo isperem vodom i dopunim

Bas nesto nema ljudi... Pa ajde bar nesto da napisem vidim da na forumu Zeko i Prijatelji ima milion tema gde upozoravaju ljude da ne kupuju nista od Hobby Vit-a. Kazu da su u hrani nasli opusak od cigarete, crve, budjave vocke itd... I seno kazu da je nekvalitetno, tako da Hobby Vit izbegavajte!

ne znam sta da radim sa hrckom,kupili smo ga pre desetak dana i nemamo iskustva sa tom zivuljkom.
pre nedelju dana se porodila i poubijala sve mlade.
od tada uopste ne izlazi iz kucice,mozda jednom ili dva puta u toku dana
u pocetku je izlazila i rado izlazila i iz kaveza kad joj se otvori.cistila sam kavez,ona kaki u toj maloj kucici,gde joj je sva hrana natrpanai gde provodi sve vreme
sta treba da radim?

Poubijala je mlade jedino iz 2 razloga, zato sto su bili sa defektom ili zato sto su rodjeni iz incesta. To su jedina 2 razloga kada ih ubijaju (koliko ja znam). A to sto ne izlazi, ne znam sta da ti kazem. :/ Daj joj malo vremena. Zivo bice je to kao i svako drugo. Ljudi podcenjuju zivotinje.

Ako si probala da ocistis kavez, dirala gnezdo ili mladunce, i ostavila svoj miris mozda ih je zato ubila, osecala je da su mladunci ugrozeni. A sa zenkom, pitaj veterinare na sajtu pet centra, oni obicno brzo odgovore

Back