Horoskop u izboru partnera

Tacno, ako ti prija to je to, ili ti ne prija. Ali sta sa tim kosmickim vezama? Vezu te, to je problem. Treba se paziti toga, jer nemas kontrolu nad tim. Poremete ti svakodnevni zivot, dusa ti se veze. Astrologija daje predvidive naznake. Zbog toga je vazno.
E sad, neki kazu, opusti se i ne plasi se. Rizicno je to.
Ti si lepo napisao "dusa ti se pocepa, ali i zaraste."
(Citav post je tako dobro srocen)
To je valjda kljuc.
Tako da, opustiti se, ziveti, pa sta bude... rizicno je sve.
Karmicke veze su lekcije, vezu dusu na nekom nivou za ceo zivot, istina.
Ako je svrha zivota rast, onda su i neophodne?
Nismo mogli birati kada i gde cemo biti rodjeni...svako ima neki svoj put.
Kako da izbegnem predodredjeno? Mogu samo da biram svoj stav/osecaj prema tome. (Svo predznanje koliko je noz ostar, nece umanjiti bol kada se posecemo)

Meni su ribe uzasno manipulativne, nikako ne dolaze u obzir.
Device su bez zivota, prazno, budi bog s nama, ove zemljane, kuku, ko da sam sa nekim primitivcem,
Skorpije utripovane da suskorpije i onda smaraju i nesto fazon, kao, opasne smo i to, a dosadne,
Ove vazdusne tralala samo, brbljaju a nigde delo.
Vage, joooj, to je znaci... Bez imalo karaktera, sve neka boring sredina...
Ove racice, naklate se, zaljube, hoce pink pelenu da ti obuce, a nigde strasti nicega.

E lavice mi nekad odgovaraju. Vatrene, zezanje, zacakle im oci na uzbudjenje, ako je zdrava lavica bez kompleksa onda joj je ego super. S njom mogu sve: da se naklatim negde za sank i napravimo zezanje, da putujemo da se seksamo fenomenalno, da se zaljubimo i niko nikome tu da se kaci na vrat... Bas ono partneri.

Ti si lepo napisao "dusa ti se pocepa, ali i zaraste."
(Citav post je tako dobro srocen)
To je valjda kljuc.
Tako da, opustiti se, ziveti, pa sta bude... rizicno je sve.
Karmicke veze su lekcije, vezu dusu na nekom nivou za ceo zivot, istina.
Ako je svrha zivota rast, onda su i neophodne?
Nismo mogli birati kada i gde cemo biti rodjeni...svako ima neki svoj put.
Kako da izbegnem predodredjeno? Mogu samo da biram svoj stav/osecaj prema tome. (Svo predznanje koliko je noz ostar, nece umanjiti bol kada se posecemo)

Ako se svidjamo jedno drugom, i krenuli smo zajedno, vazno mi je da znam gdje su rizici, da li postoje i kada. Vazno mi je i da znam da bi osjetio te veze, volim, drago mi je da osjecam sa nekim ko mi se svidja. U ispraznim razgovorima, u pokretima, u sjedenju jedno pored drugog, u bilo cemu sto radimo. Takodje, zelim da znam gdje je potencijalno los spoj da bi se znao postaviti ako treba, ispraviti greske. Tu je dobro iskustvo za rast. Pitacu, gdje si rodjena? Kada ti je rodjendan? Saznas kroz razgovore.

Isto cu pitati i nekoga s kim nemam vezu. Ljubav te moze pogoditi vezama, bez namjere, i kad ti se ne svidja neko, ne zelis da budem s tom osobom, ne pravis nikakve korake ka tome, ali zivot te je doveo u kontakt, sto ti kazes karma, i postoje rizici da ce te se spojiti protiv vase volje jer provodite vrijeme i prostor zajedno.

Ovo je poseban problem na poslu, negdje gdje provodis vrijeme u drustvu. Nemas se gdje sakriti, moras provoditi vrijeme zajedno, romanticna veza ti nije ni na kraj pameti, ne zelis, ne trazis, ali ti se dogodi, zaljubis se, i ne znas ni zasto ni kako. Mozes da imas zenu i djecu, miran si, hoces da radis, ne trazis, ne treba ti, i neces. Ali odjednom nakon vremena, niti znate zasto niti kako, neobjanjivo protiv volje i zelje, osjecate duboku i jako povezanost i trebate jedno drugom, a necete. Ja, hocu da znam sta je, sta se dogadja. Ne treba niti psiholog niti psihijatar, samo vrijeme i prostor.
Iskustvo je fino, ali jedino sto ces nauciti je da nisi trebao biti zajedno ako ti se ne svidja. To sam znao i takvo iskustvo mi ne treba. Jedino mi pravi probleme.

To ovako izgleda na mapi dusa, za primjer, jedna osoba sa ove teme i ja negdje nekim poslom provodimo vrijeme zajedno, ali imamo potencijalni problem ako provodimo vrijeme zajedno. Spojicemo se. To je veliki problem, jer ne zelimo, i ne treba nam. Ne svidjamo se jedno drugom. Nismo po svidjanju dosli u kontakt. Mozda imamo svoje porodice, ne zelimo, ne trazimo. Ali protiv nase volje i nekontrolisano, imamo spojeve. I sad, normalno, ti gusis tu nekontrolisanu privlacnost, da nisi zajedno, razdvajas se, neces. Medjutim, sama dusa radi, ti ne znas sta se dogadja. Razvaljuju vas spojevi i gusenje, razvlacenje spojeva. Ti osjecas da imas posebnu vezu sa nekim s kim neces, da ti je to bracni partner kojeg si uvjek zelio, da imate duboko razumjevanje, da podsticete seksualni nagon, a neces, nisi trazio.

1670427146121.png
1670427390966.png

1670427436512.png

1670427736562.png

U duhu teme, mene nešto i ne privlače osobe koje mi kao odgovaraju po horoskopu.
Ali eto, nekada davno imala sam jednu osobu koja je bila po horoskopu moj idealni spoj. Mi smo bili još maltene djeca ali smo se poprilično vezali. Završilo je tako da su nas razdvojili. I eto ti sad....džabe ti i horoskop. :mrgreen:
Po meni horoskop može da ti da uvid u profil neke osobe, čak manje više i perspektivu vaše veze ako je dobar astrolog, ali nekako mi je opet iznad svega da se ne može čovjek voditi tim nekim kalulacijama, već što ti je sudbina tako i bude.
Moze covek sam da proceni da li mu je udobno u vezi, da li je prihvacen, postovan, voljen, da li raste ili pati na rate, kida se, stagnira, zivi vrtoglavi rolerkoster emocija, da li postoje patoloski obrasci ponasanja.
Atrologija je previse kalkulantska. Moze ovako, moze onako, zavisi, moze se nesto na milion nacina ispoljiti, svaki astrolog tumaci na svoj nacin, kako on nesto vidi i umeju pri tom biti sujetni poput lekara.
Lejdi Dajana je volela horoskope da tumaci i druzila se sa najrenomiranijim astrologom u UK. Pred smrt je videla neko desavanje, medjutim ona i njen prijatelj i astrolog su to tumacili sasvim drugacije, od onog sto se posle zbilo.
Horoskop je za mene laka zabava. Ako je lep, procitam do kraja.

Demagogija se lako resava.
Neko nesto tvrdi i vrti u krug, prelazeci s jednog na drugo.
Samo tu osobu drzi za cinjenicne izjave.
Dakle:
DOKAZANO je, hiljadama godina, vodjena evidencija, da zvezde i planete uticu na karakter ljudi, kao i ishod u njihovim zivotima.
Gde je ta evidencija? Dokaz? Gde je ta knjiga, imena prezimena tih ljudi, gde je vodjeno istrazivanje, ko? Na osnovu cega? Gde su jasni dokazi koji upucuju na jasnu relaciju. Daj taj dokaz.
A u čemu imaš jasne dokaze?
Matematika?
2+2 jesu 4?
Koliko samo teorija imaš u nauci, Napokon?
Big bang?
Teorija struna?
Planeta je okrugla ili ravna?

Adzrologija pokušava da bude nauka.
Flertuje sa matematikom.
Što ne znači da jeste nauka.
Meni su Venera i Mesec u Blizancima u petoj kuci. Dakle, povrsne komunikacija, laka zabava, vesela, konunikativna, vise brakova, prevare... Neee.. ovaj drugi rece da sam eto ipak sklona filozofiji, bas zbog tog Saturna u Skorpiji u devetoj kuci, da volim dom u brak, jer mi je Venera vladalac cetvrte kuce.. Treci rece bliskost sa majkom, poslovi vezani za decu...
Glava me zabole, a i dzep mi se olaksa.
Jedno je sigurno, volecu i umrecu.

Meni su Venera i Mesec u Blizancima u petoj kuci. Dakle, povrsne komunikacija, laka zabava, vesela, konunikativna, vise brakova, prevare... Neee.. ovaj drugi rece da sam eto ipak sklona filozofiji, bas zbog tog Saturna u Skorpiji u devetoj kuci, da volim dom u brak, jer mi je Venera vladalac cetvrte kuce.. Treci rece bliskost sa majkom, poslovi vezani za decu...
Glava me zabole, a i dzep mi se olaksa.
Jedno je sigurno, volecu i umrecu.
Misliš da se ja razumem u tumačenja drugih?
Sebe ne mogu da pohvatam. :)
Možda to i jeste koren svega.
Kao i u partiji šaha.
Fudbalskoj utakmici koju ne igramo mi sami:
Oni ta trane uvek vide bolje?

Ljudi, koji traze potvrdu spolja, su nesigurni u sebe i svoje procene.
Zato traze precice. Reci ce astrolog.
A astrolog u finansijskim problemima, jedan razveden, drugi sam... Ono kao, znanje ne primenjujem na sebi, kao sto se lekar ne pridrzava onog sto pacijentima savetuje..

Back