Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DePalma_body_double.jpg

Jedan od DePalminih ranih radova, karakteristicnih po ociglednom Hickokovom uticaju. Erotika, nasilje, mlada Melani Grifit i naravno, nezaobilazna doza napetosti. Iako je celo vreme drzao tempo, na kraju je ipak uprskao stvar skroz nepotrebno.

Samo 6.5/10

Pogledaj ova dva ako zelish da se osvezish u koliko toliko slichnom zanru

Klute.jpg

Klute (1971)

6k5gmxqhtuwvutvx.jpg

Body heat (1981)

..oba ostvarenja su sasvim solidna, a za neshto hevi u tom pravcu tu su uvek naravno Godar i Bunjuel, uzivaj

I naravno posto je zaradio brdo para! :lol: Ovo je moglo da se predpostavi :mrgreen:

Wes Craven (Director)" I'm sure We are going to do a sequel. Foreign [sales] are so strong that we'll do over $100 million worldwide. It's at $90 now, with about five or six major countries to go and a lot of small ones. We'll probably do $110 million. I wish it would have been better domestically. But it's not the worst thing in the world that's ever happened. When I had my first conversation with [screenwriter Kevin Williamson] about this whole thing, he had an idea for a new trilogy. And I think that was Bob Weinstein's thing also about waiting so long — if there were to be a 'Scream 4,' there would also probably be a 'Scream 5' and a 'Scream 6' sooner or later so we could construct a new trilogy that kind of stood on its own."

London Boulevard
http://www.imdb.com/title/tt1213648/
london_boulevard-535x402.jpg

Jedan od onih filmova koji se toliko lože na sebe (muzika, fotografija, svi su strašno 'kul') da zaborave da slava mora da se zasluži, a mislim da je London Boulevard neće doživeti. Može da se pogleda, ali čovek se na kraju pita gde sam bio, šta sam radio, dobro je da nisam platio. 7/10

... 'nduras je l' garantujes za ovaj film... kao kada bi nekoga uvodila u Colombo familiju...

... 'nduras je l' garantujes za ovaj film... kao kada bi nekoga uvodila u Colombo familiju...

Ma bezveze je film, jedino je zabavan onaj glumac koga se sećam iz filma Naked, Thewlis, koji u penjoaru duva po ceo dan. Film može da se gleda, nije baš grozan, ima par štosova, ali to je jedan od onih prosečnih filmova, u koji ubace zvezde, računaju na njihovu harizmu, i na brzaka napišu neku priču koja je kombinacija filmova koje smo već videli...

Videla sam i Source Code, sećam se da je već spominjan na ovoj temi.
article-source-code.jpg

Štancovan film, prva polovina je kao Dan mrmota, samo fol ozbiljan, a druga polovina klasična američka akcija začinjena patetikom. Ranije mi se sviđao Džejk Džilenhol jer je zgodan, a sad mi već ide na žice. Što me nerviraju ti glumci koje kada gledaš, shvataš da je gluma posao (umesto da ni ne shvatiš da glume, ili ako shvatiš, istovremeno shvatiš i da su veliki umetnici, ili bar face)! I žao mi je što on stalno dobija glavne uloge, a Džefri Rajt koji je odličan stalno mora da glumi poslednju rupu na svirali...

Poslednja izmena:
Ma bezveze je film, jedino je zabavan onaj glumac koga se sećam iz filma Naked, Thewlis, koji u penjoaru duva po ceo dan. Film može da se gleda, nije baš grozan, ima par štosova, ali to je jedan od onih prosečnih filmova, u koji ubace zvezde, računaju na njihovu harizmu, i na brzaka napišu neku priču koja je kombinacija filmova koje smo već videli...

Videla sam i Source Code, sećam se da je već spominjan na ovoj temi.
article-source-code.jpg

Štancovan film, prva polovina je kao Dan mrmota, samo fol ozbiljan, a druga polovina klasična američka akcija začinjena patetikom. Ranije mi se sviđao Džejk Džilenhol jer je zgodan, a sad mi već ide na žice. Što me nerviraju ti glumci koje kada gledaš, shvataš da je gluma posao (umesto da ni ne shvatiš da glume, ili ako shvatiš, istovremeno shvatiš i da su veliki umetnici). I žao mi je što on stalno dobija glavne uloge, a Džefri Rajt koji je odličan stalno mora da glumi treću sviralu...

... skinuo sam ga vec... 700 kbs/s ... i preleteo da vidim kvalitet i ucini mi se da sam video bena chaplina... mozda i gresim... ali cim vidim koznjake, krimogene aspiracije, ekipu iz kraja, pajnt of lager... etc... mora da je dobar film, nego ti si verovatno gledala previse inglish katrisajd elizabetansko doba filmova pa ti ovaj smor... misim ne moze da bude gori od onog armord kar sauti boston ben aflek filma nikako...

... skinuo sam ga vec... 700 kbs/s ... i preleteo da vidim kvalitet i ucini mi se da sam video bena chaplina... mozda i gresim... ali cim vidim koznjake, krimogene aspiracije, ekipu iz kraja, pajnt of lager... etc... mora da je dobar film, nego ti si verovatno gledala previse inglish katrisajd elizabetansko doba filmova pa ti ovaj smor... misim ne moze da bude gori od onog armord kar sauti boston ben aflek filma nikako...

Nije, nego sam već gledala i Boba Hoskinsa i Majkla Kejna - ne poredim ja ovaj film sa američkim filmovima, nego sa engleskim : ) Kažem ti, može da se gleda, ali nije ništa posebno. Ako se oduševiš, javi mi da pogledam ponovo.

P.s. Sve je bolje od Bena Afleka.

Nije (bar mislim da nije), nego mi se čini da Kolin Farel glumi slične uloge kao Bob Hoskins u prethodnoj generaciji. Pogledaj film, neću da ti kvarim ugođaj unapred...

Ja sam Hoskinsa gledao kao Smi-ja u Kuki, kao Sancha Pansu, kao Cherchila ja mislim... kao nekog gistro franjevca u nekom Banderas filmu... a te njegove young days engleske role nisam ni video... ti si neka mnogo opasna lejdi... shijesh me u britanskom filmu za milje i milje... hebiga, kad sam ja od malih nogu americana infekted... moram to da ispravim... starting sa London Boulevard....

Gledaj ovo
The Long Good Friday

Iako je Hoskins nizak i okruglast, Farel nekada ima neverovatno sličnu mimiku i gestikulaciju.
Farel = novi Hoskins
Law = novi Majkl Kejn (ne izgledom, ali kako ga forsiraju, i koje uloge dobija, uključujući stare Kejnove u raznim rimejkovima)
Rufus Sewell = novi Oliver Rid (ista seksi energija, pogotovo pogled)

^ videcu ako nadjem vremena, hvala na prepruci

London Boulevard
http://www.imdb.com/title/tt1213648/
london_boulevard-535x402.jpg

... odgledah ovo... moderni ustern, nas heroj se vraca u grad posle dugog izbivanja & resava situacije, par svetlih trenutaka, nije losa gluma... mislim da je problem u reziseru ili who eva' je rezao ovaj film, rezovi su katastrofalni... potpuno unistavaju flow filma... spojler-
beni blanko kraj je totalni rip off
... malo za lozenje i zaboravis film posle 10 nanosekundi.

5/10

edit. 10 nanosekundi verovatno nije vise nanosekunda... ali sta ja znam... imao sam 2-jku iz matematike kroz celu srednju skolu...

Poslednja izmena:
Quarantine 2: Terminal

Iz nekog nepoznatog razloga drugi deo nema nikakve veze sa Rec 2. Radnja se desava u isto vreme kad i radnja prvog dela i prati putnike koji se ukrcavaju na avion u L.A-u, dok se u isto vreme zgrada u L.A.-u stavlja u karantin. Putnici su srecni sto napustaju L.A., ali ne za dugo... ;)

Glavni lik je stjuardesa koju glumi Svedjanka Mercedes Masohn. Ostatak ekipe je uglavnom nepoznat, ali odradjuje posao. Pocetak filma ne odaje utisak horora, ali kasnije se dosta poboljsava. Na kraju sam stekao sasvim ok utisak o filmu. Tako da mogu da ga preporucim za gledanje. Ako volite filmove sa zombijima Q2 moze da se gleda. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back