Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Insomnia (2002)
http://www.imdb.com/title/tt0278504/
Nije tako loš film ali je jednostavno predvidljiv. Posle sat vremena već se zna kako će se završiti. Interesantno je videti Robina Williamsa u ulozi koja nije klasična za njega.

Ocena: 7

Kill the Irishman (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1416801/
Dobar film. Svidelo mi se kako je dočarana atmosfera 70-tih godina. Odlična gluma. Ko voli mafijaške filmove, treba da ga pogleda.

Ocena: 8

Istinita emotiva prica o cuvenom konju Secretarijatu
koji je osvojio tripl krunu i do danas ga ni jedan konj nije prevazisao

secretariat-poster.jpg

Biro za izgubljene stvari
http://www.imdb.com/title/tt1166974/
50455_110125509045366_879_n.jpg

Egzistencijalistički, filozofski film.
U Birou za izgubljene stvari rade otac i sin - mudrac i sanjar. Tu su još dva pisca, jedna mistična žena, jedan izdavač i jedna luda. I svi oni pričaju književnom jezikom, složenim rečenicama, skoro dva sata. Neverovatno! U filmu ima opših mesta (uključujući pljuvačinu) i gađanja imenima (Prust, Džojs, Vitgenštajn, Odisej, Don Kihot), ali ima i zanimljivih ideja i nekoliko smešnih scena. Mislim da bi svako rekao da je ovaj film pretenciozan i spor, i on to svakako jeste... ali je i drugačiji, a likove iz ovog filma nikada neću videti u nekom drugom srpskom/beogradskom filmu. Samo za strpljive. Dorćol u pozadini : ) 7,5/10

Чудо невиђено-Морам признати да сам очекивао више од овог филма, јер ми је када сам га гледао као клинац оставио много јачи утисак него овај пут.има ту сјајних глумаца, лепог крајолика, солидног сценарија, занимљиве приче али некако ми фали нешто да би био потпуно задовољан.

У име народа-Што га више гледам, све је актуелнији, свежији, реалнији...Пластичан приказ функционисања, како ондашњег, тако и данашњег српског друштва.
Да, би се дошло до највиших положаја у држави, мораш бити гад, *****, морална наказа без скрупула, части и образа. Док сам као дете, гледао овај филм, језа ме је хватала од страхота које власт чини несрећном Милутину, и мислио сам да то постоји само на филму. Међутим, данас, 20 година после, сведок сам многих идентичних или сличних ствари које се дешавају око мене. Милутин је парадигма српског народа, који је вековима јахан од разних холштаплера, битанги, лажних патриота, дилетаната, лопужа и превараната који никада нису имали алтернативу. Континуитет ејакулирања по мозгу нашег народа се одржава дуги низ година, а како сада ствари стоје, мислим да нам следи незаборавна кулминација. После те кулминације нећемо више знати, ни ко смо , ни где смо, ни чији смо. Ништа.
Елем, поред теме коју филм обрађује на бриљантан начин, Петар Божовић и Кривокапић су одрадили маестралне улоге. Једне од најбољих у домаћој кинематографији, уопште.

Captifs (2010) 7/10

Na premijeri ovog filma u domu sindikata sedece ceo drzavni vrh Srbije u drustvu francuskog ambasadora i cele njegove svite ...nakon suza i saosecanja sa onima cija je sudbina predstavljena u ovom filmu ,na koktelu uprilicenom u cast svim srpskim zrtvama u prethodnih par eona ,nas cenjeni predsednik uputice izvinjenje napacenom francuskom narodu .
I treba da nas je*u kad smo glupavi ko ona stvar ...i treba da nas predstave kao takve jer smo u poslednjih par godina sami doprineli stvaranju ,tj. potvrdjivanju takvog naseg imidza u svetu ...izgubicemo ovo malo autenticnosti sto nam je ostalo ...identitet smo davno izgubili ,tu nam ni 3 Djokovica ne mogu pomoci !!!

ja sam mu dala osmicu,jeste me par puta iscimao,ali sam s druge strane mozda od silnih pohvala malo vise ocekivala

"Insidious"
Pogledah ga juče. Sjajni zvučni efekti, vrlo prisutni čak i po sobi :)
Ali mi se film nije dopao naročito. Naprotiv. Imala sam utisak sve vreme da mi pošteno vređa inteligenciju. Radnja mi se čini zbrzanom, priča kao već milion puta ispričana,a stvorenja koja su, pretpostavljam, trebala da me uplaše, delovala su krajnje groteskno.
Dečak sa naslovnice se pojavljuje u svega desetak minuta filma, ostatak filma provodi ležeći, naizgled komiran, oboleo,a ustvari u međuprostoru života i smrti.

Nisam mogla da se otmem utisku da su ta opšta mesta (selidba, dečak, bolest, čudno ponašanje, sumnjičava majka, otac koji ne veruje ženi kad mu govori strahove i slutnje) odrađeni otaljano, i da mi se sve vreme činilo da film traje kudikamo duže no što zaista traje.
Nije mi se dopao, niti me naročito uplašio, a mislim da jesam dosta strašljiva.
Od mene dobija 2/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back